Rock60 írta: ↑2025.02.20., csüt. 21:08
tottyi írta: ↑2025.02.20., csüt. 19:57
Mar vagy tiz evvel ezelott felszamoltam a mozis rendszert es stereo rendszert kezdtem kiepiteni amin ha filmet nezek teljesen megfelel de sokkal tobb zenet hallgatok rajta joval jobb minosegben mindha mozis rendszerem lenne.
Azon túl, ha le tudunk mondani a hatásvadász dinamikacsúcsokról és a hátulról jövő hangokról, a filmnek is jobb hangja van egy minőségi sztereo rendszeren, mint a sok csatornás mozis rendszeren.
Nekem legalább is...
Nagyjábol én is ezt vallom, és ha mozizunk, azt Mi is 2.0-ban tesszük. Elégedett vagyok így is vele, de megvannak a hibái. DVD-ről, ill. Blu-ray-ről mozizunk, és a térhatású kódolású hangsávok, 2.0-ban elég falssúl érvényesülnek néha, a center hangsáv hiánya zavaró tud lenni.
Van néhány film, sajnos kevés, leginkább magyar filmek, amik rendelkezenek 2.0 hangsávval is, így össze lehet hasonlítani, és hát a 2.0 sokkal korrektebben szól sztereóban, mint az 5.1.
Ennek ellenére nincs ingerenciám mozit építeni, azt a havi 4-5 "kihangosított" filmet, tökéletesen élvezzük így is.
Amúgy a mozi képi, és hangi hatását én kissé ellentmondásosnak találom.
A térhatású hangzás, azt akarja velünk elhitetni, hogy a történések körülvesznek bennünket, ellentétben a kép, egy kívülálló szemszögéből mutatja a történteket.
Nekem leginkább ez a kontraszt miatt maradt érdektelen a sokcsatornás mozizás.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech