Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ATC hangsugárzók

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Re: ATC hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: -CB- »

tottyi írta:
2025.02.19., szer. 13:59
mikro makro írta:
2025.02.19., szer. 13:47
Újabb végerősítő nyűglődés, ha valakit érdekel.

Kipróbáltam az 12 pro ATCket d-osztályúval, egy hypex n-core modulra épített végerősítővel. Az említett erősítő rengeteg nagyon jó kritikát kapott nemzetközi fórumokon, de azt a faktort nem vettem számításba, hogy az ATC mennyire leleplező az erősítőkkel szemben. A világ összes digitális ampokra jellemző tulajdonsága a nyakamba zúdult, amint rákötöttem a falakra. 16bites jellegű, kellemetlen tónusú, zeneietlen magasak, szűkös sztereó tér, természetellenes hangszer reprodukció, élettelen tónus. A mélyek határozottságára és feszességére ugyan jó hatással volt a d class amp katonás tranziensválasza, de ez az egyetlen jó dolog, amit meg tudnék említeni. Elképzelhető, hogy komolyabb d-osztályúval nem ez lett volna a helyzet, de további kísérletek nem várhatók részemről ezügyben.
Aztan ugy is activ ATC lesz a vege vagy egy nagyon draga erosito. :)
Ha jól tudom az aktivakban is D class az erősítés.
Futottam tavaly én is egy kört jobbnak mondott D osztályú vassal. Hiába volt a bődületes erő, meg 4000 es damping, nem volt szebb mélye, mint a 60 watt A osztálynak. A magasakról, felbontásról ne is beszéljünk.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

mikro makro írta:

Kipróbáltam az 12 pro ATCket d-osztályúval, egy hypex n-core modulra épített végerősítővel. Az említett erősítő rengeteg nagyon jó kritikát kapott nemzetközi fórumokon, de azt a faktort nem vettem számításba, hogy az ATC mennyire leleplező az erősítőkkel szemben. A világ összes digitális ampokra jellemző tulajdonsága a nyakamba zúdult, amint rákötöttem a falakra. 16bites jellegű, kellemetlen tónusú, zeneietlen magasak, szűkös sztereó tér, természetellenes hangszer reprodukció, élettelen tónus. A mélyek határozottságára és feszességére ugyan jó hatással volt a d class amp katonás tranziensválasza, de ez az egyetlen jó dolog, amit meg tudnék említeni. Elképzelhető, hogy komolyabb d-osztályúval nem ez lett volna a helyzet, de további kísérletek nem várhatók részemről ezügyben.
Az elit tanulók az A osztályba járnak😉

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

mikro makro írta:

Aztan ugy is activ ATC lesz a vege vagy egy nagyon draga erosito. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: mikro makro »

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Egyelőre marad, igen, jól szól vele. Köszönöm az érdeklődést :)

Ennek ellenére továbbra is áll az ajánlatom: ha valaki pécsi vagy környékbeli és van egy erőteljesebb+elfogadható minőségű végfok a birtokában, amit magával tudna hozni és szeretné hallani hogy muzsikálnak nálam, akkor szívesen látom egy session-re. Állom a söröket, esetleg a benzinpénzt, ha ilyen igény van. Üdv.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

mikro makro írta:
2025.02.02., vas. 17:26
BLX írta:
2025.01.05., vas. 20:04
mikro makro írta:
2025.01.05., vas. 19:12
Nincs összehasonlítási alapom, csak az aktívokkal tudom összehasonlítani ezt a soundot, de az aktívok többnyire azonnalibb, attackosabb mélyválaszt adtak, az ennél olcsóbbak/rosszabbak is. Lustának ezt sem mondanám, de egyáltalán nem vagyok elhasalva ha őszinte akarok lenni. Viszonylag részletesek a mélyek, de hiányzik az a századmásodperces azonnaliság, amit aktívoknál megszoktam illetve a legalsó regisztereket kicsit puhánynak érzem és az overall mélyválaszt minimálisan erőtlennek élem meg (nem amiatt hogy ne menne elég mélyre, mert sokkal mélyebbre megy, mint amire számítottam). Simán lehet amúgy, hogy ezt a passzív mivolta hozza magával és nem erősítő para, de mivel másik erősítővel nem tudom kipróbálni, így kénytelen vagyok venni egyet, hogy ezt megtehessem. Egyéb paramétereit tekintve lenyűgöző a genelec/dynaudio féle monitoros világ után, sokkal zeneibb univerzum, egyedül a mélyeivel van bajom. Elég messze élek budapesttől és ritkán járok oda, így mostanában nem hiszem, hogy lesz alkalom hit space-ben ampot tesztelni, de igen, ott azt mondják, hogy ez a pp100 kb egyenértékű az atc p1 erősítővel. Esetleg ha van olyan itt a fórumon aki tudna arról pár szót ejteni, hogy milyen különbségeket vél felfedezni a 12 pro esetében egyes erősítők között, az is segítene. Köszönöm.
Szerintem kb leírtad mi a különbség az aktív és passzív között. Nem biztos, hogy megkapod, amit keresel, de persze ehhez próba kell. Simán lehet, hogy az újabb Hitsapce vékfok már hozza, amit szeretnél. Beszélj velük, hátha tudtok valamit "boltolni" (futár, demo darab, beszámítás, etc.) távolról. https://www.hitspace.hu/shop/hs-pp250-h ... p250#attr=

Most látom pécsi vagy...
Ismered őket? https://shop.rrs.hu/audiophile-172
Lehet tudnak, adni próbára valami "erős" végfokot.

Ezen a fórumon, lehet több embernek van tapasztalata ezekkel az eszközökkel:
https://www.menemszol.hu

Remélem sikerrel jársz. Majd írj, hogy alakulnak a dolgok :)
Valójában szobaakusztikai probléma volt elsősorban. Betettem két izmosabb basszuscsapdát, ami megszűntette a basszus helységen belüli egyenletlen mennyiségét, valamint rájöttem, hogy nincs baj a mélyek feszességével - ez a jó, ahogy most van és az eddigi falak természetellenesen kihúzták a mélyek bizonyos tartományait, hogy feszesebbnek tűnjön, mintha lett volna egy pici kompresszió a mélyeken. Ezt onnan gondolom, hogy most már nagyon sok és sokfajta zenét hallgattam az scm 12eseken és a jó felvételeknél az ég világon semmi baj nincs a mélyekkel, ellenben a legkisebb oda nem illő frekvenciát vagy biz. frekik mennyiségbeli problémáit nagyon szembetűnően kidobja (teszem azt 90hz-nél túl lett húzva 2db-el, azt azonnal érezni, hogy az ott sok és mivel rengeteg zenében vannak hasonló problémák, így azt gondoltam, hogy a falakkal van baj, de ... nem. A zenék keverésével van.
Az akusztika fontos. Jó, hogy kiderült. Akkor marad a régebbi HitSpace végfok? Így már jól szól ezzel?

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

BLX írta:
2025.01.05., vas. 20:04
mikro makro írta:
Nincs összehasonlítási alapom, csak az aktívokkal tudom összehasonlítani ezt a soundot, de az aktívok többnyire azonnalibb, attackosabb mélyválaszt adtak, az ennél olcsóbbak/rosszabbak is. Lustának ezt sem mondanám, de egyáltalán nem vagyok elhasalva ha őszinte akarok lenni. Viszonylag részletesek a mélyek, de hiányzik az a századmásodperces azonnaliság, amit aktívoknál megszoktam illetve a legalsó regisztereket kicsit puhánynak érzem és az overall mélyválaszt minimálisan erőtlennek élem meg (nem amiatt hogy ne menne elég mélyre, mert sokkal mélyebbre megy, mint amire számítottam). Simán lehet amúgy, hogy ezt a passzív mivolta hozza magával és nem erősítő para, de mivel másik erősítővel nem tudom kipróbálni, így kénytelen vagyok venni egyet, hogy ezt megtehessem. Egyéb paramétereit tekintve lenyűgöző a genelec/dynaudio féle monitoros világ után, sokkal zeneibb univerzum, egyedül a mélyeivel van bajom. Elég messze élek budapesttől és ritkán járok oda, így mostanában nem hiszem, hogy lesz alkalom hit space-ben ampot tesztelni, de igen, ott azt mondják, hogy ez a pp100 kb egyenértékű az atc p1 erősítővel. Esetleg ha van olyan itt a fórumon aki tudna arról pár szót ejteni, hogy milyen különbségeket vél felfedezni a 12 pro esetében egyes erősítők között, az is segítene. Köszönöm.
Szerintem kb leírtad mi a különbség az aktív és passzív között. Nem biztos, hogy megkapod, amit keresel, de persze ehhez próba kell. Simán lehet, hogy az újabb Hitsapce vékfok már hozza, amit szeretnél. Beszélj velük, hátha tudtok valamit "boltolni" (futár, demo darab, beszámítás, etc.) távolról. https://www.hitspace.hu/shop/hs-pp250-h ... p250#attr=

Most látom pécsi vagy...

Valójában szobaakusztikai probléma volt elsősorban. Betettem két izmosabb basszuscsapdát, ami megszűntette a basszus helységen belüli egyenletlen mennyiségét, valamint rájöttem, hogy nincs baj a mélyek feszességével - ez a jó, ahogy most van és az eddigi falak természetellenesen kihúzták a mélyek bizonyos tartományait, hogy feszesebbnek tűnjön, mintha lett volna egy pici kompresszió a mélyeken. Ezt onnan gondolom, hogy most már nagyon sok és sokfajta zenét hallgattam az scm 12eseken és a jó felvételeknél az ég világon semmi baj nincs a mélyekkel, ellenben a legkisebb oda nem illő frekvenciát vagy biz. frekik mennyiségbeli problémáit nagyon szembetűnően kidobja (teszem azt 90hz-nél túl lett húzva 2db-el, azt azonnal érezni, hogy az ott sok és mivel rengeteg zenében vannak hasonló problémák, így azt gondoltam, hogy a falakkal van baj, de ... nem. A zenék keverésével van.

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Szia !

Igen, tudom, hogy jobbak az aktívjaik - nekem ez is előrelépés perpill és olyan húdenagy nyűgje alapvetően nincsen, elvagyok vele. Magasak gyönyörű levegősek, részletezők, közepei méterekre kiugranak a ládából térben, gyorsak a tranziensek .. a mélyei nem olyan über-mega feszesek, mint amit megszoktam, de cserébe irtó pontosak, sehol nem buffognak, csak akkor ha a felvétel el van rontva és olyan a mély. nagyon komoly már ez is alapvetően, illetve abban érzem előnyét, hogy jóval kímélőbb a hallásra nézve, mint amiket eddig használtam és mindezt úgy, hogy semmilyen felvételi hibát nem kendőz el, épp ellenkezőleg. Amúgy tényleg nem is értem, hogy hifis körökben hogy találhattak be ennek a tipikusan monitorhangú brandnek a termékei. Vagy csak én vagyok olyan naív, hogy azt gondoltam eddig, hogy a hifistákat ki lehet a világból kergetni a stúdiófalak hangjával ?

Nem tudom mikor lesz pénzem aktívra, nem vagyok nagyon eleresztve, de teljesen biztos, hogy nem a 12 pro lesz a végállomás - nagyon addiktív az atc !

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2475

Hozzászólás Szerző: supravox »

Szia
Mikor beléptem az ATC univerzumba egy scm40 passzívval kezdtem mert azt gondoltam,hogy a Mark Levinson 27.5 izmos 100W-ja az tutti elég lesz a dobozhoz.A zeneiségéhez meg biztos közelében sincs semmilyen ATC aktív.
Hát ekkorát nem sokat tévedtem hifisztikailag.
Az erősítőnek volt egy apró de zavaró ugyan ritkán hallható nyűgje.
Eladtam és jött az scm 40A .
Minden ugyanaz csak aktív lett.
Na akkor váltam 7 év ATC függő.
Egyszerűen /habár én nem szeretek ilyeneket írni/ a porba tiporta a Levinsont.
Szóval ha ATC akkor csakis aktív.
Vagy valami embertelen végfok
Sok-sok pénzért
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Köszönöm a tippeket ! Utánanézek mindennek, amit linkeltél.

Ettől tartok én is, hogy passzív sajátosság, de a józan ész azt diktálja, hogy legalább tegyek egy próbát nagyobb teljesítményű erősítővel, hátha felfeszesíti azokat a mélyeket. Ha van itt esetleg pécsi vagy környékbeli illetőségű, aki meghallgatná a 12 pro-t és van egy elfogadható minőségű, minimum 2x100as végfoka, amit magával tudna hozni, azt szívesen látnám egy tesztkörre nálam. :)

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

mikro makro írta:

Most látom pécsi vagy...

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

mikro makro írta:
2025.01.05., vas. 16:40
Hello,

SCM12 pro-t használ esetleg valaki ? Erősítő tippet szeretnék kérni hozzá, ha esetleg van valakinek ötlete 1000euro környékéig. Perpill a hit space féle 100wattos PP100 amppal használom, csomagdealben így érte meg használtan megvenni a falakat, de ahogy nézegettem, ez a 2x50w nem találkozik a gyári spec minimumával sem a wattok számát illetően. Egyelőre az Apollon NCx500ST-t nézegettem, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy jó ötlet lenne d-osztályút venni mellé. Valójában szinte semmi tapasztalatom nincs a passzívok terén, a régi entry level passzív "hifi" konfigom óta kizárólag aktív stúdiómonitoraim voltak 2000euro/pár árfekvésig bezárólag, ezekhez képest némi előrelépést tapasztalok a passzív scm12-esekkel de a 60-100hz közti mélyek szilárdságával nem vagyok teljesen kibékülve és van egy olyan érzésem, hogy ez a jelenség a relatíve kis teljesítményű erősítő rovására írható. Megköszönném, ha valaki tudna ajánlani nagyobb teljesítményű, de még megfizethető és vállalható hangú (nyilván nem high end) erősítőt, akár használtat ...
Hello,
"Rosszank" is hallod ezzel a hozzávaló Hitspace-es erősítővel? Ha jól emlékszem, régen úgy árulták ezeket, hogy ezzel az erősítővel nagyon hasonló eredményt lehet elérni mint az aktívval.
A Hitspce-ben biztosan van lehetőség több dolgot összehallgatni. Én lehet ott kezdenék.

mikro makro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hello,

SCM12 pro-t használ esetleg valaki ? Erősítő tippet szeretnék kérni hozzá, ha esetleg van valakinek ötlete 1000euro környékéig. Perpill a hit space féle 100wattos PP100 amppal használom, csomagdealben így érte meg használtan megvenni a falakat, de ahogy nézegettem, ez a 2x50w nem találkozik a gyári spec minimumával sem a wattok számát illetően. Egyelőre az Apollon NCx500ST-t nézegettem, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy jó ötlet lenne d-osztályút venni mellé. Valójában szinte semmi tapasztalatom nincs a passzívok terén, a régi entry level passzív "hifi" konfigom óta kizárólag aktív stúdiómonitoraim voltak 2000euro/pár árfekvésig bezárólag, ezekhez képest némi előrelépést tapasztalok a passzív scm12-esekkel de a 60-100hz közti mélyek szilárdságával nem vagyok teljesen kibékülve és van egy olyan érzésem, hogy ez a jelenség a relatíve kis teljesítményű erősítő rovására írható. Megköszönném, ha valaki tudna ajánlani nagyobb teljesítményű, de még megfizethető és vállalható hangú (nyilván nem high end) erősítőt, akár használtat ...

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2475

Hozzászólás Szerző: supravox »

Vinkler írta:
2024.12.24., kedd 14:02
IMG_1891.jpeg
Ez a szett ott volt a bécsi kiallításon.
Sajnos elég kaotikus volt ott a demo.
Nem tudtam rendesen megfülelni.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8874

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

IMG_1891.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

kapocsi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: kapocsi »

Sziasztok,

Hitspace-ben most az ATC 25A demo 2.9M/par. Nekem 1 db kellene center hangfalnak. Esetleg valaki nem jár hasonló cipőben? És nem kell neki a másik darab?
NAIM NSC 222 - Arcam 850 - Primare BD32 - PS Audio P15 - Power cable: TARA LABS THE ONE, Harmonic Technology AC10, XLR: Chord, Music Timbre, Harmonic Technology Magic Link, Speaker: Front: ATC SCM100A - Center: ATC SCM50A - Back: Boston Acoustics, Projector: EPSON LS12000

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hozzászólás Szerző: violin »

GTomi írta:
2024.11.13., szer. 15:30
tottyi írta:
2024.11.13., szer. 11:46
Nem rossz!

Akusztika milyen lehet itt?
Na az viszont elég rossz.... :rolleyes:
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Hozzászólás Szerző: GTomi »

tottyi írta:
Nem rossz!

Akusztika milyen lehet itt?
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Snipi írta:
2024.11.13., szer. 14:35
tottyi írta:
2024.11.13., szer. 14:15
Snipi írta:
2024.11.13., szer. 14:11

Ha "kislányom" meglátná, hogy állatszőr van a kanapén - már ha nem műszőrme - gyújtaná fel az egészet ATC-stől mindenestől. :D
Mondjuk nem ez az erdekessege ezeknek az ATC-knek de azert remelem, hogy a kislanyod ilyen nagy allatvedo attol meg eszik hust. :)
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Jogos a felvetés. Egy időben nem evett. De most már eszik, de csak csirkét. A disznót, nyulat - főleg nyulat, mert az volt neki és imádta, mármint élő - stb. nem hajlandó megenni, mert hogy "aranyos állatok". De tényleg. A marhahúst azt nem tudom. Lehet azt se eszi meg, bár az akkorákat tud f...ni ... :D Ja! És azért tettem idézőjelbe a "kislányomat" mert 33 éves, vagyis ez nem egy ilyen "fiatalkori hóbort". Most éppen Vietnámban nyaral (nem sikerült róla lebeszélnem) a barátjával, ha hazajön majd megkérdezem, hogy ott evett-e valami tücsköt-bogarat vagy amit az ottani népek esznek.
Csak azert remenykedtem benne mert ketto ismeros is volt akinek igen rossz volt a verkepe, az egyiknek az orvos nem adott sokat annyira szornyu volt es azt mondta neki ha nem kezd el hust enni akkor elbucsuzhat az eletetol. Gondolom ettol megijedt es nagynehezen elkezdett hust enni, azota rendben van a verkepe. En jarok futni ha este csak tesztat eszek es reggel megyek futni akkor nincs erom lefutni a kilometereket csak nagynehezen de pl ezt a husnemevest magyarazzak el egy komuvesnek vagy akik nehez fizikai munkat vegeznek, hogy mit fognak hozza szolni. :) Persze ezt a vegetarianusosdid az irodaban ulok (amiket komuvesek epitettek) egyetemet vegzett valakik eroltetik masokra. Hu mennyit tudnek errol beszelni na meg, hogy azt hiszik a villany az a falbol jon, meg ilyenek...
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

-CB- írta:
2024.11.13., szer. 14:26
tottyi írta:
Snipi írta:

Ha "kislányom" meglátná, hogy állatszőr van a kanapén - már ha nem műszőrme - gyújtaná fel az egészet ATC-stől mindenestől. :D
Mondjuk nem ez az erdekessege ezeknek az ATC-knek de azert remelem, hogy a kislanyod ilyen nagy allatvedo attol meg eszik hust. :)
Bár OFF, de:

...ahogy elnézem a kanapé is igazi állatbőrből van. Csakúgy, mint nálam. Minden zöld lelkületű embert leültetnék nyári melegben egy műbőr kanapéra, meg egy igazira aztán eldönthetné, hogy veszi az igazit, melyet megelégedéssel használ jó 20 évig, vagy 3 évenként vesz új műbőrt, amin csak kényelmetlenül fészkelődik. És ez a szőrme-műszőrme vonalra is igaz. Attól, hogy a vágóállatok szőrét kidobjuk, és helyette földgázból műszőrt készítünk, még nem fog kizöldülni a világ. Attól sem, hogy ultrafeldolgozott húspépet eszünk a sült oldalas helyett...
Nekem is igazi bőr kanapém van. Meg a zenehallgató fotelem is tehénbőr. Egyszerűen jobb az akusztikai együtthatója a műbőrnél. 31_1_21.gif

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

tottyi írta:
Snipi írta:
tottyi írta:
Nem rossz!

scm100_sub.jpg
Jogos a felvetés. Egy időben nem evett. De most már eszik, de csak csirkét. A disznót, nyulat - főleg nyulat, mert az volt neki és imádta, mármint élő - stb. nem hajlandó megenni, mert hogy "aranyos állatok". De tényleg. A marhahúst azt nem tudom. Lehet azt se eszi meg, bár az akkorákat tud f...ni ... :D Ja! És azért tettem idézőjelbe a "kislányomat" mert 33 éves, vagyis ez nem egy ilyen "fiatalkori hóbort". Most éppen Vietnámban nyaral (nem sikerült róla lebeszélnem) a barátjával, ha hazajön majd megkérdezem, hogy ott evett-e valami tücsköt-bogarat vagy amit az ottani népek esznek.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

tottyi írta:
Snipi írta:
tottyi írta:
Nem rossz!

scm100_sub.jpg
Bár OFF, de:

...ahogy elnézem a kanapé is igazi állatbőrből van. Csakúgy, mint nálam. Minden zöld lelkületű embert leültetnék nyári melegben egy műbőr kanapéra, meg egy igazira aztán eldönthetné, hogy veszi az igazit, melyet megelégedéssel használ jó 20 évig, vagy 3 évenként vesz új műbőrt, amin csak kényelmetlenül fészkelődik. És ez a szőrme-műszőrme vonalra is igaz. Attól, hogy a vágóállatok szőrét kidobjuk, és helyette földgázból műszőrt készítünk, még nem fog kizöldülni a világ. Attól sem, hogy ultrafeldolgozott húspépet eszünk a sült oldalas helyett...

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Snipi írta:
tottyi írta:
Nem rossz!

scm100_sub.jpg

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

tottyi írta:
Nem rossz!

scm100_sub.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”