Persze, de ez mindenre igaz. Csak beszélgetünk...
/ Azt a Mission párost pl. nagyon meghallgatnám./
Ez nagyon igaz.
Persze, de ez mindenre igaz. Csak beszélgetünk...
szerintem nem kell ezt ennyire boncolni. elméleteket gyártani csak fikció. ki kell próbálni. van itt alternatíva erre és arra is. de a normál tápos kütyük közt is van kutyaütő és olyan is,ami kapcsüzemes táppal, jobban szól,mint az elődmodell trafóval. nagy a hifi állatkertje(már megoldások terén), de a fejlődés,tapasztalás nagy ellensége a vélelmezett elméleti okfejtésRock60 írta: ↑2025.02.19., szer. 09:24De, nekem átjött, elsőre is értettem...revox írta: ↑2025.02.18., kedd 22:03Lehet nem jól fogalmaztam, vagy túl absztrajt volt a tanmese és többeknél félrement![]()
A zene energiája nem -csak- az, hogy leveri a vesét. Akár egy 8 centis egyutas is tud mocskosan jó lenni energiák terén. Akár egy zongorabilentyü leutése, de egy elsuttogott szóban is van erő,energia. A konzervzene minél természetesebben tud megszólalni, akár légyfinghalkan is, annál jobban tudja az energiát közvetíteni és fordítva is igaz. Lehet így se érthető, de kb itt feladom,hogy megpróbáljam elmagyaráznimegmutatni könnyebb :)
Ha ez így van - és így van, ha mondjátok - arra tudok gondolni, hogy a hálózat minden szemete ellenére azért produkálhat meggyőzőbb hangot, mert gyorsabb.
Az lehet, hogy egy hang kialakulása, pl. a billentyű leütése folyamán az a pár ezred másodpercnyi eltérés, amennyivel lassabban épül fel a hang az akkus szuflától adhatja ezt a picit laposabb érzést.
Ez a teher az akkus végfokokat súlythatja inkább, a nagy áramfelvétel miatt, egy dac, vagy phono esetében ( ? )![]()
/ Arra nem is merek gondolni, hogy tapasztalt, sokat hallott fórumtársaim esetleg a hálózat piszkosságát érzékelik izgalmas lendületként, dögösségként az akku túl sima hangjához képest,![]()
ez eszembe sem jutott...
![]()
/
Ettől az egész erősítő - vonal kérdéskörtől szerintem külön kellene választani a lemezjátszó tápegységet.
Nincsen gyorsasági kérdés, dinamika csúcs és társai. Csap a szép egyenletes, mindenféle külső zavar mentes sima forgás a cél...![]()
Gyorsaság? mitől is?
De, nekem átjött, elsőre is értettem...revox írta: ↑2025.02.18., kedd 22:03Lehet nem jól fogalmaztam, vagy túl absztrajt volt a tanmese és többeknél félrement![]()
A zene energiája nem -csak- az, hogy leveri a vesét. Akár egy 8 centis egyutas is tud mocskosan jó lenni energiák terén. Akár egy zongorabilentyü leutése, de egy elsuttogott szóban is van erő,energia. A konzervzene minél természetesebben tud megszólalni, akár légyfinghalkan is, annál jobban tudja az energiát közvetíteni és fordítva is igaz. Lehet így se érthető, de kb itt feladom,hogy megpróbáljam elmagyaráznimegmutatni könnyebb :)
Ezek milyen kábelek? Olyan mintha Kimber lenne ráírva, de nem találom a neten...zizi8003 írta: ↑2025.02.18., kedd 23:33idézve...
Évekig használtam Avantgarde Trioval ezt a full akkus lejátszó rendszert. A képen a CD transzport, DAC és a 15W-os végfok látható.
A 3 eszköz összesen kb 700e forintból volt meg és egy spirál cellás autó akkuról 10 napig is elment.
Ár/érték arányban nem tudom ma mi lehetne vele versenyképes.
Nagyon jól szólt.
A J1 tápegységén volt mit feljeszteni...
Lehet nem jól fogalmaztam, vagy túl absztrajt volt a tanmese és többeknél félrement
A benzin/gázolaj energiasűrűsége jóval nagyobb mint bármelyik elektromos autó akkumulátoré. Amit tapasztalsz az a villanymotor nyomaték/fordulatszám karakterisztikája, ami sokkal kedvezőbb mint a belső égésű társaiké (szinte a teljes fordulatszám tartományban a maximális nyomatékot le tudja adni a villanymotor).chord_ írta: ↑2025.02.18., kedd 19:41Hááát, nekem nincs akkus táplálásom, de csak két dolog, ami eszembe jut, mindkettő 18650-es Li ion cellát használ.
Egyszer menegettem az M7-en, szolid nagyongyorsan, szép idő, alig forgalom, egy Tesla szépen lassan megelőzött, aztán előttem rálépett a gázra, és valami olyat láttam, mint a Csillagok Háborújában, amikor hiper-seb.-re kapcsoltak...
youtu.be/5J571eXnmJ4
OK, itt van 2000valami db. cella, persze, hogy megy.
De az E biciklimben, amit nagyon szeretek, van 18 db cella, és ez felsegít a Balaton-partról Veszprémbe, a legnagyobb ellenszélben is, és még marad kraft benne,
és 1.2 kg összesen az egész akku..
Ezt a q..vanagy, egyenesen meghökkentő energiasűrűséget látni, de még inkább, fizikálisan érezni, konkrétan, az az akkus hifis táplálással kapcsolatban nekem nem a fenti véleményt előlegezi.
Hogy mit "tudnak" csinálni a tápok, próbáld ki pl Roksan Xerxes - en. Készült hozzá párféle. Mind más....
Kevered a -fizikailag, pl akkuban- tárolt és a zene energiáját. A második egyébként kapcsolatban van a reprodukákt zene természetességével, de nem érdekes annyira.chord_ írta: ↑2025.02.18., kedd 19:41Hááát, nekem nincs akkus táplálásom, de csak két dolog, ami eszembe jut, mindkettő 18650-es Li ion cellát használ.
Egyszer menegettem az M7-en, szolid nagyongyorsan, szép idő, alig forgalom, egy Tesla szépen lassan megelőzött, aztán előttem rálépett a gázra, és valami olyat láttam, mint a Csillagok Háborújában, amikor hiper-seb.-re kapcsoltak...
youtu.be/5J571eXnmJ4
OK, itt van 2000valami db. cella, persze, hogy megy.
De az E biciklimben, amit nagyon szeretek, van 18 db cella, és ez felsegít a Balaton-partról Veszprémbe, a legnagyobb ellenszélben is, és még marad kraft benne,
és 1.2 kg összesen az egész akku..
Ezt a q..vanagy, egyenesen meghökkentő energiasűrűséget látni, de még inkább, fizikálisan érezni, konkrétan, az az akkus hifis táplálással kapcsolatban nekem nem a fenti véleményt előlegezi.
Nincs róla tudomásom, hogyláttam volna ilyen megoldást (ami azért jeletéssel is bírhatna), de, ha belegondolunk, milyen eltéréseket produkál egy tápkábelcsere,biztos a tápagység buherálása is elég nagy difit mutatna. Nincsenek akkus álmaim. Ha jó lenne oda, már mindenki felfedezte volna melegvizet
A bögyös fejőnőt
Na jó van má', de egy tanyán, ahol nincsen áram, ott is a csövit választanád ?
Akár. Nagyon nem érint a dolog, csak pont előtte volt egy telefonbeszélgetésem, ahol ez is szöbakerült és egybehangzó, egymástól függetlenül tapasztalt véleményünk volt, hogy ezek a bűvészkedések itt hoznak, ott visznek és általában a természetességből vesztünk, holmi hifis paramétereken faragva.Rock60 írta: ↑2025.02.18., kedd 19:33Általában lehet, hogy ígyvan, túl sok akkus rendszert nem hallottam.
A Pink minden esetre kompromisszumok nélkül minden szempontból jobb volt aksis üzemmódban. Hálózati üzemmódra váltásnál előjött egy kicsi köd, egy picit maszatos fátyol, egy kicsit kuszább mélytartomány, kicsit művibb magas...
Van még egy érdekes funkciója ennek az előfoknak.
Van rajta egy " 10X " gomb, azt benyomva jön ki belőle a szabványos szintű jelerősség. Kinyomva tizedére csökken a kimenet, ebben az állásban hallgattam legtöbbször, ilyenkor koppig tekerve a hangpotit pont megfelelő szobahangerő jött ki a rendszerből.
Ennek a setupnak hasonló pozitív hatása volt a normál - 10X - verzióhoz képest, mint az akkus táplálásnak a hálózatihoz képest.
A kettőt együtt használva q.jó volt...![]()
Egyetértek.revox írta: ↑2025.02.18., kedd 14:48Az akkus tápok hoznak valami simaságot,de valójában olyan, mint a Panyolai pálinka, fel van vizezve, hogy 42°-os legyen, de nincs benna az igazi 220Voltos kraft,ami karmol és amitől pálesz a pálesz![]()
ugyanez igaz minden kondicionálásra, meg szűrésre. a jómagyar falusi házipálesztől nincs jobb. Férfiember csak azt issza![]()
Hááát, nekem nincs akkus táplálásom, de csak két dolog, ami eszembe jut, mindkettő 18650-es Li ion cellát használ.
Általában lehet, hogy ígyvan, túl sok akkus rendszert nem hallottam.
azért ez van 43 is:)revox írta: ↑2025.02.18., kedd 14:48Az akkus tápok hoznak valami simaságot,de valójában olyan, mint a Panyolai pálinka, fel van vizezve, hogy 42°-os legyen, de nincs benna az igazi 220Voltos kraft,ami karmol és amitől pálesz a pálesz![]()
ugyanez igaz minden kondicionálásra, meg szűrésre. a jómagyar falusi házipálesztől nincs jobb. Férfiember csak azt issza![]()