A bögyös fejőnőt

A bögyös fejőnőt
Na jó van má', de egy tanyán, ahol nincsen áram, ott is a csövit választanád ?
Akár. Nagyon nem érint a dolog, csak pont előtte volt egy telefonbeszélgetésem, ahol ez is szöbakerült és egybehangzó, egymástól függetlenül tapasztalt véleményünk volt, hogy ezek a bűvészkedések itt hoznak, ott visznek és általában a természetességből vesztünk, holmi hifis paramétereken faragva.Rock60 írta: ↑2025.02.18., kedd 19:33Általában lehet, hogy ígyvan, túl sok akkus rendszert nem hallottam.
A Pink minden esetre kompromisszumok nélkül minden szempontból jobb volt aksis üzemmódban. Hálózati üzemmódra váltásnál előjött egy kicsi köd, egy picit maszatos fátyol, egy kicsit kuszább mélytartomány, kicsit művibb magas...
Van még egy érdekes funkciója ennek az előfoknak.
Van rajta egy " 10X " gomb, azt benyomva jön ki belőle a szabványos szintű jelerősség. Kinyomva tizedére csökken a kimenet, ebben az állásban hallgattam legtöbbször, ilyenkor koppig tekerve a hangpotit pont megfelelő szobahangerő jött ki a rendszerből.
Ennek a setupnak hasonló pozitív hatása volt a normál - 10X - verzióhoz képest, mint az akkus táplálásnak a hálózatihoz képest.
A kettőt együtt használva q.jó volt...![]()
Egyetértek.revox írta: ↑2025.02.18., kedd 14:48Az akkus tápok hoznak valami simaságot,de valójában olyan, mint a Panyolai pálinka, fel van vizezve, hogy 42°-os legyen, de nincs benna az igazi 220Voltos kraft,ami karmol és amitől pálesz a pálesz![]()
ugyanez igaz minden kondicionálásra, meg szűrésre. a jómagyar falusi házipálesztől nincs jobb. Férfiember csak azt issza![]()
Hááát, nekem nincs akkus táplálásom, de csak két dolog, ami eszembe jut, mindkettő 18650-es Li ion cellát használ.
Általában lehet, hogy ígyvan, túl sok akkus rendszert nem hallottam.
azért ez van 43 is:)revox írta: ↑2025.02.18., kedd 14:48Az akkus tápok hoznak valami simaságot,de valójában olyan, mint a Panyolai pálinka, fel van vizezve, hogy 42°-os legyen, de nincs benna az igazi 220Voltos kraft,ami karmol és amitől pálesz a pálesz![]()
ugyanez igaz minden kondicionálásra, meg szűrésre. a jómagyar falusi házipálesztől nincs jobb. Férfiember csak azt issza![]()
Az akkus tápok hoznak valami simaságot,de valójában olyan, mint a Panyolai pálinka, fel van vizezve, hogy 42°-os legyen, de nincs benna az igazi 220Voltos kraft,ami karmol és amitől pálesz a páleszRock60 írta: ↑2025.02.17., hétf. 14:46Esetleg egy akkumulátor - telep...![]()
Volt még a régi rendszeremben - nem a Jani bácsiéban, hanem az enyémben- egy Pink Pip akkus phonós előerősítő. / Az a Pink, a Triangle-s "fiúk" csinálták./
Ha lemerült - kb. 4 - 5 órát bírt - automatikusan átváltott hálózatra, de feltöltött állapotban is lehetett kapcsolgatni a hálózati és az akkus tápellátás között.
Nagyon jól lehetett hallani a különbséget, minden paraméterében sokkal jobb volt, bármilyen hátrány nélkül akkuval etetve.
Az is igaz, hogy akkor még csak a gyári kanócával volt bedugva, nem voltak még - a látókörünkben - hálózati spec kábelek.
Amennyiben nem javítana a hangon sokat a hangon nem venné meg senkisem...Vinkler írta: ↑2025.02.18., kedd 13:43Nálam viszonylag rendben van a betáp, van külön fázisról ösvény. Ettől függetlenül is javít, nem keveset.
Nálam viszonylag rendben van a betáp, van külön fázisról ösvény. Ettől függetlenül is javít, nem keveset.
Alapból milyen a feszültség Nálad ?
Szerintem az ott egy TDA1543 :)kaef2 írta: ↑2025.02.18., kedd 07:34Évekig használtam Avantgarde Trioval ezt a full akkus lejátszó rendszert. A képen a CD transzport, DAC és a 15W-os végfok látható.Rock60 írta: ↑2025.02.17., hétf. 14:46Esetleg egy akkumulátor - telep...![]()
Volt még a régi rendszeremben - nem a Jani bácsiéban, hanem az enyémben- egy Pink Pip akkus phonós előerősítő. / Az a Pink, a Triangle-s "fiúk" csinálták./
Ha lemerült - kb. 4 - 5 órát bírt - automatikusan átváltott hálózatra, de feltöltött állapotban is lehetett kapcsolgatni a hálózati és az akkus tápellátás között.
Nagyon jól lehetett hallani a különbséget, minden paraméterében sokkal jobb volt, bármilyen hátrány nélkül akkuval etetve.
Az is igaz, hogy akkor még csak a gyári kanócával volt bedugva, nem voltak még - a látókörünkben - hálózati spec kábelek.
A 3 eszköz összesen kb 700e forintból volt meg és egy spirál cellás autó akkuról 10 napig is elment.
Ár/érték arányban nem tudom ma mi lehetne vele versenyképes.
Nagyon jól szólt.
Polgárpukkasztásból leginkább. :)Tctronic írta: ↑2025.02.18., kedd 11:18Most már kicsit drágább. Csak az erősítő 3000 Eur.kaef2 írta: ↑2025.02.18., kedd 07:34....
Évekig használtam Avantgarde Trioval ezt a full akkus lejátszó rendszert. A képen a CD transzport, DAC és a 15W-os végfok látható.
....
A 3 eszköz összesen kb 700e forintból volt meg és egy spirál cellás autó akkuról 10 napig is elment.
Nagyon jól szólt.Pedig szívesen kipróbáltam volna
![]()
http://www.mother-of-tone.com/byob.htm
Most már kicsit drágább. Csak az erősítő 3000 Eur.kaef2 írta: ↑2025.02.18., kedd 07:34....
Évekig használtam Avantgarde Trioval ezt a full akkus lejátszó rendszert. A képen a CD transzport, DAC és a 15W-os végfok látható.
....
Nagyon jól szólt.
wittao írta: ↑2025.02.18., kedd 10:56Kedves adminok!
Nagy keres lenne, ha leirnatok a hozzaszolasom hol volt politikai indittatasu, ami miatt ki kellett moderalni? Pont azt irtam le, hogy partallastol fuggetlenul az utcaban szar az aram mindenkinek!
Meresekkel lehet bizonyitani (most mar online hozza lehet ferni a sajat halozatunk meroinek adataihoz is sok helyen, vagy inverterek adataihoz), orszagszerte tobb helyen NEM JO AZ ARAMSZOLGALTATAS minosege es ara sem. 196V mert feszultseg szerintem nem felel meg a szolgaltatasi kriteriumoknak.
Vagy csak a jo dolgokrol lehet beszelni?
Persze a homokba dughatja mindenki a fejet, itt minden rendben van…
Ettol fuggetlenul mar tavaly elkezdodott, hogy a hivasaink 30%-a aktiv tapregeneratorokkal kapcsolatos erdeklodes. Szerintetek ez veletlen?
Ha olyan szuper minden, akkor miert keresnek ilyeneket az emberek?
Telen 200-210V van ejszaka, nappal nyaron meg 250V felett… es meg hozzateszem, hogy nagyon gyorsan valtozik is, akar par masodperc elteressel 5-10V-okat.
Es ha azt gondoljuk/remeljuk ez nincs kihatassal a hifirendszerunkre, taposvenyunkre, akkor nem is tudom ez a forum miert van, ha nem ilyen dolgok atbeszelesere…
Én pakoltam át az OFF-ba, márpedig azért, mert ki lett hegyezve az árakra, amiből aztán elindult egy olyan szál, aminek nem sok köze van a kábelezéshez.wittao írta: ↑2025.02.18., kedd 10:56Kedves adminok!
Nagy keres lenne, ha leirnatok a hozzaszolasom hol volt politikai indittatasu, ami miatt ki kellett moderalni? Pont azt irtam le, hogy partallastol fuggetlenul az utcaban szar az aram mindenkinek!
Meresekkel lehet bizonyitani (most mar online hozza lehet ferni a sajat halozatunk meroinek adataihoz is sok helyen, vagy inverterek adataihoz), orszagszerte tobb helyen NEM JO AZ ARAMSZOLGALTATAS minosege es ara sem. 196V mert feszultseg szerintem nem felel meg a szolgaltatasi kriteriumoknak.
Vagy csak a jo dolgokrol lehet beszelni?
Persze a homokba dughatja mindenki a fejet, itt minden rendben van…
Ettol fuggetlenul mar tavaly elkezdodott, hogy a hivasaink 30%-a aktiv tapregeneratorokkal kapcsolatos erdeklodes. Szerintetek ez veletlen?
Ha olyan szuper minden, akkor miert keresnek ilyeneket az emberek?
Telen 200-210V van ejszaka, nappal nyaron meg 250V felett… es meg hozzateszem, hogy nagyon gyorsan valtozik is, akar par masodperc elteressel 5-10V-okat.
Es ha azt gondoljuk/remeljuk ez nincs kihatassal a hifirendszerunkre, taposvenyunkre, akkor nem is tudom ez a forum miert van, ha nem ilyen dolgok atbeszelesere…
Évekig használtam Avantgarde Trioval ezt a full akkus lejátszó rendszert. A képen a CD transzport, DAC és a 15W-os végfok látható.Rock60 írta: ↑2025.02.17., hétf. 14:46Esetleg egy akkumulátor - telep...![]()
Esetleg egy akkumulátor - telep...
Nem erre gondolt... hanem megosztaná a DC kimenetet 2 részre, 2 fogyasztóra (pl. 2db kimenettel 4db készüléket meghajtani). Ha jól értem.istvan01 írta: ↑2025.02.17., hétf. 06:47két vagy több stabtápot alapból nem szabad párhuzamosan kötni. Egymás ellen fognak szabályozni, ami még tönkre is teheti egyiket. A terhelésre és feszültségre szabályozásban is összeveszhetnek.