https://isoacoustics.com/home-audio-iso ... en-series/
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Re: Lemezjátszó
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- O_S
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 162
Rezgéscsillapítás 2. rész.
Penna ajánlására vettem az LP12 alá egy ZaZen panelt.
Beüzemeltem, feltettem a MoFi leszorítót és azt hittem, hogy itt lesz a kánaán.
De nagyot csalódtam, a hang döglött, tompa lett. Levettem a MoFi-t és visszatért a vitalitás a zenébe.
Külön-külön mindkét eszköz javított a hangzáson, de együtt nem használhatók nálam.
Ebben a hobbiban még a tesztelés sorrendje sem mindegy,
ZaZen marad, mert hatásos és mellette jól is néz ki.
Valamint van egy drága levélnehezékem.

Penna ajánlására vettem az LP12 alá egy ZaZen panelt.
Beüzemeltem, feltettem a MoFi leszorítót és azt hittem, hogy itt lesz a kánaán.
De nagyot csalódtam, a hang döglött, tompa lett. Levettem a MoFi-t és visszatért a vitalitás a zenébe.
Külön-külön mindkét eszköz javított a hangzáson, de együtt nem használhatók nálam.
Ebben a hobbiban még a tesztelés sorrendje sem mindegy,
ZaZen marad, mert hatásos és mellette jól is néz ki.
Valamint van egy drága levélnehezékem.

https://youtu.be/G40QeJGSm9U?si=s9qhvOdT8Lb7HHvK
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Kegyetlen jó film
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
- DeProtector
- Fórumlakó

- Értékelés: 264
Mond mégegyszer, hogy kondenzátor, ha mered...

LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
Endrion írta: ↑2025.02.16., vas. 17:33Kondenzátor itt is, ami lehet hogy nem érintkezett.zoli73 írta: ↑2025.02.16., vas. 16:16
A korábbi lemezjátszóm(Alphason Solo) ugyanezt a meghajtást használta, és azzal is jelentkeztek hasonló problémák. Én is motorproblémákra gondoltam, mert csak egyhelyben remegett a motor. Tudtommal ezek a Philips/Premotech motorok, csak roncsolással bonthatók, és a legritkább esetben javíthatók, így inkább beszereztem egy új motort. Végül kiderült, hogy a motor hibátlan, csak az előtte lévő kondenzátor adta meg magát.
Szerencsére nem motor volt.
Örülünk Vincent!?![]()
Pulp Fiction
Kondenzátor itt is, ami lehet hogy nem érintkezett.zoli73 írta: ↑2025.02.16., vas. 16:16
A korábbi lemezjátszóm(Alphason Solo) ugyanezt a meghajtást használta, és azzal is jelentkeztek hasonló problémák. Én is motorproblémákra gondoltam, mert csak egyhelyben remegett a motor. Tudtommal ezek a Philips/Premotech motorok, csak roncsolással bonthatók, és a legritkább esetben javíthatók, így inkább beszereztem egy új motort. Végül kiderült, hogy a motor hibátlan, csak az előtte lévő kondenzátor adta meg magát.
Szerencsére nem motor volt.
Örülünk Vincent!?
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
A korábbi lemezjátszóm(Alphason Solo) ugyanezt a meghajtást használta, és azzal is jelentkeztek hasonló problémák. Én is motorproblémákra gondoltam, mert csak egyhelyben remegett a motor. Tudtommal ezek a Philips/Premotech motorok, csak roncsolással bonthatók, és a legritkább esetben javíthatók, így inkább beszereztem egy új motort. Végül kiderült, hogy a motor hibátlan, csak az előtte lévő kondenzátor adta meg magát.Endrion írta: ↑2025.02.16., vas. 15:48Igen, köszi,SoundMania írta: ↑2025.02.16., vas. 15:20
Előbb megnézném az "elektronikáját". Esélyesebb hogy ott lesz gond. Szakadt ellenállás vagy rossz kondi! Ráérsz akkor gondolkodni a motoron, ha azok már jók!
átkötögettem mindent kívül és már ismét forog.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Igen, köszi,SoundMania írta: ↑2025.02.16., vas. 15:20
Előbb megnézném az "elektronikáját". Esélyesebb hogy ott lesz gond. Szakadt ellenállás vagy rossz kondi! Ráérsz akkor gondolkodni a motoron, ha azok már jók!
átkötögettem mindent kívül és már ismét forog.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1300
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Ha nem tudod, hogyan kell leszerelni a tengelyről bármit is, akkor valószínűleg jobb lenne, ha szakemberhez fordulnál, mert ha erőlteted, könnyen nagyobb kárt tehetsz benne. Ha pedig csak azért esnél neki, hogy 'hátha könnyen orvosolható', akkor még nagyobb az esélye, hogy nem fogod tudni megoldani.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Lemezjátszó
Sziasztok!
Van esélyem szétszedni, belekukkantani, hátha könnyen orvosolható a hiba?:
zúg, de nem forog; áramot kap.
Azt sem tudom a tengelyről miképp kell leszerelni.
Köszi!
Van esélyem szétszedni, belekukkantani, hátha könnyen orvosolható a hiba?:
zúg, de nem forog; áramot kap.
Azt sem tudom a tengelyről miképp kell leszerelni.
Köszi!
itt az volt a kitétel,hogy alig vigyen, inkább majdnemhogy polírozzon. tűágyazás finom műszer (meg jó keményre edzett anyag is
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Tudom, hogy telóval csináltad, ahhoz képest tényleg jó...amúgy tényleg xar.revox írta: ↑2025.02.13., csüt. 14:40
A makró az annyira makró,amit a telefon tudelég xar,de nem akartam vele pályázaton indulni
![]()
Ja,az elején azt a bigyót még nem fejtettem meg, de szerintem a fej lengését, vagy nyugalmi állapotba való visszatérését szabályozhatja, lövésem sincs. orrnehezéknek túl könnyű, passz egyelőreValószínóleg még hangolni lehet vele a rendszert...
Egyébként szembemegy a józan ésszel,de baromira működik. Amiben más, mint az eredeti shell, bár az se panaszkodhat, ezzel a mélytónusú hangszerek, dob, gitárok,stb... kontúrosabbak,már-már CD-sen pontosak, de nem felejtenek el analógnak lenni.
Nem fog elterjednifőleg,hogy a tűágyazása se volt tökéletesen megmunkálva és egy halálrakopott, simítóreszelővel igazítottam rajta, éllel ellentétes irányba tolva.
Ha jól látom, a bigyó tövében van egy kontrabigyó. Gondolom, a bigyót lehet kijjebb - beljebb tekergetni, aztán kontrabigyózni.
Az egész libikóka súlypntját módosíthatja, ezzel együtt talán az önrezonanciáját is...
Nekem nincsen kétségem afelől, hogy jól működik, mivel hallottam FP hasonló elven működő kezdetleges prototítusát egy SME karos Thorens-en...
Kb. leesett az álunk.
Körömreszelő. Nincs irány, finom és jól visz.
a karhoz tartozó eredeti shell ezüst, meg van Kondo ezüst shellkábelem,de azokat ehhez nem lehet használni és az RS Lab rézdrótokkal adja a shellt. Csak idő volt megtalálni azt a drótot,ami ide elég engedékeny, de még nem szakad el minden szélfújásra. Van nálam 3 féle AN.UK kábel és Kondo Ai, de az egyik UK lett a befutó, ami 3 litze,de nagyon vékony szál, véknyabb, mint amit most árulnak (kora absz ismeretlen, elég régi verzió lehet). Így meg se kellett bontanom a 3 szálas "fonást".Rock60 írta: ↑2025.02.13., csüt. 13:44A legnagyobb talány - nekem - hogy hogy a rákba maradt ez el Nálad, tekintve a full ezüst kábelezést ? Pont legelöl...revox írta: ↑2025.02.13., csüt. 13:04Nekem is jött a mikulás![]()
AN ezüst karkábelből tákolva (shellkábel)... megérte a szentségelést, merthogy, azért voltvicces, ezen az 5 centin mi infó el tud veszni (karban ezüst van és utána mindenhol). Nagy talány volt, hogy fogjam meg a sarut... minisatu összenyomja, meg a hőt is elvezeti... polcon egy kitört tűvel büszkélkedhető Goldring Eroica... Azt satuba befog, a csatlakozóra (pin) saru ráhúz, kész is
(utolsó kép
)
![]()
Jók a makro képek !![]()
a makró az annyira makró,amit a telefon tud
ja,az elején azt a bigyót még nem fejtettem meg, de szerintem a fej lengését, vagy nyugalmi állapotba való visszatérését szabályozhatja, lövésem sincs. orrnehezéknek túl könnyű, passz egyelőre
egyébként szembemegy a józan ésszel,de baromira működik. Amiben más, mint az eredeti shell, bár az se panaszkodhat, ezzel a mélytónusú hangszerek, dob, gitárok,stb... kontúrosabbak,már-már CD-sen pontosak, de nem felejtenek el analógnak lenni.
Nem fog elterjedni
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
A legnagyobb talány - nekem - hogy hogy a rákba maradt ez el Nálad, tekintve a full ezüst kábelezést ? Pont legelöl...revox írta: ↑2025.02.13., csüt. 13:04Nekem is jött a mikulás![]()
AN ezüst karkábelből tákolva (shellkábel)... megérte a szentségelést, merthogy, azért voltvicces, ezen az 5 centin mi infó el tud veszni (karban ezüst van és utána mindenhol). Nagy talány volt, hogy fogjam meg a sarut... minisatu összenyomja, meg a hőt is elvezeti... polcon egy kitört tűvel büszkélkedhető Goldring Eroica... Azt satuba befog, a csatlakozóra (pin) saru ráhúz, kész is
(utolsó kép
)
Jók a makro képek !
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.02.13., csüt. 14:00-kor.
nekem is jött a mikulás
AN ezüst karkábelből tákolva (shellkábel)... megérte a szentségelést, merthogy, azért volt
vicces, ezen az 5 centin mi infó el tud veszni (karban ezüst van és utána mindenhol). Nagy talány volt, hogy fogjam meg a sarut... minisatu összenyomja, meg a hőt is elvezeti... polcon egy kitört tűvel büszkélkedhető Goldring Eroica... Azt satuba befog, a csatlakozóra (pin) saru ráhúz, kész is
(utolsó kép
)

AN ezüst karkábelből tákolva (shellkábel)... megérte a szentségelést, merthogy, azért volt

halfnote.hu
halfnote.hu
Újra a régi fényében
Hát nem volt hiábavaló a nagyszervíz.
Sokkal jobban szól most
Köszi Krisz
Hát nem volt hiábavaló a nagyszervíz.
Sokkal jobban szól most
Köszi Krisz

Re: Akai ap100
Szia!vieri2000 írta: ↑2025.02.12., szer. 12:43Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Akai AP100 lemezjátszóm. A kérdés található benne előerősítő?
Ha rákötöm (RCA-n keresztül) a Denon Avr X1500H házimozi erősítőre és elindítom a lemezjátszót az erősítő kikapcsol.
Mi lehet a probléma? Ezt a hibát szeretném megoldani.
Köszönöm a válaszokat!
Nincs benne riaa korrektor, kell hozzá phono. Régen én is így hallgattam és azon kívül hogy nagyon halk volt, furcsán is szólt.
Érdekes, hogy az erősítő lekapcsol, miért lehet vajon, Téged próbál megkímélni...!?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6566
Re: Akai ap100
A kérdés átkerült a helyére.vieri2000 írta: ↑2025.02.12., szer. 12:43Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Akai AP100 lemezjátszóm. A kérdés található benne előerősítő?
Ha rákötöm (RCA-n keresztül) a Denon Avr X1500H házimozi erősítőre és elindítom a lemezjátszót az erősítő kikapcsol.
Köszönöm a válaszokat!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- vieri2000
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Akai ap100
Üdv!
Köszönöm a válaszokat!
Köszönöm a válaszokat!
Ja, ez az egy paraméter a "szűk keresztmetszet " a Rock leszorítójánál.
A kis 4 - es lukba benavigálni a csavart, azt tényleg nem élég körülbelül...
Tudod, az eredeti leszorító átlátszó akril.
Csináltam/csináltattam egy másikat, kicsit nagyobb, dögösebb, recézett tekerővel, a tányérkát átlátszó akril helyett fél centivel nagyobb átmérőjű danamitból, szépen lefújtam szatén feketére, pofás lett....
Összeraktam, akarom rátekerni, akkor jöttem rá, miért átlátszó a gyári.
A kis menet, mikor tekerem bele a kis pöcsnyi menetdarabot, az nagyon nem árt, ha látszik...
A feketénél, merthogy nem átlátszó,
Ha fáradt vagyok, akkor inkább az - egyébként nyüzügébb - gyárit használom.
feltenni egyszerűbb, ha a furat belső fele meg van kicsit süllyesztve.Rock60 írta: ↑2025.02.11., kedd 09:13Azzal hogy segíted a tányér indulását ?![]()
Nem forog el az egész, ha megtekered ?
Ja, meg tudod, hogy a Rock-on semmilyen más leszorító, stabi nem használható, csak a sajátja - a nagyon rövid vezetőcsap miatt.
Mondjuk, ha nagyon kedvem támadna különböző stabikkal kísérletezgetni, lehetne hozzá gyártatni egy kis menetes végű csaptoldót.![]()
a Townshend leszorítóval én is ügyes voltam, és ahogy leírtad,úgy tekertem be, vagy ki.
de ennek az elindításhoz nem sok köze van, inkább a felhelyezésre céloztam,akinek a lukérzéke nem tökéletes
indításkor a Dropleten lökök egy keveset én is,annak nagyon vékony a szíja. a TW szíja elég nagy,az elég hamar felpörög. néha,csak reflexből kicsit meglegyintem azt is,de nem igényli.
halfnote.hu
halfnote.hu