A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Természetesen csak akkor oké ha a tápegység erre képes.
Szerintem arra a két eszközre kevés a max. 4 Amperes táp.
Pont tegnap beszéltem mz/x tápgyártóval táp ügyben és nem javasolta a tápon a két egyforma kivezetést vagy ha mégis azt akarja az ember anyagilag, nem sokkal jár jobban mint 2db táppal csak megspórol az ember egy tápkábelt….
Ráadásul sokkal macerásabb megcsinalni úgy, hogy ne zavarják egymást…
Valszeg inkább választom a két tápot mint az egybe megoldást mert jobb a végeredmény…..
Működni biztosan fog, de azért a hangminőség is fontos. Ha mindkét táplált készülék egyszerre működik, akkor közvetlenül megkapják egymás kimenő zaját, mert ugye a készülékek kiadnak bizonyos mértékű villamos zajt a tápkábeleken.
Az idézett Long tesztben éppen az jelentette a nagy változást, hogy a DC átvitelre tervezett gyári tápkábel helyett zajelnyomásra tervezett kábel került bekötésre.
Zajelnyomásra tervezett?
Sosem találnám ki kinek a kábele lehet ez a tudományos cucc
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Ha a táp által leadott teljesítmény elegendő, és stabil, akkor nyilván nem lesz semmi “baj”.
Arra próbáltunk utalni, hogy a DC kábel több odafigyelést igényel(het), mint azt sokan gondolják.
Én is kísérleteztem a DC usb-vel a TMP és a streamer(ek) között, és a változás mértéke engem is meglepett. Csak erre vonatkoztak a válaszok, nem többre.
Technikailag OK lehet az Y kábel, ha a “matek” kiadja, de én azt a telefont megspendíroznám G.Zolival.
Természetesen csak akkor oké ha a tápegység erre képes.
Nyílván lehet játszadozni a DC vezetékkel mert kétségtelen,hogy annak a minősége fontos.
Ezt nem is kérdőjeleztem meg.
Illetve ha 2 külön tápegységről megy a delej az a legideálisabb.
De néha kompromisszumokra kényszerülünk.
Hisz az egész hifizés az.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Ha a táp által leadott teljesítmény elegendő, és stabil, akkor nyilván nem lesz semmi “baj”.
Arra próbáltunk utalni, hogy a DC kábel több odafigyelést igényel(het), mint azt sokan gondolják.
Én is kísérleteztem a DC usb-vel a TMP és a streamer(ek) között, és a változás mértéke engem is meglepett. Csak erre vonatkoztak a válaszok, nem többre.
Technikailag OK lehet az Y kábel, ha a “matek” kiadja, de én azt a telefont megspendíroznám G.Zolival.
Működni biztosan fog, de azért a hangminőség is fontos. Ha mindkét táplált készülék egyszerre működik, akkor közvetlenül megkapják egymás kimenő zaját, mert ugye a készülékek kiadnak bizonyos mértékű villamos zajt a tápkábeleken.
Az idézett Long tesztben éppen az jelentette a nagy változást, hogy a DC átvitelre tervezett gyári tápkábel helyett zajelnyomásra tervezett kábel került bekötésre.
Sziasztok!
Elektronikában jártas hobbitársak véleményét szeretném kérni:
Adott egy 12V-os (4A) TMP lineáris táp, amin egy DC kimenet van. Szintén adott egy internet modem és egy router, amelyek 12V 1,5A igényűek. Két kérdésem lenne:
Okozhat-e bármilyen problémát (akár működésben, akár hangminőségben), ha mindkét eszközt egyszerre erről a lineáris tápról táplálom egy „Y” DC kábellel?
Ha nem okoz gondot, akkor milyen - jó ár/érték arányú - kábelt javasolnátok az Y kábelhez?
Köszönöm.
Az ég világon semmi baj nem lesz.
A pc-ben lévő SoTm lan+usb kártyát lehet kívülről is tápolni.
A HDplex tápomon már csak 1 szabad 9V-om maradt így Y kábellel oldottam meg.
2 éve műxik.
Hidd el nem ezen múlik.
Adott egy 12V-os (4A) TMP lineáris táp, amin egy DC kimenet van. Szintén adott egy internet modem és egy router, amelyek 12V 1,5A igényűek. Két kérdésem lenne:
Okozhat-e bármilyen problémát (akár működésben, akár hangminőségben), ha mindkét eszközt egyszerre erről a lineáris tápról táplálom egy „Y” DC kábelről
A helyedben felhívnám Gál Zoltánt (TMP) és a konkrét adatok ismeretében átbeszélném vele, mit javasol. Ismerve a segítőkészségét és a rugalmasságát, el tudom képzelni, hogy készít neked egy két kimenetes tápot, vagy átalakítja a meglévőt. Az Y kábelt nem erőltetném.
Ráadásul - ha a Long féle kísérlet eredményét jól értem, ezzel akár komoly hangminőség javulást is elérhetsz.
Én semmiképp sem gondolom jó megoldásnak az Y kábeles kettős táplálást.
A lineáris tápegységek DC tápkábelei látszólag igen egyszerű feladatot látnak el, de ez nem így van. Szinte érthetetlenül nagy mértékben befolyásolják ezek a kábelek a hangzást. Erről lehet olvasni ebben a Long Audio teszt leírásban:
Okozhat-e bármilyen problémát (akár működésben, akár hangminőségben), ha mindkét eszközt egyszerre erről a lineáris tápról táplálom egy „Y” DC kábellel?
Erre én is kíváncsi lennék elvi szinten - mármint a közös tápra - elég teljesítmény esetén, de szerintem a max 4 A - es táp nagyon ki lenne csavarva, nem maradna elég tartalék.
Hasonló készülékeim vannak - router és modem - azoknak a gyári kapcsitápjuk egyenként 2.5 Amperes...
Azokat már 2 db 4 Ampres líneáris tápról etetem.
Sziasztok!
Elektronikában jártas hobbitársak véleményét szeretném kérni:
Ha nem okoz gondot, akkor milyen - jó ár/érték arányú - kábelt javasolnátok az Y kábelhez?
Köszönöm.
Cryo kezelés során egyértelműen javul a kezelt anyag (pl réz ) hővezető képessége.>>> Javul az elektromos vezető képessége is>> Ergo csökken az ellenállása
133_1_online.pdf
Ebben az írásban nem említik, hogy a kezelt réz elektromos vezetőképessége javul, kizárólag a hővezető képességről írnak.
Egy helyen említik a réz tulajdonságaként a jó elektromos vezetőképességet (134.oldal) de ez nem a kezelt rézre vonatkozik.
Az egésznek egyáltalán nincs jelentősége, ha valakinek jobban tetszik a mirelit hifi, az biztos, hogy nem emiatt van.
>>> = ebből következik.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Cryo kezelés során egyértelműen javul a kezelt anyag (pl réz ) hővezető képessége.>>> Javul az elektromos vezető képessége is...
Ebben az írásban nem említik, hogy a kezelt réz elektromos vezetőképessége javul, kizárólag a hővezető képességről írnak.
Nem túl régen, itt a Fórumon ( is ) olvashattunk róla, hogy a fémek hővezető képessége arányban áll azok elektromos vezető képességével.
Talán ezen az összefüggésen az sem változtat, hogy ha a hővezető képesség javulását a Cryo kezelésnek köszönhetjük...
Cryo kezelés során egyértelműen javul a kezelt anyag (pl réz ) hővezető képessége.>>> Javul az elektromos vezető képessége is>> Ergo csökken az ellenállása
133_1_online.pdf
Egy helyen említik a réz tulajdonságaként a jó elektromos vezetőképességet (134.oldal) de ez nem a kezelt rézre vonatkozik.
Az egésznek egyáltalán nincs jelentősége, ha valakinek jobban tetszik a mirelit hifi, az biztos, hogy nem emiatt van.
Csatolmányok
cryocopper.png (52.98 KiB) Megtekintve 1203 alkalommal
Az érthető(bb)ség kedvéért írtam "kvázi folyékony" állapotot. Mindegy, szerencsére mindig van valaki aki jobban ért hozzá. Négy évig tanultam anyagszerkezettant - anyagismeretet de ez a "végtelenül sok apró szegmensre nyíródás" valahogy elkerülhette a figyelmemet. Mindegy, nyugi, nem szólok többet a témához....