Mond mégegyszer, hogy kondenzátor, ha mered...

Mond mégegyszer, hogy kondenzátor, ha mered...
Endrion írta: ↑2025.02.16., vas. 17:33Kondenzátor itt is, ami lehet hogy nem érintkezett.zoli73 írta: ↑2025.02.16., vas. 16:16
A korábbi lemezjátszóm(Alphason Solo) ugyanezt a meghajtást használta, és azzal is jelentkeztek hasonló problémák. Én is motorproblémákra gondoltam, mert csak egyhelyben remegett a motor. Tudtommal ezek a Philips/Premotech motorok, csak roncsolással bonthatók, és a legritkább esetben javíthatók, így inkább beszereztem egy új motort. Végül kiderült, hogy a motor hibátlan, csak az előtte lévő kondenzátor adta meg magát.
Szerencsére nem motor volt.
Örülünk Vincent!?![]()
Kondenzátor itt is, ami lehet hogy nem érintkezett.zoli73 írta: ↑2025.02.16., vas. 16:16
A korábbi lemezjátszóm(Alphason Solo) ugyanezt a meghajtást használta, és azzal is jelentkeztek hasonló problémák. Én is motorproblémákra gondoltam, mert csak egyhelyben remegett a motor. Tudtommal ezek a Philips/Premotech motorok, csak roncsolással bonthatók, és a legritkább esetben javíthatók, így inkább beszereztem egy új motort. Végül kiderült, hogy a motor hibátlan, csak az előtte lévő kondenzátor adta meg magát.
A korábbi lemezjátszóm(Alphason Solo) ugyanezt a meghajtást használta, és azzal is jelentkeztek hasonló problémák. Én is motorproblémákra gondoltam, mert csak egyhelyben remegett a motor. Tudtommal ezek a Philips/Premotech motorok, csak roncsolással bonthatók, és a legritkább esetben javíthatók, így inkább beszereztem egy új motort. Végül kiderült, hogy a motor hibátlan, csak az előtte lévő kondenzátor adta meg magát.Endrion írta: ↑2025.02.16., vas. 15:48Igen, köszi,SoundMania írta: ↑2025.02.16., vas. 15:20
Előbb megnézném az "elektronikáját". Esélyesebb hogy ott lesz gond. Szakadt ellenállás vagy rossz kondi! Ráérsz akkor gondolkodni a motoron, ha azok már jók!
átkötögettem mindent kívül és már ismét forog.
Igen, köszi,SoundMania írta: ↑2025.02.16., vas. 15:20
Előbb megnézném az "elektronikáját". Esélyesebb hogy ott lesz gond. Szakadt ellenállás vagy rossz kondi! Ráérsz akkor gondolkodni a motoron, ha azok már jók!
Ha nem tudod, hogyan kell leszerelni a tengelyről bármit is, akkor valószínűleg jobb lenne, ha szakemberhez fordulnál, mert ha erőlteted, könnyen nagyobb kárt tehetsz benne. Ha pedig csak azért esnél neki, hogy 'hátha könnyen orvosolható', akkor még nagyobb az esélye, hogy nem fogod tudni megoldani.
itt az volt a kitétel,hogy alig vigyen, inkább majdnemhogy polírozzon. tűágyazás finom műszer (meg jó keményre edzett anyag is
Tudom, hogy telóval csináltad, ahhoz képest tényleg jó...amúgy tényleg xar.revox írta: ↑2025.02.13., csüt. 14:40
A makró az annyira makró,amit a telefon tudelég xar,de nem akartam vele pályázaton indulni
![]()
Ja,az elején azt a bigyót még nem fejtettem meg, de szerintem a fej lengését, vagy nyugalmi állapotba való visszatérését szabályozhatja, lövésem sincs. orrnehezéknek túl könnyű, passz egyelőreValószínóleg még hangolni lehet vele a rendszert...
Egyébként szembemegy a józan ésszel,de baromira működik. Amiben más, mint az eredeti shell, bár az se panaszkodhat, ezzel a mélytónusú hangszerek, dob, gitárok,stb... kontúrosabbak,már-már CD-sen pontosak, de nem felejtenek el analógnak lenni.
Nem fog elterjednifőleg,hogy a tűágyazása se volt tökéletesen megmunkálva és egy halálrakopott, simítóreszelővel igazítottam rajta, éllel ellentétes irányba tolva.
a karhoz tartozó eredeti shell ezüst, meg van Kondo ezüst shellkábelem,de azokat ehhez nem lehet használni és az RS Lab rézdrótokkal adja a shellt. Csak idő volt megtalálni azt a drótot,ami ide elég engedékeny, de még nem szakad el minden szélfújásra. Van nálam 3 féle AN.UK kábel és Kondo Ai, de az egyik UK lett a befutó, ami 3 litze,de nagyon vékony szál, véknyabb, mint amit most árulnak (kora absz ismeretlen, elég régi verzió lehet). Így meg se kellett bontanom a 3 szálas "fonást".Rock60 írta: ↑2025.02.13., csüt. 13:44A legnagyobb talány - nekem - hogy hogy a rákba maradt ez el Nálad, tekintve a full ezüst kábelezést ? Pont legelöl...revox írta: ↑2025.02.13., csüt. 13:04Nekem is jött a mikulás![]()
AN ezüst karkábelből tákolva (shellkábel)... megérte a szentségelést, merthogy, azért voltvicces, ezen az 5 centin mi infó el tud veszni (karban ezüst van és utána mindenhol). Nagy talány volt, hogy fogjam meg a sarut... minisatu összenyomja, meg a hőt is elvezeti... polcon egy kitört tűvel büszkélkedhető Goldring Eroica... Azt satuba befog, a csatlakozóra (pin) saru ráhúz, kész is
(utolsó kép
)
![]()
Jók a makro képek !![]()
A legnagyobb talány - nekem - hogy hogy a rákba maradt ez el Nálad, tekintve a full ezüst kábelezést ? Pont legelöl...revox írta: ↑2025.02.13., csüt. 13:04Nekem is jött a mikulás![]()
AN ezüst karkábelből tákolva (shellkábel)... megérte a szentségelést, merthogy, azért voltvicces, ezen az 5 centin mi infó el tud veszni (karban ezüst van és utána mindenhol). Nagy talány volt, hogy fogjam meg a sarut... minisatu összenyomja, meg a hőt is elvezeti... polcon egy kitört tűvel büszkélkedhető Goldring Eroica... Azt satuba befog, a csatlakozóra (pin) saru ráhúz, kész is
(utolsó kép
)
Szia!vieri2000 írta: ↑2025.02.12., szer. 12:43Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Akai AP100 lemezjátszóm. A kérdés található benne előerősítő?
Ha rákötöm (RCA-n keresztül) a Denon Avr X1500H házimozi erősítőre és elindítom a lemezjátszót az erősítő kikapcsol.
Mi lehet a probléma? Ezt a hibát szeretném megoldani.
Köszönöm a válaszokat!
A kérdés átkerült a helyére.vieri2000 írta: ↑2025.02.12., szer. 12:43Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Akai AP100 lemezjátszóm. A kérdés található benne előerősítő?
Ha rákötöm (RCA-n keresztül) a Denon Avr X1500H házimozi erősítőre és elindítom a lemezjátszót az erősítő kikapcsol.
Mi lehet a probléma? Ezt a hibát szeretném megoldani.
Köszönöm a válaszokat!
Ja, ez az egy paraméter a "szűk keresztmetszet " a Rock leszorítójánál.
feltenni egyszerűbb, ha a furat belső fele meg van kicsit süllyesztve.Rock60 írta: ↑2025.02.11., kedd 09:13Azzal hogy segíted a tányér indulását ?![]()
Nem forog el az egész, ha megtekered ?
Ja, meg tudod, hogy a Rock-on semmilyen más leszorító, stabi nem használható, csak a sajátja - a nagyon rövid vezetőcsap miatt.
Mondjuk, ha nagyon kedvem támadna különböző stabikkal kísérletezgetni, lehetne hozzá gyártatni egy kis menetes végű csaptoldót.![]()
Azzal hogy segíted a tányér indulását ?
Stabilizert még egyszerűbb, főleg, hs a belső oldalon kicsit rámennek süllyesztőfúróval...Rock60 írta: ↑2025.02.10., hétf. 17:59Igen.
A más rendszerűeket nem ismerem, a csavaros leszorítónál ez nem okoz semmi problémát.
Kicsit gyorsabban kell rápörgetni, ahhoz képest, mintha állna a tányér.
Rápörgetem, húzok rajta egy kicsit.
Levételhez egy pillanatra szorosan meg kell fogni a tekerőjét, a tányér forgási tehetetlensége kilazítja, a maradékot lepörgetni.
Nagyon laza gyakorlat, minden Rock - os így csinálja.
Igen.
Azt,hogy csinálod?Rock60 írta: ↑2025.02.10., hétf. 14:05Mivel a plusz súly középen, messze a peremtől nehezíti a tányért nem tartom túl indokoltnak az annyival lassabb felfutást....dixie-chicken írta: ↑2025.02.10., hétf. 11:55Bal kéz segitségével,adunk egy finom "löketet",vagy a lamez peremét fnoman érintjük,vagy a matricát,a lemez közepén,jobbkéz közben engedi le a liftet...némi gyakorlatot igényel,de ha ráérzünk,menni fog simán...kiméli a szijat,és motort...Egyetlen hátránya, hogy nehezebben pörög fel a tányér, észrevenni a közel 40 dkg többletsúlyt.![]()
Ettől függetlenül e nélkül is érdemes picit besegíteni induláskor. A motornak mindegy lenne, az elforog - nálam, - csak koptatja a szíjat.
A lemez-leszorító csavarásával adok egy kis perdületet a tányérnak, naponta csak egyszer, lemezváltásoknál nem állítom le a gépet.
/ Így kevesebbet fogyaszt.../
Mivel a plusz súly középen, messze a peremtől nehezíti a tányért nem tartom túl indokoltnak az annyival lassabb felfutást....dixie-chicken írta: ↑2025.02.10., hétf. 11:55Bal kéz segitségével,adunk egy finom "löketet",vagy a lamez peremét fnoman érintjük,vagy a matricát,a lemez közepén,jobbkéz közben engedi le a liftet...némi gyakorlatot igényel,de ha ráérzünk,menni fog simán...kiméli a szijat,és motort...Egyetlen hátránya, hogy nehezebben pörög fel a tányér, észrevenni a közel 40 dkg többletsúlyt.