Az inbolygóka orrán az a recézett ezüst-szürkés tárcsa milyen célt szolgál ?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
A legnagyobb talány - nekem - hogy hogy a rákba maradt ez el Nálad, tekintve a full ezüst kábelezést ? Pont legelöl...revox írta: ↑2025.02.13., csüt. 13:04Nekem is jött a mikulás![]()
AN ezüst karkábelből tákolva (shellkábel)... megérte a szentségelést, merthogy, azért voltvicces, ezen az 5 centin mi infó el tud veszni (karban ezüst van és utána mindenhol). Nagy talány volt, hogy fogjam meg a sarut... minisatu összenyomja, meg a hőt is elvezeti... polcon egy kitört tűvel büszkélkedhető Goldring Eroica... Azt satuba befog, a csatlakozóra (pin) saru ráhúz, kész is
(utolsó kép
)

Jók a makro képek !

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.02.13., csüt. 14:00-kor.
nekem is jött a mikulás
AN ezüst karkábelből tákolva (shellkábel)... megérte a szentségelést, merthogy, azért volt
vicces, ezen az 5 centin mi infó el tud veszni (karban ezüst van és utána mindenhol). Nagy talány volt, hogy fogjam meg a sarut... minisatu összenyomja, meg a hőt is elvezeti... polcon egy kitört tűvel büszkélkedhető Goldring Eroica... Azt satuba befog, a csatlakozóra (pin) saru ráhúz, kész is
(utolsó kép
)

AN ezüst karkábelből tákolva (shellkábel)... megérte a szentségelést, merthogy, azért volt

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Újra a régi fényében
Hát nem volt hiábavaló a nagyszervíz.
Sokkal jobban szól most
Köszi Krisz

Hát nem volt hiábavaló a nagyszervíz.
Sokkal jobban szól most

Köszi Krisz

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Re: Akai ap100
Szia!vieri2000 írta: ↑2025.02.12., szer. 12:43Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Akai AP100 lemezjátszóm. A kérdés található benne előerősítő?
Ha rákötöm (RCA-n keresztül) a Denon Avr X1500H házimozi erősítőre és elindítom a lemezjátszót az erősítő kikapcsol.
Mi lehet a probléma? Ezt a hibát szeretném megoldani.
Köszönöm a válaszokat!
Nincs benne riaa korrektor, kell hozzá phono. Régen én is így hallgattam és azon kívül hogy nagyon halk volt, furcsán is szólt.

Érdekes, hogy az erősítő lekapcsol, miért lehet vajon, Téged próbál megkímélni...!?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6203
Re: Akai ap100
A kérdés átkerült a helyére.vieri2000 írta: ↑2025.02.12., szer. 12:43Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Akai AP100 lemezjátszóm. A kérdés található benne előerősítő?
Ha rákötöm (RCA-n keresztül) a Denon Avr X1500H házimozi erősítőre és elindítom a lemezjátszót az erősítő kikapcsol.
Köszönöm a válaszokat!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- vieri2000
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Akai ap100
Üdv!
Köszönöm a válaszokat!
Köszönöm a válaszokat!
Ja, ez az egy paraméter a "szűk keresztmetszet " a Rock leszorítójánál.
A kis 4 - es lukba benavigálni a csavart, azt tényleg nem élég körülbelül...
Tudod, az eredeti leszorító átlátszó akril.
Csináltam/csináltattam egy másikat, kicsit nagyobb, dögösebb, recézett tekerővel, a tányérkát átlátszó akril helyett fél centivel nagyobb átmérőjű danamitból, szépen lefújtam szatén feketére, pofás lett....
Összeraktam, akarom rátekerni, akkor jöttem rá, miért átlátszó a gyári.

A kis menet, mikor tekerem bele a kis pöcsnyi menetdarabot, az nagyon nem árt, ha látszik...
A feketénél, merthogy nem átlátszó,

Ha fáradt vagyok, akkor inkább az - egyébként nyüzügébb - gyárit használom.
feltenni egyszerűbb, ha a furat belső fele meg van kicsit süllyesztve.Rock60 írta: ↑2025.02.11., kedd 09:13Azzal hogy segíted a tányér indulását ?![]()
Nem forog el az egész, ha megtekered ?
Ja, meg tudod, hogy a Rock-on semmilyen más leszorító, stabi nem használható, csak a sajátja - a nagyon rövid vezetőcsap miatt.
Mondjuk, ha nagyon kedvem támadna különböző stabikkal kísérletezgetni, lehetne hozzá gyártatni egy kis menetes végű csaptoldót.![]()
a Townshend leszorítóval én is ügyes voltam, és ahogy leírtad,úgy tekertem be, vagy ki.
de ennek az elindításhoz nem sok köze van, inkább a felhelyezésre céloztam,akinek a lukérzéke nem tökéletes

indításkor a Dropleten lökök egy keveset én is,annak nagyon vékony a szíja. a TW szíja elég nagy,az elég hamar felpörög. néha,csak reflexből kicsit meglegyintem azt is,de nem igényli.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Azzal hogy segíted a tányér indulását ?

Nem forog el az egész, ha megtekered ?
Ja, meg tudod, hogy a Rock-on semmilyen más leszorító, stabi nem használható, csak a sajátja - a nagyon rövid vezetőcsap miatt.
Mondjuk, ha nagyon kedvem támadna különböző stabikkal kísérletezgetni, lehetne hozzá gyártatni egy kis menetes végű csaptoldót.

Stabilizert még egyszerűbb, főleg, hs a belső oldalon kicsit rámennek süllyesztőfúróval...Rock60 írta: ↑2025.02.10., hétf. 17:59Igen.
A más rendszerűeket nem ismerem, a csavaros leszorítónál ez nem okoz semmi problémát.
Kicsit gyorsabban kell rápörgetni, ahhoz képest, mintha állna a tányér.
Rápörgetem, húzok rajta egy kicsit.
Levételhez egy pillanatra szorosan meg kell fogni a tekerőjét, a tányér forgási tehetetlensége kilazítja, a maradékot lepörgetni.
Nagyon laza gyakorlat, minden Rock - os így csinálja.
halfnote.hu
halfnote.hu
Igen.
A más rendszerűeket nem ismerem, a csavaros leszorítónál ez nem okoz semmi problémát.
Kicsit gyorsabban kell rápörgetni, ahhoz képest, mintha állna a tányér.
Rápörgetem, húzok rajta egy kicsit.
Levételhez egy pillanatra szorosan meg kell fogni a tekerőjét, a tányér forgási tehetetlensége kilazítja, a maradékot lepörgetni.
Nagyon laza gyakorlat, minden Rock - os így csinálja.
Azt,hogy csinálod?Rock60 írta: ↑2025.02.10., hétf. 14:05Mivel a plusz súly középen, messze a peremtől nehezíti a tányért nem tartom túl indokoltnak az annyival lassabb felfutást....dixie-chicken írta: ↑2025.02.10., hétf. 11:55Bal kéz segitségével,adunk egy finom "löketet",vagy a lamez peremét fnoman érintjük,vagy a matricát,a lemez közepén,jobbkéz közben engedi le a liftet...némi gyakorlatot igényel,de ha ráérzünk,menni fog simán...kiméli a szijat,és motort...Egyetlen hátránya, hogy nehezebben pörög fel a tányér, észrevenni a közel 40 dkg többletsúlyt.![]()
Ettől függetlenül e nélkül is érdemes picit besegíteni induláskor. A motornak mindegy lenne, az elforog - nálam, - csak koptatja a szíjat.
A lemez-leszorító csavarásával adok egy kis perdületet a tányérnak, naponta csak egyszer, lemezváltásoknál nem állítom le a gépet.
/ Így kevesebbet fogyaszt.../
Forgás közben teszed rá a leszorítót?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Mivel a plusz súly középen, messze a peremtől nehezíti a tányért nem tartom túl indokoltnak az annyival lassabb felfutást....dixie-chicken írta: ↑2025.02.10., hétf. 11:55Bal kéz segitségével,adunk egy finom "löketet",vagy a lamez peremét fnoman érintjük,vagy a matricát,a lemez közepén,jobbkéz közben engedi le a liftet...némi gyakorlatot igényel,de ha ráérzünk,menni fog simán...kiméli a szijat,és motort...Egyetlen hátránya, hogy nehezebben pörög fel a tányér, észrevenni a közel 40 dkg többletsúlyt.

Ettől függetlenül e nélkül is érdemes picit besegíteni induláskor. A motornak mindegy lenne, az elforog - nálam, - csak koptatja a szíjat.
A lemez-leszorító csavarásával adok egy kis perdületet a tányérnak, naponta csak egyszer, lemezváltásoknál nem állítom le a gépet.
/ Így kevesebbet fogyaszt...

Üdv a MoFi klubban!O_S írta: ↑2025.02.10., hétf. 10:30Vasárnap néhány órára kölcsönkaptam egy MoFI Super Heavyweight leszorítót.
Korábban már próbálkoztam több típussal, de vagy rosszabb lett a hang, vagy a lemezjátszó (LP12) túl rövid
tengelycsonkja miatt nem lehetett őket jól használni.
Először Petrucciani motreux-i koncertlemeze került fel, ami egy hangsúlyos basszus futammal indult.
A hang feszes volt, tele energiával, igazi koncertélményt nyújtott.
Mahler szimfóniában a hangszerek különváltak, a dinamika óriási volt. Halk részeknél még a barázdazaj is kisebb lett.
Santana lemezén az ütőhangszerek sokaságát ilyen tisztán még nem hallottam ezen a lejátszón.
Egyetlen hátránya, hogy nehezebben pörög fel a tányér, észrevenni a közel 40 dkg többletsúlyt.
Dixie-chicken köszönöm a lehetőséget.
MoFi_teszt.jpg
Te is kb. ugyanazt tapasztaltad mint dixie és én.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2681
ehez,vagy 20 éve,Xerxes-t használo haverom tanácsolta:amikor elinditjuk a lemezjátszót,bal kéz segitségével,adunk egy finom "löketet",vagy a lamez peremét fnoman érintjük,vagy a matricát,a lemez közepén,jobbkéz közben engedi le a liftet...némi gyakorlatot igényel,de ha ráérzünk,menni fog simán...kiméli a szijat,és motort...nálam ez már olyan motorikus,begyakorolt,beégetett mozdulat volt (akár RegaP3,Kuzma StabiS,vagy Thorens 126/147-seknél),hogy kb 1 hónapra volt szükségem a "kiiktatására" amikor DD-re váltottamEgyetlen hátránya, hogy nehezebben pörög fel a tányér, észrevenni a közel 40 dkg többletsúlyt.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
de lehet azért, mert akik ezt veszik, nem is tudnák,hogy azt be kell állítani,így kicsit megóvják a tűt és a lemezeket is. inkább így,mint sehogy alapon.. szerintem.Voyager írta: ↑2025.02.09., vas. 17:22
A P1-hez a fix antiskating-es kart szerelik, mert ezt a lemezjátszót azoknak szánták, akik kicsomagolás után rögtön zenét akarnak hallgatni, mindenféle pepecselés nélkül.
Ezt valahol meg is értem, mert a megcélzott közönség között túlnyomó többségben vannak azok, akiket nem érdekel a lemezjátszás technikai része (mert vannak sokkal fontosabb dolgok is az életben), és csak egyszerűen élvezni akarják a kedvenc lemezeiket.
Az egy másik kérdés, hogy az aki ebből az egész játékból többet szeretne kihozni miért választ ilyen lemezjátszót.
akik pl itt vesznek valamit, nem valószínű,hogy ezzel fognak pepecselni. jó buli, reneszánsz,aztán hajrá :)
https://www.fredperry.com/record-deck-m ... mieJGOnQ2a
halfnote.hu
halfnote.hu
Az eredeti filc van a tányéron, vagy más matot használsz ?O_S írta: ↑2025.02.10., hétf. 10:30
Először Petrucciani motreux-i koncertlemeze került fel, ami egy hangsúlyos basszus futammal indult.
Mahler szimfóniában a hangszerek különváltak, a dinamika óriási volt. Halk részeknél még a barázdazaj is kisebb lett.
Santana lemezén az ütőhangszerek sokaságát ilyen tisztán még nem hallottam ezen a lejátszón.
- O_S
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 160
Vasárnap néhány órára kölcsönkaptam egy MoFI Super Heavyweight leszorítót.
Korábban már próbálkoztam több típussal, de vagy rosszabb lett a hang, vagy a lemezjátszó (LP12) túl rövid
Egyetlen hátránya, hogy nehezebben pörög fel a tányér, észrevenni a közel 40 dkg többletsúlyt.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2681
itt mi mivel kúszálódik össze ?Rock60 írta: ↑2025.02.09., vas. 21:04Ebbe nem vagyok egészen biztos.
Az alacsonyabb frekvenciájú rezonanciák fizikailag jobban láthatóak, érzékelhetőek, aminek így nagyobb jelentőséget tulajdonítunk.
Ha "stabilan áll a sasszi ", akkor tapintásra nem érzékelhető annyira, viszont a feljebb kúszó rezonancia legalább olyan káros lehet, mint a látványosabb mélyfrekis mocorgás, ami valszeg kevésbé rezonál össze a kar önrezonanciájával és a hangszedő működési tartományával.
Szerintem, persze.

https://audio-database.com/DENON-COLUMB ... e_vignette
Sony TT8000,vagy maga a Technics SP10,elsődlegesen rádióállomások részére gyártott termékek,a "púltba" bekerült a lemezjátszó,mellé lett beszerelve vlmilyen kar,és szwsz,és merevnek mondható volt az egész hobelebanc,semmilyen finokodás nem volt speckó lábazat használatával...volt a Lenco-nak is olyan opciója,amely "beépithető" variáció volt (L-75/L-55)
Azt a Denon DP3000-est,most élesztette újra a Denon,Denon DP3000NE névre keresztelve,igaz az már kapott rendes csillapitást is:
https://www.denon.com/en-us/product/tur ... 00768.html
https://www.bartimexaudio.hu/Denon-DP-3000NE
- Csatolmányok
-
- Denon RP 26.JPG (67.39 KiB) Megtekintve 1367 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Ebbe nem vagyok egészen biztos.
Az alacsonyabb frekvenciájú rezonanciák fizikailag jobban láthatóak, érzékelhetőek, aminek így nagyobb jelentőséget tulajdonítunk.
Ha "stabilan áll a sasszi ", akkor tapintásra nem érzékelhető annyira, viszont a feljebb kúszó rezonancia legalább olyan káros lehet, mint a látványosabb mélyfrekis mocorgás, ami valszeg kevésbé rezonál össze a kar önrezonanciájával és a hangszedő működési tartományával.
Szerintem, persze.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Na kiszedtem ezeket bo!ng lábakat. Azert nem birtam allitani, mert belul ki volt lazulva az anya. Most jo, beallitottam rendesen a vizszintet. Viszont szerintem az alapvetoen nem jo konstrukcio. Igy el van csatolva az egesz gep az alatamasztastol, de a gépen van a motor is, ami igy szabadon rázhatja az egeszet. Ha meg stabilan all a sasszi, akkor nem tudja rázni.
Hangra meg szerintem directdrive-osabb lett igy. Az elozo gazdaja total betolta ezeket a rugos labakat, hogy ne libegjen, én meg úgy probaltam ki es installaltam. Még jo hogy igy alakult, most tul kemeny hangja van.
Hangra meg szerintem directdrive-osabb lett igy. Az elozo gazdaja total betolta ezeket a rugos labakat, hogy ne libegjen, én meg úgy probaltam ki es installaltam. Még jo hogy igy alakult, most tul kemeny hangja van.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
A P1-hez a fix antiskating-es kart szerelik, mert ezt a lemezjátszót azoknak szánták, akik kicsomagolás után rögtön zenét akarnak hallgatni, mindenféle pepecselés nélkül.akvapark írta: ↑2025.02.09., vas. 17:08Magam is ezért kérdeztem, nem illett volna más típusjelzéssel, vagy más megkülönböztető jellel ellátni?Voyager írta: ↑2025.02.09., vas. 15:55Van olyan változata, amelyen állítható az antiskating (pdf), de akad olyan is, amelyen nem - ezen fix gyári beállítás van -(fotó).
https://www.rega.co.uk/download/TA-RB22 ... -UNI-2.pdf![]()
Ezt valahol meg is értem, mert a megcélzott közönség között túlnyomó többségben vannak azok, akiket nem érdekel a lemezjátszás technikai része (mert vannak sokkal fontosabb dolgok is az életben), és csak egyszerűen élvezni akarják a kedvenc lemezeiket.
Az egy másik kérdés, hogy az aki ebből az egész játékból többet szeretne kihozni miért választ ilyen lemezjátszót.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Magam is ezért kérdeztem, nem illett volna más típusjelzéssel, vagy más megkülönböztető jellel ellátni?Voyager írta: ↑2025.02.09., vas. 15:55Van olyan változata, amelyen állítható az antiskating (pdf), de akad olyan is, amelyen nem - ezen fix gyári beállítás van -(fotó).
https://www.rega.co.uk/download/TA-RB22 ... -UNI-2.pdf
Screenshot 2025-02-09 155607 (Kicsi).png

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<