Esetleg egy másik alternatíva.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/cardas ... csatlakozorevox írta: ↑2025.02.05., szer. 13:45na,ez nem volt egyszerű menet és neten se nagyon találtam,ahonann tudok rendelni, a végén ez lett. kicsit drágább, de már mindegy volt. meglepő, mennyire nem beszerezhető dolog ez, pedig,...Voyager írta: ↑2025.02.04., kedd 22:44Ez teljesen korrekt.
https://audiocentrum.hu/Pro-Ject-Pin-It ... csatlakozo
https://www.ebay.com/itm/266854914887?_ ... R6bq9tyaZQ
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3236
Re: Lemezjátszó
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
na,ez nem volt egyszerű menet és neten se nagyon találtam,ahonann tudok rendelni, a végén ez lett. kicsit drágább, de már mindegy volt. meglepő, mennyire nem beszerezhető dolog ez, pedig,...Voyager írta: ↑2025.02.04., kedd 22:44Ez teljesen korrekt.
https://audiocentrum.hu/Pro-Ject-Pin-It ... csatlakozo
https://www.ebay.com/itm/266854914887?_ ... R6bq9tyaZQ
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
headshel sarut lehet valahol itthon venni? első körben valami egyszerű kellene, megnézni, mechanikailag működik e amihez kell. gugli dobott. kb 30ezer/4db... 60 combos egy próbára 

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Nem ilyen jellegü és a telefonok fene tudja mit mérnek. De majd pc-nRock60 írta: ↑2025.02.03., hétf. 23:24Tulajdonképpen azt próbálom megfejteni, hogy amikor javul a hang akár egy tápkábel cserétől is, azt lehet -e egyértelműen a sebességgel összefüggő bármilyen paraméter javulásának a " számlájára " írni ?
Ha igen, azt képes - e mérni a telefonos RPM/WOW applikáció, tehát azzal bizonyítható - e ?
Ha nincsen műszerrel mérhető változás, az még érdekesebb...![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
Tulajdonképpen azt próbálom megfejteni, hogy amikor javul a hang akár egy tápkábel cserétől is, azt lehet -e egyértelműen a sebességgel összefüggő bármilyen paraméter javulásának a " számlájára " írni ?
Ha igen, azt képes - e mérni a telefonos RPM/WOW applikáció, tehát azzal bizonyítható - e ?
Ha nincsen műszerrel mérhető változás, az még érdekesebb...

+1dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 17:40én Santana rajongó vagyok,se nem lát,se nem hall ilyenkor,és a III-ashoz nekem van egy extra becsipődésem,sokszor azt mondogatom,az a legjobb lemeze,mert nagyon zabolázatlan az egész brigád...vad,durva,vérbeli latino,semmi pepecselés..

Sajnos nem sok Santana koncerten voltam, de mindegyiken erről a lemezről szólt a legtöbb dal, ez nem lehet véletlen. Meg is jegyeztem, hogy egyezik az ízlésünk Carlosszal - és ezek szerint veled is.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Lesz változás, nem is kicsi .. vagyis nálam mindkettő edetén van bőven, lehet nagyobb, mint máshol, de nem kisebb.
halfnote.hu
halfnote.hu
- b4xter
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Mi volna pontosan az a "telefonos mérőke", amit itt hivatkozol? Mert ha valamelyik wow&flutter app a sok közül, akkor nem valószínű, hogy mérési hibahatáron belül bármilyen változást is tudsz mérni egy lemezjátszó táp vagy tápkábel csere után (persze nem kizárt, hogy fülre lesz különbség).
- Voyager
- V.I.P.
Én arra koncentrálok. Szeretem bármin hallgatni.dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 18:32Voyager írta: ↑2025.02.03., hétf. 18:20Ez nem nagy összeg ezért a remek albumért.dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 17:40ez kimondottan olcsó,még most is,a többiekhez viszonyitva![]()
https://www.bakelitfutar.hu/home-global ... t-vinyl-lp
én többet fizettem érte vagy 10 éve....hangra nekem oksa,de én Santana rajongó vagyok,se nem lát,se nem hall ilyenkor,és a III-ashoz nekem van egy extra becsipődésem,sokszor azt mondogatom,az a legjobb lemeze,mert nagyon zabolázatlan az egész brigád...vad,durva,vérbeli latino,semmi pepecselés..
Csak sajnos nem a legjobb stúdiómunka.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2729
Voyager írta: ↑2025.02.03., hétf. 18:20Ez nem nagy összeg ezért a remek albumért.dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 17:40ez kimondottan olcsó,még most is,a többiekhez viszonyitva![]()
én többet fizettem érte vagy 10 éve....hangra nekem oksa,de én Santana rajongó vagyok,se nem lát,se nem hall ilyenkor,és a III-ashoz nekem van egy extra becsipődésem,sokszor azt mondogatom,az a legjobb lemeze,mert nagyon zabolázatlan az egész brigád...vad,durva,vérbeli latino,semmi pepecselés..
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Voyager
- V.I.P.
Ez nem nagy összeg ezért a remek albumért.dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 17:40ez kimondottan olcsó,még most is,a többiekhez viszonyitva![]()

Kábeles topicban került szó a lemezjátszó tápkábeléről.
Ott jutott eszembe, hogy akartam már korábban is kérdezni Sütitől, vagy akinek van róla tapasztalata.
Ha kicseréljük a tápegység tápkábelét, vagy kicseréljük a tápegységet és ezáltal szubjektíve a hangminőség javulását tapasztaljuk, akkor a telefonos mérőkével ez detektálható, igazolható ?
A mérés alátámasztja, azt amit hallunk ?
Ott jutott eszembe, hogy akartam már korábban is kérdezni Sütitől, vagy akinek van róla tapasztalata.
Ha kicseréljük a tápegység tápkábelét, vagy kicseréljük a tápegységet és ezáltal szubjektíve a hangminőség javulását tapasztaljuk, akkor a telefonos mérőkével ez detektálható, igazolható ?
A mérés alátámasztja, azt amit hallunk ?
- dixie-chicken
- V.I.P.
ez kimondottan olcsó,még most is,a többiekhez viszonyitvasupravox írta: ↑2025.02.03., hétf. 17:22Amúgy milyen a MoFi kiadvány?dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 12:48UI.:és a cég márketinges csoprtjai is összhangban dolgoztak,ha MoFi LP megy (épp egy Santana III![]()
),szépen látszik a kiadó márkajelzése is az LPén
![]()
Azon kívűl,hogy b.....ott drága?![]()

én többet fizettem érte vagy 10 éve....hangra nekem oksa,de én Santana rajongó vagyok

youtu.be/i8NDCm5LSos
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- dixie-chicken
- V.I.P.
gépelési hiba...bocsiRock60 írta: ↑2025.02.03., hétf. 14:54Hogy érted, hogy nem találkozik ?dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 12:30
...tlképen az a belső rész,nem találkozik a tengely fém részével,nincs "tengelykocogtatás" ...![]()
Abban a gumi szerű anyagban lévő furat csusszan rá a lemez-vezető csonkra, nem ?

Amúgy milyen a MoFi kiadvány?dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 12:48UI.:és a cég márketinges csoprtjai is összhangban dolgoztak,ha MoFi LP megy (épp egy Santana III![]()
![]()
Azon kívűl,hogy b.....ott drága?

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
NEMCSERÉLEM!!! (na,most kiabáltam

halfnote.hu
halfnote.hu
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3236
Kizárt dolog, hogy azzal a repedezett "O" gyűrűvel jól szóljon! Sürgősen cseréld ki, mert teljesen félrevisz!revox írta: ↑2025.02.03., hétf. 13:06ja,de elvielg akkor csillapít is.elnyel... nekem is gumis az alja,de csak kötbefut egy hajtószíj szerű valami. annyi,hogy a közepőn is van valami speckó műanyag. de ezt nem tudtam megfejteni, miféle szerzet. járt a Droplet-hez... de nem Opera!!!dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 12:30
"The device uses Latvis’ proprietary polymer material, renowned for its exceptional noise-absorption characteristics.",ezt én vlmilyen gumifélének érzékelem,leegyszerűsitve,ez látszik a képen is.....
(tudom,repdezett,... majd,ha khullik belőle,kicserélem valamire. még működik)
![]()

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Hogy érted, hogy nem találkozik ?dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 12:30
...tlképen az a belső rész,nem találkozik a tengely fém részével,nincs "tengelykocogtatás" ...

Abban a gumi szerű anyagban lévő furat csusszan rá a lemez-vezető csonkra, nem ?
NYILVÁN... tkmbe caps_losck...supravox írta: ↑2025.02.03., hétf. 13:37Mer' hozzászokott a füled!revox írta: ↑2025.02.03., hétf. 13:06ja,de elvielg akkor csillapít is.elnyel... nekem is gumis az alja,de csak kötbefut egy hajtószíj szerű valami. annyi,hogy a közepőn is van valami speckó műanyag. de ezt nem tudtam megfejteni, miféle szerzet. járt a Droplet-hez... de nem Opera!!!dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 12:30
"The device uses Latvis’ proprietary polymer material, renowned for its exceptional noise-absorption characteristics.",ezt én vlmilyen gumifélének érzékelem,leegyszerűsitve,ez látszik a képen is.....
![]()
![]()
De figyelj, most jön a csavar: mivel így tetszik, félek hozzányúlni

Szolgálati közlemény. ha valakinek véletlenül nagy betúkkel írok, nem kaibálok vele,csak napközben, van,hogy SQL, vagy hasonló baromságokat írok és azt szeretem nagybetűkkel,... náha így marad a capslock...

halfnote.hu
halfnote.hu
Mer' hozzászokott a füled!revox írta: ↑2025.02.03., hétf. 13:06ja,de elvielg akkor csillapít is.elnyel... nekem is gumis az alja,de csak kötbefut egy hajtószíj szerű valami. annyi,hogy a közepőn is van valami speckó műanyag. de ezt nem tudtam megfejteni, miféle szerzet. járt a Droplet-hez... de nem Opera!!!dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 12:30
![]()
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
ja,de elvielg akkor csillapít is.elnyel... nekem is gumis az alja,de csak kötbefut egy hajtószíj szerű valami. annyi,hogy a közepőn is van valami speckó műanyag. de ezt nem tudtam megfejteni, miféle szerzet. járt a Droplet-hez... de nem Opera!!!dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 12:30
(tudom,repdezett,... majd,ha khullik belőle,kicserélem valamire. még működik

halfnote.hu
halfnote.hu
- dixie-chicken
- V.I.P.
UI.:és a cég márketinges csoprtjai is összhangban dolgoztak,ha MoFi LP megy (épp egy Santana III

- Csatolmányok
-
- IMG_5740.JPG (90.12 KiB) Megtekintve 937 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.
megfelelően kell alátétezni a tárolt leszoritót,másképp elromlik a hangjaDe a nagyobb tényérokhoz használtat is, ami nehezebb, nyugalmi időszakban inkább leteszem a futómű mellé, ne nyomja feleslegesen pluszba a csapágyat.

viccet félretéve,a MoFi féle opciónál,amit látunk az egy "felforditott pohár",falvastagság kb 3-4mm,be öntve a gyártó szerint
https://www.mofielectronics.com/product ... eavyweight
...tlképen az a belső rész,nem találkozik a tengely fém részével,nincs "tengelykocogtatás" ,és az LP-re sem fekszik fel a "pohárka",csak az a belső rész...
- Csatolmányok
-
- IMG_5739.JPG (75.38 KiB) Megtekintve 918 alkalommal
-
- IMG_5732.JPG (84.78 KiB) Megtekintve 918 alkalommal
revox írta: ↑2025.02.03., hétf. 10:13Amire én még figyelek, nem mindegy, hogy mekkora tányérhoz mekkora stabilitert használok. Bár ennek inkább olyan folyománya van,hogy egy 1,5-2 kilos tányérhoz betervezett tányércsapágyat, nem terhelek meg pluszba 6-700g stabilizerrel. De a nagyobb tényérokhoz használtat is, ami nehezebb, nyugalmi időszakban inkább leteszem a futómű mellé, ne nyomja feleslegesen pluszba a csapágyat.
halfnote.hu
halfnote.hu