A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
headshel sarut lehet valahol itthon venni? első körben valami egyszerű kellene, megnézni, mechanikailag működik e amihez kell. gugli dobott. kb 30ezer/4db... 60 combos egy próbára
na,ez nem volt egyszerű menet és neten se nagyon találtam,ahonann tudok rendelni, a végén ez lett. kicsit drágább, de már mindegy volt. meglepő, mennyire nem beszerezhető dolog ez, pedig,...
headshel sarut lehet valahol itthon venni? első körben valami egyszerű kellene, megnézni, mechanikailag működik e amihez kell. gugli dobott. kb 30ezer/4db... 60 combos egy próbára
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Lesz változás, nem is kicsi .. vagyis nálam mindkettő edetén van bőven, lehet nagyobb, mint máshol, de nem kisebb.
Tulajdonképpen azt próbálom megfejteni, hogy amikor javul a hang akár egy tápkábel cserétől is, azt lehet -e egyértelműen a sebességgel összefüggő bármilyen paraméter javulásának a " számlájára " írni ?
Ha igen, azt képes - e mérni a telefonos RPM/WOW applikáció, tehát azzal bizonyítható - e ?
Ha nincsen műszerrel mérhető változás, az még érdekesebb...
Nem ilyen jellegü és a telefonok fene tudja mit mérnek. De majd pc-n
Lesz változás, nem is kicsi .. vagyis nálam mindkettő edetén van bőven, lehet nagyobb, mint máshol, de nem kisebb.
Tulajdonképpen azt próbálom megfejteni, hogy amikor javul a hang akár egy tápkábel cserétől is, azt lehet -e egyértelműen a sebességgel összefüggő bármilyen paraméter javulásának a " számlájára " írni ?
Ha igen, azt képes - e mérni a telefonos RPM/WOW applikáció, tehát azzal bizonyítható - e ?
Ha nincsen műszerrel mérhető változás, az még érdekesebb...
én Santana rajongó vagyok ,se nem lát,se nem hall ilyenkor,és a III-ashoz nekem van egy extra becsipődésem,sokszor azt mondogatom,az a legjobb lemeze,mert nagyon zabolázatlan az egész brigád...vad,durva,vérbeli latino,semmi pepecselés..
+1
Sajnos nem sok Santana koncerten voltam, de mindegyiken erről a lemezről szólt a legtöbb dal, ez nem lehet véletlen. Meg is jegyeztem, hogy egyezik az ízlésünk Carlosszal - és ezek szerint veled is.
Ha kicseréljük a tápegység tápkábelét, vagy kicseréljük a tápegységet és ezáltal szubjektíve a hangminőség javulását tapasztaljuk, akkor a telefonos mérőkével ez detektálható, igazolható ?
A mérés alátámasztja, azt amit hallunk ?
Mi volna pontosan az a "telefonos mérőke", amit itt hivatkozol? Mert ha valamelyik wow&flutter app a sok közül, akkor nem valószínű, hogy mérési hibahatáron belül bármilyen változást is tudsz mérni egy lemezjátszó táp vagy tápkábel csere után (persze nem kizárt, hogy fülre lesz különbség).
ez kimondottan olcsó,még most is,a többiekhez viszonyitva https://www.bakelitfutar.hu/home-global ... t-vinyl-lp
én többet fizettem érte vagy 10 éve....hangra nekem oksa,de én Santana rajongó vagyok ,se nem lát,se nem hall ilyenkor,és a III-ashoz nekem van egy extra becsipődésem,sokszor azt mondogatom,az a legjobb lemeze,mert nagyon zabolázatlan az egész brigád...vad,durva,vérbeli latino,semmi pepecselés..
Ez nem nagy összeg ezért a remek albumért.
Csak sajnos nem a legjobb stúdiómunka.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
ez kimondottan olcsó,még most is,a többiekhez viszonyitva https://www.bakelitfutar.hu/home-global ... t-vinyl-lp
én többet fizettem érte vagy 10 éve....hangra nekem oksa,de én Santana rajongó vagyok ,se nem lát,se nem hall ilyenkor,és a III-ashoz nekem van egy extra becsipődésem,sokszor azt mondogatom,az a legjobb lemeze,mert nagyon zabolázatlan az egész brigád...vad,durva,vérbeli latino,semmi pepecselés..
Kábeles topicban került szó a lemezjátszó tápkábeléről.
Ott jutott eszembe, hogy akartam már korábban is kérdezni Sütitől, vagy akinek van róla tapasztalata.
Ha kicseréljük a tápegység tápkábelét, vagy kicseréljük a tápegységet és ezáltal szubjektíve a hangminőség javulását tapasztaljuk, akkor a telefonos mérőkével ez detektálható, igazolható ?
A mérés alátámasztja, azt amit hallunk ?
...tlképen az a belső rész,nem találkozik a tengely fém részével,nincs "tengelykocogtatás" ...
Hogy érted, hogy nem találkozik ?
Abban a gumi szerű anyagban lévő furat csusszan rá a lemez-vezető csonkra, nem ?
gépelési hiba...bocsi ...a külső fém rész nem találkozik a tengely fém részével,és az LPvel,magával..a belső "gumiban" van furat,szépen rá lehet vezetni a tengelycsonkra,nincs szükség "joystickozásra"
Kizárt dolog, hogy azzal a repedezett "O" gyűrűvel jól szóljon! Sürgősen cseréld ki, mert teljesen félrevisz!
NEMCSERÉLEM!!! (na,most kiabáltam ) nincs az az Isten,hogy olyanhoz nyúljak,ami nekem úgy jó,ahogy van. Lehet ettől lett még jobb,hogy kcsit fel van keményedve
"The device uses Latvis’ proprietary polymer material, renowned for its exceptional noise-absorption characteristics.",ezt én vlmilyen gumifélének érzékelem,leegyszerűsitve,ez látszik a képen is.....
ja,de elvielg akkor csillapít is.elnyel... nekem is gumis az alja,de csak kötbefut egy hajtószíj szerű valami. annyi,hogy a közepőn is van valami speckó műanyag. de ezt nem tudtam megfejteni, miféle szerzet. járt a Droplet-hez... de nem Opera!!!
(tudom,repdezett,... majd,ha khullik belőle,kicserélem valamire. még működik )
Kizárt dolog, hogy azzal a repedezett "O" gyűrűvel jól szóljon! Sürgősen cseréld ki, mert teljesen félrevisz!
"The device uses Latvis’ proprietary polymer material, renowned for its exceptional noise-absorption characteristics.",ezt én vlmilyen gumifélének érzékelem,leegyszerűsitve,ez látszik a képen is.....
ja,de elvielg akkor csillapít is.elnyel... nekem is gumis az alja,de csak kötbefut egy hajtószíj szerű valami. annyi,hogy a közepőn is van valami speckó műanyag. de ezt nem tudtam megfejteni, miféle szerzet. járt a Droplet-hez... de nem Opera!!!
Mer' hozzászokott a füled!
NYILVÁN... tkmbe caps_losck...
De figyelj, most jön a csavar: mivel így tetszik, félek hozzányúlni van egy intelmem: ne piszkáld,ha jól szól
Szolgálati közlemény. ha valakinek véletlenül nagy betúkkel írok, nem kaibálok vele,csak napközben, van,hogy SQL, vagy hasonló baromságokat írok és azt szeretem nagybetűkkel,... náha így marad a capslock...
Mer' hozzászokott a füled!
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
De a nagyobb tényérokhoz használtat is, ami nehezebb, nyugalmi időszakban inkább leteszem a futómű mellé, ne nyomja feleslegesen pluszba a csapágyat.
megfelelően kell alátétezni a tárolt leszoritót,másképp elromlik a hangja ..ez olyan mint hogy a rendes kocsmában,az X sörpohárhoz,nem használnak Y sörmárka alátétjét
viccet félretéve,a MoFi féle opciónál,amit látunk az egy "felforditott pohár",falvastagság kb 3-4mm,be öntve a gyártó szerint
...tlképen az a belső rész,nem találkozik a tengely fém részével,nincs "tengelykocogtatás" ,és az LP-re sem fekszik fel a "pohárka",csak az a belső rész...
Csatolmányok
IMG_5739.JPG (75.38 KiB) Megtekintve 1237 alkalommal
IMG_5732.JPG (84.78 KiB) Megtekintve 1237 alkalommal
Amire én még figyelek, nem mindegy, hogy mekkora tányérhoz mekkora stabilitert használok. Bár ennek inkább olyan folyománya van,hogy egy 1,5-2 kilos tányérhoz betervezett tányércsapágyat, nem terhelek meg pluszba 6-700g stabilizerrel. De a nagyobb tényérokhoz használtat is, ami nehezebb, nyugalmi időszakban inkább leteszem a futómű mellé, ne nyomja feleslegesen pluszba a csapágyat.
na ez OFF lesz,de erről ez jutott eszembe. olvassátok el, szerintem elég jól megfogja a lényeget. Az autó tárolása külön etűd, de az egész megéri azt a pár percet
csendben mondom, az asszony majdnem beküldött ide egy hasonló leírást, csak a hifiről és pl a parkettába levert facsavarról,ami az ajtót védte a túlzott kinyitástól,nehogy a hangfalaknak csapódjon. DE! mivel egyszer sikerült meztelen lábbal belerúgni,ami fájdalmas, rá lett tekerve egy piros szaloncukros papír, amit a vak is meglát és megelőzi eme balesetet. tudom,van ajtótámasztó, decens megoldás, éppen nem volt kéznél amikor a facsavar odakerült
ez érdekes téma, már a leszorító. bár adott esetben ezeket inkább nevezik szabilizernek és a funkciójuk nem feltétlenül a leszorítás, hanem a lemezen keletkező (így a rezgőkörbe kerülő) káros, vagy haszontalan rezonanciák csökkentése. Persze,ami nehezebb,annak van leszorító funkciója is,akaratlanul is.
és igen,elég sok verzió létezik és semmi garancia rá,ami itt működik,ott is. Nekem pl ami van,aminek a típusát nem sikerült kdieríteni, pl működött az Operán és a Towshenden (itt is jobbnak bizonyult,mint a saját, valóban leszorítója,ami menetes és a tányérhoz cuppantja a lemezt), de pl a TW Acusticon nem, ott egy másik működik,ami felépítésben és súlyban is eltér. Azt figyeltem meg,aminek a közepe izolálva van,vagy valami módon szerparálva az egész stabulizer-testtől, egész jó megoldások. Pl középen valami spéci műanyag van,míg a test fém. De ez tényleg rezgőkörönként eltérő, így ne adja fel senki :-)
Amire én még figyelek, nem mindegy, hogy mekkora tányérhoz mekkora stabilitert használok. Bár ennek inkább olyan folyománya van,hogy egy 1,5-2 kilos tányérhoz betervezett tányércsapágyat, nem terhelek meg pluszba 6-700g stabilizerrel. De a nagyobb tényérokhoz használtat is, ami nehezebb, nyugalmi időszakban inkább leteszem a futómű mellé, ne nyomja feleslegesen pluszba a csapágyat.