NEMCSERÉLEM!!! (na,most kiabáltam

NEMCSERÉLEM!!! (na,most kiabáltam

Kizárt dolog, hogy azzal a repedezett "O" gyűrűvel jól szóljon! Sürgősen cseréld ki, mert teljesen félrevisz!revox írta: ↑2025.02.03., hétf. 13:06ja,de elvielg akkor csillapít is.elnyel... nekem is gumis az alja,de csak kötbefut egy hajtószíj szerű valami. annyi,hogy a közepőn is van valami speckó műanyag. de ezt nem tudtam megfejteni, miféle szerzet. járt a Droplet-hez... de nem Opera!!!dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 12:30
"The device uses Latvis’ proprietary polymer material, renowned for its exceptional noise-absorption characteristics.",ezt én vlmilyen gumifélének érzékelem,leegyszerűsitve,ez látszik a képen is.....
(tudom,repdezett,... majd,ha khullik belőle,kicserélem valamire. még működik)
![]()
Hogy érted, hogy nem találkozik ?dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 12:30
...tlképen az a belső rész,nem találkozik a tengely fém részével,nincs "tengelykocogtatás" ...
NYILVÁN... tkmbe caps_losck...supravox írta: ↑2025.02.03., hétf. 13:37Mer' hozzászokott a füled!revox írta: ↑2025.02.03., hétf. 13:06ja,de elvielg akkor csillapít is.elnyel... nekem is gumis az alja,de csak kötbefut egy hajtószíj szerű valami. annyi,hogy a közepőn is van valami speckó műanyag. de ezt nem tudtam megfejteni, miféle szerzet. járt a Droplet-hez... de nem Opera!!!dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 12:30
"The device uses Latvis’ proprietary polymer material, renowned for its exceptional noise-absorption characteristics.",ezt én vlmilyen gumifélének érzékelem,leegyszerűsitve,ez látszik a képen is.....
![]()
![]()
Mer' hozzászokott a füled!revox írta: ↑2025.02.03., hétf. 13:06ja,de elvielg akkor csillapít is.elnyel... nekem is gumis az alja,de csak kötbefut egy hajtószíj szerű valami. annyi,hogy a közepőn is van valami speckó műanyag. de ezt nem tudtam megfejteni, miféle szerzet. járt a Droplet-hez... de nem Opera!!!dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 12:30
![]()
ja,de elvielg akkor csillapít is.elnyel... nekem is gumis az alja,de csak kötbefut egy hajtószíj szerű valami. annyi,hogy a közepőn is van valami speckó műanyag. de ezt nem tudtam megfejteni, miféle szerzet. járt a Droplet-hez... de nem Opera!!!dixie-chicken írta: ↑2025.02.03., hétf. 12:30

megfelelően kell alátétezni a tárolt leszoritót,másképp elromlik a hangjaDe a nagyobb tényérokhoz használtat is, ami nehezebb, nyugalmi időszakban inkább leteszem a futómű mellé, ne nyomja feleslegesen pluszba a csapágyat.
revox írta: ↑2025.02.03., hétf. 10:13Amire én még figyelek, nem mindegy, hogy mekkora tányérhoz mekkora stabilitert használok. Bár ennek inkább olyan folyománya van,hogy egy 1,5-2 kilos tányérhoz betervezett tányércsapágyat, nem terhelek meg pluszba 6-700g stabilizerrel. De a nagyobb tényérokhoz használtat is, ami nehezebb, nyugalmi időszakban inkább leteszem a futómű mellé, ne nyomja feleslegesen pluszba a csapágyat.

nem occó,de ki lehet fogni jóárasitva isfrenki485 írta: ↑2025.02.02., vas. 13:12Nos ránéztem a Mofi leszorító hazai árára, hát... nem szégyenlősek...dixie-chicken írta: ↑2025.02.02., vas. 12:43ahogy irtam,volt nekem is több,volt ahol jónak éreztem,volt ahol nem,satús,csak nehezék stb...én kb 500gr mentem felvele,szijhatásosoknál,függesztett alváz...aztán van ahol már eleve ki van alakitva a menetes tengelycsonk,gyárilag,és adnak hozzá leszoritót is,és akkor ott a variáció azoknál,mennyire "meghúzni",vagy mennyire kell legyomni,pl Sota féle...ez most tök meglepi számomra..Voyager írta: ↑2025.02.02., vas. 11:27
Én is használok lemezleszorítót, tökéletesen működik a dolog. Ugyanakkor azt tapasztaltam, hogy lemezjátszónként eltérő, hogy a súly vagy a leszorító működik igazán jól.
Vannak kollégák akik viszonylag nehéz (400g-os) súlyokat használnak, mert azok szerintük jobban csillapítják a rezgéseket, míg mások a könnyebb, satus típusokat részesítik előnyben, mert nem terhelik túl a gép finom csapágyait. Én jelenleg mindkét verziót használom, de mostanában a súlyt hallom jobbnak.
![]()
![]()

Pontosan erről van szó.zoli73 írta: ↑2025.02.02., vas. 13:15Ezekkel a leszorítókkal én korábban többször lyukra futottam.
Az első egy diy darab volt, amit egy esztergályos ismerősöm készített, rozsdamentes acélból.
Ez még ma is megvan, több lemezjátszómon próbáltam, de mindegyiken csak rontott, megdöglesztette a hangot, a lecsengések lerövidültek, olyan mesterséges lett az egész. Használom most is(mikor mire), de nem lemezleszorítónak.
Később próbálkoztam egy no name kínai szorítóssal, illetve a Pro-Ject Clamp-it leszorítójával, de ezekkel csak győzködtem magamat, mert valójában nem hallottam semmit, csak megszokából használtam.
Aztán egy időre felhagytam az ilyen irányú kisérletekkel, gondoltam nem kell ezt nekem eröltetni, e nélkül is megy a zenehallgatás.
Aztán múlt évben feltűnt ez.:https://www.topclassaudio.com/web/eng/u ... p?gid=6375
Utánaszaglászva az jött le, hogy ezt dícsérik, a "népitélet" igen pozitív róla, így úgy döntöttem, utoljára még teszek egy próbát ezzel, és ha ezzel sem hallok semmit, akkor végleg elengedem a kérdést.
Jó, hogy így döntöttem, mert ezidáig ez az egyetlen ami működik, ennek határozottan hallható a hatása, ami ráadásul pozitív! Stabilabb, határozottabb, folyékonyabb a hang, és ezt többszöri oda-vissza próba után sikerült leszűrni, megállapítani. A korábbiak után, szinte meg is lepett, de elégedettséggel is töltött el, hogy működik.
Gyanítom, más is járt már így, de javaslom ne adja fel, érdemes kitartónak lenni!

Nos ránéztem a Mofi leszorító hazai árára, hát... nem szégyenlősek...dixie-chicken írta: ↑2025.02.02., vas. 12:43ahogy irtam,volt nekem is több,volt ahol jónak éreztem,volt ahol nem,satús,csak nehezék stb...én kb 500gr mentem felvele,szijhatásosoknál,függesztett alváz...aztán van ahol már eleve ki van alakitva a menetes tengelycsonk,gyárilag,és adnak hozzá leszoritót is,és akkor ott a variáció azoknál,mennyire "meghúzni",vagy mennyire kell legyomni,pl Sota féle...ez most tök meglepi számomra..Voyager írta: ↑2025.02.02., vas. 11:27Én is használok lemezleszorítót, tökéletesen működik a dolog. Ugyanakkor azt tapasztaltam, hogy lemezjátszónként eltérő, hogy a súly vagy a leszorító működik igazán jól.dixie-chicken írta: ↑2025.02.02., vas. 09:33nos,jelentem ez a MoFi leszoritó müxi...tudom ez a woodoo és a snake oil terület már,én is kétkedve mentem el a saját példányomért:"mi,súly,az súly" motoszkált a fejemben
...de gyakorlatilag ez első taktusoktol a sötét háttérböl jobban kiemeli a hangszereket,a hangszerek jobban körvonalazva vannak,még jobban leválik a zene a hangszorókrol,jobb a térbeli elhelyezésük,picivet több részletet hoz a felszinre,és testesebb a hang...tudom ilyenkor szokták megkérdezni "mit szívsz,adj már nekünk is"
egy sima no name kb 280gr-os leszoritóhoz hasonlitottam a MoFi-t...és ez nem a 280gr vs 370gr eredménye...a sima súlyok,nekem valahogyan mindig "döglesztették" a hangot,a MoFi nem teszi azt...
Vannak kollégák akik viszonylag nehéz (400g-os) súlyokat használnak, mert azok szerintük jobban csillapítják a rezgéseket, míg mások a könnyebb, satus típusokat részesítik előnyben, mert nem terhelik túl a gép finom csapágyait. Én jelenleg mindkét verziót használom, de mostanában a súlyt hallom jobbnak.
![]()
![]()

ahogy irtam,volt nekem is több,volt ahol jónak éreztem,volt ahol nem,satús,csak nehezék stb...én kb 500gr mentem felvele,szijhatásosoknál,függesztett alváz...aztán van ahol már eleve ki van alakitva a menetes tengelycsonk,gyárilag,és adnak hozzá leszoritót is,és akkor ott a variáció azoknál,mennyire "meghúzni",vagy mennyire kell legyomni,pl Sota féle...ez most tök meglepi számomra..Voyager írta: ↑2025.02.02., vas. 11:27Én is használok lemezleszorítót, tökéletesen működik a dolog. Ugyanakkor azt tapasztaltam, hogy lemezjátszónként eltérő, hogy a súly vagy a leszorító működik igazán jól.dixie-chicken írta: ↑2025.02.02., vas. 09:33nos,jelentem ez a MoFi leszoritó müxi...tudom ez a woodoo és a snake oil terület már,én is kétkedve mentem el a saját példányomért:"mi,súly,az súly" motoszkált a fejemben
...de gyakorlatilag ez első taktusoktol a sötét háttérböl jobban kiemeli a hangszereket,a hangszerek jobban körvonalazva vannak,még jobban leválik a zene a hangszorókrol,jobb a térbeli elhelyezésük,picivet több részletet hoz a felszinre,és testesebb a hang...tudom ilyenkor szokták megkérdezni "mit szívsz,adj már nekünk is"
egy sima no name kb 280gr-os leszoritóhoz hasonlitottam a MoFi-t...és ez nem a 280gr vs 370gr eredménye...a sima súlyok,nekem valahogyan mindig "döglesztették" a hangot,a MoFi nem teszi azt...
![]()
Remélem!

Mondjuk ezt alkalmazhatná több hifista is, ráadásul a hi-fi többi területére is. Nyugodtabb lenne ez a hobbi is.

Nekem van és volt is többféle lemezjátszóm. Sosem gondoltam, hogy bármelyiket is ki kellene kiáltani egyeduralkodónak – ezt a fajta attitűdöt meghagyom másnak.

Ami jó, az jó.

Nem baj

Én is használok lemezleszorítót, tökéletesen működik a dolog. Ugyanakkor azt tapasztaltam, hogy lemezjátszónként eltérő, hogy a súly vagy a leszorító működik igazán jól.dixie-chicken írta: ↑2025.02.02., vas. 09:33nos,jelentem ez a MoFi leszoritó müxi...tudom ez a woodoo és a snake oil terület már,én is kétkedve mentem el a saját példányomért:"mi,súly,az súly" motoszkált a fejemben

Ha süket vagy akkor ketten vagyunk azokdixie-chicken írta: ↑2025.02.02., vas. 09:33nos,jelentem ez a MoFi leszoritó müxi...tudom ez a woodoo és a snake oil terület már,én is kétkedve mentem el a saját példányomért:"mi,súly,az súly" motoszkált a fejemben
![]()
![]()