Nem bírtad sokáig,. Alig 24 órája írtad ezt:
"Magam részéről el is húzok innét!"

Nem bírtad sokáig,. Alig 24 órája írtad ezt:
Ez egy borzasztóan rossz hasonlat. A smink egy alkalomra szól egy kábelezés pedig éppen a hosszú távú zenei élvezet egyik fontos összetevője.kaef2 írta: ↑2025.02.01., szomb. 15:16
"Kicsit olyan ez a kábelezés kérdés, mint a nőknél a smink. Egy szép nőből a jó smink tud még alkalomhoz illőbbet csinálni, még jobban fel tudja hivni a figyelmet a megjelenésre, lenyűgözőbbé teheti azt. De a hosszútávú együttélés szempontjából valószínűleg a smink sokkal kevésbé fontos, mint az alkalomhoz illő megjelenés szempontjából."
Nagyon túlmisztifilálod te, ezt a zenéid dolgot! :)chord_ írta: ↑2025.02.01., szomb. 08:58Mi volt itt az elkanyarodás?
Arról volt szó pont, hogy kábel-ügyben hogyan vagy miért lehet hinni vagy nem hinni olyan embernek, aki soha nem hallgatja meg azt a zenét, amit én. Példákkal, nevekkel, felvételekkel, konkrétan, hogy mindenki értse.
Szerintem a kábeles vitákban ez a rész kiemelten fontos lenne.
Lett volna..
Figyu, nincs olyan, hogy mindenkinek jó legyen. A témában oldalakon keresztül már olyasmirő szólt a parázs vita, aminek semmiféle kábeles vonatkozása nem volt (csak nagyon áttételesen lehetett belegondolni) - például itt (ami még oldalakkal a takarításom előtt volt) mégis mi köze már az egésznek a kábelekhez (szándékosan a Te hozzászólásodat linkelem: viewtopic.php?p=2917382#p2917382) - és páran kérték, hogy ennek vessünk véget. Mivel folyamatos egymásnak válaszolgatás volt, ezt csak úgy lehetett megtenni, hogy visszamentem az szálat indító bejegyzésig.chord_ írta: ↑2025.02.01., szomb. 08:58Mi volt itt az elkanyarodás?
Arról volt szó pont, hogy kábel-ügyben hogyan vagy miért lehet hinni vagy nem hinni olyan embernek, aki soha nem hallgatja meg azt a zenét, amit én. Példákkal, nevekkel, felvételekkel, konkrétan, hogy mindenki értse.
Szerintem a kábeles vitákban ez a rész kiemelten fontos lenne.
Lett volna..
Ez nem ennyire egyszerű és a kérdésem sem pont erre vonatkozott. A hangerő növelése önmagában nem feltétlenül csökkenti a dinamikát, de ha az észlelt hangerő növelése érdekében kompressziót vagy limitert használnak, az valóban szűkíti a dinamikatartományt.
Mi volt itt az elkanyarodás?
Igen, köszönet érte, messzire nyúlt a kezdet.Aszpirin írta: ↑2025.01.31., pén. 23:34
... Ugyanakkor a két napja átmozgatott thread nem a kábeles témábtól jutott el a formátumháborúig, hanem egy attól teljesen független felvetésből.
Mellesleg nagyon nem rögtön volt az, amire utalsz és több oldalnyi offolás volt, amit nagyon nem kis munkával takarítottam ki.
Egyetértek, pnt ezért tettem fel a kérdést, ami költői. Ugyanakkor a két napja átmozgatott thread nem a kábeles témábtól jutott el a formátumháborúig, hanem egy attól teljesen független felvetésből. Aminek nem itt a helye. Nem mellesleg bármilyen hifis témából el lehet jutni az analóg kontra digitális témába, akét lehetne egyetlen topik is, nem? De aki ide benéz, az nem erre kíváncsi, szerintem, mert ez már egy összevissza rágott gumicsont.chord_ írta: ↑2025.01.31., pén. 17:49Szerintem érdemes lenne belátni azt, hogy a kábelek kapcsán nagyon gyorsan el lehet jutni a formátumháborúig, vagy a hardcore műszaki dolgokig, vagy Kína gazdasági dolgaihoz, vagy akár a zenék kiválasztásához. Rögtön átdobálni a felbukkanó gondolatokat máshová, ez kicsit széttördeli / -né az amúgy értelmes beszélgetéseket.
Amikor személyeskedés lesz, vagy sértegetés, vagy ilyesmi, ott fontos nyilván a moderáció. De szerintem itt azért bírható a dolog, én nem látok különösebb problémát.
És kb. ugyanaz a kör beszél... mindegy, hogy hol... szóval fölösleges és nem kis munka szét-szortírozni mindent a megfelelő helyre.
Pont ez jutott eszembe. Ha mindent gyomlálsz széttöredezhet a beszélgetés. Ezzel az erővel és kicsit sarkítva az is off, ha leírod, hogy milyen rendszerben hallgattál meg egy kábelt.chord_ írta: ↑2025.01.31., pén. 17:49
Szerintem érdemes lenne belátni azt, hogy a kábelek kapcsán nagyon gyorsan el lehet jutni a formátumháborúig, vagy a hardcore műszaki dolgokig, vagy Kína gazdasági dolgaihoz, vagy akár a zenék kiválasztásához. Rögtön átdobálni a felbukkanó gondolatokat máshová, ez kicsit széttördeli / -né az amúgy értelmes beszélgetéseket.
A thread témáját komolyan véve, tulajdonképpen csak a kábelezés gyakorlati tapasztalatairól lehetne beszélni: hogyan forrasszuk, milyen csatlakozókat használjunk, hogyan rezgéscsillapítsunk, mivel árnyékoljunk, stb. A szubjektív tapasztalatok elmondása már határeset, mert az elmondott fogalmak értelmezése már kivánhat magyarázatot és akkor már meg is zavartunk vele pár embert, aki erre már nem kíváncsi. Mint, ahogy annak a megbeszélése is, hogy miért jó vagy miért nem, az árnyékolás, szigetelés. Mert megint csak vannak olyanok, akik ezt nem értik és nem is érdekli őket, mert a megértéshez kell egy kis fizika is esetleg.Rock60 írta: ↑2025.01.31., pén. 17:35Félreértettél...Nem attól függ, hogy értem - e.
Nem a műszakis / nem műszakis határra gondoltam, hanem a kábeles / nem kábeles határra, amiről revox is írt.
Közben olvasom Kaef reagálását is...
Érdekes téma, szívesen olvasom, ha olyanom van, pl. az Általában a hifiről - ben...![]()
Szerintem érdemes lenne belátni azt, hogy a kábelek kapcsán nagyon gyorsan el lehet jutni a formátumháborúig, vagy a hardcore műszaki dolgokig, vagy Kína gazdasági dolgaihoz, vagy akár a zenék kiválasztásához. Rögtön átdobálni a felbukkanó gondolatokat máshová, ez kicsit széttördeli / -né az amúgy értelmes beszélgetéseket.
Félreértettél...
A dinamika kapcsán irt pár posztom esetében felhivom a figyelmet arra, hogy nem én hoztam fel a témát, hanem hodyka azzal, hogy dinamikátlan találta a felvételt. Ami ugye nem egészen így van, nem elvitatva annak a lehetőségét, hogy igy hallotta.Rock60 írta: ↑2025.01.31., pén. 17:10Miért fáj az igazság ?Shimano írta: ↑2025.01.31., pén. 13:16Miért is fontos ez a topik?,ja megvan,csak a vékony drót a jó,a szigetelés felesleges és sz@r,stb stb,stb és ha nem e körül megy a téma,már rögvest világnak kell menni,hát nosza,el lehet indulni.
![]()
Én szívesebben olvasom kaef2 "magyarázatait",mint azt hogy miért nem jó az,amit nem te csinálsz.
Azért ,mert Cables írta ?
Nem csak Neked mondom, hogy teljesen jogos felvetés, hogy a Kábelezzünk topicban kb. kábelekről beszéljünk, ha vékony, ha vastag, ha gyári, ha DIY...
Kaef írásait és Robici linkelését én is szívesen olvasom, de tényleg jobb helye lenne ezeknek a kábel témától eltérő műszakizásoknak valamelyik csevegős helyen - Általános csevegő, Általában a hifiről - akiket érdekel, ott is megtalálja...![]()
/ Fenntartom többedmagammal, hogy az utóbbi feleslegesen van oda eldugva. Benne van a címében, hogy " hifi "./
És szerinted hogy vonjuk meg a határt a "műszakis" és "nem műászakis" kábel-threadek között, először kérdezzünk meg Téged vagy valaki mást, hogy érted-e és-vagy érdekel-e, és ha nem érted és/vagy nem érdekel, akkor mehet a műszakisba?
Miért fáj az igazság ?Shimano írta: ↑2025.01.31., pén. 13:16Miért is fontos ez a topik?,ja megvan,csak a vékony drót a jó,a szigetelés felesleges és sz@r,stb stb,stb és ha nem e körül megy a téma,már rögvest világnak kell menni,hát nosza,el lehet indulni.
![]()
Én szívesebben olvasom kaef2 "magyarázatait",mint azt hogy miért nem jó az,amit nem te csinálsz.
Ez a topik a fonó tagjainak fontos. Minél többet kelljen fonni!!
Arról ugye, hogy "miért jók a lemezeink" egyáltalán nem írtam.