egy sima no name kb 280gr-os leszoritóhoz hasonlitottam a MoFi-t...és ez nem a 280gr vs 370gr eredménye...a sima súlyok,nekem valahogyan mindig "döglesztették" a hangot,a MoFi nem teszi azt...

Nem akarom leszólni a kis Denon gépet, de a 707 esetében már lehet esetleg élmény is.sutemenyx írta: ↑2025.02.01., szomb. 21:49Hát shoppingolás, amikor csak úgy céltalanul kipróbálnál valamit. Csak úgy az élmény kedvéért.
Hát shoppingolás, amikor csak úgy céltalanul kipróbálnál valamit. Csak úgy az élmény kedvéért.
Nem tudom, hogy mit jelent pontosan a "shoppingolás", de a két lemezjátszó igencsak más műszaki színvonal.
Csak tetszenek. Főleg a pio. Olyan shoppingolás jelleggel el lehetne jatszani valamelyikkel.
Hát nekem nincs..
Up
Köszi...DeProtector írta: ↑2025.01.31., pén. 17:00
Két nagyon vékony nyomtatott műanyag réteg közt van valamilyen csillapítóanyag. Szerintem simán fúrható, akár vágható is (hacsak nem hajlamos nagyon a törésre).
Ha már nem írtál semmitrevox írta: ↑2025.01.31., pén. 17:06supravox írta: ↑2025.01.31., pén. 14:47Ott van,hogy MoFi
400gramm körüli
https://respectphono.de/en/mofi-super-h ... AkEALw_wcB
supravox írta: ↑2025.01.31., pén. 14:47Ott van,hogy MoFi
400gramm körüli
https://respectphono.de/en/mofi-super-h ... AkEALw_wcB
Két nagyon vékony nyomtatott műanyag réteg közt van valamilyen csillapítóanyag. Szerintem simán fúrható, akár vágható is (hacsak nem hajlamos nagyon a törésre).
Milyen jellegű ez az anyag ?DeProtector írta: ↑2025.01.31., pén. 16:02
Miután szó volt róla, nagy nehezen rávettem magamat és beszereltem az Enhancert.
...Meglepően olcsó volt az általa okozott pozitív változásokat tekintve, szóval bátran merem ajánlani mindenkinek.
Akartam kérdezni, mi is ez, de megtaláltam...DeProtector írta: ↑2025.01.31., pén. 16:02
Miután szó volt róla, nagy nehezen rávettem magamat és beszereltem az Enhancert.
...Meglepően olcsó volt az általa okozott pozitív változásokat tekintve, szóval bátran merem ajánlani mindenkinek.
Nos ígértem, hogy beszámolok, ha már kipróbáltam.
FOTÓ OLDALT,FOTÓ BELÜL ÉS SÚLYA
alapvetően a ZYX, bár többen féltek ettől, nem rossz a Rega karral. Abszolute érzteti,hogy oda bekerült egy Ezüst ZYX, épp ezért voltam kíváncsi, ho lfolyik el több víz a rendszerbőlSoundMania írta: ↑2025.01.29., szer. 18:34Már nehezen követem ezt a sok nem ismert dolgot :) , de a Rega karok nagyon háklisak az mc hangszedőre. (mm-el meg szerintem nem szól elég jól. Nem tud...) de amit hallottam és szerintem jó bele a Denon 103r, meg a Rega Ania. Hangszedőt komplett 1 egységnek tekintem, mert nem sok mindent tud az ember otthon változtatni rajta. Igaz MM esetén azonos testbe sokszor cserélhető jobbra a tű és szokott jócskán javítani. Pl AT 740, Goldring 1012 tálan... Már nem emlékszem annyira a típusszámokra, de 1042 tűvel sokkal jobb lett! Viszont pl Eroica helyett a 103r durván jobban szól! Mint ahogy a 250kar a műanyag tengely helyett egy Technoweight - tel is. Csak úgy már drága.... Kicsit kell tenni hozzá és egy Roksan zi sokkal jobb lesz. És marhára nem kevesebb a mélye sem, csak sokkal tisztább, nem maszatos.revox írta: ↑2025.01.29., szer. 14:54igen,az érdekes kérdés,mit tekintünk első elemnek :) Mészáros Jani magát a tűt és csiszolását, még a tűszár nélkül, más meg a komplett lemezjátszót. nézőpont kérdése, engem itt a PU-k egyértelmű fölénye,vagy nemFölénye érdekelt. Persze, az Avalonnal is jött,hogy abba került egy MR profulú, ezüstcsévés hansgzedő és ami a vicces, jobb volt a track-követése, mint az RS Lab karban, de a nagy futómű elég erősen rányomta a bélyegét a produkcióra. Ezért nem költök én pl a Rega kar ellensúlyára (ugye SM), ami most a nagy dögre van felszerelve. Szól,nem rossz, költ rá a fene. Ha jobb hangot akarok, átteszem a másik lemezjátszóra,ami komolyabban van kiépítve.
Már nehezen követem ezt a sok nem ismert dolgot :) , de a Rega karok nagyon háklisak az mc hangszedőre. (mm-el meg szerintem nem szól elég jól. Nem tud...) de amit hallottam és szerintem jó bele a Denon 103r, meg a Rega Ania. Hangszedőt komplett 1 egységnek tekintem, mert nem sok mindent tud az ember otthon változtatni rajta. Igaz MM esetén azonos testbe sokszor cserélhető jobbra a tű és szokott jócskán javítani. Pl AT 740, Goldring 1012 tálan... Már nem emlékszem annyira a típusszámokra, de 1042 tűvel sokkal jobb lett! Viszont pl Eroica helyett a 103r durván jobban szól! Mint ahogy a 250kar a műanyag tengely helyett egy Technoweight - tel is. Csak úgy már drága.... Kicsit kell tenni hozzá és egy Roksan zi sokkal jobb lesz. És marhára nem kevesebb a mélye sem, csak sokkal tisztább, nem maszatos.revox írta: ↑2025.01.29., szer. 14:54igen,az érdekes kérdés,mit tekintünk első elemnek :) Mészáros Jani magát a tűt és csiszolását, még a tűszár nélkül, más meg a komplett lemezjátszót. nézőpont kérdése, engem itt a PU-k egyértelmű fölénye,vagy nemFölénye érdekelt. Persze, az Avalonnal is jött,hogy abba került egy MR profulú, ezüstcsévés hansgzedő és ami a vicces, jobb volt a track-követése, mint az RS Lab karban, de a nagy futómű elég erősen rányomta a bélyegét a produkcióra. Ezért nem költök én pl a Rega kar ellensúlyára (ugye SM), ami most a nagy dögre van felszerelve. Szól,nem rossz, költ rá a fene. Ha jobb hangot akarok, átteszem a másik lemezjátszóra,ami komolyabban van kiépítve.
azt már régen kivettem, már az alátétetRock60 írta: ↑2025.01.29., szer. 14:56Erről még akkor beszéltünk, mikor árultad.
Szerintem a Te példányodon valami a lemez középső feltámasztásánál el volt faragva. A lemeznek nem lett volna szabad a levegőben fityegni - persze, hogy levegősebb és kicsit lazább volt így a hangja, mint a Rock-nak, ahol a gyári leszorító le tudta teljesen húzni a lemezt.
Nálad a leszorító valami hiányosság miatt nem tudta betölteni a feladatát, és a stabival jobbat dobott a véletlen.
Amit én láttam Avalon-t működés közben, ott ugyan úgy rásímult a lemez a tányérra, mint bármelyik Rock - on.
Ja, a csapágy az olyan. Ha három cseppel többet pöttyintek bele, már az Istennek sem akar lemenni - napokig úgy maradna - de ha már lement két centit, akkor meg kihúzni alig lehet...![]()
Ilyenkor nem szoktam már tökölni, rárakom a tányérkát, az kinyomja belőle a szuszt, és szépen leliftezik...![]()
Erről még akkor beszéltünk, mikor árultad.
igen,az érdekes kérdés,mit tekintünk első elemnek :) Mészáros Jani magát a tűt és csiszolását, még a tűszár nélkül, más meg a komplett lemezjátszót. nézőpont kérdése, engem itt a PU-k egyértelmű fölénye,vagy nemFölénye érdekelt. Persze, az Avalonnal is jött,hogy abba került egy MR profulú, ezüstcsévés hansgzedő és ami a vicces, jobb volt a track-követése, mint az RS Lab karban, de a nagy futómű elég erősen rányomta a bélyegét a produkcióra. Ezért nem költök én pl a Rega kar ellensúlyára (ugye SM
Azért ez nem annyira meglepő...revox írta: ↑2025.01.29., szer. 14:01lelövöm magam,de azt még elmesélem, az alsó kép akkor született,amikor azt vizsgáltam, mennyire fontos a rendszer eleje. Van elmélet,ami szerint a hangszedő, mivel,amit az nem olvas ki,később azt nem lehet visszatenni a legfontosabb. Vagyis az eleje a fontos elvet vizgsáltam.
Az Avalonban a ZYX Ultimate Airy R3 S (vagy valami ilyesmi), mint silver (tekercs) hangszedő volt. A másik,nagy tohonya lemezjátszóban a legkisebb Hana EL. árkülönbözet kb 10szeres (a kis Hana 110ezer volt és vele kb azonos időben a ZYX 1,2m.
Avalon futómű és Rega kar, Kondo réz kábel a phonoig, illetve az Opera futómű és RS Lab kar. Kondo ezüst a phonoig.
A nagy futómű bőségesen elverte az Avalont a ZYX-el...