huszti-zsolt írta: ↑2025.02.12., szer. 21:26Talán nem OFF itt, és még egy meglepetés hozzá, újra indul a blog!
https://zsoltaudio.blogspot.com/
zsa40_PerfectlyClear.jpg
Erre a hírre megérte várni

Mi ez a kis csinos dobozka??
huszti-zsolt írta: ↑2025.02.12., szer. 21:26Talán nem OFF itt, és még egy meglepetés hozzá, újra indul a blog!
https://zsoltaudio.blogspot.com/
zsa40_PerfectlyClear.jpg
Szerintem jó lesz.iistván írta: ↑2025.02.09., vas. 09:41Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem a kábelezzünk rovat, de nem véletlenül ide írok.![]()
LG oled TV és Heed Lagrange (vagy egyéb Heed optikai bemenetes eszköz esetén) összekötésénél milyen minőségű optikai kábelt érdemes használni?
Jelenleg egy Acoustic Research pr180 pro kábelt használok. Van jelentősége, ha feljebblépek?
Alapvetően film/koncert megy rajta, HIFI-t nem ezen hallgatok.
Üdv.
Köszi, sajna nem vagyok túl mobilis, de majd ilyesmire fegyelek.merida írta: ↑2025.01.30., csüt. 04:20
Ez itt hibátlan választás:
viewtopic.php?f=33&t=207326&p=2899755&h ... o#p2899755
Ez itt hibátlan választás:RobeeK írta: ↑2025.01.29., szer. 17:11Sziasztok!
Lenne két elméleti kérdésem. Lehet hülyeség, de ez van :)
Arról lenne szó, hogy a középtávoli jövőben tervezem a hangfalaim illetve majd az erősítő cseréjét is. Elsőként a hangfal csere lenne a terv szerint (aztán amit hoz az élet).
Nem sok mindent hallottam, nincs sok tapasztalatom. Heed Obelisket hallottam valaha, már nem tudom melyik verziót, tetszett, ha odáig jutok az mindenképp képben lesz. Szintben-árban használt Si3 körül gondolkodom. Azt olvasom róla, hogy mindenevő, ami nekem számít, mivel elég sokat hallgatok rock/metált. Első elméleti: arra is javasolható véleményetek szerint, van erről tapasztalat?
Illetve mivel a terv szerint előbb lenne a hangfal csere, tud valaki javasolni olyan hangfalakat, ami ilyen zenével is jól érzi magát és Heed-ekkel is jól megvan?
Arra gondolok, hogy ha most választanék, akkor olyan irányba nézelődjek, ami majd esetleg a későbbiekben is megfelel.
Szobám olyan 18-19nm, elég szűkös hellyel, kisebb-közepes méretű álló doboz férhet be. Jelenleg sajnos másképp nem tudom elrendezni.
Köszi, Robi
RobeeK írta: ↑2025.01.29., szer. 17:11Sziasztok!
Lenne két elméleti kérdésem. Lehet hülyeség, de ez van :)
Arról lenne szó, hogy a középtávoli jövőben tervezem a hangfalaim illetve majd az erősítő cseréjét is. Elsőként a hangfal csere lenne a terv szerint (aztán amit hoz az élet).
Nem sok mindent hallottam, nincs sok tapasztalatom. Heed Obelisket hallottam valaha, már nem tudom melyik verziót, tetszett, ha odáig jutok az mindenképp képben lesz. Szintben-árban használt Si3 körül gondolkodom. Azt olvasom róla, hogy mindenevő, ami nekem számít, mivel elég sokat hallgatok rock/metált. Első elméleti: arra is javasolható véleményetek szerint, van erről tapasztalat?
Illetve mivel a terv szerint előbb lenne a hangfal csere, tud valaki javasolni olyan hangfalakat, ami ilyen zenével is jól érzi magát és Heed-ekkel is jól megvan?
Arra gondolok, hogy ha most választanék, akkor olyan irányba nézelődjek, ami majd esetleg a későbbiekben is megfelel.
Szobám olyan 18-19nm, elég szűkös hellyel, kisebb-közepes méretű álló doboz férhet be. Jelenleg sajnos másképp nem tudom elrendezni.
Köszi, Robi
Van az apróban egy Dunaudio sing4you állódoboz, azt ajánlom hozzá tapasztalatból. Van itthon ilyen dobozom meg si3 is. Tökéletes páros együtt. "Kevés pénzből" sok zene.RobeeK írta: ↑2025.01.29., szer. 17:11Illetve mivel a terv szerint előbb lenne a hangfal csere, tud valaki javasolni olyan hangfalakat, ami ilyen zenével is jól érzi magát és Heed-ekkel is jól megvan?
Köszi, Robi
Hősiesen megvallom, Mac-kel még nem volt dolgom. De gyanítom, hogy a szoftveres fejlesztő eszközöket, ahogyan az szokásos, a chipset gyártója (jelen esetben az USB interfész XMOS gyártmány) adja ki, és a Heed driver is lényegében ebből származik, csak beírták a saját nevüket gyártóként, meg az eszköz egyedi azonosítóit (VID és PID értékek).BLX írta: ↑2025.01.29., szer. 10:18Tehát ezzel a megoldással Windowsról, USB-n keresztül elkerülhető a "kattogás". Gondolom Mac-en is van valami hasonló? Vagy lehet fixálni a felbontást?
2.1-es, 2.3-as belső DAC kártyák estében, coaxon keresztül, megoldás lehet ha a streamert "fix" felbontásra állítjuk? Mintha valaki ezt írta volna korábban Wiim esetében...?
Köszi, hogy megosztottad!
Szerintem pontosan egy ilyen okozza a problémát. Ha ugyanis nincs jel úgy 15-20 másodpercig, némít egy relé. Nem vagyok elektronikában jártas, de inkább az automatikus USB/SPDIF átváltás körül nyúlnék bele, mondjuk egy kapcsolóval választva a kettő között. Ahogy egyébként eredetileg is jobb (és általánosabb) megoldás lett volna. Írok ecopityunak, ő nagy mágus
Én úgy emlékszem, hogy nagyobb táppal szűnik a probléma.
Utóbbit cselekedtem: nem tudtam a számát, de meggúgliztam :-) A válasz az, hogy ismert a probléma, de már annyira kifutott a Dactilus, hogy szándékuk ellenére sem tudnak supportot adni hozzá.
Szerintem szép türelmesen olvas vissza a topicban, megkapod a választ. Vagy ha nincs időd/kedved hívd fel Zsoltot.severance írta: ↑2025.01.27., hétf. 20:29Elnézést kérek, szori, mea culpa maxima - nagyon csúnya dolgot fogok írni![]()
Álmaim (és lehetőségeim) DAC-ját a Dactilus szériában találtam meg, rendelkezem Dactilus+ -szal és egy ideje III-mal is. Előbbinek az USB kártyája mára meglehetősen elavult (szinkron), ezt optikai bemenettel használom TV-hez, így tökéletes. A III-asban egy 1.0-ás USB kártya van, és ezt viszont számítógéppel használom: meg kell mondjam, eléggé zavaró az automata bemenetváltás kattogása, ami a fejhallgatón recsegés formájában jelentkezik. Bármi trükk érdekelne, amivel ez kiküszöbölhető: akár hardverbe, akár a driverbe nyúlva. Ha bárkinek van ötlete, kérem segítsen. Előre is köszönöm.
Kimeneti Mute áramkör beépítése segíthet, szerintem.severance írta: ↑2025.01.27., hétf. 20:29Elnézést kérek, szori, mea culpa maxima - nagyon csúnya dolgot fogok írni![]()
Álmaim (és lehetőségeim) DAC-ját a Dactilus szériában találtam meg, rendelkezem Dactilus+ -szal és egy ideje III-mal is. Előbbinek az USB kártyája mára meglehetősen elavult (szinkron), ezt optikai bemenettel használom TV-hez, így tökéletes. A III-asban egy 1.0-ás USB kártya van, és ezt viszont számítógéppel használom: meg kell mondjam, eléggé zavaró az automata bemenetváltás kattogása, ami a fejhallgatón recsegés formájában jelentkezik. Bármi trükk érdekelne, amivel ez kiküszöbölhető: akár hardverbe, akár a driverbe nyúlva. Ha bárkinek van ötlete, kérem segítsen. Előre is köszönöm.
mishow írta: ↑2025.01.22., szer. 08:31Azt tanultam meg az elmúlt évtizedekben, hogy a tapasztalati tényeken alapuló ajánlásokat (pláne, ha többször, többen megfogalmazták már) érdemes meglépni....
Egyébként sokat próbáltam az Si2-őt X2-vel és anélkül is, és határozottan meghálálja a plusz tápolást, ezért ezt a lépést a PAS nélkül is megfontolnám.
Heed OBELISK Si2 + obelis x2 ismerkedünk ...![]()
vazze írta: ↑2025.01.24., pén. 08:31
Legtöbbször pont a Mogami van bekötve ( most is).
Én nem szoktam elveszni a pikofarádokban, csak hallgatok![]()
És melyiket szereted a Mogami pont magas kapacitású kábel, az is bevált?
Az a baj, hogy appban álltok hangerőt, sokszor nem album megy hanem playlist vagy válogatok zenéket, így kényelmes. Különben mivel úgyis EQ beállítás is megy, jelfeldolgozás szempontjából eleve semmit nem kerülök ki, én nem igazán hallok kölönbséget egy 100%-os hangerőhöz képest. Nekem a pro plus van, neked is? A sima prohoz képest lehet eltérés ilyenben simán.