Lemmy9.1 írta: ↑2025.01.29., szer. 19:24
Ok, de parázós, szelektálós életet élni nem lehet egyszerű.
Milyen palacsintatöltelék az, ami steril elemekből készül? És nem cukros, nem vegyszeres? Túrós? Egy másik faj romlott tőgyváladékából? Lekváros
? Vegyszeres gyümölcsből, full cukorral?
Kakaós? Ki tudja milyen vegyszeres, full cukros. A palacsinta undorító hidrogénezett olajon sütve, vegyszeres lisztből, tőgyváladékból, szódával, (ki tudja milyen vízből)?
Jájmón. Nem sokan vannak akik nem imádj@k a nutellás palit.
A "tőgyváladék" leánykori neve emlőmirigy váladék.

Egyetlen célja, hogy az újszülött élőlénynek táplálékul és "információként"(növekedj!) szolgáljon, mindaddig(és csak addig), amíg az képes a szilárd táplálék befogadására.(rágás, emésztés). A későbbiekben a nyerstej fogyasztására nincs szükség és a szervezet számára megterhelő.(tünetmentesség esetén is). Az élőlények ezek után fel is hagynak ezen szokásukkal, hiszen nincs szükség a kibociból nagybocit információra. Nincs példa az élővilágban hogy egy élőlény egy másik élőlény emlőmirigy váladékát fogyasztja rendszeres táplálékként. Erre a galádságra csak az embert tudták rávenni.

De ha már mégis, mert finom, meg nekem ne mondja meg senki, hogy mit egyek, akkor érdemes inkább a tej fermentált változatait fogyasztani. Sajtok esetén inkább a hosszan érlelt keménysajtokat. Általánosságban pedig az embernél(de mekkora) kisebb termetű élőlények tejéből készült fermentált termékeket.
Nem kell parázós életet élni, mind meghalunk. Szelektálni viszont lehet és nem is bonyolult. Idővel rutinná válik, mint pl. egy szeretett gépjárművel való rendszeres foglalatosság. Ma már lehet vásárolni közvetlenül termelőtől is. Ajánlom a kosárközösségeket, Bp.-en pl. a Végtelen Kosár "áruházat". Nem feltétlenül lesz olcsóbb de idővel kevesebb is elég lesz a táplálékból a "jobb" felszívódás miatt. Kis önmérséklet, hogy ne csak az ízek miatt táplálkozzunk, mert erre épül a "nagyipari élelmiszer komplexum".(Nöstlé, Unilevör és társai) Persze továbbra sem létezik olyan termék, ami vegyszermentes, hiszen azt is éri a légkör és a csapadék, ahol nem használnak a termelés során műtrágyát és permetszert. Érdemes időt fordítani a méregtelenítésre, akár csak havi egy nap koplalás(azt csináld te, én kőműves mellett dolgozom) is segít. Egy kis figyelem arra, hogy mi miből van, kell az nekem, hogyan készítsem, mikor egyem?
Ajánlom pl. Barotányi Zoltán nemrég megjelent könyvét a Konyhai kémiát is.

Na jó ennyit csak úgy dióbélben, mindenki úgy eszik, ahogy tud.
