Itt van nálam egy Accuphase DP-78 sacd/cd játszó, de volt nálam korábban Metronome is.juliush írta: ↑2025.01.29., szer. 08:57Azt hiszem, ebben rejlik a megközelítésünkben mutatkozó alapvető eltérés.
Most már hosszú kihagyás után ismét tekinthetem magam "analóg lemezjátszót (is) aktívan hallgatónak", de ennek ellenére sohasem az LP hangzásvilágát tekintettem a digitális technika által elérendő "célnak".
De mindenkinek megvan a saját értékrendje, prioritásai, amelyet tiszteletben tartok.
Az biztos, hogy az általam hallgatott CD-játszók közül Süti példánya közelített leginkább az LP-hez, még akkor is, ha az nem a Szent Grál "Trial Run", de megkapta a V-FET tuningot, és sokszázezer forintnyi BG kondit, tehát jól reprezentálja ezt az irányt.
Viszont a korábbi posztomban idézett élményem a kamarazenei CD (NAS-ra rippelt verziójának) lejátszása hátborzongatóan közel visz a közelmúlt élő előadásokon szerzett élményeihez. Hihetetlen potenciál van akár még csak a 44kHz/16-bitben is, de amint írtam, komoly szaktudás, és tapasztalat szükséges ahhoz, hogy kiaknázzák. Ahogy az LP-nél is.
Az Accuphase a maga idejében egy legenda volt. Tényleg egy csoda, amit tud, ahogy működik és persze, ahogy szól.

Ma megjön mellé (ha a DPD is úgy akarja) egy un Audio-GD Di24 DDC (USB-I2S, AES, SPDIF, clock generátor) átalakító és mivel van az Accuphase-nek van SPDIF bemenete így DAC-ként is ki fogom tudni próbálni a Roonnal, számítógépről is.
Eddig egyetlen streamer/DAC volt, ami odatehető az Accuphase mellé, és talán még jobban is szólt nálam, ez: