Nem is írtam , hogy te tehetsz róla....mivel nem keresek kábelt nem is nézem a használt árukat

Nem is írtam , hogy te tehetsz róla....mivel nem keresek kábelt nem is nézem a használt árukat
Csak gyári lehet, vagy szakszerűen szerelt DIY is ?
Nálam az irodában ez van a falban a szinti elosztótól behúzva és a megszakítótól is a hifis dugaljig.
Van legalább 200 különböző kábelem idehaza, igen sokféle kombinációt oda tudtam volna adni próbára. Ezt kérte.Rock60 írta: ↑2025.01.28., kedd 14:13Elképzelhető, ha kisebb keresztmetszetűt adtál volna próbára, az is tetszett volna Neki, valószínűleg a 3x4 - es tömör ösvénykábelnél létezik szofisztikáltabb hangú, olcsóért...
Vékonyabbat is lehet szakszerűen szerelni, nem ?![]()
Elképzelhető, ha kisebb keresztmetszetűt adtál volna próbára, az is tetszett volna Neki, valószínűleg a 3x4 - es tömör ösvénykábelnél létezik szofisztikáltabb hangú, olcsóért...
Érdekes volt a bécsi shown amikor megmutatták közönségnek mit tud 5000euroért egy Roksan-Spendor lánc, meg mit tud 10ezerért. Az 5000-est szinte kár volt bekapcsolni. A 10-es elmegy belépő szintnek. Kb ilyen árak lettek....Block írta: ↑2025.01.28., kedd 13:43"Azt javaslom, NE használt árakat írjatok, hanem új árakat, mert a használt ár bizonytalan, csakúgy, mint a fellelhetősége."
Akkor aki mindig csak használt eszközöket vett (futómű,erősítő,..hangfal és kábelek) az nem is nagyon tud kalkulálni,....mert az új árak számára ismeretlenek,és amúgy is elrugaszkodottak elrugaszkodottak a "mai időkben".
Add össze shimano rendszerét új áron,...mintha most venné a boltban. Már az sem lenne kis összeg. Ahhoz már a 800 egy vékony összeg. Az én gépparkom használtan kb 2M ,...a kábelek használtan vett ára kb. ugyanannyi.
Ez egy szerény rendszer ,..és én is leírhatom,hogy szerintem egész jól szól,..és egyáltalán nem hiszem,hogy ha ezt a hangot most újonnan kellene boltból összeválogatni,az megközelítené ezt...
És most egy kis poén...: ...akkor lenne igazán kamillázás,ha azok a kollégák ajánlanának valami igazán jó kábelezést,akinek a madzagjaik az apróban darabonként 1,5 és 4 M között kelnek el... :))
Azért 1,5 és 4milla között még nem nagyon láttam használt kábelt árulgatni....Block írta: ↑2025.01.28., kedd 13:46Block írta: ↑2025.01.28., kedd 13:43"Azt javaslom, NE használt árakat írjatok, hanem új árakat, mert a használt ár bizonytalan, csakúgy, mint a fellelhetősége."
Akkor aki mindig csak használt eszközöket vett (futómű,erősítő,..hangfal és kábelek) az nem is nagyon tud kalkulálni,....mert az új árak számára ismeretlenek,és amúgy is elrugaszkodottak a "mai időkben".
Add össze shimano rendszerét új áron,...mintha most venné a boltban. Már az sem lenne kis összeg. Ahhoz már a 800 egy vékony összeg. Az én gépparkom használtan kb 2M ,...a kábelek használtan vett ára kb. ugyanannyi.
Ez egy szerény rendszer ,..és én is leírhatom,hogy szerintem egész jól szól,..és egyáltalán nem hiszem,hogy ha ezt a hangot most újonnan kellene boltból összeválogatni,az megközelítené ezt...
És most egy kis poén...: ...akkor lenne igazán kamillázás,ha azok a kollégák ajánlanának valami igazán jó kábelezést,akinek a madzagjaik az apróban darabonként 1,5 és 4 M között kelnek el... :))
Block írta: ↑2025.01.28., kedd 13:43"Azt javaslom, NE használt árakat írjatok, hanem új árakat, mert a használt ár bizonytalan, csakúgy, mint a fellelhetősége."
Akkor aki mindig csak használt eszközöket vett (futómű,erősítő,..hangfal és kábelek) az nem is nagyon tud kalkulálni,....mert az új árak számára ismeretlenek,és amúgy is elrugaszkodottak a "mai időkben".
Adtam a tulajnak kipróbálásra és tetszett neki :)
Egészen életszerű lista, két lábbal a földön!
A saját ajánlat saját kábeleket is jelent? Mik a típusok?fülelek írta: ↑2025.01.28., kedd 12:30Azt javaslom, NE használt árakat írjatok, hanem új árakat, mert a használt ár bizonytalan, csakúgy, mint a fellelhetősége.
Játékot is komolyan lehet venni. Alább a (majdnem) titkos saját ajánlatom (miért is ne, elvégre játékról van szó),
Futómű. előfok hálózatik 2x45e (1,2m)
monoblokkok 2x110e 1,3m
elosztóba 1x130e 1,5m
hangszórókábel 2x2,5m 330e
IC rca 2x1m 45e
digit kábel VdH digicoupler speciális dugókkal 25e
Összesen 840e (számlával)
Ennyiért semmi sem fog szólni jobban, de még így sem.
Ha egy jobb integrált erősítő lenne külön dackal, akkor lehetne spórolni110ezret, és még jobban is szólna, a szinergiát meg hagyjuk békén, arról valahol máshol lehet vitatkozni...
Egy hasonló, csak Lagrange integrálttal összerakott, de ugyanúgy Grand Enigmás, Heed futómű, Abacus S streamer és lemezjátszó rendszerbe az alábbi kábelek mennek majd egy ismerősnél:Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 11:35Ok,akkor játszunk egy kis kábelesdit,és drótozzák be a kábelfanok a saját rendszeremet csak úgy játékból,leírom miből áll.Kíváncsi vagyok hogy jön ki a matek a végén,és ezután meg leírom azt hogy nekem mi a véleményem erről,és merre is lenne az arra ezen ajánlások után ha úgy alakul.Mivel ez játék,így lehetnek elrugaszkodott ajánlások is,de leginkább az érdekelne hogy meddig mennétek el,tehát ha a tiétek lenne,hol húzúdna meg a racionalitás vonala.
SM drótozási javaslatára különösképpen kíváncsi vagyok,de persze nem csak az övére,így ne fogjátok vissza magatokat.![]()
Tehát a feladat adott,ezt a rendszert úgy mintha a sajátotok lenne,de pontról pontra,tehát konkrét kábel ajánlással mindenhol,és nem csak úgy hogy a béla bácsi drótjait mindenhová.Jelenleg olcsó pro drótok vannak a rendszerben mindenhol.
Forrás.heed dt futómű
Erősítő.heed pre előfok + pm monoblokkok
Hangsugárzó.heed grand enigma
Ehhez kell 5db tápkábel,(az elosztó elé az 5-ik,ha már...),egy pár 2×2m-es hs kábel,egy db digit,és egy pár analóg ic 1m-es hosszban.
Jöhetnek a javaslatok.![]()
Egyrészről, mivel a kérdés célja csak a kiváncsiság, igy tartok tőle, hogy ez így csak olaj a tűzre.Shimano írta: ↑2025.01.28., kedd 11:35Ok,akkor játszunk egy kis kábelesdit,és drótozzák be a kábelfanok a saját rendszeremet csak úgy játékból,leírom miből áll.Kíváncsi vagyok hogy jön ki a matek a végén,és ezután meg leírom azt hogy nekem mi a véleményem erről,és merre is lenne az arra ezen ajánlások után ha úgy alakul.Mivel ez játék,így lehetnek elrugaszkodott ajánlások is,de leginkább az érdekelne hogy meddig mennétek el,tehát ha a tiétek lenne,hol húzúdna meg a racionalitás vonala.
SM drótozási javaslatára különösképpen kíváncsi vagyok,de persze nem csak az övére,így ne fogjátok vissza magatokat.![]()
Tehát a feladat adott,ezt a rendszert úgy mintha a sajátotok lenne,de pontról pontra,tehát konkrét kábel ajánlással mindenhol,és nem csak úgy hogy a béla bácsi drótjait mindenhová.Jelenleg olcsó pro drótok vannak a rendszerben mindenhol.
Forrás.heed dt futómű
Erősítő.heed pre előfok + pm monoblokkok
Hangsugárzó.heed grand enigma
Ehhez kell 5db tápkábel,(az elosztó elé az 5-ik,ha már...),egy pár 2×2m-es hs kábel,egy db digit,és egy pár analóg ic 1m-es hosszban.
Jöhetnek a javaslatok.![]()
...... és amikor az előítélet csak erősíti az előítéletet. :)lacy írta: ↑2025.01.27., hétf. 20:48Nekem kb mióta ezen a (meg az előd ) fórumon jelen vagyok az egyik állandó 1 millió forintos kérdésem, ami kb pont fedi azt amit írtál 100%Shimano írta: ↑2025.01.27., hétf. 19:31
Kicsit más.Zsolt (heed audio) azon a talin ahol bemutatta a kis herald hangsugárzót,a vége felé csinált egy olyan bemutatást,ahol csak az erősítők változtak az si3-tól a helikon szettig.Érdekes és tanulságos is volt,mert annyira érezhető volt az hogy miben is jobb az egyik a másiknál,és egyben teljesen egyértelművé tette azt is,hogy ezeket a változásokat még a leg leg kábelekkel sem lehetne még megközelíteni sem,nem hogy elérni.![]()
tehát:
mikor lesz jobb a kapott hang?
Milliós rendszer átlagos mondhatni olcsó kábelekkel, vagy olcsó(bb) rendszer milliós árban lévő kábelekkel?
választ meg leírtad![]()
Küldtem egy "kávét" hogy ébren tudj maradni:) köszönöm.Aszpirin írta: ↑2025.01.28., kedd 04:03Srácok.
Szintén a tegnapi vitasorozat margójára:
Kérlek nézzetek rá a topik címére, és gondolkozzatok el rajta, mielőtt elposztoljátok ömlengéseiteket az LP kontra CD kontra mittoménmi és egyéb hasonló gumicsont témákban, hogy az ide való-e. Nekem speciel több, mint másfél órámba került ezt helyettetek megtenni, és a nem idevaló threadeket áthelyezni az általános hifi-csevegőbe, és ezt nem szeretném legközelebb megismételni, szóval inkább ideiglenes pihenőket fogok osztogatni.
Annak pl. rögtön, aki ezen a beszólásomon kezd el csámcsogni, és mindenkinek, aki ebben résztvesz.
Kérlek, hogy menjetek át az általános (nem-kábeles) gumicsont hifitémákkal az általánosba. Aki itt nem találja a tegnapi hozzászólását, ott megtalálja.
![]()
revox írta: ↑2025.01.27., hétf. 21:32...Ma meséltem valakinek, hogy az Audio Note (japán, értsd: Kondo) 1976ban alkotta meg a QSSC ezüstkábelt (később ez lett az AN-V, de ez nem érdekes, ki volt, csak, hogy megtörtént), amivel elég erősen nekiugrottak a hifis világnak (mára köztudott, hogy volt értelme). Aki, ha csak gondolati szinten se jutott még el az ezüstig(értsd "minőségi, jó hangú drót"), gondolkodjon el rajta, mert lassan 50 év (fél évszázad) lemaradásba kerül és a világ egyszerűsödik, nem erre tart . Nem fontos, csak akkor feleslegesen rabolja azok idejét, akik egy kábeles topicban kábelekről akarnak beszélni...