vazze írta: ↑2025.01.27., hétf. 12:32
mishow írta: ↑2025.01.27., hétf. 08:29
vazze írta: ↑2025.01.27., hétf. 01:48
Direkthajtású példányokról mi a véleményed?
Pl.: Technics SL1200-1210…stb.
Vigyázat!
Azt írtad, hogy nosztalgiázni szeretnél, nem elveszni abban az "útvesztőben", amibe egyszer már belemásztál.
Meg még azt is írtad, hogy
szeretnék valami egyszerűbbet ami mégis hozza a fizikai hanghordozó megfogásának az érzetét
Ha ezen a vonalon szeretnél maradni, akkor egy Audio Technika DD teljesen jó lehet, de ha elindulsz akár a Technics irányába, abból menthetetlenül hifizés lesz, és sok elköltött pénzzel újra ott fogsz barangolni az útvesztőben.
Én a saját példám és elvárásom alapján írtam az ajánlásomat, és azt is jeleztem, hogy nekem a lemezezés nem hifizős zenehallgatást jelent, hanem nosztalgiát és időutazást, vissza kamaszkorom zenéihez. Komolyzenét soha nem is hallgatok vinilen, az koncerten jelent valódi élményt! Egy öreg, bödönhangú Pepita/Hungaroton lemez nekem kifejezetten emlék és hangulat, és ahhoz még a mostani, kb Rega 3 szintre tuningolt Edwards lemezjátszóm a Goldring hangszedővel is erős túlzás - de ha te úgy érzed, hogy ha csinálod, akkor mégis komolyan csinálnád, akkor hajrá!
Jó jó értem!
Még nem vettem semmit csupán tájékozódom.
a fentieket csak azért hagytam benne, hogy egyértelmű legyen, minek (is) a reflexiójaként írok, és amit képernyőre vetek is személyes, és adott hangszedő-előfok-végfok-hangsugárzó + állványok-kábelek lánc függvényében értendő
szóval egy Nagaoka MP20/200 hangszedő mindenféle hi-fi-s és zenei paraméterekben/élményekben jelentkező hatása egy
teljesen gyári Dual 704 lemezjátszóban (és ez a lényege a hsz-emnek

) fényévekkel fölül mutat a Systemdek IIX900/RB300 és széttuningolt Rega Planar 3/RB300 produkcióján, minimum fél-, de inkább harmadáron

. én szóltam, te pedig nyilván azt csinálsz, amit akarsz