tottyi írta: ↑2025.01.23., csüt. 13:20
ANDS írta: ↑2025.01.23., csüt. 13:17
….
Úgy értem, az Audeze LCD 2 elé milyen fejes erősítőt és dac - ot kötöttél, hogy kevés volt a mélye?
A mostani rendszer volt de egyszeru kabelezessel, talan az USB kabel PP Y volt.
Próbálom végiggondolni, amit leírtál.
1. Az kizárt dolog, hogy a Chord Dave gyenge legyen, meg mélyhiányos.
2. Az is kizárt, hogy az Audeze LCD 2 mélyhangja kevés.
A Chord Dave fejes erősítője szerintem jó, ott még a kábelezés is elronthatatlan, mert egybe van építve a dac - al. Hallottam HD 800- as- sal is szólni, mert vittem magammal, hogy összehasonlítási alapom legyen a Meze- hez, és a Chord Dave jól szól a Sennheiser HD800- al is. Gyengébben, mint a Meze- vel, de bőven jó és hallgatható.
A WW tápkábeleidről nem tudom pontosan, hogy milyenek, egy fórumtársnál, amit hallottam, az a hang bőven rendben volt, csak nem tudom, ő melyik WW- t használja. De nehezen hiszem, hogy egy félmilla körüli tápkábel lenne a gyenge láncszem.
A Sigma v2 usb kábelről fogalmam sincs, milyen, de szinte biztosan jobb, mint amivel nekem demóztak, mert az a legegyszerűbb usb kábel volt. (Amikor Alto- nál meghallgattam az előző generációs Utopia- t, akkor a tápkábel volt egy gyári 200 forintos, és a fejest a Focal gyári fejeskábelével hallgattam.)
A fejhallgatóknál nincs szobakusztikai kérdés.
Csak találgatok, de ami miatt elégedetlen lehetsz ezekkel a fejhallgatókkal, szerintem a következő okok miatt lehetséges:
Lehet, hogy a tápellátásban van valahol valami, ami miatt eltűnik a mélyhang - mondjuk a falban, mire eljut az áram a hifidig, vékony dróttal, sok kötéssel.
A KZ ZSX a 40 eurós árával sokkal alacsonyabb kategória, de ha mégis jobban tetszik, annak oka lehet, hogy bedugod a füledbe, és máshogy szól, mint egy fejhallgató.
Lehet egy olyan feszült állapot, amikor inkább nyugalomra vágysz zenehallgatás közben.
Lehet, hogy olyan hangot vársz el, ami nagyon messze van a természetes hangzástól. Gyakorlatilag mélykiemelést keresel? Élőzenés, kihangosítástól mentes koncertre, vagy Operába szoktál járni?