Ismerem ezt az állapotot, és a saját hibám alapján azt javasolnám, hogy ne hifis, hanem praktikus szempontok alapján dönts. Vegyél egy olyan lejtszót, ami tetszetősen néz ki, és se a füledet nem teszi tönkre, se a rápakolt lemezeket. Ez legyen a cél, és ne több! ÉN a mai eszemmel MAGAMNAK valószínűleg egy Audio-Technika lejátszót vennék, mondjuk egy AT-LP5-öt. Nagy előnye, hogy az új VM95 pu széria a tűfej cseréjével upgrade-elhető.
Ps: Ebben a topicban szentségtörés, de nem én írtam, hanem Szekeres István (Pointe) aki azért tud ezt-azt a lemezjátszókról. Ő írta nemrég valamelyik topicban (sajnos nem találtam meg az előzményt) hogy hazavitt tesztelni egy AT-LP70-et. Azt szerette volna kipróbálni, hogy ugyanilyen célra, amiről most postolunk, lehet-e jó szívvel ajánlani? Az alap tűt kicserélte egy VM95EN-re, és nem omlott össze a világ, szólt a zene, pörgött a nosztalgia.
NEM audiofil termék, nem is arra való, de a mindenféle borzalmas replikáknál, vagy a "fellelt" állapotú 40 éves ramovillos nagypapa tojáshéjaknál mindeképp jobb alternatíva lehet!
Ja, és van belőle fehér + "autómatta" szóval a család se teszi tönkre, ha véletlenül lemezezni támad kedve valakinek