Érdekes, hogy egy Chord Dave és egy Audeze LCD2- es hangjában nem volt elég mély…
Nem tudnék jobb dac- ot mondani, nekem is azzal demózták a Meze Empyreant.
Érdekes, hogy egy Chord Dave és egy Audeze LCD2- es hangjában nem volt elég mély…
A mostani rendszer volt de egyszeru kabelezessel, talan az USB kabel PP Y volt.ANDS írta: ↑2025.01.23., csüt. 13:17Úgy értem, az Audeze LCD 2 elé milyen fejes erősítőt és dac - ot kötöttél, hogy kevés volt a mélye?tottyi írta: ↑2025.01.23., csüt. 10:56Eloszto egy Hydrasound regebbi csucs elosztoja. A teljes kabelezes az alairasomban van. Tapszuro, taposveny nincs.
Erositot egyenlore a Dave-et fogom hasznalni de valoszino beszerzek egy Benchmark hpa4-et de ezt elso sorban az ATC eloerositojekent akarom hasznalni. Aztan ki tudja mit hoz a jovo mert jokat lehet olvasni az Feliks Audio Envy-rol. Jo lenne ha ezt lehetne eloerositonek is hasznalni az ATC-hez de nem ajanljak csoves eloerositot az ATC-hez de ezt mar irtam. Arra torekszem,hogy minel kevesebb kutyum legyen.
Az LCD 2 kolcsonben volt par hetre de volt elotte Senheiser HD650, HD800, IE800 a 100 euro alatti fejeseket meg minek leirni.
Úgy értem, az Audeze LCD 2 elé milyen fejes erősítőt és dac - ot kötöttél, hogy kevés volt a mélye?tottyi írta: ↑2025.01.23., csüt. 10:56Eloszto egy Hydrasound regebbi csucs elosztoja. A teljes kabelezes az alairasomban van. Tapszuro, taposveny nincs.ANDS írta: ↑2025.01.23., csüt. 10:04A tápellátás milyen? Elosztó, tápszűrő, tápösvény?tottyi írta: ↑2025.01.23., csüt. 08:18….
- Ezt nehezen tudom elhinni, hogy nem letezik olyan felsokategorias fejhallgato ami nem adja vissza ami a felvetelen van.![]()
- A dolgaim 3 reszbol all: Audio PC, Dac/Preamp es hangfal. Ezekrol johet privatban a velemenyed mert en szivesen meghallgatok barkit akinek van tapasztalata ezekrol a cuccokrol. Irva jobb szeretem mert vissza tudom olvasni akar par ev mulva is amit szoktam is tenni a levelezeseimben.
Milyen lesz hozzá a fejes erősítő?
Mi volt az Audeze LCD 2 előtt, hogy kevés volt a mélye?
Erositot egyenlore a Dave-et fogom hasznalni de valoszino beszerzek egy Benchmark hpa4-et de ezt elso sorban az ATC eloerositojekent akarom hasznalni. Aztan ki tudja mit hoz a jovo mert jokat lehet olvasni az Feliks Audio Envy-rol. Jo lenne ha ezt lehetne eloerositonek is hasznalni az ATC-hez de nem ajanljak csoves eloerositot az ATC-hez de ezt mar irtam. Arra torekszem,hogy minel kevesebb kutyum legyen.
Az LCD 2 kolcsonben volt par hetre de volt elotte Senheiser HD650, HD800, IE800 a 100 euro alatti fejeseket meg minek leirni.
Nem értem miben is nem értünk egyet. A megjegyzésem a régi stílusú nyitott fejhallgatóikra vonatkozott (pl. AD2000x). Sem az ADX5000, ami egyébként már lassan 6 éves modell, sem az új ADX3000 nem tartozik ezek közé. Mindkettő jó fejhallgató, bár közel sem egyformák.alto írta: ↑2025.01.23., csüt. 08:45Nem kötözködésből, de ebben nem egészen értünk egyet. Az AD2000x valóban egy régebbi konstrukció, de az ADX3000 (429.900 Ft) egy vadi új termék, és az ADX5000 is kb. 2 éves ha jól emlékszem. Ez utóbbi nem mellesleg az Audio-Technica jelenlegi legjobb fejhallgatója, igaz, közel 1 millióért újonnan. Nekem az egyik kedvenc fejhallatóm, és ez is lényegesen jobb mint a HD800 S.MrCollector írta: ↑2025.01.22., szer. 19:14
- Én kedvelem az Audio-Technica fejhallgatókat, de ezt a régebbi nyitott szériát nem ajánlom senkinek. 500e-ig már sokkal jobbat is találhat az ember.
Eloszto egy Hydrasound regebbi csucs elosztoja. A teljes kabelezes az alairasomban van. Tapszuro, taposveny nincs.ANDS írta: ↑2025.01.23., csüt. 10:04A tápellátás milyen? Elosztó, tápszűrő, tápösvény?tottyi írta: ↑2025.01.23., csüt. 08:18….
- Ezt nehezen tudom elhinni, hogy nem letezik olyan felsokategorias fejhallgato ami nem adja vissza ami a felvetelen van.![]()
- A dolgaim 3 reszbol all: Audio PC, Dac/Preamp es hangfal. Ezekrol johet privatban a velemenyed mert en szivesen meghallgatok barkit akinek van tapasztalata ezekrol a cuccokrol. Irva jobb szeretem mert vissza tudom olvasni akar par ev mulva is amit szoktam is tenni a levelezeseimben.
Milyen lesz hozzá a fejes erősítő?
Mi volt az Audeze LCD 2 előtt, hogy kevés volt a mélye?
A tápellátás milyen? Elosztó, tápszűrő, tápösvény?tottyi írta: ↑2025.01.23., csüt. 08:18….
Nem kötözködésből, de ebben nem egészen értünk egyet. Az AD2000x valóban egy régebbi konstrukció, de az ADX3000 (429.900 Ft) egy vadi új termék, és az ADX5000 is kb. 2 éves ha jól emlékszem. Ez utóbbi nem mellesleg az Audio-Technica jelenlegi legjobb fejhallgatója, igaz, közel 1 millióért újonnan. Nekem az egyik kedvenc fejhallatóm, és ez is lényegesen jobb mint a HD800 S.MrCollector írta: ↑2025.01.22., szer. 19:14
- Én kedvelem az Audio-Technica fejhallgatókat, de ezt a régebbi nyitott szériát nem ajánlom senkinek. 500e-ig már sokkal jobbat is találhat az ember.
- Ezt nehezen tudom elhinni, hogy nem letezik olyan felsokategorias fejhallgato ami nem adja vissza ami a felvetelen van.MrCollector írta: ↑2025.01.22., szer. 19:14...
Ezt egyik említett fejhallgatótól sem fogod megkapni.
- Látom milyen dolgaid vannak, nem filléresek, de amiket ismerek közülük azokról nincs igazán jó véleményem. És nem fogom leírni nyilvánosan melyikekről, mert részemről nem lenne "etikus". De ha felhívsz beszélhetünk róla.
...
Ha mêgis eladó lesz a Focal, azért majd szólj, alig használtan majd lehet, hogy megveszem:))
Szerintem nem rossz, de akkor már inkább az AD3000x, vagy ha találsz használtan AD5000x-et (annak nagyjából 500ezer a használtpiaci értéke), az már topligás versenyző.kargidje írta: ↑2025.01.22., szer. 13:54Láttam, emiatt írtam "Közel 3x annyiért" ... tessék is jobbnak lenni!
Erre valaki?
"Jóárasított audio-technica ath-ad2000x érdemes lehet vegyes zenei használatra vagy nézzek valami mást 3-4-500e-ig?"
Azert a HD800 levegosebb volt de a ketto kozul a KZ ZSX-et valasztottam volna. Remelem 125x dragabb fejhallgato azert jobb lesz.
Lehet, a KZ ZSX bt- s fülesed ezt is meg fogja verni.
Ha megjon akkor leirom, hogy igen ezt kerestem egy fejhallgatoban. Ha nem akkor csend lesz.
Igen, több, sokkal több a mélye! De ez még mindig csak az Én véleményem! Gondban vagyok, nem tudom, Neked mi tetszene....tottyi írta: ↑2025.01.22., szer. 12:42....
Csak annyit arulj el, hogy az Utopia-nak joval tobb melye van mint a HD800-nak?Egyebkent egy Benchmark HPA4-et akarok beszerezni es ezen mar van szimetrikus fejhallgato kimenet is, mondjuk ezt az eloerosito vegett akarom az ATC-hez de dicserik mint fejhallgato erositot is. Kivancsi vagyok milyen lesz a Dave-hez kepest.
A HD800 nekem nagyon tetszett minden szempontbol csak a melyei nem voltak szamomra elegendoek de ez nem csak nekem volt gond, sok forumot vegigolvastam ez ugyben.
ANDS írta: ↑2024.07.12., pén. 18:33Nem ismerek olyan fejhallgatót, aminek több a mélye, mint az LCD 2-nek,
de olyan véleményt sem sűrűn olvasni, hogy az Audeze LCD2-nek kevés lenne a mélye.
Nem lesz könnyű a dolgod, úgy tűnik.tottyi írta: ↑2024.07.04., csüt. 10:30.... Erdekelne a hasonlosag/kulonbseg ezeknek a fejhallgatoknak a tulajdonsagaikrol. Volt Sennheiser HD 650 / HD 800 es, hogy ezekhez kepest milyen a Meze Empyrean II es a Focal UTOPIA 2022. Tudom joval dragabbak de pont ezert erdekel, hogy miert ekkora az arkulonbseg. .....
...... a Meze az planar-os ha jol olvastam es az sem jo a gyors hirtelen valtozasokra, itt gondolok a dobokra ......
A Meze Empyrean és/vagy a Focal UTOPIA nagyságrendekkel jobb fejesek, mint a Sennheiser HD 650. Szerintem a HD 800-nál is jobbak. Azért ekkora az árkülönbség, mert sokkal jobb hangjuk van.
A Meze Empyrean jól szólaltaja meg a dobokat, több éve hallgatom. De az is számít, mi van előtte.
Viszont, ha van egy láncod, akkor egyszerre NE megváltoztasd meg több komponensét is.
Ha fejhallgatós rendszerben gondolkozol, akkor óriási szerencséd, hogy nem szól bele az akusztikai környezet a hangba.
Egyetlen tippet tudok adni:
Menj el pár helyre, hallgass meg különböző fejeseket, és ahol tetszik a hang, ott vedd meg az egész láncot, akkor otthon is ugyanazt fogod hallani, és minden régi cuccodat add el.
tottyi írta: ↑2024.09.28., szomb. 14:36Neke volt HD650 egy Violectric v200-al es szornyu tompa hangja volt. Utana volt egy HD800 de annak meg melyei hianyoztak de az nagyon szepen szolt es kenyelmes volt a HD600 utan. Most van egy KZ ZSX fulhallgatom a hozza valo Bluetoothal es jobban szol mind a Sennheiserek es neg kozben a soromert is kimehetek a huttohoz. :) Mobillal is kutuno (iPhone), en annak idejen azert vettem egy Sony Z1-es mobilt mert azt irtak, hogy milyen jo zenere aztan a baratnom-nek lett egy iPhone 4S-es telefonja es azon is csak ugy meghallgattam a zenet, na ott akkora kulonbseg volt az iPhone javara, hogy masnap meghirdettem az uj Sony mobilomat pedig jobban tetszett. Azota csak iPhone-om van de mar bluetoothon hallgatok zenet ezzel a fulessel, van egy Ipod Pro fulesem is de messze nem olyan jo (hangban) mint a KZ Audio fules. https://kz-audio.com/kz-zsx.html
tottyi írta: ↑2024.09.30., hétf. 09:01....
A HD650-tol szerintem joval jobban szol a HD800 az olyan levegosebb volt de nem voltak melyei es ennek a KZ fulhallgatonak az en tapasztalatom alapjan tobb melye van es nagyon birja a hangerot. Lehet a HD800-hoz egy sokkal jobb erosito kellett volna mitna Violectric V200 mert minden jumpert a maxumumra raktam es ugy mar lehet mondani, hogy hangosan szolt. Ar/hang alapjan ha dontenem kellene akkor a KZ fulest valasztanam mert meg erositot se kell hozza venni de ez az en velemenyem, mas maskeppen fogja hallani. Mivel kinai es fulesenkent van benne 6 hangszoro es basszusra egy 10mm-es azt gondoltam, hogy nem fog sokaig mukodni de mar 3 eve megvan es mukodik.
Láttam, emiatt írtam "Közel 3x annyiért" ... tessék is jobbnak lenni!alto írta: ↑2025.01.22., szer. 11:09ANDS meg én is azt írtuk, hogy sokkal jobb az Utopia, mint a HD800 S. Pedig a HD800 S sem egy rossz fejhallgató.
Hatarozottan nem melytulsulyos fejlhallgatot keresek, hanem hogy azert legyenek benne melyek, egyebkent nemtudom milyen egy divatfejhallgato bar volt HD650 az eleg gyakorinak mondhato talan igy ertetted a divatosat is.alto írta: ↑2025.01.22., szer. 13:24Az Utopia mélyebbre megy, elvileg már 5Hz-től elindul, de semmiképp nem úgy mélytúlsúlyos, mint egy divatfejhallgató. Nekem egyébként a HD 800 s esetén sincs hiányérzetem a mélyekben. Szerintem viszont egy csöves fejhallgató erősítő jobban illene hozzá, mint egy Benchmark.tottyi írta: ↑2025.01.22., szer. 12:42Csak annyit arulj el, hogy az Utopia-nak joval tobb melye van mint a HD800-nak?ANDS írta: ↑2025.01.22., szer. 11:26
Már leírtam, hogy szerintem a Focal Utopia sokkal jobb fejes, mint a Sennheiser HD800. Kevésbé kényelmes, de a hangja sokkal jobb. A véleményemnek azon részét, amit nem vállalok fel nyilvánosan, etikátlan lenne leírni privátban. És az még mindig csak az én véleményem. Hallgasd meg, utána tudsz dönteni.Egyebkent egy Benchmark HPA4-et akarok beszerezni es ezen mar van szimetrikus fejhallgato kimenet is, mondjuk ezt az eloerosito vegett akarom az ATC-hez de dicserik mint fejhallgato erositot is. Kivancsi vagyok milyen lesz a Dave-hez kepest.
A HD800 nekem nagyon tetszett minden szempontbol csak a melyei nem voltak szamomra elegendoek de ez nem csak nekem volt gond, sok forumot vegigolvastam ez ugyben.
Az Utopia mélyebbre megy, elvileg már 5Hz-től elindul, de semmiképp nem úgy mélytúlsúlyos, mint egy divatfejhallgató. Nekem egyébként a HD 800 s esetén sincs hiányérzetem a mélyekben. Szerintem viszont egy csöves fejhallgató erősítő jobban illene hozzá, mint egy Benchmark.tottyi írta: ↑2025.01.22., szer. 12:42Csak annyit arulj el, hogy az Utopia-nak joval tobb melye van mint a HD800-nak?ANDS írta: ↑2025.01.22., szer. 11:26Már leírtam, hogy szerintem a Focal Utopia sokkal jobb fejes, mint a Sennheiser HD800. Kevésbé kényelmes, de a hangja sokkal jobb. A véleményemnek azon részét, amit nem vállalok fel nyilvánosan, etikátlan lenne leírni privátban. És az még mindig csak az én véleményem. Hallgasd meg, utána tudsz dönteni.Egyebkent egy Benchmark HPA4-et akarok beszerezni es ezen mar van szimetrikus fejhallgato kimenet is, mondjuk ezt az eloerosito vegett akarom az ATC-hez de dicserik mint fejhallgato erositot is. Kivancsi vagyok milyen lesz a Dave-hez kepest.
Csak annyit arulj el, hogy az Utopia-nak joval tobb melye van mint a HD800-nak?ANDS írta: ↑2025.01.22., szer. 11:26Már leírtam, hogy szerintem a Focal Utopia sokkal jobb fejes, mint a Sennheiser HD800. Kevésbé kényelmes, de a hangja sokkal jobb. A véleményemnek azon részét, amit nem vállalok fel nyilvánosan, etikátlan lenne leírni privátban. És az még mindig csak az én véleményem. Hallgasd meg, utána tudsz dönteni.
Már leírtam, hogy szerintem a Focal Utopia sokkal jobb fejes, mint a Sennheiser HD800. Kevésbé kényelmes, de a hangja sokkal jobb. A véleményemnek azon részét, amit nem vállalok fel nyilvánosan, etikátlan lenne leírni privátban. És az még mindig csak az én véleményem. Hallgasd meg, utána tudsz dönteni.
Nekem volt már egy pár planár fejesem és még egyik sem hibásodott meg. Összesen 1 esetről tudok, ahol a Hifiman Arya meghibásodott, talán itt volt róla szó. Még arról se hallottam, hogy a belépő kategóriában, ahol nyilvàn olcsóbb anyagokkal dolgoznak, ami gondolom a sík mágnesekre is értendő, hogy tömeges probléma lenne velük. Ott is kb. egy HE400SE-t láttam, ahol az egyik oldal elnémult. Persze ez nem azt jelenti, hogy 5-10 év után nem lesz velük probléma.tottyi írta: ↑2025.01.22., szer. 08:32Visszaolvastam par oldalt es mar futottuk ezeket a koroket ezert elnezest kerek. Te akkor az Erzetich Charybdis-t hoztad fel, hogy joval jobb es meg olcsobb is de en nem szeretnek planar fejhallgatot mert azt is olvastam, hogy par even belul tonkremennek, igaz ezt a Hifimen-re irtak de en ezt az Utopia-t ha megveszem en tobbet nem akarok fejhallgatot keresgelni, persze ha olyan jo lesz bar egy 5000 euros fejhallgato ne lenne jo?!MrCollector írta: ↑2025.01.21., kedd 22:03Persze, az Utopia sokkal jobb.
Miben? Mindenben kivéve a tér "levegősségét".
Melyik kellene? Egyik sem, van náluk jobb.
Mikor érdemes megvenni bármelyiket is? Ha nem "filléres" elektronika van eléjük kötve, gyenge kábelekkel.
Disco zenét akarsz hallgatni rajtuk? Arra vegyél inkább valami mást.Ugyan igy vagyok az ATC-vel, azert vettem ekkorat mert ennek van olyan mely hangja (igaz masfel ev utan jott meg neki :) ) es nem akartam subwoofert, ha az Utopia is ilyen lesz marpedig fejhallgatoban egyszerubb dolguk van a gyartoknak akkor elegedett leszek vele.
ANDS meg én is azt írtuk, hogy sokkal jobb az Utopia, mint a HD800 S. Pedig a HD800 S sem egy rossz fejhallgató.kargidje írta: ↑2025.01.22., szer. 10:31Közel 3x annyiért nem ártana, ha egy kicsit jobb...![]()
Más:
Jóárasított audio-technica ath-ad2000x érdemes lehet vegyes zenei használatra vagy nézzek valami mást 3-4-500e-ig?
![]()
Közel 3x annyiért nem ártana, ha egy kicsit jobb...
Visszaolvastam par oldalt es mar futottuk ezeket a koroket ezert elnezest kerek. Te akkor az Erzetich Charybdis-t hoztad fel, hogy joval jobb es meg olcsobb is de en nem szeretnek planar fejhallgatot mert azt is olvastam, hogy par even belul tonkremennek, igaz ezt a Hifimen-re irtak de en ezt az Utopia-t ha megveszem en tobbet nem akarok fejhallgatot keresgelni, persze ha olyan jo lesz bar egy 5000 euros fejhallgato ne lenne jo?!MrCollector írta: ↑2025.01.21., kedd 22:03Persze, az Utopia sokkal jobb.
Miben? Mindenben kivéve a tér "levegősségét".
Melyik kellene? Egyik sem, van náluk jobb.
Mikor érdemes megvenni bármelyiket is? Ha nem "filléres" elektronika van eléjük kötve, gyenge kábelekkel.
Disco zenét akarsz hallgatni rajtuk? Arra vegyél inkább valami mást.
Divat lett mostanában ócsárolni a HD 800 S-t, pedig szerintem az árkategóriájában egy best buy fejhallgató, ellentétben a zárt típusú tesójával a HD 820-al, ami egy értelmezhetetlen hangú rettenet. A HD800 S tere, transzparenciája kimagasló.