Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: tottyi »

ANDS írta:
2025.01.21., kedd 21:44
tottyi írta:
2025.01.21., kedd 19:30

De hat epp erre lennek kivancsi es en szeretnem, hogy leird ebben a fejhallgatos topikban. :)
Ha én hozzászólok egy témához, abból mostanában cunamik lesznek.
:D
Akkor johet privatban mert 3 napom van, hogy eldontsem, hogy egyaltalan meghallgassam sajat rendszerben mert meg az is logisztikailag bonyolult.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

MrCollector írta:
2025.01.21., kedd 22:03
tottyi írta:
2025.01.21., kedd 08:06
Hi, valaki aki tapasztalt abban, hogy egy Focal Utopia fejhallgato milyen egy Sennheiser HD800-hoz kepest? Es a Focal Utopia 2020 es 2022 kozotti kulonbseget esetleg valaki hallotta?
Persze, az Utopia sokkal jobb.
Miben? Mindenben kivéve a tér "levegősségét".
Melyik kellene? Egyik sem, van náluk jobb. 🙂
Mikor érdemes megvenni bármelyiket is? Ha nem "filléres" elektronika van eléjük kötve, gyenge kábelekkel.
Disco zenét akarsz hallgatni rajtuk? Arra vegyél inkább valami mást.
Mibol gondolod, hogy disco zenet szeretnek hallgatni rajtuk? Melyik fejhallgato jobb az Utopia-tol? Az alairasomban szereplo eszkozok filleres elektronika a szemedben?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

tottyi írta:
Hi, valaki aki tapasztalt abban, hogy egy Focal Utopia fejhallgato milyen egy Sennheiser HD800-hoz kepest? Es a Focal Utopia 2020 es 2022 kozotti kulonbseget esetleg valaki hallotta?
Persze, az Utopia sokkal jobb.
Miben? Mindenben kivéve a tér "levegősségét".
Melyik kellene? Egyik sem, van náluk jobb. 🙂
Mikor érdemes megvenni bármelyiket is? Ha nem "filléres" elektronika van eléjük kötve, gyenge kábelekkel.
Disco zenét akarsz hallgatni rajtuk? Arra vegyél inkább valami mást.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

tottyi írta:
2025.01.21., kedd 19:30

De hat epp erre lennek kivancsi es en szeretnem, hogy leird ebben a fejhallgatos topikban. :)
Ha én hozzászólok egy témához, abból mostanában cunamik lesznek.
:D
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

ANDS írta:
2025.01.21., kedd 18:55
tottyi írta:
Az eredeti -2020- as Focal utopia sokkal jobb, mint a Sennheiser HD800.(bár a Sennheiser szerintem kényelmesebb).
A két utópia között én hallottam a különbséget, de nem merem leírni, azt majd leírja valaki más.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

tottyi írta:
Az eredeti -2020- as Focal utopia sokkal jobb, mint a Sennheiser HD800.(bár a Sennheiser szerintem kényelmesebb).
A két utópia között én hallottam a különbséget, de nem merem leírni, azt majd leírja valaki más.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Warden of the North
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Warden of the North »

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy találkoztam Varga Csaba féle "tuningolt" hangszórókkal videókban. Fogalmam sincs. hogy mit csinál, de van egy Havit márkájú HIRes plecsnis gamer headsete, ami állítása szerint agyonveri a legnagyobbakat is., Sennheiser, B&O, Focal, stb.

Rendkívül komolytalannak tűnik ez az egész amit művel, de arra lennék kíváncsi, hogy valaki találkozott -e már a jelenséggel, ha igen, és esetleg hallott tőle bármilyen hangszórót, mi volt a véleménye?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

GTomi írta:
2025.01.10., pén. 12:48
Viszonylag gyakrabban látom a hirdetésekben a Sennheiser 660s2 - t. (Aztán lehet csak nekem tűnik úgy?) Valamiért nem sikerült jól ez a típus, vagy egyszerűen ebből adták el a legtöbbet az utóbbi időben és azért bukkan fel belőle gyakrabban?
A használtpiacon abból bukkan fel sok, amiből sokat vásároltak.

kargidje írta:
2025.01.10., pén. 16:37
2024 tavasz-nyár: 120-130e körül lehetett venni boltban akciósan, én is ennyiért vettem, most meg 190-220e, nagy eséllyel kicsi vagy bukó nélkül el lehet őket adni használtan.
2023 májusában a központi Sennheiser webshopban a HD660S készletet - az S2 típus megjelenése előtt - pár hétig erősen akciós, kb 115e Ft áron kínálták. Sokan befektetésből is vásároltak belőle abban a reményben, hogy pár hónappal később jobb áron elpasszolják.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

GTomi írta:
Viszonylag gyakrabban látom a hirdetésekben a Sennheiser 660s2 - t. (Aztán lehet csak nekem tűnik úgy?)

Valamiért nem sikerült jól ez a típus, vagy egyszerűen ebből adták el a legtöbbet az utóbbi időben és azért bukkan fel belőle gyakrabban?
2024 tavasz-nyár: 120-130e körül lehetett venni boltban akciósan, én is ennyiért vettem, most meg 190-220e, nagy eséllyel kicsi vagy bukó nélkül el lehet őket adni használtan.
Amúgy egész tűrhetően szól, igaz én ~1éve kezdtem füleselni.
+ kapott 1 hónapja egy EarMen ST-Amp-ot 99e-ért, szintén akciósan boltból... :nonononono:

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3169
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Snipi írta:
2025.01.10., pén. 12:58
GTomi írta:
Viszonylag gyakrabban látom a hirdetésekben a Sennheiser 660s2 - t. (Aztán lehet csak nekem tűnik úgy?)

Valamiért nem sikerült jól ez a típus, vagy egyszerűen ebből adták el a legtöbbet az utóbbi időben és azért bukkan fel belőle gyakrabban?
Ilyesmin már én is elgondolkoztam. Most nem konkrétan a Sennheiser-rel kapcsolatban, csak úgy általában, név nélkül vannak bizonyos márkák-típusok amiből sok-sok van hirdetve, és fordítva van amiből meg egyáltalán nem vagy nagy ritkán bukkan fel 1-1 darab.
Ez tuti nem véletlen.
Ez szerintem inkább az eladott darabszámmal mutat szoros korrelációt.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 533

Hozzászólás Szerző: Snipi »

GTomi írta:

Ilyesmin már én is elgondolkoztam. Most nem konkrétan a Sennheiser-rel kapcsolatban, csak úgy általában, név nélkül vannak bizonyos márkák-típusok amiből sok-sok van hirdetve, és fordítva van amiből meg egyáltalán nem vagy nagy ritkán bukkan fel 1-1 darab.
Ez tuti nem véletlen.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: Öreghifis »

Mr.Collectornak:

Nem tudom hol találtad az összehasonlítást,

Tessék:
https://www.rtings.com/headphones/tools ... /329/28577

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 533

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Öreghifis írta:
2025.01.06., hétf. 19:53
A DT990 mélytartományban "jelentősen" elmarad, viszont 8-9kHz környékén fájdalmas tud lenni (mint elég sok Beyer)

Nem tudom, mennyi az a "jelentős", de nálam a 990 pontosan annyi és olyan minőségű (!) basszust ad amennyit szeretek. Nem vagyok basszsmániás, a középhnagok tisztaságának megszállottja vagyok. Ami 8-9 Khz-es "kilövést" illeti, igen, olvastam róla, de engem ez nem zavar, talán azért, mert a 75 éves füleim (......) nagyjából ekörül a frekvencia körül kezdenek romlani. Ami számomra lényeges, azt a vadonatúj 990-es 35 ezer forintért tudja: emberi énekhangok, a hangszerek tökéletes szétválasztása, kellő tér, hoszzú, nagyon hosszú hallgathatóság. Igaz, ehhez besegít egy SMSL DAC és egy SMSL fejhallgató erősítő is. Szóval nem hinném, hogy a 900 pro-x, ami azért szintén nem mentes a hibáktól, megérne plusz hetvenezer forintot. Talán ha egyszer nagyon jó dolgom lesz, esetleg, de csak szigorú A-B teszt után. Még egy apróság: ha frekvencia gondom akadna, van egy békebeli Akai bemenetválasztóként is használható grafikus equalizerem, aminek a neten az egyetlen fellelhető példányát félmillió forinrtért kínálták......
Ha a középhangok tisztasága a legfontosabb esetleg meg kéne próbálni meghallgatni egy jobb AKG-t. Azok eléggé a középtartományra vannak kihegyezve. Sajnos típust nem igazán tudok mondani, mert pont ezen tulajdonságok miatt (számomra "középhangtúltengősek") nem tartoznak a kedvenceim közé, és így nem sokat foglalkoztam velük, bár egy régi AKG valahol megbújik a szekrényem mélyén. Néha nap előveszem, ha olyanom van de én is inkább a Beyer (Grado) vonalat szeretem.

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A DT990 mélytartományban "jelentősen" elmarad, viszont 8-9kHz környékén fájdalmas tud lenni (mint elég sok Beyer)

Nem tudom, mennyi az a "jelentős", de nálam a 990 pontosan annyi és olyan minőségű (!) basszust ad amennyit szeretek. Nem vagyok basszsmániás, a középhnagok tisztaságának megszállottja vagyok. Ami 8-9 Khz-es "kilövést" illeti, igen, olvastam róla, de engem ez nem zavar, talán azért, mert a 75 éves füleim (......) nagyjából ekörül a frekvencia körül kezdenek romlani. Ami számomra lényeges, azt a vadonatúj 990-es 35 ezer forintért tudja: emberi énekhangok, a hangszerek tökéletes szétválasztása, kellő tér, hoszzú, nagyon hosszú hallgathatóság. Igaz, ehhez besegít egy SMSL DAC és egy SMSL fejhallgató erősítő is. Szóval nem hinném, hogy a 900 pro-x, ami azért szintén nem mentes a hibáktól, megérne plusz hetvenezer forintot. Talán ha egyszer nagyon jó dolgom lesz, esetleg, de csak szigorú A-B teszt után. Még egy apróság: ha frekvencia gondom akadna, van egy békebeli Akai bemenetválasztóként is használható grafikus equalizerem, aminek a neten az egyetlen fellelhető példányát félmillió forinrtért kínálták......

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A DT990 mélytartományban "jelentősen" elmarad, viszont 8-9kHz környékén fájdalmas tud lenni (mint elég sok Beyer)[/i]

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Öreghifis írta:
2025.01.03., pén. 18:10
McCollector írta (csak most vettem észre) :

Azért a DT990 Pro-t ne keverjük össze a DT900 Pro X-el!

Természetesen nem keverem össze, de sikerült hozzájutnom egy gyári új DT 990 Pro-hoz, ami leesett a kamionról, ha értitek, mire gondolok.... Azaz szinte fillérekért. Akkor is és azóta is rengeteg tesztet olvastam a DT 990 Pro-ról és a DT 900 Pro-X-ről, sőt, találtam egy rendkívül részletes összehasoníltást a kettőről, amiből egyértelműen kiderült, hogy alig van különbség a két füles között, ami van, az is inkább ízlés dolga, és az én ízlésemnek a DT 990 Pro 250 ohmos fülese tökéletesen megfelel - főleg ennyiért. Szóval köszönöm a tippet; ha típusra nem is azt választottam, de a márka nagyon bejött!
Nem tudom hol találtad az összehasonlítást, de szerintem közel sem egy kategória a kettő. A DT990 mélytartományban "jelentősen" elmarad, viszont 8-9kHz környékén fájdalmas tud lenni (mint elég sok Beyer). Persze ízlések és pofonok.

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút

McCollector írta (csak most vettem észre) :

Természetesen nem keverem össze, de sikerült hozzájutnom egy gyári új DT 990 Pro-hoz, ami leesett a kamionról, ha értitek, mire gondolok.... Azaz szinte fillérekért. Akkor is és azóta is rengeteg tesztet olvastam a DT 990 Pro-ról és a DT 900 Pro-X-ről, sőt, találtam egy rendkívül részletes összehasoníltást a kettőről, amiből egyértelműen kiderült, hogy alig van különbség a két füles között, ami van, az is inkább ízlés dolga, és az én ízlésemnek a DT 990 Pro 250 ohmos fülese tökéletesen megfelel - főleg ennyiért. Szóval köszönöm a tippet; ha típusra nem is azt választottam, de a márka nagyon bejött!

andrej81
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: andrej81 »

bogarl írta:
2024.12.31., kedd 20:32
andrej81 írta:
2024.12.31., kedd 17:35
Sziasztok,

Fejhallgató vonalon fejlesztenék a mostani AKG K601-ről, és eléggé AKG "hangpárti" vagyok. Nézegettem az Austrian Audio X-65-öt, a Grado GS1000(e) -t (ezt főleg használtan), de egyrészt az árkülönbség se kicsi,másrészt vajon érdemi feljebb lépés-e a K601-ről bármelyik?
Ha bejön az AKG hang, a K701 egy komoly upgrade a K601-hez képest szerintem, nekem van mindkettő. És újonnan is olcsó, a maradék pénzt meg érdemes a kiszolgálására költeni, nagyon meghálálja.
Köszönöm a tippet, ebben lehet valami. Amiket most újonnan árulnak K701-et azok beragadt készletek, elvileg jóideje nem gyártják.

Erősítő oldalról egész jól állok, remélem legalábbis, mert egy upgrade-elt X-Can v3-as dolgozgat.

bogarl
Isten Hozott! :)
Értékelés: -2

Hozzászólás Szerző: bogarl »

andrej81 írta:
2024.12.31., kedd 17:35
Sziasztok,

Fejhallgató vonalon fejlesztenék a mostani AKG K601-ről, és eléggé AKG "hangpárti" vagyok. Nézegettem az Austrian Audio X-65-öt, a Grado GS1000(e) -t (ezt főleg használtan), de egyrészt az árkülönbség se kicsi,másrészt vajon érdemi feljebb lépés-e a K601-ről bármelyik?
Ha bejön az AKG hang, a K701 egy komoly upgrade a K601-hez képest szerintem, nekem van mindkettő. És újonnan is olcsó, a maradék pénzt meg érdemes a kiszolgálására költeni, nagyon meghálálja.

andrej81
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: andrej81 »

Sziasztok,

Remus389
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Remus389 »

Topping E70 Velvet --> Gustard H10 (Burson V6 Vivid Single + Burson V6 Vivid Dual upgrade) --> AKG K812 Pro

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Öreghifis írta:
2024.12.22., vas. 11:28
Tudtad tesztelni őket?

Nem volt rá szükség. Sennheiserrel találkoztam már, nem tetszett sem a hangja, sem a kényelme.
A Beyernek viszont tetszik a kényelme és hangfilozófiája is, és a 990 Pro (még nem az X, az majd a következő lépés lesz...) hozta azt a többletet a 880-hoz képest, amit vártam.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

KopaszKutya írta:
2024.12.22., vas. 11:00
MrCollector írta:
2024.12.22., vas. 10:02
Öreghifis írta:
2024.12.22., vas. 07:50
Sennheiser Hd600/650/660s
Beyerdynamic DT900 Pro X

Köszönöm a tippet, a Beyer nyert.
Jó döntés.
_DSC0236.jpg
Az A1 erősítő jobb hangú, mint az A20?

Köszönöm!
Lényegesen. Nagyon jó hangja van. Ha jól van "etetve".

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”