A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csak egy kósza gondolat járt a fejemben, de érdekel a véleményetek, miközben hallgatom a DA+Si2-t. (melyik streamer legyen a forráskészülékem.(Lindemann Limetree Network I / Auralic Aries mini / Mac Mini, ezt majd eldöntöm)
Melyik rendszer lehet egy képzeletbeli szinten magasabb helyen?
1. Heed Obelisk DA + Si2 + X2 + PAS vagy
2. Heed Obelisk PRE + PX + PAS
Mindkét rendszer a PAS végfok hangjának szerethetőségét hozná és mégis lenne különbség, mert az első esetben dual mono erősítést kapnának a dobozok, a második esetben a külön dedikált előfok és végfok egy integráltnál jobb és a dac külön tápot kap.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
a kondi-csatolt erősítőknél (Ion, Heed, 1. szériás Creek, stb.) a relatíve magas kapacitású hansugárzó-kábel is okozhat olyan 'betorzítós' jelenséget, mint amiről írsz. milyen vezetékeket használsz?
Hát pont hogy alacsony ha jól gondolom, Kimber 4pr
hát az pont, hogy nem alacsony kapacitású egy maZZag . javaslom, próbálj ki valami egyéb vezetéket (pl. Canare, Valhalla, Luxor), azzal is jelentkezik-e a Trobéma
Értem, akkor milyen jellemzőket kell néznem, erek száma, sodrás, anyag stb. terén? Itt a fonott kialakítás a probléma forrása? Jó ez elég off már...
Tisztelt publikum, a Canamp és a Canalot erősítő fokozata(i) között van-é hallható különbség? Pusztán analóg bemenet érdekes, lehet értelme az elsőt cserélni a másodikra? Vagy itt a tápegység lesz az érdekes? Úgy értem, valószínűleg már a Q-PSU is jobb táp, mint a Canamp belső tápja. Van valakinek tapasztalata?
Kicsit körbeolvasva ez tűnik a fő különbségnek, valóban. De: Zsolt hirdetett egy Canalotot szűk egy éve itt a fórumon, azzal a kitétellel, hogy “ez még a digitális bemenetes verzió”.
Ez azt jelenti, hogy a jelenleg árult modellekben már nincs dac?
És ha igen, akkor ez most a jobbik fejhallgató erősítő a Heed programjában, a továbbra is árult Canamp mellett? Továbbá, és itt most elhagyjuk a ráció béklyóit, tápolható ez a mostani Canalot a Thesis Pi-vel? Ha már a PX gyártása megszűnt.
A Canalotba való DAC kártya gyártása megszűnt, mert a benne lévő chip már nem rendelhető.
Én úgy tudom, hogy van különbség az erősítő fokozatban is a kettő között, de csak Canalot van nálam, nem tudom összehasonlítani a Canamppal.
A Canalothoz a gyári ajánlás tápegységre X-PSU 40 (standard) / Q-PSU / Obelisk PX. Zsoltot kellene kérdezni, de vélhetőleg megy a Thesis Pi-vel is, csak már az Obelisk PX is erős túlzás, ha az arányokat nézzük, hát még egy Pi.
Köszönöm a gyors választ, esetleg van valahol egy publikus kép a mostani verzió hátuljáról? Olyan, mint a Canamp, vagy nem változott, csak a digitális bemenetek nem vezetnek sehova?
Azért Köszi!
Szemrevételezem majd, kiveszem beteszem, hátha számít... Járatom esetleg...
a kondi-csatolt erősítőknél (Ion, Heed, 1. szériás Creek, stb.) a relatíve magas kapacitású hansugárzó-kábel is okozhat olyan 'betorzítós' jelenséget, mint amiről írsz. milyen vezetékeket használsz?
hát az pont, hogy nem alacsony kapacitású egy maZZag . javaslom, próbálj ki valami egyéb vezetéket (pl. Canare, Valhalla, Luxor), azzal is jelentkezik-e a Trobéma
Szerintem az X2 táp az Si3-nak is jót tesz, érdemes lehet kipróbálni Van aki szerint pedig nem annyira szükséges, szóval próba és ízlés kérdése. Nézz szét a használt cuccok között, beszélj Zsolttal, egyúttal lehet a DAC kártyák terén is tud tanácsot adni. Ebbe az ebay-es tápba én nem fektetnék nagy bizalmat.
Milyen hangfalad van az Si3-hoz egyébként?
Pro-Ject Speaker Box 5S2, illetve B&W ASW608 sub.
Közepes érzékenységű kis hangfal, inkább a nehezebben hajtható oldalán a középnek.
Nem tudom, hogy megérné-e, nekem, jó lenne próbát tenni persze. Zsoltnak vannak demó eszközei? Az a baj, ha tetszik, most vennem kell 400ért egy tápot, nekem ez sok pénz...sajnos.
Állítólag nem "óriási" a különbség az Si3 vs. Si3+X2 között. Ha még új az Si3 érdemes kicsit megismerni-kismerni. Majd alakul, enjoy the ride. Zsolt elindította újra a Zsolt Audiot, ha lesznek kérdéseid, érdemes lehet vele konzultálni: https://www.facebook.com/zsoltaudio
Pro-Ject Speaker Box 5S2 szokott kirakva lenni Bécsben a Sound Company nevű hifi bolt egyik kirakatában citromsárga színben. Nekem azóta tetszik, sajnos nem hallottam még.
Ok, köszi a segítséget, élvezem! Nagyon más, mint amit eddig hallgattam, de tetszik... Nagyon.
Nálam a zöldek vannak:D Nagyon bejött. Megrendeltem de zöld pont elfogyott, rendeltek (jó fejek), közben vettem egy feketét máshol, a lényeg, hogy szerintem ahogy szól - ingyen van... nekem, mármit az én ízlésemnek. A közép, az ami elképesztően életteli, buja. Énekhangok :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ghost222 2025.01.21., kedd 18:59-kor.
Na, én mentem, mert megint megkapom, hogy ide járok örömködni.
Hát ha pl olvasni járnál ide, akkor pontosan tudnád, miért keletkeztek a fenti ajánlások.
De igazad van, fárasztó, ha a tények ismerete megzavarja az ember tisztánlátását!
Akkor ezt a részét félreértettem, bocsi! Erre sajnos nincs több ötletem
Azért Köszi!
Tisztelt publikum, a Canamp és a Canalot erősítő fokozata(i) között van-é hallható különbség? Pusztán analóg bemenet érdekes, lehet értelme az elsőt cserélni a másodikra? Vagy itt a tápegység lesz az érdekes? Úgy értem, valószínűleg már a Q-PSU is jobb táp, mint a Canamp belső tápja. Van valakinek tapasztalata?
Kicsit körbeolvasva ez tűnik a fő különbségnek, valóban. De: Zsolt hirdetett egy Canalotot szűk egy éve itt a fórumon, azzal a kitétellel, hogy “ez még a digitális bemenetes verzió”.
És ha igen, akkor ez most a jobbik fejhallgató erősítő a Heed programjában, a továbbra is árult Canamp mellett? Továbbá, és itt most elhagyjuk a ráció béklyóit, tápolható ez a mostani Canalot a Thesis Pi-vel? Ha már a PX gyártása megszűnt.
A Canalotba való DAC kártya gyártása megszűnt, mert a benne lévő chip már nem rendelhető.
Én úgy tudom, hogy van különbség az erősítő fokozatban is a kettő között, de csak Canalot van nálam, nem tudom összehasonlítani a Canamppal.
A Canalothoz a gyári ajánlás tápegységre X-PSU 40 (standard) / Q-PSU / Obelisk PX. Zsoltot kellene kérdezni, de vélhetőleg megy a Thesis Pi-vel is, csak már az Obelisk PX is erős túlzás, ha az arányokat nézzük, hát még egy Pi.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Remélem nem valami szabálysértő kérdés következik, ha igen, törlöm;
X2 tápegység aftermarket vagy lehet klónozott verzióját ebayen, újonnan 100.000Ft alatt árulja valaki, angliából (110.000 futárral). Állítás szerint még jobb minőségűek is az alkatrészek, mint eredetileg az X2 ben. Van aki ismeri a terméket, bevallom, negyed áron elgondolkodtam a beszerzésén. Persze, használtan lehet, hogy csak 2-2,5x az ár. Ha a termék jogilag kétes, nem veszem meg természetesen, etikailag is határeset, érzékelem...
Szerintem az X2 táp az Si3-nak is jót tesz, érdemes lehet kipróbálni Van aki szerint pedig nem annyira szükséges, szóval próba és ízlés kérdése. Nézz szét a használt cuccok között, beszélj Zsolttal, egyúttal lehet a DAC kártyák terén is tud tanácsot adni. Ebbe az ebay-es tápba én nem fektetnék nagy bizalmat.
Közepes érzékenységű kis hangfal, inkább a nehezebben hajtható oldalán a középnek.
Nem tudom, hogy megérné-e, nekem, jó lenne próbát tenni persze. Zsoltnak vannak demó eszközei? Az a baj, ha tetszik, most vennem kell 400ért egy tápot, nekem ez sok pénz...sajnos.
Állítólag nem "óriási" a különbség az Si3 vs. Si3+X2 között. Ha még új az Si3 érdemes kicsit megismerni-kismerni. Majd alakul, enjoy the ride. Zsolt elindította újra a Zsolt Audiot, ha lesznek kérdéseid, érdemes lehet vele konzultálni: https://www.facebook.com/zsoltaudio
Pro-Ject Speaker Box 5S2 szokott kirakva lenni Bécsben a Sound Company nevű hifi bolt egyik kirakatában citromsárga színben. Nekem azóta tetszik, sajnos nem hallottam még.
A magas tartományban érzékel torzításra gondoltam, nem a hangerőre.
Akkor ezt a részét félreértettem, bocsi! Erre sajnos nincs több ötletem
Azért Köszi!
X2 tápegység aftermarket vagy lehet klónozott verzióját ebayen, újonnan 100.000Ft alatt árulja valaki, angliából (110.000 futárral). Állítás szerint még jobb minőségűek is az alkatrészek, mint eredetileg az X2 ben. Van aki ismeri a terméket, bevallom, negyed áron elgondolkodtam a beszerzésén. Persze, használtan lehet, hogy csak 2-2,5x az ár. Ha a termék jogilag kétes, nem veszem meg természetesen, etikailag is határeset, érzékelem...
Saját tapasztalat:
3 különböző trafót próbáltam a Nexus párokhoz. Mindegyik mérföldekkel jobb paraméterű / anyagú / gerjesztésű / stb. volt. Nem akartam hangot változtatni, csak búgott. Akkoriban még nem voltak jó DC blokkolók.
Elvitték a hangot másfelé.
És ez csak a trafó. A kondik, egyenirányító, minden maradt ugyanaz.
Értem, mondjuk nem teljesen bevallom de a lényeg átjött. Amit kérdeztem, arról szól, hogy ha valaki ismeri, összehasonlította, nem igy látatlanban. Emberünk azt írja, direkt ehhez készült. Olyan írjon aki ismeri, nyilván feltételezni én is tudom, hogy nem jó...
Esetleg kiveszem beteszem újra, de szinte biztos hogy egyelőre nem fogom használni vele. Az is lehet, hogy még be kell járatni esetleg? Használtan vettem a készüléket, elvileg az sem kizárt, hogy nem ment egy órát sem még sosem...
Nem bejáratási kérdés, a beépített alaplapi dac kártya nem kap külön előerősítést, és így egyszerűen ennyivel alacsonyabb jelszintet produkál. Megoldás lehet még, ha veszel egy Obelisk DA dacot, és annak a "High Level" vagy "Buffered" kimenetét kötöd az Si III-ba. Na, az rendesen ki fogja neked hajtani az erősítőt X2 nélkül is, csodálkoznék, ha "12 óra" fölé kellene tekerni a hangerő potit
Persze nem akarom költeni a pénzedet, de azok alapján, amiket írtál, lehet ez lenne a tutibb megoldás.
A magas tartományban érzékel torzításra gondoltam, nem a hangerőre.
Saját tapasztalat:
3 különböző trafót próbáltam a Nexus párokhoz. Mindegyik mérföldekkel jobb paraméterű / anyagú / gerjesztésű / stb. volt. Nem akartam hangot változtatni, csak búgott. Akkoriban még nem voltak jó DC blokkolók.
Elvitték a hangot másfelé.
És ez csak a trafó. A kondik, egyenirányító, minden maradt ugyanaz.
Esetleg kiveszem beteszem újra, de szinte biztos hogy egyelőre nem fogom használni vele. Az is lehet, hogy még be kell járatni esetleg? Használtan vettem a készüléket, elvileg az sem kizárt, hogy nem ment egy órát sem még sosem...
Nem bejáratási kérdés, a beépített alaplapi dac kártya nem kap külön előerősítést, és így egyszerűen ennyivel alacsonyabb jelszintet produkál. Megoldás lehet még, ha veszel egy Obelisk DA dacot, és annak a "High Level" vagy "Buffered" kimenetét kötöd az Si III-ba. Na, az rendesen ki fogja neked hajtani az erősítőt X2 nélkül is, csodálkoznék, ha "12 óra" fölé kellene tekerni a hangerő potit
Persze nem akarom költeni a pénzedet, de azok alapján, amiket írtál, lehet ez lenne a tutibb megoldás.
Szerintem azon a lájtos hangerőn amin sokan hallgatnak zenét,nem is tud bejáródni semmilyen erősítő sem igazán,de ezt lehet csak az én agytekervényeim mondatják,gondolják.
Nekem elsősorban az agyam nem tud bejáródni kis hangerőn. :)
Mondjuk azóta tudom feltekerni rendesen, amióta helyre lett téve a korábban rettenetes akusztika a nappaliban.
27% áfa még valószínűleg rájön. Én 170eFt-ért vettem itt az X2-t, ahhoz képest ez egy DIY cucc, kétséges, hogy el tudod e egyáltalán adni, ha váltani szeretnél, nem tűnik túl jó ajánlatnak sztem.
Hát az ÁFÁ-t lehet, hogy ki lehet okoskodni valahogy egy alacsonyabb megjelölt árral vagy nem tudom, de igen, ha nincs róla tapasztalat akkor felejtős. 170-ért gondolom régebben vetted már, vagy egy éven belül?