Hát az ÁFÁ-t lehet, hogy ki lehet okoskodni valahogy egy alacsonyabb megjelölt árral vagy nem tudom, de igen, ha nincs róla tapasztalat akkor felejtős. 170-ért gondolom régebben vetted már, vagy egy éven belül?konok írta: ↑2025.01.21., kedd 14:1527% áfa még valószínűleg rájön. Én 170eFt-ért vettem itt az X2-t, ahhoz képest ez egy DIY cucc, kétséges, hogy el tudod e egyáltalán adni, ha váltani szeretnél, nem tűnik túl jó ajánlatnak sztem.ghost222 írta: ↑2025.01.21., kedd 13:07Remélem nem valami szabálysértő kérdés következik, ha igen, törlöm;
X2 tápegység aftermarket vagy lehet klónozott verzióját ebayen, újonnan 100.000Ft alatt árulja valaki, angliából (110.000 futárral). Állítás szerint még jobb minőségűek is az alkatrészek, mint eredetileg az X2 ben. Van aki ismeri a terméket, bevallom, negyed áron elgondolkodtam a beszerzésén. Persze, használtan lehet, hogy csak 2-2,5x az ár. Ha a termék jogilag kétes, nem veszem meg természetesen, etikailag is határeset, érzékelem...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Re: Heed Audio termékek
iagainsti
Nem pislogni,kipróbálni.DeProtector írta: ↑2025.01.21., kedd 14:03
A hangerő állásokon én csak pislogok. Én 9 órai állásnál hallgatok zenét. Lp-nél szokott 10 körül lenni, mert a Quasar alacsony kimenetét használom. Nem tudom ti mit csináltok 2 órai állasnál meg az után...![]()

27% áfa még valószínűleg rájön. Én 170eFt-ért vettem itt az X2-t, ahhoz képest ez egy DIY cucc, kétséges, hogy el tudod e egyáltalán adni, ha váltani szeretnél, nem tűnik túl jó ajánlatnak sztem.ghost222 írta: ↑2025.01.21., kedd 13:07Remélem nem valami szabálysértő kérdés következik, ha igen, törlöm;
X2 tápegység aftermarket vagy lehet klónozott verzióját ebayen, újonnan 100.000Ft alatt árulja valaki, angliából (110.000 futárral). Állítás szerint még jobb minőségűek is az alkatrészek, mint eredetileg az X2 ben. Van aki ismeri a terméket, bevallom, negyed áron elgondolkodtam a beszerzésén. Persze, használtan lehet, hogy csak 2-2,5x az ár. Ha a termék jogilag kétes, nem veszem meg természetesen, etikailag is határeset, érzékelem...
Esetleg kiveszem beteszem újra, de szinte biztos hogy egyelőre nem fogom használni vele. Az is lehet, hogy még be kell járatni esetleg? Használtan vettem a készüléket, elvileg az sem kizárt, hogy nem ment egy órát sem még sosem...Shimano írta: ↑2025.01.21., kedd 13:58Esetleg meglehetne próbálni,nézni azt hogy a dackártya a helyén van e rendesen,plusz ott vannak még a jumperek is az erősítőben,tehát nem a dackártyán lévőkre gondolok,nem tudom hogy azok állása befolyásolhat e valamit.ghost222 írta: ↑2025.01.21., kedd 13:38Az erősítőnek biztosan nincs semmi baja, a DAC kártyának esetleg, mivel analóg bemeneten nincs semmi probléma. Most direkt meghallgattam újra, a magas hangokkal történik valami főleg, persze ez már nem kényelmes hangerő ismétlem, simán lehet, hogy a fülem és a szoba visszhangossága is közrejátszik (az is lehet, magasabbra veszem mint a másik bemeneten) - ez nem egy objektív, tudományos kijelentés továbbra sem.Shimano írta: ↑2025.01.21., kedd 13:10Az si3,benne a dackártyával nem torzíthat,lehet az akármilyen hangerőállásban is.Ha jó a futómű vs forrás,és a hangsugárzó is bírja,akkor ez max hangerőn sem torzít.
Ha torzít már szobahangerőn is,jelentsen ez bármit is,akkor ott máshol kell keresni a hibát,vagy meg kell nézetni az erősítőt.
Én sokat hallgattam az enyémet nagy,időnként a maxhoz közeli állapotban is,és nem torzított soha.
Azért is cseréltem le most az si3-at monoblokkokra,mert valamiért az utóbbi időben hangosabban szeretek zenét hallgatni,és ezek jobb partnerek ehhez,de az si3 is bírta torzítás nélkül,kicsit melegedett,de bírta.De ha működik a koax bemenet,valszeg a jumpereknél rendben van minden.
Más ötletem nincs.
iagainsti
Igen ezt értem, ezért gondoltam esetleg ismert a konkért cucc - más nem nagyon gyárt ilyesmit, gondoltam már felmerült esetleg, mert valaki vett.DeProtector írta: ↑2025.01.21., kedd 14:03Az ilyen és ehhez hasonló "klón" tápegysegekkel általában csak annyi a baj, hogy nincs sok köze az eredetihez.
Mindenképp más eredményt kapsz, mint a gyárival. És nem tudni milyen irányba tolja a hangot.
Én nem etika alapon nem vennék, hanem szimplán csak azért, mert ha van gyári, akkor úgy gondolom, hogy érdemes azt venni. Akkor kapod azt az eredményt, amit a gyártó el akart érni. (De egyrészt ez csak az én véleményem, másrészt én nagyon fázok a DIY dolgoktól).
És viszonylag gyakori használtan is amúgy.
A hangerő állásokon én csak pislogok. Én 9 órai állásnál hallgatok zenét. Lp-nél szokott 10 körül lenni, mert a Quasar alacsony kimenetét használom. Nem tudom ti mit csináltok 2 órai állasnál meg az után...![]()

iagainsti
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 229
Az ilyen és ehhez hasonló "klón" tápegysegekkel általában csak annyi a baj, hogy nincs sok köze az eredetihez. 
Mindenképp más eredményt kapsz, mint a gyárival. És nem tudni milyen irányba tolja a hangot.
Én nem etika alapon nem vennék, hanem szimplán csak azért, mert ha van gyári, akkor úgy gondolom, hogy érdemes azt venni. Akkor kapod azt az eredményt, amit a gyártó el akart érni. (De egyrészt ez csak az én véleményem, másrészt én nagyon fázok a DIY dolgoktól).
A hangerő állásokon én csak pislogok. Én 9 órai állásnál hallgatok zenét. Lp-nél szokott 10 körül lenni, mert a Quasar alacsony kimenetét használom. Nem tudom ti mit csináltok 2 órai állasnál meg az után...

A hangerő állásokon én csak pislogok. Én 9 órai állásnál hallgatok zenét. Lp-nél szokott 10 körül lenni, mert a Quasar alacsony kimenetét használom. Nem tudom ti mit csináltok 2 órai állasnál meg az után...

LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
Esetleg meglehetne próbálni,nézni azt hogy a dackártya a helyén van e rendesen,plusz ott vannak még a jumperek is az erősítőben,tehát nem a dackártyán lévőkre gondolok,nem tudom hogy azok állása befolyásolhat e valamit.ghost222 írta: ↑2025.01.21., kedd 13:38Az erősítőnek biztosan nincs semmi baja, a DAC kártyának esetleg, mivel analóg bemeneten nincs semmi probléma. Most direkt meghallgattam újra, a magas hangokkal történik valami főleg, persze ez már nem kényelmes hangerő ismétlem, simán lehet, hogy a fülem és a szoba visszhangossága is közrejátszik (az is lehet, magasabbra veszem mint a másik bemeneten) - ez nem egy objektív, tudományos kijelentés továbbra sem.Shimano írta: ↑2025.01.21., kedd 13:10Az si3,benne a dackártyával nem torzíthat,lehet az akármilyen hangerőállásban is.Ha jó a futómű vs forrás,és a hangsugárzó is bírja,akkor ez max hangerőn sem torzít.
Ha torzít már szobahangerőn is,jelentsen ez bármit is,akkor ott máshol kell keresni a hibát,vagy meg kell nézetni az erősítőt.
Én sokat hallgattam az enyémet nagy,időnként a maxhoz közeli állapotban is,és nem torzított soha.
Azért is cseréltem le most az si3-at monoblokkokra,mert valamiért az utóbbi időben hangosabban szeretek zenét hallgatni,és ezek jobb partnerek ehhez,de az si3 is bírta torzítás nélkül,kicsit melegedett,de bírta.

Más ötletem nincs.
Az erősítőnek biztosan nincs semmi baja, a DAC kártyának esetleg, mivel analóg bemeneten nincs semmi probléma. Most direkt meghallgattam újra, a magas hangokkal történik valami főleg, persze ez már nem kényelmes hangerő ismétlem, simán lehet, hogy a fülem és a szoba visszhangossága is közrejátszik (az is lehet, magasabbra veszem mint a másik bemeneten) - ez nem egy objektív, tudományos kijelentés továbbra sem.Shimano írta: ↑2025.01.21., kedd 13:10Az si3,benne a dackártyával nem torzíthat,lehet az akármilyen hangerőállásban is.Ha jó a futómű vs forrás,és a hangsugárzó is bírja,akkor ez max hangerőn sem torzít.
Azért is cseréltem le most az si3-at monoblokkokra,mert valamiért az utóbbi időben hangosabban szeretek zenét hallgatni,és ezek jobb partnerek ehhez,de az si3 is bírta torzítás nélkül,kicsit melegedett,de bírta.
iagainsti
Az si3,benne a dackártyával nem torzíthat,lehet az akármilyen hangerőállásban is.Ha jó a futómű vs forrás,és a hangsugárzó is bírja,akkor ez max hangerőn sem torzít.
Remélem nem valami szabálysértő kérdés következik, ha igen, törlöm;
iagainsti
Köszi a hosszú választ!mishow írta: ↑2025.01.21., kedd 12:11Használtam Si III-at beépített v.2.3 dac kártyával, az általad leírt jelenség tekintetében szerintem a 2.1 vagy a 2.3 kártya közt nincs eltérés. Ha már ilyen részletesen leírtad a tapasztalataidat (ami jó, mert így lehet rá érdemben reagálni), én is ugyanilyen sorrendben válaszolnék:ghost222 írta: ↑2025.01.21., kedd 10:151. A Wiim ha koaxxal van összekötve a Heed DAC-kal, a Wiim csak mint streamer működik, semmilyen beállítás nem oldja meg a recsegést kodekváltáskor, kivéve ha fix felbontásra veszem a kimenetet, ami 24bit / 192Khz esetemben. Ilyenkor nincs semmilyen zaj.
2. Ha a Heed DAC 2.1-et használom DA konverzióra az halkabban szól ugyanazon álláson, mintha a Wiim DAC-ját használnám és RCA összeköttetésben kapja a jelet a 2. analóg bemeneten. A hangerőt emelve a számomra kényelmes hallgatási hangerő határára a hang észrevehetően torzul, szétesik, artikulálatlan.
3. A Wiim DAC hangosabban szól és magasabb hangerőn is koherens marad a hang, nincs torzítás a számomra kényelmes maximális hallgatási hangerő határán sem. A mély hangok dominánsabbak egy kicsit ...
1. A leginkább ebben az egész ügyben a "reccsenés" zavar, mert azt soha, semmilyen Heed dac esetében nem tapasztaltam; a relé kattanása ismert jelenség, az minden esetben jelen van kodekváltáskor, de azon kívül nálam más zaj sosem volt; ezt jó lenne pontosítani, mi lehet valójában?
2. Az Si III-ba közvetlenül tett alaplapi kártya tényleg halkabban szól, mert ilyenkor kimarad az az előerősítő fokozat, ami az Obelisk DA-ban benne van; olyan, mintha a DA "direkt fokozatát használnád, ami emlékeim szerint kb 1,5V jelszintű kimenetet ad, a szokásos 2V helyett; ez a különbség már jól hallható, és azt is tudjuk, hogy a hifiben két készülék közül általában azt halljuk jobbnak, ami hangosabb; az viszont megint csak probléma, hogy magasabb hangerőn megjelenik nálad valamiféle torzítás, plána ha ettől a hang "szétesik, artikulátlan"; ilyet sosem tapasztaltam az Si III esetében, persze nem tudom, meddig tekerted fel a hangerőt, és milyen zenét hallgatsz, mert "12 óra" felett azért az Obelisk tartósan már nem érzi jól magát;
3. Azt, hogy a Wiim saját dacja miért hangosabb, fentebb leírtam (a specifikációja szerint elvileg 2.1V a kimenete, az már jelentős hangerőkülönbség); ha viszont kb egyező szobahangerőn nem érzel jelentős hagzásbeli különbséget, az azt mutatja, hogy azt a torzítást nagyobb hangerőn valami más, esetleg egyedi hiba okozhatja.
Még annyit tennék hozzá, hogy a Wiim Pro Plus AKM dacot használ, ami mélyben elvileg dúsabb hang, míg a v2.1 kártyában egy Wolfson dac dolgozik, ami inkább egy kerekebb, és a középtartományban részletezőbb hang.
Ha a Wiim saját dacja teszik jobban, használd azt, de ha visszatérnél a Heed kártyához, akkor ennek mégiscsak utána kellene járni, mert a reléhang ismert jelenség, de a "reccsenés" az szerintem nem OK.
Az a recsegés ismert jelenség, mint fentebb más is írta, hogy ismeri, annyira ismert, hogy a Wiimben van is egy csúszka, ami arra szolgál, hogy átállítva maximum 3000ms időintervallumig ne történjen meg. Nekem AVR-rel is volt, amikor (optikán PC-ről) kodeket váltott, reccsent egyet, ott, film elején egyszer mindegy, egy playlistben, ahol számok között is előfordul, már nem.
Tisztában vagyok vele, hogy a hangosabb hangot halljuk jobbnak, ezt figyelembe vettem. Erre utaltam is egy előző posztban: "Hát, át is dugtam, szerintem vagy hangosabb vagy jobb is... Pár nap múlva írok még, ha valakit érdekel, nem első hallásra is, milyennek érzem."
Gondoltam, hogy a hangerőkülönbség természetes, a line outon lehet is fix beállítás mellett feszültséget választani, ami 2V alap esetben (a Wiimben).
A hangerő amin a szétesés bekövetkezik már "12 óra felett" történik, 2 óra körül inkább, komplex zenével próbálgattam, Yosi Horikawa Fluid szerzeményét tettem be mert azt ismerem jobban. Szerintem ezt a torzítás nem külön feltárandó hiba okozza, de a mértékét nem tudom érzékeltetni sajnos, a feleségem felteszem nem mondaná rá, hogy valami nem ok

Köszönöm még egyszer a segítséget!
iagainsti
Igen, most csak ez volt kéznél, le fogom cserélni valami elfogadhatóbbra.Rotox írta: ↑2025.01.21., kedd 11:07Jómagam sosem adnék "csilliókat" semmiféle kábelért, de - ha többszöri, hosszabb időtartamú ellenpróbákat követően is a Wiim saját DAC-jának használata mellett döntesz - azt a cipőfűzőt lecserélném egy normális RCA kábelre.
Off: Számos középkategóriás (Heed, Human Audio, Rega, Parasound, Teac, stb.) DAC birtoklását követően én is Wiim Pro Plust hallgatok - saját DAC-jával. Igaz, az én koromban már kezd süket lenni az ember...![]()
iagainsti
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Használtam Si III-at beépített v.2.3 dac kártyával, az általad leírt jelenség tekintetében szerintem a 2.1 vagy a 2.3 kártya közt nincs eltérés. Ha már ilyen részletesen leírtad a tapasztalataidat (ami jó, mert így lehet rá érdemben reagálni), én is ugyanilyen sorrendben válaszolnék:ghost222 írta: ↑2025.01.21., kedd 10:151. A Wiim ha koaxxal van összekötve a Heed DAC-kal, a Wiim csak mint streamer működik, semmilyen beállítás nem oldja meg a recsegést kodekváltáskor, kivéve ha fix felbontásra veszem a kimenetet, ami 24bit / 192Khz esetemben. Ilyenkor nincs semmilyen zaj.
2. Ha a Heed DAC 2.1-et használom DA konverzióra az halkabban szól ugyanazon álláson, mintha a Wiim DAC-ját használnám és RCA összeköttetésben kapja a jelet a 2. analóg bemeneten. A hangerőt emelve a számomra kényelmes hallgatási hangerő határára a hang észrevehetően torzul, szétesik, artikulálatlan.
3. A Wiim DAC hangosabban szól és magasabb hangerőn is koherens marad a hang, nincs torzítás a számomra kényelmes maximális hallgatási hangerő határán sem. A mély hangok dominánsabbak egy kicsit ...
1. A leginkább ebben az egész ügyben a "reccsenés" zavar, mert azt soha, semmilyen Heed dac esetében nem tapasztaltam; a relé kattanása ismert jelenség, az minden esetben jelen van kodekváltáskor, de azon kívül nálam más zaj sosem volt; ezt jó lenne pontosítani, mi lehet valójában?
2. Az Si III-ba közvetlenül tett alaplapi kártya tényleg halkabban szól, mert ilyenkor kimarad az az előerősítő fokozat, ami az Obelisk DA-ban benne van; olyan, mintha a DA "direkt fokozatát használnád, ami emlékeim szerint kb 1,5V jelszintű kimenetet ad, a szokásos 2V helyett; ez a különbség már jól hallható, és azt is tudjuk, hogy a hifiben két készülék közül általában azt halljuk jobbnak, ami hangosabb; az viszont megint csak probléma, hogy magasabb hangerőn megjelenik nálad valamiféle torzítás, plána ha ettől a hang "szétesik, artikulátlan"; ilyet sosem tapasztaltam az Si III esetében, persze nem tudom, meddig tekerted fel a hangerőt, és milyen zenét hallgatsz, mert "12 óra" felett azért az Obelisk tartósan már nem érzi jól magát;
3. Azt, hogy a Wiim saját dacja miért hangosabb, fentebb leírtam (a specifikációja szerint elvileg 2.1V a kimenete, az már jelentős hangerőkülönbség); ha viszont kb egyező szobahangerőn nem érzel jelentős hagzásbeli különbséget, az azt mutatja, hogy azt a torzítást nagyobb hangerőn valami más, esetleg egyedi hiba okozhatja.
Még annyit tennék hozzá, hogy a Wiim Pro Plus AKM dacot használ, ami mélyben elvileg dúsabb hang, míg a v2.1 kártyában egy Wolfson dac dolgozik, ami inkább egy kerekebb, és a középtartományban részletezőbb hang.
Ha a Wiim saját dacja teszik jobban, használd azt, de ha visszatérnél a Heed kártyához, akkor ennek mégiscsak utána kellene járni, mert a reléhang ismert jelenség, de a "reccsenés" az szerintem nem OK.
- Rotox
- Beköltözött
- Értékelés: 1260
Jómagam sosem adnék "csilliókat" semmiféle kábelért, de - ha többszöri, hosszabb időtartamú ellenpróbákat követően is a Wiim saját DAC-jának használata mellett döntesz - azt a cipőfűzőt lecserélném egy normális RCA kábelre.
Off: Számos középkategóriás (Heed, Human Audio, Rega, Parasound, Teac, stb.) DAC birtoklását követően én is Wiim Pro Plust hallgatok - saját DAC-jával. Igaz, az én koromban már kezd süket lenni az ember...

Wiim Pro plus és Heed si III 2.1 DAC reccsenés hiba
-A Wiim ha koaxxal van összekötve a Heed DAC-kal, a Wiim csak mint streamer működik, semmilyen beállítás nem oldja meg a recsegést kodekváltáskor, kivéve ha fix felbontásra veszem a kimenetet, ami 24bit / 192Khz esetemben. Ilyenkor nincs semmilyen zaj.
Hangminőség:
-A Wiim és a Heed között egy Furutech koax és egy Wiim-hez csomagolt RCA-RCA kábel van használva.
-Ha a Heed DAC 2.1-et használom DA konverzióra az halkabban szól ugyanazon álláson, mintha a Wiim DAC-ját használnám és RCA összeköttetésben kapja a jelet a 2. analóg bemeneten. A hangerőt emelve a számomra kényelmes hallgatási hangerő határára a hang észrevehetően torzul, szétesik, artikulálatlan.
-A Wiim DAC hangosabban szól és magasabb hangerőn is koherens marad a hang, nincs torzítás a számomra kényelmes maximális hallgatási hangerő határán sem. A mély hangok dominánsabbak egy kicsit, pontosabban nem is annyira keveset. (Mindeközben érdekes megfigyelést tettem, bőrkanapén ülve, ha a tenyere hozzáér a kanapé ülőfelületéhez, érzékelve a rezgéseket a hang mélytartománya erősebbnek, feszesebbnek hat. Ezzel jól be is csaptam magam, de aztán rájöttem, hogy ezt is figyelenem kell.)
Más szempontból normál hangerőn nem tapasztaltam más különbséget, szimpadkép vagy közép és magas hangok tekintetében. Sztereo tér szélessége sem változott. Nem vagyok semmilyen szempontból szakértő, gyakorlott kritikus hallgató, ezek az állítások csak laikus észrevételek.
Köszönöm a sok választ!
-A Wiim ha koaxxal van összekötve a Heed DAC-kal, a Wiim csak mint streamer működik, semmilyen beállítás nem oldja meg a recsegést kodekváltáskor, kivéve ha fix felbontásra veszem a kimenetet, ami 24bit / 192Khz esetemben. Ilyenkor nincs semmilyen zaj.
Hangminőség:
-A Wiim és a Heed között egy Furutech koax és egy Wiim-hez csomagolt RCA-RCA kábel van használva.
-Ha a Heed DAC 2.1-et használom DA konverzióra az halkabban szól ugyanazon álláson, mintha a Wiim DAC-ját használnám és RCA összeköttetésben kapja a jelet a 2. analóg bemeneten. A hangerőt emelve a számomra kényelmes hallgatási hangerő határára a hang észrevehetően torzul, szétesik, artikulálatlan.
-A Wiim DAC hangosabban szól és magasabb hangerőn is koherens marad a hang, nincs torzítás a számomra kényelmes maximális hallgatási hangerő határán sem. A mély hangok dominánsabbak egy kicsit, pontosabban nem is annyira keveset. (Mindeközben érdekes megfigyelést tettem, bőrkanapén ülve, ha a tenyere hozzáér a kanapé ülőfelületéhez, érzékelve a rezgéseket a hang mélytartománya erősebbnek, feszesebbnek hat. Ezzel jól be is csaptam magam, de aztán rájöttem, hogy ezt is figyelenem kell.)
Más szempontból normál hangerőn nem tapasztaltam más különbséget, szimpadkép vagy közép és magas hangok tekintetében. Sztereo tér szélessége sem változott. Nem vagyok semmilyen szempontból szakértő, gyakorlott kritikus hallgató, ezek az állítások csak laikus észrevételek.
Köszönöm a sok választ!
iagainsti
- vkz
- Fórumlakó
- Értékelés: 253
A Dactilus-al a nagy kártyákhoz képest csak hátrébb lennél. Nálam nem vettem észre semmi kattanást WiiM Pro esetében sem. Nem lehet hogy megszakad a jel két track között és az okozza? Nincs már WiiM nálam, így nem tudok vele kísérletezni, de nekem DA esetében nem volt ilyen tapasztalatom, mondjuk az Si3-ban sosem használtam kártyát
Köszi! Akkor egy Dactilus 3 pl. nem lenne előrelépés? Attól tartok, hasonlóan recsegne az is. Engem zavar sajnos, egy relé kattanás nem, de így, -eddig nem írtam le explicit honnan jön a hang - a hangfalból szóló recsegéssel igen...DeProtector írta: ↑2025.01.20., hétf. 17:41Nekem szerintem pont ugyan ilyen hangot ad, mint amit te is írsz, csak nem írtam ennyire körbe. Mikor az első albumot elindítom, vagy ha albumok közt változik a felbontás akkor hallom. Erre szokás azt mondani, hogy ez nem hiba, ez tulajdonság.ghost222 írta: ↑2025.01.20., hétf. 17:18
Nem csak kattanás, van, relé szerű hang, hanem reccsenés is. Megírom a wiim daccal milyen majd! Van preferált külső dac esetleg, vagy mindenki mást használ? A HEED dac gondolom adná magát, nekem Tidal miatt MQA sem lenne baj, de egyelőre marad ez vagy a wiim... Köszönöm a gyors válaszokat! Jó termékek, és jó közösség vagytok!
Engem nem zavar, de attól persze másokat zavarhat.
Ahogy alto is írta, tidal-en már alig van mqa. Ha az a fő műsorforrásod, akkor arra nem kell nagyon a dac választasnál figyelni.
Szerintem igen, itt nagyrészt márkaazonos dacot használ az, aki használ külön dac-ot.
Ebből túl nagy választék amúgy nincs. Vagy a régebbi Obelisk DA (ez már csak használtan van), vagy Abacus (ez most is fut, ráadásul beépített streamer kártyát is lehet bele tenni).
Illetve lesz majd valamikor Thesis DA, de annak pontos megjelenése még nincs.
(Vannak még kisebb régebbi dac-ok, de azok már eleve "gyengébbek" mint ami neked beépítve van, azt azért nem írtam ide).
Ha az Abacusnál olcsóbb de jó dac kellene, akkor még a TMP Ant család dacját tudom javasolni.
iagainsti
Ezt nem is vettem észre, valóban. Ennek szívből örülök!alto írta: ↑2025.01.20., hétf. 17:24Tidalon már nem nagyon van MQA, lecserélték HD Flac-re.ghost222 írta: ↑2025.01.20., hétf. 17:18Nem csak kattanás, van, relé szerű hang, hanem reccsenés is. Megírom a wiim daccal milyen majd! Van preferált külső dac esetleg, vagy mindenki mást használ? A HEED dac gondolom adná magát, nekem Tidal miatt MQA sem lenne baj, de egyelőre marad ez vagy a wiim... Köszönöm a gyors válaszokat! Jó termékek, és jó közösség vagytok!DeProtector írta: ↑2025.01.20., hétf. 17:05
És a DA-ban is van néha ilyen kis kattanás. Engem mondjuk speciel nem izgat.
A wiim tapasztalat viszont engem is érdekel, majd írdd meg kérlek. (*mármint nem BLX akit idéztem, hanem az eredeti kérdező, de őt nem tudtam ideidézni)
iagainsti
- DeProtector
- Fórumlakó
Nekem szerintem pont ugyan ilyen hangot ad, mint amit te is írsz, csak nem írtam ennyire körbe. Mikor az első albumot elindítom, vagy ha albumok közt változik a felbontás akkor hallom. Erre szokás azt mondani, hogy ez nem hiba, ez tulajdonság.ghost222 írta: ↑2025.01.20., hétf. 17:18
Nem csak kattanás, van, relé szerű hang, hanem reccsenés is. Megírom a wiim daccal milyen majd! Van preferált külső dac esetleg, vagy mindenki mást használ? A HEED dac gondolom adná magát, nekem Tidal miatt MQA sem lenne baj, de egyelőre marad ez vagy a wiim... Köszönöm a gyors válaszokat! Jó termékek, és jó közösség vagytok!

Engem nem zavar, de attól persze másokat zavarhat.
Ahogy alto is írta, tidal-en már alig van mqa. Ha az a fő műsorforrásod, akkor arra nem kell nagyon a dac választasnál figyelni.
Szerintem igen, itt nagyrészt márkaazonos dacot használ az, aki használ külön dac-ot.
Ebből túl nagy választék amúgy nincs. Vagy a régebbi Obelisk DA (ez már csak használtan van), vagy Abacus (ez most is fut, ráadásul beépített streamer kártyát is lehet bele tenni).
Illetve lesz majd valamikor Thesis DA, de annak pontos megjelenése még nincs.
(Vannak még kisebb régebbi dac-ok, de azok már eleve "gyengébbek" mint ami neked beépítve van, azt azért nem írtam ide).
Ha az Abacusnál olcsóbb de jó dac kellene, akkor még a TMP Ant család dacját tudom javasolni.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
Tidalon már nem nagyon van MQA, lecserélték HD Flac-re.ghost222 írta: ↑2025.01.20., hétf. 17:18Nem csak kattanás, van, relé szerű hang, hanem reccsenés is. Megírom a wiim daccal milyen majd! Van preferált külső dac esetleg, vagy mindenki mást használ? A HEED dac gondolom adná magát, nekem Tidal miatt MQA sem lenne baj, de egyelőre marad ez vagy a wiim... Köszönöm a gyors válaszokat! Jó termékek, és jó közösség vagytok!DeProtector írta: ↑2025.01.20., hétf. 17:05És a DA-ban is van néha ilyen kis kattanás. Engem mondjuk speciel nem izgat.BLX írta: ↑2025.01.20., hétf. 16:34
Ha visszaolvasol itt, a 2.3-as kártyára szokták mondani, hogy "jobb" mint a 2.1-es, de az is "kattogósan" működik az Si3-ban és a PRE-ben is. Szerintem nem olyan nagyon zavaró a "kattogás" és baromi kényelmes, hogy egy dobozzal kevesebb van. Persze a kivánt eredményt az egyéni preferenciák mentén sokféleképpen el lehet érni.
Írj majd mire jutottál.![]()
A wiim tapasztalat viszont engem is érdekel, majd írdd meg kérlek. (*mármint nem BLX akit idéztem, hanem az eredeti kérdező, de őt nem tudtam ideidézni)
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Nem csak kattanás, van, relé szerű hang, hanem reccsenés is. Megírom a wiim daccal milyen majd! Van preferált külső dac esetleg, vagy mindenki mást használ? A HEED dac gondolom adná magát, nekem Tidal miatt MQA sem lenne baj, de egyelőre marad ez vagy a wiim... Köszönöm a gyors válaszokat! Jó termékek, és jó közösség vagytok!DeProtector írta: ↑2025.01.20., hétf. 17:05És a DA-ban is van néha ilyen kis kattanás. Engem mondjuk speciel nem izgat.BLX írta: ↑2025.01.20., hétf. 16:34
Ha visszaolvasol itt, a 2.3-as kártyára szokták mondani, hogy "jobb" mint a 2.1-es, de az is "kattogósan" működik az Si3-ban és a PRE-ben is. Szerintem nem olyan nagyon zavaró a "kattogás" és baromi kényelmes, hogy egy dobozzal kevesebb van. Persze a kivánt eredményt az egyéni preferenciák mentén sokféleképpen el lehet érni.
iagainsti
- DeProtector
- Fórumlakó
És a DA-ban is van néha ilyen kis kattanás. Engem mondjuk speciel nem izgat.BLX írta: ↑2025.01.20., hétf. 16:34
A wiim tapasztalat viszont engem is érdekel, majd írdd meg kérlek. (*mármint nem BLX akit idéztem, hanem az eredeti kérdező, de őt nem tudtam ideidézni

Nálam is hasonló helyzet volt, de mert az én felállásomban a dac után, végfok következett, ezért nem kattogás történt, hanem robbanás.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Írj majd mire jutottál.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Rotox javaslatát érdemes figyelembe venni, a Wiim Pro Plus Amir mérései szerint jó eredményt kapott: https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.50254/ghost222 írta: ↑2025.01.20., hétf. 15:42Rotox írta: ↑2025.01.20., hétf. 15:16Valószínűleg itt sokan eretnek gondolatnak tartják, de én a helyedben - prekoncepció nélkül nélkül!ghost222 írta: ↑2025.01.20., hétf. 12:44Sziasztok! si III, 2.1-es DAC kártyával wiim pro plus streamerből jövő coax jelnél codecváltásnál reccsen, van a wiim appban egy max 3000ms os latency állítási lehetőség, amit erre lehetne használni, de nem segít. Van esetleg valakinek tippje, mit lehetne csinálni? A wiim parametrikus eq-ja és szobakorrekciója miatt lett választva, sajnos brutális room mode esete áll fenn, ha, esetleg a wiim csere lenne a javaslat...- összevetném a Wiim Pro Plus saját DAC-jának hangját (tehát si III analóg vonalbemeneten) a jelenlegi installal.
Kipróbálom de előre tudom mi lesz, érezhetően lesz laposabb a zene és még ha nem is, én tuti ezt fogom hallani. De kipróbálom azért, valóban. Ez wiim pro plus, elvileg nem szörnyű a DAC benne meg a kimeneti minőség.
Take, 2:
Hát, át is dugtam, szerintem vagy hangosabb vagy jobb is... Pár nap múlva írok még, ha valakit érdekel, nem első hallásra is, milyennek érzem.
Írj majd mire jutottál.

Rotox írta: ↑2025.01.20., hétf. 15:16Valószínűleg itt sokan eretnek gondolatnak tartják, de én a helyedben - prekoncepció nélkül nélkül!ghost222 írta: ↑2025.01.20., hétf. 12:44Sziasztok! si III, 2.1-es DAC kártyával wiim pro plus streamerből jövő coax jelnél codecváltásnál reccsen, van a wiim appban egy max 3000ms os latency állítási lehetőség, amit erre lehetne használni, de nem segít. Van esetleg valakinek tippje, mit lehetne csinálni? A wiim parametrikus eq-ja és szobakorrekciója miatt lett választva, sajnos brutális room mode esete áll fenn, ha, esetleg a wiim csere lenne a javaslat...- összevetném a Wiim Pro Plus saját DAC-jának hangját (tehát si III analóg vonalbemeneten) a jelenlegi installal.
Kipróbálom de előre tudom mi lesz, érezhetően lesz laposabb a zene és még ha nem is, én tuti ezt fogom hallani
Take, 2:
Hát, át is dugtam, szerintem vagy hangosabb vagy jobb is... Pár nap múlva írok még, ha valakit érdekel, nem első hallásra is, milyennek érzem.
iagainsti