Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 795

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: peterson »

Szigorúan SZVSZ, télre bármeny prémium márka téli gumija megfelelő teljesítményt nyújt Magyarországon, amennyiben nem versenypályára megyünk vele.
Én a hobby roadsteremre nem is vettem téli gumit, ilyenkor télen csak kéthetente, jó időben megjáratom, feltöltöm, s majd szezonban élvezem igazán.
Ja és érdekesség képp, a Michelin Pilot Sport 4 S gumik hátul 275/35 19 méretben USA gyártmány, elöl 225/35 19 méretben pedig német... pedig eredendően francia a cég?! gondolkodik.gif

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Aszpirin írta:
2025.01.18., szomb. 16:38
Vinkler írta:
2025.01.18., szomb. 16:15
Aszpirin írta:
2025.01.18., szomb. 14:11
Vredestein gumikról vélemény?
Láttam, h az van most rajta. Inkább nem mondtam semmit. :rolleyes:
Na ez nem hagzik jól. Mindegy, most úgyis lecserélem egyelőre téliekre, aztán meglátom. DOT alspján 2023-asok, és nagyon jó állapotúak, szóval titkon reméltem, hogy jó véleményt írtok :D
Esetleg érdemes lenne a típus fórumain is érdeklődni, mert nem tudom ezen a felületen hányan tudnak (személyemet is beleértve) releváns információt adni a gumikérdésekre.
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee épülőfélben

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

zoli73 írta:
2025.01.18., szomb. 17:32
......de azon már Made in India felirat olvasható....
IMG_6739.jpeg
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1177

Hozzászólás Szerző: violin »

zoli73 írta:
2025.01.18., szomb. 17:32
......de azon már Made in India felirat olvasható....
Mert az Apollo megvette egy ideje.... itthon is gyártják Gyöngyöshalászon....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Na szuper, akkor szerintem maradok most a Hankook-nál téliknek, 300K-ból kijön a szett, szóval mélyen a rászánt összeg alatt van…
(Háttérinfó: az autót 100%-ban kifizettem (számlát is kaptam róla) de még nem kaptam meg, mert 1 év garanciát ad rá a MuscleCarBudapest, és emiatt (is) úgy adják ide, hogy előbb olajcsere-szervizt végeznek rajta. Alkudni konkrétan egy kanyit sem tudtam az árból, de bevállalták (és a szerződésbe bele is vettük) hogy új akksit tesznek bele és egy esztétikai hibát kijavítanak. Valamint az eredetiségvizsgálatot és átiratást is ők intézik, mintha egy szalonból hoznám el… végülis ez a helyzet, mert egy elég komoly szalonjuk van, a Reitter Ferenc utcában, ahol igen komoly mennyiségű gyönyörű izomjárgány van… a csúcs egy vadiúj, Ruby Red vörös Shelby, folyt a nyálam rendesen… csak hát igen húzós (nekem) az ára (egyelőre :) ) Várhatóan a jöbő hét végefelé tudom elhozni a kész új forgalmival (törszkönyvet szerintem postán kapom meg), és szerintem első utam a gumishoz vezet majd… de addig legalább van időm beszerezni a gumákat.
A kötelezőm A0-ban meglepő módon mindössze évi 54ezer lesz az Allianz-nál, mindaddig, amíg a Scorpiót ki nem vonom a forgalomból (vagy megveszi valaki - amit erősen kétlek - vagy elszállíttatom egy bontóba és fizetek a bontási engedélyért. 29 éves a szentem, RIP), és átviszem arról a B10-et a Mustangra, mert akkor kb fele… De azért az évi 54e is - egy ilyen varacskosdisznóra - meglepően jó (persze ebbe minden bizonnyal besegít a károkozás-mentes múltam és az isten háta mögötti lakhelyem is, de így is az az érzésem, hogy Mustangokkal kevés balesetet okoznak Magyarországon…)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3207

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Aszpirin írta:
Amit megfigyeltem, hogy a nagyobb méretek általában az anyacégnél készülnek, a kisebbek gyártása ki van szervezve a külföldi leányvállalatokhoz, és nem is feltétlen hozzák ugyanazt a minőséget.
A feleségem autóján is Vredestein nyári gumi van, de azon már Made in India felirat olvasható, nem rossz, de mégegyszer valószínüleg nem venném meg.
Korábban mindkét autónkon Nokian WRD 4-es téligumi volt, a nagyobbik méret Finn, a kisebbik már Orosz gyártmány volt. A két autó teljesítménye között jelentős a különbség, mégis azt tapasztaltam, hogy a nagyobb méretű, Finn gyártmányú jobban tapadt, és futásteljesítményre is többet bírt.
Jelenleg mindkettőn Hankook téli gumi van, különböző típusok, de mindkettővel kifejezetten elégedett vagyok.
A nagyobbik méretet használó autónkon, sajnos idő előtt(3 szezon) csereéretté vált a nyári gumi, és a téliekkel szerzett bíztató tapasztalatok alapján, valószínűleg Hankook-ot veszek.
Ebből csak azt akartam kihozni, hogy a "vadlóra" kellő, úthenger méretekből, biztosan a legjobb minőséget kapod, bármelyik gyártó mellett is döntesz.
Mivel ilyen méretekkel nincs tapasztalatom, így ajálani sem tudok semmit.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8986

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Aszpirin írta:
2025.01.18., szomb. 16:38
Vinkler írta:
Aszpirin írta:
Na ez nem hagzik jól. Mindegy, most úgyis lecserélem egyelőre téliekre, aztán meglátom. DOT alspján 2023-asok, és nagyon jó állapotúak, szóval titkon reméltem, hogy jó véleményt írtok :D
Nyugi, fogod tudni használni, amikor minden szép, akkor kb. mindegy mi van rajta, és ezen az autón úgy is szezononként lehet cserélni a hátsó gumit. Max első nyarad után lecseréled az elsőket is, aztán utána csak a hátsót. :D
Egyébként, meg lehet, h neked bejön. Első körben biztos nem cserélném, csak, ha pár drive után úgy ítélem meg, h nekem nem jó. Ez meg amúgy is egyén és vezetés függő.
Nem használhatatlanok, de semmi exta, igazi alsó-közép kategória. A Hankook jobb. Sokkal. De például már extrém terhelésre simán kevés volt nekem a Hankook is. A Transfogarason felfelé is el tudtam melegíteni, mondjuk a féket is. :D Ettől függetlenül sokkal többet tud, mint egy átlagos nyári abroncs és ami fontos visszajelzésben is jó!

A Contik nem a barátaim, de mostanában tudnak egész jó gumikat gyártani, mint, ahogy említettem téliben a 870P kifejezetten jó, de a Sport Contact 6 is jól sikerült. A SC 7-est nagyon mondják, majd nyáron megmondom, h sztem milyen lett. (Eléggé hajaz a Michelin Pilot Sport 4S-re, ami nem baj, mert az nagyon jó gumma szvsz)

A mostani cégesemen egy Pirelli Sottozero 3-as van, annyira nem vagyok elájulva tőle, egy közepes téli.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Vinkler írta:
Aszpirin írta:

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 465
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Aszpirin írta:
Szerintem jók (nem adac teszt alapján...). Nekem (téli) Dunlop Wintersport 5 van, az is jó.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

feket663 írta:
2025.01.18., szomb. 14:40
Az a baj, hogy még teszteket is hiába olvas az ember( pláne, hogy túlságosan nem is lehet nekik hinni), mert azonos típuson belül a méretek viselkedése sem egyforma, és rengeteg típuscsalád van... Ez kb. ahhoz hasonló, mintha tőled megkérdeznék, hogy mi a véleményed a Fordról? De egyébként itt teszteltek téli gumit: https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/ ... e-Test.htm
Kösze, de nem ezt kérdeztem, ez nyilvánvaló. Mint ahogy az is, hogy nincs/nem volt Vredestein téligumid.
Abból összesen kétféle téligumit látok a kínálatban jelenleg, persze kismillió méretben, de engem az is érdekel, ha bármilyen nagyobb méretű gumival volt már valakinek tapasztalata, és ennek kapcsán van véleménye. Szóval bocs, de ztényleg véleményt/tapasztalatot szerettem volna kapni, nem kioktatást q nyilvánvaló dolgokból.

Egyelőre ott tartok, hogy egyedül a Vinkler altal javasolt Hankook-ból tudtam összerakni azt a kosarat egy webshopban (amelynek szerelő műhelyei is vannak, tehát szimpi, mert odamehetek a gumákért és át is szerelik a nyári helyett felnikre).

2 db 255/45R19 (korábban sajnos rossz infót kaptam, még a vásárlás előtt) és 2db 275/45R19 méretű téligumi kellene, és valamiért azt szeretném, ha ezek azonos márkájúak és típusúak lennének.

A Bridgestone Blizzak-ből sajnos nem találtam meg még azt a helyet, ahol biztosan van raktáron az első méretből kettő.

A Vredestein mint kérdés azért merült fel, mert a nyárigumik, amivel megvettem a járgány, épp Vredesteinek, és persze ez nem jelent semmit, de annyian annyifélét ajánlottak, hogy gondoltam, rákérdezek erre a márkára, mert speciel ebből is lenne egyhelyen mindkét méret…

Nekem speciel van tapsztalatom Conti Wintercontact-tal, és az totál kiesik, mert a tapasztalatom voszonylag friss, cserébe nagyon rossz (száraz úton rettenetesen csúsztak oldalirányba a hajtott hátsó kerekek az utolsó BMW-men, de annyira, hogy egy körforgalomból kihajtásnal is esélyes volt a megcsúszás hideg időben, jég nélkül az úton). A Bridgestone Blizzak LM005-tel rengeteg pozitív tapasztalatom van, kilenc évig ilyenek voltak nálam három BMW-n is. A mostani Octavián Pirelli Sottozero-k vannak, amelyek meglepően jól teljesítenek annak ellenére, hogy a hátsókerék-meghajtású Scorpiómon anno más pirelli télik szánalmasan szarok voltak. Stb… kb ilyen tapasztalatokra/véleményekre vagyok kíváncsi, és aki már leírta más márkákkal kapcsolatban, annak hálásan köszönöm :smile53:
Nézem a Goodyear-t meg a Nokian-t is. A Hankook-bol már óssze van téve a kosár, igen jó árban, de nem vagyok annyira árérzékeny, hogy a Bridgestone Blizzak LM005-re ne vágynék, csak tudnám, hogy hol.
A Vredestein-t meg egyáltalán nem ismertem eddig, amik most vannak (a nyáriak), azokon rajta van, hogy made in the Netherlands, ami felkeltette az érdeklődésemet…
Peace ;peace;

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Az a baj, hogy még teszteket is hiába olvas az ember( pláne, hogy túlságosan nem is lehet nekik hinni), mert azonos típuson belül a méretek viselkedése sem egyforma, és rengeteg típuscsalád van... Ez kb. ahhoz hasonló, mintha tőled megkérdeznék, hogy mi a véleményed a Fordról? De egyébként itt teszteltek téli gumit: https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/ ... e-Test.htm
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee épülőfélben

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

GoodYear UltraGrip Performance + , idén végre volt alkalmam hóban is kipróbálni ;peace; , részemről ajánlott :smile32:
Jaguar XK-n használom 245/45R18 (kormányzott kerékre) és 275/40R18 (hajtott kerékre) méretben.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Aszpirin írta:
2025.01.16., csüt. 16:00
Szalon írta:
2025.01.16., csüt. 15:44
Aszpirin írta:
2025.01.16., csüt. 15:10
De az álmom megvalósult, még ha nem is Shelby, de jó úton járok.
Öröm van és bódottá....
Gratula! Sok-sok élvezetes kilométert hozzá! Hifi sem kell hozzá ;)
Köszi szépen! Nem bizony, ez maga a hifi, a feszes basszusok, a zeneiség és a dinamika csúcsa :D
Gratula. :smile32: Tudom nehéz megállni,de óvatosan kezeld a dinamika csúcsokat még ki nem ismered,mert ez aztán tudja riszálni a fenekét rendesen egy egy hevesebb gázreakciónál,sőt még a nem is annyira hevesnél is. :D
Bitang erő lakozik ebben a vadlóban.

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 465
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Aszpirin írta:
Na ez most már hivatalos.
Aszpirin írta:
2018.09.04., kedd 21:27
Nekem Mustang GT Shelby-m lesz, ha nagy leszek (mármint nem méretre :D )
Ezt 2018 szeptemberében írtam.
Hát azóta nagy lettem, sajnos méretre is :D

Ez már hivatalosan is az enyém. 2017-es modellévű, de 2018 májusában Magyarországon üzembehelyezett Mustang GT Fastback, Premium kiveitelben és Performance felnikkel.

Öröm van és bódottá....
Azta, mekkora nagy dög.. :D :D :D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Vinkler írta:
2025.01.16., csüt. 15:30
Nem csoda! Gratula hozzá! ;peace;

Ha nem is Shelby, de nagyon Mustang! Az álmok jó esetben megvalósulnak.

Itt láthatsz pár előzményfotót az autódról:
https://www.autogespot.com/ford-mustang ... 2018/10/26
Köszi!!!!

Még nem is ismertekm ezt az oldalt... Jók a képek rajta, bár a besorolás (Mustang GT 2015) nem stimmel, az alvázszámot is lecsekkoltam, H van az évszám helyén, vagyis 2017-es. A forgalmibn pedig ez áll: B (első üzembehelyezés): 2018.05.30, I (első magyarországi nyilvántartásba vétel) 2018.05.30, Q - Gyártási év: 2017.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Szalon írta:
2025.01.16., csüt. 15:44
Aszpirin írta:
Öröm van és bódottá....
Köszi szépen! Nem bizony, ez maga a hifi, a feszes basszusok, a zeneiség és a dinamika csúcsa :D

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1501

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Aszpirin írta:
Öröm van és bódottá....
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
Aszpirin írta:

Ez már hivatalosan is az enyém. 2017-es modellévű, de 2018 májusában Magyarországon üzembehelyezett Mustang GT Fastback, Premium kiveitelben és Performance felnikkel.

Öröm van és bódottá....
Nem csoda! Gratula hozzá! ;peace;

Ha nem is Shelby, de nagyon Mustang! Az álmok jó esetben megvalósulnak.

Itt láthatsz pár előzményfotót az autódról:
https://www.autogespot.com/ford-mustang ... 2018/10/26

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Aszpirin írta:

Öröm van és bódottá....
IMG_6743.jpeg
IMG_6737.jpeg
IMG_6738.jpeg
IMG_6736.jpeg
IMG_6735.jpeg
IMG_6730.jpeg

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1501

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Lemmy9.1 írta:
2025.01.16., csüt. 10:17
Milyen gépen vannak ezek a hengerek?
992 Porsche Carrera S
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 932

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Aszpirin írta:
2025.01.15., szer. 21:25
Vinkler írta:
2025.01.15., szer. 21:23
Mik a sarokkövek?
Bocsi, de ezt a szlenget nem értem.
Ha az árra gondoltál, mondjuk 400 a négyre együtt, de ha kevesebb az sem baj, ha jobb. Ha van drágábban sokkal jobb, azt is megemlítheted :D
Ha a felnikre, akkor gyári Performance felnik.
Amúgy meg 2017-es Mustang GT, tehát röfög és erős :D
Simán tennék rá Nokián-t vagy egy Michelin szettet mind a kettő jó ebben a méretben ...a Nokian ráadásul jó áron is van eben a gumiméretben (400 alatt) és közel azt tudja mint a Michelin .....
"Az igazi barát szemből támad."

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 795

Hozzászólás Szerző: peterson »

Lemmy9.1 írta:
2025.01.16., csüt. 10:17
Szalon írta:
2025.01.16., csüt. 09:23

Számomra a Michelin Alpin Pilot 5 meglepően jól viselkedik 245/35 ZR20 és 305/30 ZR21 méretben... Nagyon havas környezetben nem használtam, de hideg, nedves úton is kiszámitható, meglepően sokáig képes tapadni, hegyi szerpentineken is. Gyakorlatilag nem tudok semmi rosszat felhozni ellene, talén a vizelvezető képessége lehetne kicsit jobb, de nyilván a konstrukcióból ez a kompromisszum minden téli guminál fennáll. Ha belefér a keretbe, akkor biztos nem fogsz mellé vele és ha használni fogod télen is én mindenképpen tennék rá téli gumit. Sokszor pár méterrel rövidebb fékúton nagyon sok múlhat.
Nem elektromos autón! :smile29:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 750

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Szalon írta:
2025.01.16., csüt. 09:23
Vinkler írta:
2025.01.15., szer. 21:44
Aszpirin írta:
2025.01.15., szer. 21:25

Bocsi, de ezt a szlenget nem értem.
Ha az árra gondoltál, mondjuk 400 a négyre együtt, de ha kevesebb az sem baj, ha jobb. Ha van drágábban sokkal jobb, azt is megemlítheted :D
Ha a felnikre, akkor gyári Performance felnik.
Amúgy meg 2017-es Mustang GT, tehát röfög és erős :D
Erre az autóra nem lehet jó téli gumit tenni szvsz.
Ár érték arányban jó lehet a Hankook I Cept evo3. Egész kellemesen lehet vele autózni, de nem extrém.
Ebben a méretben nem tudom, h milyen a Bridgestone Blizzak lm005, de kisebb méretben nagyon jó! Hóban jobban fog, mint a Hankook, esőben is jó, de szárazon elmarad.
Jókat hallottam. GoodYear UltraGrip Performance + ról is, de azzal nincs tapasztalatom, csak annyi, h viszonylag gyorsan öregszik.

Ezekből mind a 2 mdretben van abroncs.

Én a Hankookal tennék egy próbát. ;)
Számomra a Michelin Alpin Pilot 5 meglepően jól viselkedik 245/35 ZR20 és 305/30 ZR21 méretben... Nagyon havas környezetben nem használtam, de hideg, nedves úton is kiszámitható, meglepően sokáig képes tapadni, hegyi szerpentineken is. Gyakorlatilag nem tudok semmi rosszat felhozni ellene, talén a vizelvezető képessége lehetne kicsit jobb, de nyilván a konstrukcióból ez a kompromisszum minden téli guminál fennáll. Ha belefér a keretbe, akkor biztos nem fogsz mellé vele és ha használni fogod télen is én mindenképpen tennék rá téli gumit. Sokszor pár méterrel rövidebb fékúton nagyon sok múlhat.
Szerintem!

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”