Azt nem tudom, hogy konkrétan az Auralic miért döntött úgy, hogy csak az iOS-t támogatja.kargidje írta: ↑2025.01.17., pén. 09:00Aki megvesz lazán 2,5misiért egy streamert(ez nem én vagyok), az valószínű nem fog sz.rozni használt "almákkal". Szóval neki 2,8misiben lesz az adott Auralic.alto írta: ↑2025.01.17., pén. 08:33Tekintve hogy a jelenlegi Auralic modelek többsége már bőven 2 millió felett kapható, arányaiban nekem nem tűnik extra felesleges luxusnak egy használt iPad 100ezer körül a vezérléséhez. Nyilván egy 10 éves használt Auralic Minihez viszont aránytalanul drága, ha csak erre lenne használva.
Mondjuk egy kínai gyártótól baromi furcsa a kizárólag iOS app.![]()
Szerintem.
Azt tudom viszont, hogy egy felelős cégvezető, egy ilyen első ránézésre szimpla műszaki jellegű döntést is közgazdasági értelemben megalapozottan, adatok, számok elemzésével kell hogy meghozzon.
Én az Auralic CEO helyében valahogy így csináltam volna:
- Megnézem a megcélzott marketing szegmens (tehát a potenciális vevőkör) nagyságát, összetételét, és ennek várható időbeli változásait
- Megnézem a marketing szegmensen belül az Android és iOS felhasználók eloszlását
- Megnézem hogy mennyi potenciális árbevételtől és margintól esek el az Android támogatásának hiányával
- Megnézem hogy Android app kifejlesztésének és folyamatos támogatásának költsége hogyan viszonyul az előbbihez
- Értelemszerűen ha az Android app költségei meghaladják az androidos felhasználóktól várható potenciális margint, akkor nem éri meg belevágni.
A fenti számításokat rendszeres időközönként újra elvégezném, a piaci változásokra reagálva.