Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elektroncső topik {___]=
Re: Elektroncső topik {___]=
Sziasztok! 2 db EL84 csövekkel működő SE erősítőm van. Milyen meghajtó csövek illenek hozzá? Ezeket kaptam hozzá: E180F (Philips, Valvo), EF80 ( Tungsram, WF), EF184 (Tungsram), EF800 (Telefunken). A csövek elszíneződés utal az elhasználtságukra? Köszönöm!
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Magam is csak ajánlani tudom Pávó urat, de Tonyára is elmondható ugyanez. Kinek ki esik közelebb...
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1. CD: Marantz SA15 s1
ez így van - viszont (több-évtizedes saját tapasztalat alapján) ajánlani azért lehet

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Ja, és Pávó Ferin kívül is van élet.... 

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Attól függ mi a cél...ha maximálisan jó hangzásra törekedsz, akkor én mindenképpen a régi gyártású csöveket ajánlom, persze jó lenne tudni, hogy milyen készülékbe és milyen csövek kellenének...Endrion írta: ↑2025.03.13., csüt. 10:16Véleményetek szerint érdemes új csövet venni hifi készülékbe, például itt?:
https://stageshop.hu/hu/termekek?s=6922
Ha igen, melyik típust?
Mind kínai és orosz?, de van amelyik jó lehet?
Köszi a válaszokat!
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Egyetértek. Nekem is sok csövem a Pávó Feritől van. És kimenő trafóim is. Soha semmi gond nem volt egyikkel sem. És a Feri egy rendkívül korrekt ember nem utolsó sorban.trane írta: ↑2025.03.13., csüt. 10:26szerintem Pávó Feritől vásárolj inkábbEndrion írta: ↑2025.03.13., csüt. 10:16Véleményetek szerint érdemes új csövet venni hifi készülékbe, például itt?:
Ha igen, melyik típust?
Köszi a válaszokat!(p.ü. megy), de azért jó lenne tudni, mibe és hová kellenek a csövek
![]()
![]()
Más : piszkosul megdrágultak ezek a csövek. Mondjuk megértem, de akkor is ...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Snipi 2025.03.13., csüt. 10:33-kor.
szerintem Pávó Feritől vásárolj inkábbEndrion írta: ↑2025.03.13., csüt. 10:16Véleményetek szerint érdemes új csövet venni hifi készülékbe, például itt?:
Ha igen, melyik típust?
Köszi a válaszokat!

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Véleményetek szerint érdemes új csövet venni hifi készülékbe, például itt?:
Ha igen, melyik típust?
Köszi a válaszokat!
Ha igen, melyik típust?
Köszi a válaszokat!
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1262
Ja, ok, így már érthető. Akkor a konkrét típus javaslat kivételével a többi áll részemről! Talán még annyi... Ha a tfk eredeti lenne, akkor sem választanám már. Volt régen egy tfk "korszakom" de véget ért hamar.Block írta: ↑2025.01.15., szer. 18:06Valóban fff-nek megfejtették ezt a csövet.
Én általánosságban kérdeztem.
"Ha már gyártó és érték....
Van egy típus amit venni akarsz. Négy gyártó csöve kapható,..és mind a négy ugyan annyiba kerül. Ki melyiket venné?
A gyártók: Philips,...Siemens,....Valvo,...Telefunken."
Valóban fff-nek megfejtették ezt a csövet.
Van egy típus amit venni akarsz. Négy gyártó csöve kapható,..és mind a négy ugyan annyiba kerül. Ki melyiket venné?
- SoundMania
- V.I.P.
Nekem E83F cső kell,..a 6NP30 nem tudom mi helyett van.
- SoundMania
- V.I.P.
Philips meg a Siemens hangját nem szeretem, amit írtam azért. Valvot nem ismerem, a TFK meg ha az a felülbélyegzett nem tudni milyen gyártmány, hát akkor szerintem azt sem..... Nem tudom ezek az infók segítettek - e....
Az orosz 6n30p-dr - et viszont szívesen hallgatnám, ha használnék a rendszeremben.... De elég drága....
Azt meg tudod mondani,hogy ebből a négyből melyiket választanád? ...mert a kérdésem ez volt.
- SoundMania
- V.I.P.
Hát, ha "jó feszes" hangot akarsz akkor jók lehetnek ezek. :)Block írta: ↑2025.01.15., szer. 14:25"Erre itt egy példa - Philips A frame ECC88 - a Philipsnél használt azonosító kóddal és a gyári (Heerlen) talpon álló háromszög szimbolummal - amit később Telefunken felírattal láttak el - itt szerencsére az átbélyegzés még feljebb vitte az értékét
TJ. "
Ha már gyártó és érték....
A gyártók: Philips,...Siemens,....Valvo,...Telefunken.
Inkább egy jóféle Amperex-et vennék, vagy egy 6n30p-dr -et!
"Erre itt egy példa - Philips A frame ECC88 - a Philipsnél használt azonosító kóddal és a gyári (Heerlen) talpon álló háromszög szimbolummal - amit később Telefunken felírattal láttak el - itt szerencsére az átbélyegzés még feljebb vitte az értékét 
TJ. "

TJ. "
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2894
A felülbélyegzett elektroncsövek esetén azért ritkán van jobb csillagállás is, amikor az eredeti gyártott tipus jobb hangú, mint a rábélyegzett "new labeled"
Erre itt egy példa - Philips A frame ECC88 - a Philipsnél használt azonosító kóddal és a gyári (Heerlen) talpon álló háromszög szimbolummal - amit később Telefunken felírattal láttak el - itt szerencsére az átbélyegzés még feljebb vitte az értékét
TJ.

Erre itt egy példa - Philips A frame ECC88 - a Philipsnél használt azonosító kóddal és a gyári (Heerlen) talpon álló háromszög szimbolummal - amit később Telefunken felírattal láttak el - itt szerencsére az átbélyegzés még feljebb vitte az értékét

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- fff
- Törzsvendég
- Értékelés: 177
Nagyon köszönöm mindenkinek. Nem is annyira a telefunken vagy sem volt a kérdés, mivel láttam hogy nincs rombusz.
De a számomra fontos infot megkaptam. Kipróbálhatom így már, aztán majd kiderül mennyire tetszik.
Köszönöm szépen a segítséget!
De a számomra fontos infot megkaptam. Kipróbálhatom így már, aztán majd kiderül mennyire tetszik.
Köszönöm szépen a segítséget!

A zene maga az üzenet .
- SoundMania
- V.I.P.
Pont erre utaltam....tunerman írta: ↑2025.01.15., szer. 07:39SoundMania írta: ↑2025.01.15., szer. 07:02És szerintem még az is kérdés, hogy ez mennyire Telefunken...sutemenyx írta: ↑2025.01.15., szer. 01:05Én a feliratot még nem látva E88CC-re tippeltem volna, mert mindegyik 88 és CC-t szerepeltető csőnek ilyen az anódfelépítménye. 6N23P-től a Tungsram ECC88-on és Philipseken át egész a Sylvania Gold Brand 6922-ig mindegyik ilyen.
És lévén, hogy az 1-es viszont oda van írva, így igen, E188CC lesz ez.
Az eredeti gyártású Telefunken elektroncsövek alján, a csőlábak között ott a romboid alakú " DIAMOND " jel, ami alapján könnyen azonosíthatóak.![]()
Viszont a Telefunken is forgalmazott más gyártótól átvett elektroncsöveket, és ezeket " felülbélyegezte " Telefunken felírattal a cég...hogy ki gyártotta az per pillanat nem tudható.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2894
SoundMania írta: ↑2025.01.15., szer. 07:02És szerintem még az is kérdés, hogy ez mennyire Telefunken...sutemenyx írta: ↑2025.01.15., szer. 01:05Én a feliratot még nem látva E88CC-re tippeltem volna, mert mindegyik 88 és CC-t szerepeltető csőnek ilyen az anódfelépítménye. 6N23P-től a Tungsram ECC88-on és Philipseken át egész a Sylvania Gold Brand 6922-ig mindegyik ilyen.
Az eredeti gyártású Telefunken elektroncsövek alján, a csőlábak között ott a romboid alakú " DIAMOND " jel, ami alapján könnyen azonosíthatóak.

Viszont a Telefunken is forgalmazott más gyártótól átvett elektroncsöveket, és ezeket " felülbélyegezte " Telefunken felírattal a cég...hogy ki gyártotta az per pillanat nem tudható.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- SoundMania
- V.I.P.
És szerintem még az is kérdés, hogy ez mennyire Telefunken...sutemenyx írta: ↑2025.01.15., szer. 01:05Én a feliratot még nem látva E88CC-re tippeltem volna, mert mindegyik 88 és CC-t szerepeltető csőnek ilyen az anódfelépítménye. 6N23P-től a Tungsram ECC88-on és Philipseken át egész a Sylvania Gold Brand 6922-ig mindegyik ilyen.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2889
- Kapcsolat:
Én a feliratot még nem látva E88CC-re tippeltem volna, mert mindegyik 88 és CC-t szerepeltető csőnek ilyen az anódfelépítménye. 6N23P-től a Tungsram ECC88-on és Philipseken át egész a Sylvania Gold Brand 6922-ig mindegyik ilyen.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- b4xter
- Nincs visszaút
- Értékelés: 105
Telefunken E188CC-nek tűnik.