Nincs egyértelműen jobb vagy rosszabb megoldás, mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ahogyan te is említetted.gofry írta: ↑2025.01.25., szomb. 21:17Sziasztok!
Ha már kész a tápösvény (1 db) és a végére szeretnék 3 konnektort tenni (2 erősítő, 1 forrás) azt, hogy a legjobb megtenni?
Bocs ha nagyon laikus pongyola megfogalmazás lesz:
-Csokikal csillagpontosan
-Sorolhatóan összekötve
Melyiknek milyen előnye, hátránya van?
Egy előtét gipszkarton falra megy a konnektor, szóval bármelyik megoldás működhet még :)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Re: Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Szerintem fűzd fel a konnektorokat az ösvény kábelre sorban, így csak egy anyagváltás/kontaktus lesz a drót és a konnektor között.gofry írta: ↑2025.01.25., szomb. 21:17Sziasztok!
Ha már kész a tápösvény (1 db) és a végére szeretnék 3 konnektort tenni (2 erősítő, 1 forrás) azt, hogy a legjobb megtenni?
-Sorolhatóan összekötve
Egy előtét gipszkarton falra megy a konnektor, szóval bármelyik megoldás működhet még :)
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
Sziasztok!
-Sorolhatóan összekötve
-Sorolhatóan összekötve
Engem például kifejezetten motivál, vagy legalább is elgondolkodásra késztet, ha valakinek más véleménye van valamiről, amit a rendszeremben kamatoztathatok.
Legyen az apróság, mint egy készülékalátét, vagy bármi nagyobb volumenű dolog.
Persze, nem vagyok híve annak a stílusnak, mikor valaki oldalakon keresztül győzködi a nagyérdeműt az igazáról, de egy jó tippet kapni valamivel kapcsolatban, az mindig jól jön, hiszen a jó pap is holtig tanul.
" Sokunk elég tapasztalt már ahhoz,..."
Ebben a fél mondatban van a kulcs. Ez kifejezi, hogy sokunk már elég tapasztalt, sokunk meg nem annyira. Sokunk szívesen meghallgat a sajátjától eltérő véleményeket, az sem baj, ha azok határozottak, és azokból a véleményekből leszűrheti, amit fontosnak tart a saját szempontjából.
Persze, vannak akik olyan halál biztosak a dolgukban, hogy mondhatsz nekik bármit, megingathatatlanok.
Közben átgondoltam a felvetést, és szerintem ez a kérdés kicsit árnyaltabb.Rock60 írta: ↑2025.01.11., szomb. 08:00Ez így van.Voyager írta: ↑2025.01.11., szomb. 00:23
Szerintem ebben a témában sem az a lényeg, hogy egymást győzködjük. Ha valakinek teljesen mindegy és nem tartja fontosnak a helyes csatlakoztatást, elfogadom és eszem ágában sincs meggyőzni arról, hogy mit hall vagy mit kellene hallania.
Sokunk elég tapasztalt már ahhoz, hogy elsősorban ne mások véleményének próbáljunk megfelelni, hanem a saját ízlésünket kövessük. Inkább szánjunk arra időt, hogy igazán megismerjük a rendszerünk hangját és saját magunkat.
Néha eszembe jut egyik kedves fórumtársunknál tett látogatásom.
Irigylésre méltó, nagyon - nagyon jó hang van Nála - magas szintű hangfalak és erősítőrendszer - de saját bevallása szerint, nem igen hall különbséget a tápkábelek hangja között..
Engem például kifejezetten motivál, vagy legalább is elgondolkodásra késztet, ha valakinek más véleménye van valamiről, amit a rendszeremben kamatoztathatok.
Legyen az apróság, mint egy készülékalátét, vagy bármi nagyobb volumenű dolog.
Persze, nem vagyok híve annak a stílusnak, mikor valaki oldalakon keresztül győzködi a nagyérdeműt az igazáról, de egy jó tippet kapni valamivel kapcsolatban, az mindig jól jön, hiszen a jó pap is holtig tanul.
" Sokunk elég tapasztalt már ahhoz,..."
Ebben a fél mondatban van a kulcs. Ez kifejezi, hogy sokunk már elég tapasztalt, sokunk meg nem annyira. Sokunk szívesen meghallgat a sajátjától eltérő véleményeket, az sem baj, ha azok határozottak, és azokból a véleményekből leszűrheti, amit fontosnak tart a saját szempontjából.
Persze, vannak akik olyan halál biztosak a dolgukban, hogy mondhatsz nekik bármit, megingathatatlanok.

Irigylésre méltó, nagyon - nagyon jó hang van Nála - magas szintű hangfalak és erősítőrendszer - de saját bevallása szerint, nem igen hall különbséget a tápkábelek hangja között..
Ez így van.Voyager írta: ↑2025.01.11., szomb. 00:23
Szerintem ebben a témában sem az a lényeg, hogy egymást győzködjük. Ha valakinek teljesen mindegy és nem tartja fontosnak a helyes csatlakoztatást, elfogadom és eszem ágában sincs meggyőzni arról, hogy mit hall vagy mit kellene hallania.
Sokunk elég tapasztalt már ahhoz, hogy elsősorban ne mások véleményének próbáljunk megfelelni, hanem a saját ízlésünket kövessük. Inkább szánjunk arra időt, hogy igazán megismerjük a rendszerünk hangját és saját magunkat.
- Voyager
- V.I.P.
Szerintem ebben a témában sem az a lényeg, hogy egymást győzködjük. Ha valakinek teljesen mindegy és nem tartja fontosnak a helyes csatlakoztatást, elfogadom és eszem ágában sincs meggyőzni arról, hogy mit hall vagy mit kellene hallania.ANDS írta: ↑2025.01.10., pén. 20:54Nálam 2010 óta többen, többször végeztünk “vaktesztelést”.
A cd futóművek közötti különbség hallatszott, azon átmentünk.
A fázishelyes dugóállás tesztelés során még senki nem tudta megmondani, mikor jobb, szóval azt elhiszem, hogy ki lehet mérni, de még nem vagyok meggyőzve arról, hogy ezt bárki valóban hallja is.
Nálam 2010 óta többen, többször végeztünk “vaktesztelést”.
A cd futóművek közötti különbség hallatszott, azon átmentünk.
A fázishelyes dugóállás tesztelés során még senki nem tudta megmondani, mikor jobb, szóval azt elhiszem, hogy ki lehet mérni, de még nem vagyok meggyőzve arról, hogy ezt bárki valóban hallja is.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Sztem a fazishelyes bekötés mindent visz….próbáltam megfordítani a biztit nem jött be de a villát is megforditottam és nem jött be a hang ….szóval maradok a fázishelyes bekötésnélistvan01 írta: ↑2025.01.10., pén. 15:25Érdekelne, volt-e már tesztelésed arra, hogy van-e hangzás eltérése annak hogy a készüléken belül, trafó előtti olvadó bizti fázis ágon kapja az áramot, vagy a Nulla ágon? Ez lehet nem is olyan egyszerű, mert a hálózati dugó mindkét állasa mellet kellene hallgatni a biztosíték elhelyezését. Ez 4 változat. Mind a négy változatban ott van a bizti hatása hangra. De volt-e szignifikáns hangzás eltérés a változatok között?
Nekem nincs olyan készülékem, amit így le tudnám tesztelni.

"Az igazi barát szemből támad."
Én annyit próbáltam csak minden készülékemnél, hogy hol az IEC aljzat gyárilag megjelölt oldalára, vagy annak hiányában a házikó bal oldalára juttattam a fázist - ahol a biztosíték is van - hol a dugó megfordításával a másikra.
Vagy semmi különbséget nem hallok, vagy ha igen, kicsit vagy nagyobbat, mindig a helyes pozíció javára.
Ja, igen.
Ez nem változik annak függvényében, hogy gyári üveg, drága tunning, vagy áthidalt biztosítékház van-e az áram útjában, helyesen pozicionálva szinte mindig jobban szól a cucc.
Nem. Nem értem teljesen a 4 változatot...istvan01 írta: ↑2025.01.10., pén. 15:25
Érdekelne, volt-e már tesztelésed arra, hogy van-e hangzás eltérése annak hogy a készüléken belül, trafó előtti olvadó bizti fázis ágon kapja az áramot, vagy a Nulla ágon? Ez lehet nem is olyan egyszerű, mert a hálózati dugó mindkét állasa mellet kellene hallgatni a biztosíték elhelyezését. Ez 4 változat. Mind a négy változatban ott van a bizti hatása hangra. De volt-e szignifikáns hangzás eltérés a változatok között?
Én annyit próbáltam csak minden készülékemnél, hogy hol az IEC aljzat gyárilag megjelölt oldalára, vagy annak hiányában a házikó bal oldalára juttattam a fázist - ahol a biztosíték is van - hol a dugó megfordításával a másikra.
Vagy semmi különbséget nem hallok, vagy ha igen, kicsit vagy nagyobbat, mindig a helyes pozíció javára.
Ja, igen.
Ez nem változik annak függvényében, hogy gyári üveg, drága tunning, vagy áthidalt biztosítékház van-e az áram útjában, helyesen pozicionálva szinte mindig jobban szól a cucc.
Érdekelne, volt-e már tesztelésed arra, hogy van-e hangzás eltérése annak hogy a készüléken belül, trafó előtti olvadó bizti fázis ágon kapja az áramot, vagy a Nulla ágon? Ez lehet nem is olyan egyszerű, mert a hálózati dugó mindkét állasa mellet kellene hallgatni a biztosíték elhelyezését. Ez 4 változat. Mind a négy változatban ott van a bizti hatása hangra. De volt-e szignifikáns hangzás eltérés a változatok között?
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Megfelelő felbontású rendszerben nagyon hallani.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- Voyager
- V.I.P.
Az egypólusú kapcsoló említése részemről azért történt, mert azt hittem, hogy nem hifi készülékekről írsz, mivel a beszélgetés ott tartott, hogy van olyan aki még a hűtőgépet (háztartási gépet) is fázishelyesen próbál csatlakoztatni.istvan01 írta: ↑2025.01.10., pén. 10:50Igen, ezt a kifejezést írtam, itt hifis körökben ez zavaró lehet. De bizony létezik egy az iparinál szigorúbb villamos biztonsági, nevezhetjük "home" vagy inkább lakó környezetben használatos villamos berendezés és készülék definició. A "háztartási" fogalom alá bele tartozhat nem csak a mosógép, klíma, kávéfőző, hanem minden. Ha zavar, akkor gondolj oda mást.
Az egypólusú kapcsolónak sincs semmi köze a betápkábel L-N polaritás hangzás hatásához. Készüléken ezért sem ajánlot, vagy tilos egypólusú hálózati kapcsolót használni pontosan ezért, mert a Schuko dugó megfordítható. De, ezzel együtt is, minden készüléken ott a felirat, burkolat bontás előtt feszültségmentesíteni kell, de ezt is szakember felelősséggel végezze.
Kiderült, hogy a háztartási gépek kategóriába számodra minden otthoni elektronikai eszköz beletartozik. Egy lakásban viszont sok olyan fogyasztó van, amely egypólusú kapcsolóval van ellátva. Itt nagyon fontos, hogy a kapcsoló az áramkör fázis vezetőjét szakítsa meg.
Csak ennyit szerettem volna leírni, aminek valóban nem sok köze a hifihez.
Az audió-vizuális kérdéskörben pedig Jenő megfogalmazta a lényeget.
3. A különbség a komplett rendszer össze-vissza bedugdosott hálózati kábelei, és a mérés alapján azonos potenciálja között jól hallható.
TJ.
Legtöbbször hallható, úgyhogy nem mindegy hogy van bedugva a dugó a konnektorba.
Ha meg valamelyik készüléknél még sem hallható, akkor sem hátrány ha helyesen használjuk, mert praktikussági okokból is van jelentősége.
A fázissal van sorba kötve a biztosíték és a kapcsoló is.
/ Sok hifi készüléknek van egypólusú kapcsolója./
Mindig, vagy legtöbbször, nem mindegy ?
Legtöbbször hallható, úgyhogy nem mindegy hogy van bedugva a dugó a konnektorba.
Ha meg valamelyik készüléknél még sem hallható, akkor sem hátrány ha helyesen használjuk, mert praktikussági okokból is van jelentősége.
A fázissal van sorba kötve a biztosíték és a kapcsoló is.
/ Sok hifi készüléknek van egypólusú kapcsolója./
Az egypólusú kapcsolónak sincs semmi köze a betápkábel L-N polaritás hangzás hatásához. Készüléken ezért sem ajánlot, vagy tilos egypólusú hálózati kapcsolót használni pontosan ezért, mert a Schuko dugó megfordítható. De, ezzel együtt is, minden készüléken ott a felirat, burkolat bontás előtt feszültségmentesíteni kell, de ezt is szakember felelősséggel végezze.
Igen, ezt a kifejezést írtam, itt hifis körökben ez zavaró lehet. De bizony létezik egy az iparinál szigorúbb villamos biztonsági, nevezhetjük "home" vagy inkább lakó környezetben használatos villamos berendezés és készülék definició. A "háztartási" fogalom alá bele tartozhat nem csak a mosógép, klíma, kávéfőző, hanem minden. Ha zavar, akkor gondolj oda mást.
Az hogy mindig hallható az L-N polaritás csere, az tényszerűen nem igaz. Mérhető? még az sem mindig.
Kapcsitápos készülékeknél ez elvből sem teljesül.
Analóg toroid tápos készülékeknél a trafó környezetbe szórás nagyon kicsi, sokkal kisebb mint az EI lemezelteknél, de még a tekercselt magos hiperszil trafóknál is. Ezzel együtt is, általában az a kedvezőbb szórású trafó primer tekercs állapot, amikor a fázis L vezető a trafó lemezhez közelebb indul, és több rétegen át halad a külső menetek felé, ahol a N csatlakozik. Azonban a toroid trafóknál ritka, vagy nem is szokás 2-nél több primer tekercsréteget felrakni. Így, a primer L belső réteget az N-hez közelebbi külső alig képes árnyékolni. Ami valójában nem is árnyékolás, csak egy mágneses tér kompenzáció.
Azonban az igényes toroid trafós hifi készülékekben a toroidot lezárják egy árnyékoló fazékkal is, ezzel végleg redukálják a trafó környezetbe szórását.
Azonban, igen lehet szivárgó áram hatás is, ami teljesen más mint a trafó általi EM-es szórás. Ebben a szivárgó áram hatásban kevés, vagy nulla szerepe van a betápkábel L-N polaritásának.
A több készülék össze-vissza dugdosás hálózati kábelei probléma kör teljesen más hatás mechanizmus, azt ne keverjük már ide.
Az hogy mindig hallható az L-N polaritás csere, az tényszerűen nem igaz. Mérhető? még az sem mindig.
Kapcsitápos készülékeknél ez elvből sem teljesül.
Analóg toroid tápos készülékeknél a trafó környezetbe szórás nagyon kicsi, sokkal kisebb mint az EI lemezelteknél, de még a tekercselt magos hiperszil trafóknál is. Ezzel együtt is, általában az a kedvezőbb szórású trafó primer tekercs állapot, amikor a fázis L vezető a trafó lemezhez közelebb indul, és több rétegen át halad a külső menetek felé, ahol a N csatlakozik. Azonban a toroid trafóknál ritka, vagy nem is szokás 2-nél több primer tekercsréteget felrakni. Így, a primer L belső réteget az N-hez közelebbi külső alig képes árnyékolni. Ami valójában nem is árnyékolás, csak egy mágneses tér kompenzáció.
Azonban az igényes toroid trafós hifi készülékekben a toroidot lezárják egy árnyékoló fazékkal is, ezzel végleg redukálják a trafó környezetbe szórását.
Azonban, igen lehet szivárgó áram hatás is, ami teljesen más mint a trafó általi EM-es szórás. Ebben a szivárgó áram hatásban kevés, vagy nulla szerepe van a betápkábel L-N polaritásának.
- Voyager
- V.I.P.
háztartási készülékeknél igen.istvan01 írta: ↑2025.01.10., pén. 07:24Maradjunk abban, hogy olyan műszaki és norma fogalom nem létezik, hogy "helyes fázis" a dugvillás csatlakozású villamos háztartási készülékeknél. Ez akkor is igaz, ha olyan ország szabványú a hálózati áram kábel dugója, ahol nem fordítható meg a csatlakozóval a fázis-nulla polaritás. 100%-osan érintés és üzembiztosan kell működni mindkét polaritásban. Az egyik polaritás állapot minimális, néha semmi mérhető és szubjektív észlelésű változást mutathat a másikhoz polaritáshoz képest.
Akkor van baj, ha a magasabb hálózati trafó kiszórás állapotú polaritás, ami okozhat a GND-n vagy készülék fémházon magasabb mérhető AC zajt, hangzásban inkább kedvezőbb. Akkor??
Ez nem a hifiről szól.
Mindazonáltal olyan gépeknél ahol a főkapcsoló csak az egyik ágat szakítja meg, ott nem árt ha az a fázis.
1. Mindegyik fémházas, hálózatról működő készüléken mérhető AC szivárgási feszültség (az esetleges földelése nélkül!)
2. Nem az az igazán érdekes, hogy mikor kisebb ez a mérhető AC feszültség, hanem a bekövetkező, feltételezhetően azonos ütemű energiaáramlás
3. A különbség a komplett rendszer össze-vissza bedugdosott hálózati kábelei, és a mérés alapján azonos potenciálja között jól hallható.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2736
istvan01 írta: ↑2025.01.10., pén. 07:24Maradjunk abban, hogy olyan műszaki és norma fogalom nem létezik, hogy "helyes fázis" a dugvillás csatlakozású villamos háztartási készülékeknél. Ez akkor is igaz, ha olyan ország szabványú a hálózati áram kábel dugója, ahol nem fordítható meg a csatlakozóval a fázis-nulla polaritás. 100%-osan érintés és üzembiztosan kell működni mindkét polaritásban. Az egyik polaritás állapot minimális, néha semmi mérhető és szubjektív észlelésű változást mutathat a másikhoz polaritáshoz képest.
Akkor van baj, ha a magasabb hálózati trafó kiszórás állapotú polaritás, ami okozhat a GND-n vagy készülék fémházon magasabb mérhető AC zajt, hangzásban inkább kedvezőbb. Akkor??
1. Mindegyik fémházas, hálózatról működő készüléken mérhető AC szivárgási feszültség (az esetleges földelése nélkül!)
2. Nem az az igazán érdekes, hogy mikor kisebb ez a mérhető AC feszültség, hanem a bekövetkező, feltételezhetően azonos ütemű energiaáramlás
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
Maradjunk abban, hogy olyan műszaki és norma fogalom nem létezik, hogy "helyes fázis" a dugvillás csatlakozású villamos háztartási készülékeknél. Ez akkor is igaz, ha olyan ország szabványú a hálózati áram kábel dugója, ahol nem fordítható meg a csatlakozóval a fázis-nulla polaritás. 100%-osan érintés és üzembiztosan kell működni mindkét polaritásban. Az egyik polaritás állapot minimális, néha semmi mérhető és szubjektív észlelésű változást mutathat a másikhoz polaritáshoz képest.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Teljesen fém(alu) a háza.Rock60 írta: ↑2025.01.09., csüt. 22:16Amit leírtam előbb, a feszültségmérős fázisceruzával való mérés szerintem itt is működhet, ha fém a tápegység háza.
Én a hűtőgépnél és a mikronál is evvel a módszerrel állapítottam meg a helyes dugó pozíciót.
Ha nem fém , akkor már csak a szabványos bekötésben bízhatsz.![]()
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Én a hűtőgépnél és a mikronál is evvel a módszerrel állapítottam meg a helyes dugó pozíciót.
Ha nem fém , akkor már csak a szabványos bekötésben bízhatsz.
Amit leírtam előbb, a feszültségmérős fázisceruzával való mérés szerintem itt is működhet, ha fém a tápegység háza.
Ha nem fém , akkor már csak a szabványos bekötésben bízhatsz.

Akkor a tápegység negatív pontjához mérsz...........zoli73 írta: ↑2025.01.09., csüt. 21:51
Lemezjátszóhoz használom, 12V egyenáramot szolgáltat. Összedugom a lemezjátszóval, és semmit sem lehet mérni.
Mikor feltettem a kérdést, én ebben a felállásban gondolkodtam, mert ez van nálam, de ezen, így semmi mérhető nincs.
Tehát újra kérdezem, egy ilyen tápegységnél hogyan dönthető el, hogy melyik a fázis bemenete?
Csak arra tudok hagyatkozni, hogy az IEC aljzata, a szabványnak megfelelően van bekötve.

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Lemezjátszóhoz használom, 12V egyenáramot szolgáltat. Összedugom a lemezjátszóval, és semmit sem lehet mérni.hodyka írta: ↑2025.01.09., csüt. 13:44A külső tápegységet csak használod valamihez......gondolom, ha varrógéphez akkor nem érdekes, de egy erősítőhöz vagy DAC-hoz, akkor összedugod és úgy mérsz![]()
Mikor feltettem a kérdést, én ebben a felállásban gondolkodtam, mert ez van nálam, de ezen, így semmi mérhető nincs.
Tehát újra kérdezem, egy ilyen tápegységnél hogyan dönthető el, hogy melyik a fázis bemenete?
Csak arra tudok hagyatkozni, hogy az IEC aljzata, a szabványnak megfelelően van bekötve.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.
Re: Tápszűrő, tápkábel segítség
Egy dolgot mindenképp érdemes szem előtt tartanod: ami az erősítőd esetében kiváló választásnak bizonyul, az nem feltétlenül fogja ugyanazt az eredményt nyújtani a lemezjátszódnál.Luki66 írta: ↑2025.01.09., csüt. 18:50Sziasztok!
Tapasztalt kollégák segítségét szeretném kérni. Szerintetek egy belépő szintű cucchoz érdemes tápszűrős elosztót, illetve speciális tápkábeleket használni? Hallanék egyáltalán valami különbséget a hangzásban? Az alábbi egységekből áll a jelenlegi rendszer egy kb. 20 négyzetméteres nappaliban:
Cambridge Audio Azur 650BD Blu Ray
Cambridge Audio Topaz AM10 erősítő
Cambridge Audio Topaz CD5 CD
Pro-Ject Essential III lemezjátszó
Wharfedale D330 hangfalak
A véleményeket előre is köszönöm!
Üdv: Attila
Ha gyári kábeleket használod jelenleg és nincs tapasztalatod ezen a téren, akkor fogadd meg István tanácsát a Kácsa Audióval kapcsolatban.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6186
Igen hálás lennék, ha jövőben az ilyen kérdéseiddel nem az adás-vételen nyitnál egy topikot, hanem megkeresnéd a megfelelő alfórumot.Luki66 írta: ↑2025.01.09., csüt. 18:50Sziasztok!
Tapasztalt kollégák segítségét szeretném kérni. Szerintetek egy belépő szintű cucchoz érdemes tápszűrős elosztót, illetve speciális tápkábeleket használni? Hallanék egyáltalán valami különbséget a hangzásban? Az alábbi egységekből áll a jelenlegi rendszer egy kb. 20 négyzetméteres nappaliban:
Most átraktam a helyére...

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kevés olyan eset, konfiguráció van, ahol ezek nem okoznak változást, javulást.
Ketté kell választani a feladatot. Külön kell kezelni a hálózati kábeleket (ösvényt), natúr, szűrők nélküli elosztókat és passzív/aktív szűrő eszközöket. A két csoport nem egymás alternatívája.
Hálózati kábelek legyenek először feladatban. Kábelekkel ismerkedésre kiváló lehetőség a Kácsától letét ellenében szinte minden kábel elvihető próbára.
A szűrők már nehezebb ügy. Ha szerencsés villamos zajszegény lakókörnyezetben élsz, akkor felesleges szűrni. Sajnos ez ritka eset.
Persze ezek mind táplált készülék függők is.
Erre könnyű válaszolni. Igen.Luki66 írta: ↑2025.01.09., csüt. 18:50Sziasztok!
Kevés olyan eset, konfiguráció van, ahol ezek nem okoznak változást, javulást.
Ketté kell választani a feladatot. Külön kell kezelni a hálózati kábeleket (ösvényt), natúr, szűrők nélküli elosztókat és passzív/aktív szűrő eszközöket. A két csoport nem egymás alternatívája.
Hálózati kábelek legyenek először feladatban. Kábelekkel ismerkedésre kiváló lehetőség a Kácsától letét ellenében szinte minden kábel elvihető próbára.
A szűrők már nehezebb ügy. Ha szerencsés villamos zajszegény lakókörnyezetben élsz, akkor felesleges szűrni. Sajnos ez ritka eset.
Persze ezek mind táplált készülék függők is.