Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Re: Lemezjátszó
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Persze, előbb akartam is írni.
Sokan hírdetnek tápkábeleket a Fórumon.
Hogy melyik válik be Nálad, abba csak egy próba után lehetsz biztos.
Fiuk, koszi a segitseget ! Hasznaltan erdemes venni akar innen a forumrol egyebkent? Van itt most olyan ami jo lehet nekem?
Igazi zenet akarsz? Menj koncertre, hangversenyre.... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2160
Szerintem a VM95E helyett, vegyél inkább egy VM520EB-t. Sokkal, de sokkal jobb, és bőven megéri az árkülönbség.Coldplay írta: ↑2025.01.09., csüt. 20:24Igen, van egy nagyon jo baratom, o fertozott meg anno az analog vonallal, segit mindenben.
O egyebkent egy Audio-Technica AT-VM95E tűt ajanlott. Nem tudom mi lenne a legjobb bele, egyebkent. Maga a porgeto mar atesett egy kis tuningon, kapott egy akril tanyert, es persze az usb resz kiiktatasra kerult...
Ezert is szeretnek bele egy kicsit "jobb" tűt tenni... A keret kb 30, max 40 ezer huf..
https://www.muziker.hu/audio-technica-vm520eb
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Igen, van egy nagyon jo baratom, o fertozott meg anno az analog vonallal, segit mindenben.
O egyebkent egy Audio-Technica AT-VM95E tűt ajanlott. Nem tudom mi lenne a legjobb bele, egyebkent. Maga a porgeto mar atesett egy kis tuningon, kapott egy akril tanyert, es persze az usb resz kiiktatasra kerult...
Ezert is szeretnek bele egy kicsit "jobb" tűt tenni... A keret kb 30, max 40 ezer huf..
Igazi zenet akarsz? Menj koncertre, hangversenyre.... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
- Voyager
- V.I.P.

Ha ritkán használod a lemezjátszót, és nem akarsz túl sokat költeni, érdemes lehet maradni a belépő mérsékelt árkategóriában. Az Ortofon 2M Red egy jó kompromisszum lehet újra, mivel a gyári szereléshez illeszkedik, és a könnyű karhoz is jól passzol és később vehetsz bele jobb tűt (BLUE).Coldplay írta: ↑2025.01.09., csüt. 19:42Sziasztok!
Lelkes amatőrként lenne egy kérdésem,
Van nekem egy pro-ject debut karbon usb-s regebbi modell lemezjatszom, benne egy regebbi toshiba tű volt. Sajnos elegge ritkan tudom használni, es mar egy ideje egyaltalan nem hasznalom, mivel a kislanyom amikor meg kicsi volt, kitorte belole a tűt. :( (az en hibam volt)
A kerdesem az lenne, hogy milyen tűt vegyek bele, ha mar igy jartam. Azt hiszem gyarilag ortofon 2m red -el szereltek, de lehet kiprobalnek bele valami mast is. Ha jol tudom , ez a kar konnyunek szamit.
Es meg valami, erdemes-e bele hasznalt tut venni, vagy ovakodjak ettol?
Ha valami drágábbat vennél, ne feledd, hogy a Pro-Ject Debut Carbon karja és futóműve nem feltétlenül tudja kihasználni a komolyabb hangszedők képességeit, így inkább maradj az alsó középkategóriánál.
Egyébként boldogulsz a hangszedő szereléssel és beállítással?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Sziasztok!
Van nekem egy pro-ject debut karbon usb-s regebbi modell lemezjatszom, benne egy regebbi toshiba tű volt. Sajnos elegge ritkan tudom használni, es mar egy ideje egyaltalan nem hasznalom, mivel a kislanyom amikor meg kicsi volt, kitorte belole a tűt. :( (az en hibam volt)
A kerdesem az lenne, hogy milyen tűt vegyek bele, ha mar igy jartam. Azt hiszem gyarilag ortofon 2m red -el szereltek, de lehet kiprobalnek bele valami mast is. Ha jol tudom , ez a kar konnyunek szamit.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2772
@Rock:ne vedd magadra,de én komoly állásokhoz jutottam,és komoly poziciókat töltöttem be,komoly cégeknél,annak köszönhetően,hogy ilyen beszámolókat kezdtem olvasgatni,még fiatal koromban,és tovább csiszoltam a nyelvtudásaimat,és tovább csiszolom a dolgokat,még ma is,azon felül amit az isiben tanúltam,még valamikor a '70 években...és nem hifista cegéknél dolgoztam,és ma sem ott dolgozom...de nem vagyunk egyformák..Klassz... Magyarul a képeket is el tudom olvasni...
a német tanárnőm mondása volt:"nem baj,hogy gramatikailag esetleg hibás,de látom hogy akarod,és próbálkozol"
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- dixie-chicken
- V.I.P.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- Voyager
- V.I.P.

Mobilon.
Ha arra jobb gombbal kattintunk, a felugró menüben "Hivatkozás másolása", ez a hozzászólás linkje, amit bárhova be lehet illeszteni.
Így van, ez a legegyszerűbb. A hozzászólás bal felső sarkában van egy kis ikon, utána oda van írva, hogy "Szerző:"
Ha arra jobb gombbal kattintunk, a felugró menüben "Hivatkozás másolása", ez a hozzászólás linkje, amit bárhova be lehet illeszteni.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Voyager
- V.I.P.

A szerző neve mellett lévő ikont is lehet használni. 
- dixie-chicken
- V.I.P.

dixie-chicken írta: ↑2025.01.07., kedd 19:16de ha arra gondolsz,amit @Elex irt,az még egyszerűbbdixie-chicken írta: ↑2025.01.07., kedd 18:34megiród a hsz-t,balra lent van egy olyan hogy "csatolmányok",onnét lenyilik a "fájlok hozzáadása",az feldobja a számitógéped foldereit...köztük van mondjuk a számitógép "asztal" is...az asztalra (vagy másik folderbe) már lementetted a fényképet amit csatolni akarsz,azt kiváalasztod,és megjelenik lentebb egy "fájlnév",ahol már látszik mit akarsz csatolni....de,át kell méretezni a képeket !
OK?...a "keresőben"(felső sor,browser=házikó ikon,és jobbra) van egy adatsor,az egészet fogod "másolás"(copy),és berakod a szöveges boxba (paste)...ha az avx-en vagy akkor az eleje=avxforum,hu/forum/......
OK ?
- Csatolmányok
-
- IMG_5688.JPG (109.73 KiB) Megtekintve 1675 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.

de ha arra gondolsz,amit @Elex irt,az még egyszerűbbdixie-chicken írta: ↑2025.01.07., kedd 18:34megiród a hsz-t,balra lent van egy olyan hogy "csatolmányok",onnét lenyilik a "fájlok hozzáadása",az feldobja a számitógéped foldereit...köztük van mondjuk a számitógép "asztal" is...az asztalra (vagy másik folderbe) már lementetted a fényképet amit csatolni akarsz,azt kiváalasztod,és megjelenik lentebb egy "fájlnév",ahol már látszik mit akarsz csatolni....de,át kell méretezni a képeket !
OK?
OK ?
- dixie-chicken
- V.I.P.

megiród a hsz-t,balra lent van egy olyan hogy "csatolmányok",onnét lenyilik a "fájlok hozzáadása",az feldobja a számitógéped foldereit...köztük van mondjuk a számitógép "asztal" is...az asztalra (vagy másik folderbe) már lementetted a fényképet amit csatolni akarsz,azt kiváalasztod,és megjelenik lentebb egy "fájlnév",ahol már látszik mit akarsz csatolni....de,át kell méretezni a képeket !
OK?
Na igen, ez az...
El tudnád magyarázni, hogy kell ezt csinálni ?
Priviban is jó...

Amúgy köszi, már én is nagyon kíváncsi voltam rá. Főleg mert a neten is alig találni fotót a reference-ről, nem egy gyakori madár. Az Air Tangent kar pedig már magában is megér egy misét.
- DeProtector
- Fórumlakó

- Értékelés: 264
165.oldal innen nézve.Rock60 írta: ↑2025.01.07., kedd 11:26
Valaki kérdezte privátban, nem tennék-e fel képet a masina belvilágáról.
Korábban már megtettem, talán kétszer is, nem szeretném már a helyet vele foglalni, sem mások türelmét próbára tennni.
Itt vannak a képek :
Lemezjátszó 2022 11. 11. 8:51 / Nekem máshogy nem megy.../
Amúgy köszi, már én is nagyon kíváncsi voltam rá. Főleg mert a neten is alig találni fotót a reference-ről, nem egy gyakori madár. Az Air Tangent kar pedig már magában is megér egy misét.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Valaki kérdezte privátban, nem tennék-e fel képet a masina belvilágáról.
Korábban már megtettem, talán kétszer is, nem szeretném már a helyet vele foglalni, sem mások türelmét próbára tennni.
Itt vannak a képek :
Lemezjátszó 2022 11. 11. 8:51 / Nekem máshogy nem megy...
Annyival egészíteném ki, vagy pontosítanám a sztorit, hogy a Rock Reference - em nem egy ötletszerű módosítás, hanem eredeti tervek alapján egy sorozatban meg nem született modell megvalósítása az ellentengely és a külön álló motor tekintetében.sutemenyx írta: ↑2025.01.06., hétf. 15:52
Igen a vector drive az lényegében egy ellentengelyes meghajtás, így nem kényszeríti a motor hajtás a tányért dőlésre. Így nem terheli a csapágyat oldalirányban, így az kicsit sem kényszerül súrlódásba és ezzel mikrorezonanciákba. A most meglévő Lurné J1-emben is ilyesmi megoldás van, csak ott nem 3pontos, hanem csak 2. Rock60 módosított Rock-ja dettó.
Az eleve kevés példányban készült futóműnek lett volna egy Limited szériája, ami csak papíron és egy munkadarab/prototípus formájában létezett, illetve pár alkatrész készült el hozzá, valamint a szubsasszie előkészítése történt meg az ellentengely csapágyházának befogadásához.
Valamiért aztán nem született meg a Limited mint termék, de Towshend hozzájárulásával és szellemi támogatásával az én példányomban végül testet öltött ez a megoldás.
Érdekes módon az utódokban - elvi előnye ellenére - a Reference II - ben és a további modellekben sem lett ellentengely, így a saját munkadarabján és az enyémen kívűl nincsen tudtommal másik ellentengelyes Rock.
Sok más, prémium gyártó nem tulajdonít a kérdésnek túl nagy jelentőséget, nem tartják fontosnak, pl SME és sokan mások...
Egyébként próbáltam a hangra gyakorolt hatását demonstrálni az ellentengelynek, használtam így is úgy is - csak a szíjat kell lecserélni hozzá - de nem igazán sikerült az elvileg simább futás gyakorlati előnyét egyértelműen igazolni.
Annyi vitathatatlan előnye mindenképpen van a megoldásnak, hogy kíméli a csapágy álló részét a féloldalas kopástól, ez is volt elsődleges célja a projektnek.
Hát én még nem csináltam az tutti..zoli73 írta: ↑2025.01.06., hétf. 19:18Na és hányszor kellett már szédszedni, tisztítani, kenni?supravox írta: ↑2025.01.06., hétf. 19:00Há az SP10-ben is van csapágyzoli73 írta: ↑2025.01.06., hétf. 18:03
Példaul egy tisztitás, és kenés utáni összerakásnál minél lassabban ül vissza a helyére a tengely, annál pontosabb, precízebb a csapágy megmunkálása. Az LSD tengelyének kell vagy 2 perc, mire a helyére ül.
Amúgy ez a preciz, túlméretezett csapágy = jó hang, a Linn vesszőparipája.
Ártani nem árt, de én ennyire nem vagyok ennek a mindenhatóságáról meggyőzve.
Az emlitett korábbi lemezjátszóim közül a Linn Axisnak elég tisztességes csapágya volt, hangminőségben mégis jelentősen elmaradt az utódjától, az Alphason Solo-tól, pedig ez utóbbinak a csapágya a vicc kategóriája.
Ez csak egy szempont, amiből asszociálhatunk a gyártó képességeire, de a jó hang sok minden máson is múlik.
Amugy jó, hogy neked ilyenekre nincs gondod!![]()
![]()
![]()
Mer nem is tudom,hogy kéne
Meg hát ez ugye lemezjátszó
Vicceltem..
Az nem volt vicces mikorba Kuzma Reference-t hazavittem és mikor ráraktam a tányért egyáltalán nem forgott.
Hívom Pázsitékat mi a bré???
Kérdik.hogy a rubingolyót betettem?
Hűha,nem is láttam.
Lepottyant az alapvetően vörös szőnyegre.
1 órát kerestem a kb. 2mm átmérőjű Dŕágaszágot
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Voyager
- V.I.P.

Szerintem nem is kell ebből nagy gondot csinálni, mert ahogyan azt írtad is számos más helyen elvérezhet egy lemezjátszó. Az a kis karbantartás, meg még jól is esik a lelkünknek. Egyébként az, hogy az LSD-nél normálisan megcsinálták a futóművet, figyelemreméltó.zoli73 írta: ↑2025.01.06., hétf. 18:03Példaul egy tisztitás, és kenés utáni összerakásnál minél lassabban ül vissza a helyére a tengely, annál pontosabb, precízebb a csapágy megmunkálása. Az LSD tengelyének kell vagy 2 perc, mire a helyére ül.
Az emlitett korábbi lemezjátszóim közül a Linn Axisnak elég tisztességes csapágya volt, hangminőségben mégis jelentősen elmaradt az utódjától, az Alphason Solo-tól, pedig ez utóbbinak a csapágya a vicc kategóriája.
Ez csak egy szempont, amiből asszociálhatunk a gyártó képességeire, de a jó hang sok minden máson is múlik.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3355
Na és hányszor kellett már szédszedni, tisztítani, kenni?supravox írta: ↑2025.01.06., hétf. 19:00Há az SP10-ben is van csapágyzoli73 írta: ↑2025.01.06., hétf. 18:03Példaul egy tisztitás, és kenés utáni összerakásnál minél lassabban ül vissza a helyére a tengely, annál pontosabb, precízebb a csapágy megmunkálása. Az LSD tengelyének kell vagy 2 perc, mire a helyére ül.
![]()
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech