Hát nem.alto írta: ↑2025.01.13., hétf. 14:09Pedig ha olyan DAC-od van, ami Sabre vagy AKM csippel szerelt, akkor érdemes lenne kipróbálni USB-vel, úgy hogy az U2-vel felkonvertálsz mindent DSD-re. Ezek a DAC-ok ugyanis általában valamivel jobban szólnak DSD üzemmódban.Mézga Aladár írta: ↑2025.01.10., pén. 21:04Sziasztok!
Adott egy LUMIN U2.
Ha valaki tesztelte volna, hogy nála melyik kimenet szól jobban, koax vs usb, kérem írja le.
Tisztában vagyok a koax és az usb kimenet közötti technológiai különbségekkel. Szóval a DSD jelenleg nem érdekel.
Jellemzően 44.1khz/16bit zenéket hallgatok kis Spotify-al megfűszerezve. Natív, turmix nélkül.![]()
Ha ez nem játszik, akkor is függ az eredmény attól, hogy konkrétan milyen DAC-ot kötsz rá. Vannak például kiváló hangú DAC-ok, amikbe elég gyenge USB interfészt építettek be, ezeknél egyértelmű az SPDIF előnye. Másoknál meg lehet, hogy az USB ad jobb eredményt. Ráadásul ezt még az alkalmazott USB és koax kábelek minősége is befolyásolja.
Tovább bonyolítja a helyzetet az, hogy az U2-n van AES/EBU és BNC csatlakozós SPDIF kimenet is. Ha a DAC-odon is vannak ilyen bemenetek, azt is érdemes lenne kipróbálni. Szóval szerintem nem tudod megúszni a tesztelgetést.![]()

Ma nem bírtam magammal bedugtam egy 5 forintos nyomtatókábelt az usb kipróbálásához.
Annyit tudok hozzátenni, hogy figyelemre méltó hang jön ki a lánc végén.

A dac egy Wadia 321 amely semmilyen dsd-t nem tud. Van koax, toslink és usb bemenete max. 192/24 felbontással.
Ami érdekessé teszi a dolgot az, hogy az Aries Femto a Wadia dac-al koaxon jobban szólt.
Transparent "alapszintű" koax és usb kábellel tesztelve.
Most járatom, mert az usb eddig nem volt használva, valószínűleg szükséges a bejáratás.