Ennek a Thales karnak az elve nekem erről a lemez borítóról köszön vissza:akvapark írta: ↑2024.12.30., hétf. 10:49A TechDAS-on volt egy Thales Simplicity II kar, ami szintén egy innovatív megoldással gyakorlatilag nullára redukálja a követési szöghibát. Viszont a másik karral (Glanz 12"-os) mégis nagyobb élmény volt a zenehallgatás. Sajnos a Thales sok részből tevődik össze, sok az elforduló elem, csatlakozás rajta. És ez nem biztos, hogy jót tesz a hangnak. A Glanz egy atomstabil teljesen konvencionális megoldást kínál.
Garrard.jpg
[/quote]
Nekem ez tegnap kimaradt, nem figyeltem erre, csak Elex idegeit borzoltam
De ma megnéztem és itt azt gondolom, egyetértek Elexxel, ez a mechanizmus szerintem is bonyolult. A tűágyazott forgófej esetén minimális rezonancia megy át a shellre, de ott nem is emelik ki a követési szög "javítását", inkább a rezonanciák elcsatolását a fejtől. De valsz itt is van szögjavítás, de valami történik. Amiben leginkább megnyilvánul, a lemezjátszók basszusa kritikus, sokszor elkenik az alját. Ezzel a karral, a belső barázdán is, CD pontosságú basszus, pl dobok vannak. Már-már stúdiószerü részletezettség, de minden kiherélt, sterilizált tónus nélkül.
Lehet én is előítéletes vagyok, de ez nekem is túlbonyolított, aztán lehet tévedek...