Jó kérdésekdixie-chicken írta: ↑2024.12.29., vas. 09:40@revi,csak mint láma felhasználói kérdések/felvetések:
1. mért gondolják azt hogy a 0 (effektiv) tömeg a jó ?...ha megfigyeljük a mai trendet,a '80 évekbeli könnyű karokat,mára a nehezek váltották ki...vlmilyen oknál fogva,a hangszedők szeretnek vlmilyen "tömeget" érezni,partnerként...lásd pl Kuzma Safir 9" karját,ahol ha jól emlékszem 40gr az effektiv tömeg már...
2. a barázda egy "V" betű,ebben halad a tűhegy..a szférikus tű egy gomboc belehelyezve a V betűbe,a lemez halad a megfelelő irányba...a szofisztikált tűhegyek,élesre fent kések,amelyek keresztben haladnak a V barázdában,a fix headshell esetében a nagyon precizre fent penge éles kés,ugyanazon időben érintkezik a barázdában a jobb és bal csatorna "zenei" anyagával...ha swingel a shell,a pengeéles kés,egyik oldala kicsit előrébb halad,a másik oldal egy kicsit késésben van...van egy minimális időeltólódás a 2 csatona között...ha ezt megfejeljük még körkörös mozgásal is,az SRA is folyamatos változásnak van kitéve..az élsre fent pengeéles késnek,már semmi értelme,gyakorlatilag egy szférikus tűt imitáló eredményt kapunk...
![]()
https://www.dagogo.com/rs-laboratory-rs ... ll-review/
Egyébként, engem nem ért utól a nehéz kar divathullám, de a hangszedőkhöz használok egy kb 7grammos bronz fejsúlyt,mert a 3-5 grammos ZYX-eket eldobálja a prodigy. Orrnehéz állapotban már stabilak.
Egyébként, ami a zeroKar-elméletben a fura, tegnap beteterm 3 videót, amin mérőlemezzel vizsgálják a barázdakövetést. A tangenciális kart vizsgálják (és annak nem tudom, van e értelnezhető tömege,mégis működik ott is) ala natur és swing shellel. Érdemes megkeresni és újra megnézni, majd eldönteni, hogy követi jobban a barázdát. Elég sokan használnak itt tangenciális kart, nézze meg mindenki, ha eddig nem tette)
Amit a két csatornáról írsz(időbeliség), szintén bennem is felmerült, de a rotary fejjel, ugyanaz a PU pontosabb sztereót, pontosabb hangokat ad vissza. Egy zongorabillentyü leútése pl élethübb és teljesebb.Az pedig csak úgy lehet. ha így olvas ki pontosabban.
De nem kell ezt nekünk igszából megfejteni, csak demonstráltam az élből elítélés ellen. Szerintem egy tématopicban értelmesebb érdeklődéssel körbejárni a dolgot, mint olyan dolgokat lesajnálni, amit tőlünk hifiben "fejletteb" népek elismernek
az csak zárójele rész, hogy ezeket a "szörnyeket' az a Sibatech exportcég teríti, aki pl a Kondokat, ami pl Elex kedvence, de TJ is sokat merített az Ongakuból és pl a Münchausen erősítője, ami tele van Kondokban is lévő alkatrészekkel, ugyanilyen "fújolást" kapott, aztán meg odavert a hifishownak. De Supravox Hana hangszedőjét is Ők exportálják, ami áttérítette az MM világból.Persze, ezek mind exMerlin Audió termékek, ahogy a szférikus tölcséreket is a merlin tette be a köztudatba itthon, ahogy az egyutasok reneszánszában is velősen benne van a kezük, de a FAL egyutasok is Sibatech exportcikkek (Elex másik kedvence). Zoli is bőszen bólogat, de a Funk lemezjátszója is ez a termékcsoport, azt is mi hoztuk be kb 20 éve. Vagy a ZYX... Itt az a rengeteg dolog, ami akaratotokon, vagy tudtotokon kívűl, a Sibatech és a Merlin tett le a hifipolcotokra, ahogy az RS Labot és a Viv Labot az enyémre. Ez nem titok, ezek a gyártók, forgalmazók a többiektől elszeparálva, de együttmüködve keresik a hifi azon vetületét, ahol nem mindig a dogmatikus dolgokè a főszerep, mégis baromi jól szólnak. Tehát, amikor egy RS Lab, vagy egy Viv Lab kart kritizálunk, azt kritizáljuk, aki egyébként sokak rendszerében ott van, már "kölcsönadta" a hallását, így kb önmagunk döntését kérdőjelezzük meg. Xal, ha az RS Lab xar, akkor aki azt kiválasztotta, az süket. De akkor mindenki süket, aki más portékájával él. Rock is a Townshenddel
sajnos, csak angolul találtam meg, de talán érthető. Nekem erről ez ugrott be
youtu.be/Ja2fgquYTCg