Gondolod?ELEX írta: ↑2024.12.29., vas. 21:26Neked szerintem fogalmi zavaraid vannak. Minden tiszteletem a Merliné (Csontos István), aki sokat tett a hazai hifi kutúra elmélyítéséért, de sajnos nála érhető leginkább tetten a "szektásítás", a dogmatizmus, a tagok hiten alapuló gondolkodás nélküli követése a tanítónak. Kétség kívül nagyon sok igazán kiváló terméket honosított meg, de ezzel együtt kb ugyanannyi tűzrevalót is. Akinek nincs rálátása a dolgokra több okból (nincsenek meg az ehhez szükséges műszaki ismeretei, erős a hite, tagja a kiválasztottaknak...), könnyen elfogad gondolkodás nélkül mindent, amit a mai szóhasználattal a véleményvezér, influenszer kinyilatkoztat, hozzá köthető.revox írta: ↑2024.12.29., vas. 20:20.....ezek mind exMerlin Audió termékek, ahogy a szférikus tölcséreket is a merlin tette be a köztudatba itthon, ahogy az egyutasok reneszánszában is velősen benne van a kezük, de a FAL egyutasok is Sibatech exportcikkek (Elex másik kedvence). Zoli is bőszen bólogat, de a Funk lemezjátszója is ez a termékcsoport, azt is mi hoztuk be kb 20 éve. Vagy a ZYX... Itt az a rengeteg dolog, ami akaratotokon, vagy tudtotokon kívűl, a Sibatech és a Merlin tett le a hifipolcotokra, ahogy az RS Labot és a Viv Labot az enyémre. Ez nem titok, ezek a gyártók, forgalmazók a többiektől elszeparálva, de együttmüködve keresik a hifi azon vetületét, ahol nem mindig a dogmatikus dolgokè a főszerep, mégis baromi jól szólnak. Tehát, amikor egy RS Lab, vagy egy Viv Lab kart kritizálunk, azt kritizáljuk, aki egyébként sokak rendszerében ott van, már "kölcsönadta" a hallását, így kb önmagunk döntését kérdőjelezzük meg. Xal, ha az RS Lab xar, akkor aki azt kiválasztotta, az süket. De akkor mindenki süket, aki más portékájával él. Rock is a Townshenddel ....
Hasonló szektásodás érhető tetten a LINN és a NAIM hívők táborában is, akik gondolkodás nélkül mindent elfogadnak, ami LINN, NAIM.
Kb, mint a Bogarasok, Kispolszkisok, Trabisok... Nem lehet velük mit kezdeni.
Csak ne akarjanak megtéríteni! Ebben rendkívül erősek. Képesek meggyőzni bárkit, akinek kevés rálátása van a dolgokra.
Nincs gond a bálványimádással, de néha kicsit sok már, amikor a csapból is az folyik. És sokszor kapitális baromságokat követendő tényként közölve hatalmas lelkesedéssel.
Nagyon örülünk a lelkesedésnek, de lassan kezdi kiverni a biztosítékot.
Mert minddnki ÉNgyenge és, igaz, István elment lassan 20 éve, nekem még idesúgta, hogy 10 év múlva lesz egy Viv Lab kar,majd házasítasd az RS A3 shellel
Segítek, itt már csak èn maradtam, én vagyok az influenszer. A házasítás saját ötlet, két nagyszerű termék házasítása, ami elsülhetett volna balul is, de jó volt a megérzés
Van ilyen, vaktyúk is találhat jó kart