Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Elosztók

murasake
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 254

Re: Elosztók

Hozzászólás Szerző: murasake »

"Ha WAGO nem szimpatikus, amiből 5pólusnál több nem szokás, akkor lehet ez. Ebből van Z-S, Kék, Szürke. Csak legyen helyed hozzá."

István01 köszönöm a soroló ötletet, ez lesz a legjobb megoldás. Csupán azt szeretném még megtudakolni, hogy ebben az apróságban nem gyártanak olyan anyagminőségűt, ami nem ipari, hanem a mi kényes elvárásunknak is megfelelő? Sárgaréz, vascsavar..... :/
Ha már veszek bele valami jobb madzagot, miért ne figyelnék erre a szegmensre is?

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: teddysnow »

cables írta:
2025.02.12., szer. 07:45

Elosztóban kerülni kell a forrasztást.
https://theaudiophileman.com/psm-156/ Csak az amatőrök kerülik :D

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2296

Hozzászólás Szerző: cables »

murasake írta:
2025.02.12., szer. 08:49

A vezetékekre nincs egy jó tipp? A fogyasztók, két monoblokk, egy cd és egy előfok.
Ha megengedsz egy megjegyzést. Nem jó egy elosztóba összecsatolni a rendszer minden készülékét! A készülékek kifelé is adnak ki zajt, főleg a digitális készülékek, így nagyon hatékonyan zavarják egymást. Az én tapasztalatom szerint sajnos a zaj rontja leginkább a hangminőséget.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3492

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

murasake írta:
Egyáltalán nem a spórolás vezet, sőt ellenkezőleg.
Van egy elképzelésem a megjelenéséről, amit elég nehéz lenne másnak elmagyaráznom, hogy is csinálja meg. Mivel szó szerint a kirakatban (látható módon) lesz elhelyezve. Tudom ez kicsit fellengzősnek hangzik, hogy mi lehet olyan "nagy terv" egy elosztón, de ha kész lesz és megmutatom érthető lesz.

A vezetékekre nincs egy jó tipp? A fogyasztók, két monoblokk, egy cd és egy előfok.
Én a Kácsánál ezt néztem:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/neotec ... so-kabel-m
Meglepően jónak halottam ezt a SOCP/SOCT vezetéket hangfal próbában is. Ez nálam csak teszt volt, hogy érdemes-e SOST-re váltani, ami persze sokszoros árú a SOCP-hez képest. Tudok felajánlani SOCP-12 (65cm) és esetleg SOST-12 (50cm) darabokat.
/SOCT szigetelése max 300VDC, tehát 230VAC-hez nem biztonságos/

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

murasake írta:
Van egy elképzelésem a megjelenéséről, amit elég nehéz lenne másnak elmagyaráznom, hogy is csinálja meg. Tudom ez kicsit fellengzősnek hangzik, hogy mi lehet olyan "nagy terv" egy elosztón, de ha kész lesz és megmutatom érthető lesz.

Ezzel nem jársz rosszúl, ár/érték arányban igen jó.
Hálózati kábeleket készítettem ilyenből(is), amikkel jó tapasztalatokat szereztem.
Egyetlen hátrányát tudok megemlíteni, az pedig az, hogy kifejezetten hosszú, akár több száz óra, bejáratási időt igényel.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

murasake
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Van egy elképzelésem a megjelenéséről, amit elég nehéz lenne másnak elmagyaráznom, hogy is csinálja meg. Mivel szó szerint a kirakatban (látható módon) lesz elhelyezve. Tudom ez kicsit fellengzősnek hangzik, hogy mi lehet olyan "nagy terv" egy elosztón, de ha kész lesz és megmutatom érthető lesz.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Még valami az elosztó barkácsoláshoz. Én magam kábeleket fejlesztek, de nem barkácsolnék elosztót. Az egy külön műfaj. Vannak, akik abba ásták bele magukat. Időt és pénzt tettek bele. Tesztelnék egy ülésre/meghallgatásra elosztókat, aztán a ami a legjobb azt venném meg. Sokan azt hiszik spórolnak, ha maguk csinálnak valamit. Ezzel az a a baj, hogy amit az ember maga csinál azt jónak hallja, pedig dehogy.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3492

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

murasake írta:
2025.02.12., szer. 05:04
Magam is elosztót készítnék.
A kérdésem az lenne; csillagpontos bekötést hogy lehet "kultúráltan", szakszerűen elvégezni, hogy az IEC aljzatnál ahol összefutnak a szálak, ne legyen egy nagy bumszli forrasztás. A wago-t én személy szerint kerülném, bár lehet, tévedek.
Mit használnak erre a hifisták? És milyen forrasztóónt? És milyen minőségi kábelt érdemes venni erre? Ha már max 1-1m kell belőle...
Gondolom a földelésnél már elég a csak a vastagságra figyelni, nem szükséges ugyanaz a minőség(?)
Ha WAGO nem szimpatikus, amiből 5pólusnál több nem szokás, akkor kehet ez. Ebből van Z-S, Kék, Szürke. Csak legyen helyed hozzá.
Csatolmányok
soroló.jpg
soroló.jpg (14.47 KiB) Megtekintve 1490 alkalommal

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

murasake írta:
2025.02.12., szer. 05:04

...hogy lehet "kultúráltan", szakszerűen elvégezni, hogy az IEC aljzatnál ahol összefutnak a szálak, ne legyen egy nagy bumszli forrasztás.
Elosztóban kerülni kell a forrasztást.

murasake
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Magam is elosztót készítnék.
A kérdésem az lenne; csillagpontos bekötést hogy lehet "kultúráltan", szakszerűen elvégezni, hogy az IEC aljzatnál ahol összefutnak a szálak, ne legyen egy nagy bumszli forrasztás. A wago-t én személy szerint kerülném, bár lehet, tévedek.
Mit használnak erre a hifisták? És milyen forrasztóónt? És milyen minőségi kábelt érdemes venni erre? Ha már max 1-1m kell belőle...
Gondolom a földelésnél már elég a csak a vastagságra figyelni, nem szükséges ugyanaz a minőség(?)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3638

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Már nem emlékszem ebben a topikban került-e szóba az angol Puritan tápszűrő.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Lett megint egy belőle nálam az irodában.
Ha valakit érdekel eljöhet meghallgatni vagy akár egy-két napra oda is tudom adni, ha erős a kiváncsiság.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1378

Re: Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Redguy írta:
2024.12.28., szomb. 19:22

Másrészt: csillagpontos bekötés esetén (mivel itt arról van szó), ha x aljzatba dugva "járatja" akkor a többi aljzat nem fog bejáratódni, - vagy csak nagyon-nagyon sokára - hiába van összekötve a "meleg a meleggel"...
Átgondoltam, ebben igazad van. :smile32:
Üdv.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Redguy írta:
2024.12.28., szomb. 19:22

Soros, vagy párhuzamos: Mindenki értette a lényeget - ... kivéve téged!? -, sebaj nézzünk utána!
https://zrinyi-encs.edu.hu/fizika/fizik ... csols.html
Hmm. gondolkodik.gif
Én úgy látom, hogy a párhuzamos kapcsolás bizony mást jelent, elosztó esetében szerintem szóba sem jön, de ezt az elektromasságban jártas kollégák biztos megtudják mondani.
Természetesen megértettem, még ha rosszul is írtad.
De nem baj, ha tudod mit írsz.
Az általad linkelt okosítót, ha elolvasod, bizony rájössz végre, mit jelent a soros és a párhuzamos kötés. Próbáld meg értelmezni...
A személyeskedéstől pedig tartózkodjál a továbbiakban.
Köszi.
Neked is BUÉK !

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Redguy »

Rock60 írta:
2024.12.28., szomb. 18:13
Redguy írta:
2024.11.27., szer. 14:56

Lehet, rosszul gondolom, de ez csak akkor ér valamit, ha sorba vannak kötve a dugaljak.
Ha csillagpontos a bekötés - ami a jobb megoldás -, akkor minden aljzatban meg kellene ezt csinálni, mert különben csak ezt az egy aljzatot járatod.
Egyrészt nem sorban, hanem párhuzamosan.

Másrészt minden meleg a meleggel, hideg a hideggel, föld a földdel kontaktusba van egymással, függetlenül attól, hogy csillagba, vagy párhuzamosan vannak-e kötve.
Soros, vagy párhuzamos: Mindenki értette a lényeget - ... kivéve téged!? -, sebaj nézzünk utána!
https://zrinyi-encs.edu.hu/fizika/fizik ... csols.html
Hmm. gondolkodik.gif
Én úgy látom, hogy a párhuzamos kapcsolás bizony mást jelent, elosztó esetében szerintem szóba sem jön, de ezt az elektromasságban jártas kollégák biztos megtudják mondani.
Másrészt: csillagpontos bekötés esetén (mivel itt arról van szó), ha x aljzatba dugva "járatja" akkor a többi aljzat nem fog bejáratódni, - vagy csak nagyon-nagyon sokára - hiába van összekötve a "meleg a meleggel"...
[személyeskedés kimoderálva - Aszpirin]
Neked is boldog karácsonyt! bravo.gif
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2761

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Rock60 írta:
2024.12.28., szomb. 18:13
Redguy írta:

Lehet, rosszul gondolom, de ez csak akkor ér valamit, ha sorba vannak kötve a dugaljak.
Ha csillagpontos a bekötés - ami a jobb megoldás -, akkor minden aljzatban meg kellene ezt csinálni, mert különben csak ezt az egy aljzatot járatod.

Másrészt minden meleg a meleggel, hideg a hideggel, föld a földdel kontaktusba van egymással, függetlenül attól, hogy csillagba, vagy párhuzamosan vannak-e kötve.

230v-os fali aljzatok, megszakítás és anyagváltás nélkül bekötve. :smile53:
TJ.
Csatolmányok
230v fali aljzatok bekötése megszakítás nélkül.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Rock60
Őslakos
Őslakos

Redguy írta:

Rock60
Őslakos
Őslakos

Shimano írta:
2024.12.25., szer. 10:53
Voyager írta:
2024.12.25., szer. 10:11

Most lebuktunk! :D1
Basszus,tényleg,lebuktunk mint kacsa a vízben. :D Kb 15 éve nem nyúltam hozzá az elosztómhoz ha már itt vagyunk az elosztók közt...
Ne feltétlenül magadból induljál ki, lehet, hogy Te kevesebbet variálsz, mint az átlag.
Ha már elosztó. Én még soha nem cseréltem ki az elosztómat... :ohnoohnoohno:

Rock60
Őslakos
Őslakos

Shimano írta:
2024.12.25., szer. 09:24

Szerintem az a jó ha nyugi van,mert egyrészt fárasztó lehet a sok sok keresés,másrészt meg megette a fene azt a hifit,+ egyéb hobbit is,amit állandóan jobbítani kell. ;)
Legyünk már egy fokkal kevésbé álszentek, ha kérhetném... :smile53:

Nemigen ismerek itt a körünkben senkit, aki ha teheti , ha nem is óriási lépésekben, de ne próbálna apránként javítgatni ezt - azt...
Egy kis alátét ide, egy DC dugó oda, egy tápkábel amoda, meg még másik száz ba..ás, , amiről csak hallomásból tudok, ugye, Zoli ?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cables írta:
2024.12.25., szer. 10:02
Ok, de ennek picit ellentmond, hogy napi több beírással vagytok itt jelen, ezekben kifejezetten hangminőséggel kapcsolatos topikokban. Tipikus vizet prédikálok, bort iszok hozzáállás.
Szerintem a zene, a zenehallgatás szeretete jól megfér a hifizés, kütyüzés mellett.
Amúgy ez egy hifis, és nem zenei témájú fórum. Még jó, hogy itt a hangzást javító törekvéseinkről beszélgetünk, és nem a zenéről. Annak is megvan a helye.
Ha most ebben a topicban leírom, hogy mennyire elégedett vagyok az elosztómmal, az teljesen helyén való, de ha azt írom, hogy a jelenleg hallgatott lemezen, mennyire tetszik Ben Webster játéka, az már teljesen off. Kell beszélgetni ez utóbbiról is, de a maga helyén.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6203

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

:noproblemo:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Voyager írta:
2024.12.25., szer. 10:11
cables írta:
Ok, de ennek picit ellentmond, hogy napi több beírással vagytok itt jelen, ezekben kifejezetten hangminőséggel kapcsolatos topikokban. Tipikus vizet prédikálok, bort iszok hozzáállás.
Most lebuktunk! :D1
Basszus,tényleg,lebuktunk mint kacsa a vízben. :D Kb 15 éve nem nyúltam hozzá az elosztómhoz ha már itt vagyunk az elosztók közt,és ez biztosan nagy érvágás lehet abban a hangminőségben amit kapok,de akkor sem piszkálgatom,és hogy miért,?mert csak. ;)
Szoktam nézegetni a horgász oldalakat is,mert én az is vagyok,horgász,ráadásul az elvetelmültebb fajtából,tehát ha csak tudok megyek akár az időjárástól függetlenül is,és van hogy hozzá is szólok némely témához,de új cuccot már vagy 8-10 éve nem vettem,de biztosan vizet prádikálok azokon az oldalakon is,vagy inkább nem. :smile29:
Engedtessék már meg azt,hogy ahhoz a hobbihoz ami érdekli az embert,hozzá is szóljon egy egy adott fórumon,ha már ez a lehetőség is adott ebben a szép új világunkban.
Én egyébként nem szoktam itt naponta több beírást bepötyögni,csak hogy ezt is tisztába tegyük.Néha ugyan elkap a hév,de leginkább csak nézelődöm.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

cables írta:
Most lebuktunk! :D
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Shimano írta:
2024.12.25., szer. 09:24
cables írta:
2024.12.25., szer. 06:02
Talán azért, mert a hobbink lényege a jobb hang állandó keresése.
Egyeseknél,ezt tedd hozzá. ;) Van aki a zene szeretete,élvezete miatt tart otthon hifit,és vannak azok is,akik a zenén már túl vannak. :D Emlékeztek,volt valami hasonló komment egykor itt,amit szó szerint már nem tudok idézni,de ez a mi már a zenén már túl vagyunk részlet berögződött. :D
Szerintem az a jó ha nyugi van,mert egyrészt fárasztó lehet a sok sok keresés,másrészt meg megette a fene azt a hifit,+ egyéb hobbit is,amit állandóan jobbítani kell. ;)
Kétféle ember létezik: aki azért hallgat zenét, hogy hifizhessen, és aki azért hifizik, hogy élvezhesse a zenét.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Hozzászólás Szerző: Shimano »

cables írta:
2024.12.25., szer. 06:02

Talán azért, mert a hobbink lényege a jobb hang állandó keresése.
Egyeseknél,ezt tedd hozzá. ;) Van aki a zene szeretete,élvezete miatt tart otthon hifit,és vannak azok is,akik a zenén már túl vannak. :D Emlékeztek,volt valami hasonló komment egykor itt,amit szó szerint már nem tudok idézni,de ez a mi már a zenén már túl vagyunk részlet berögződött. :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”