Nyílván csak ha a maradék 1 fázison rendben elketyeg a kecó.istvan01 írta: ↑2024.12.27., pén. 21:25Nem, nem magyarázok. Érvelni kell, szempontokat lehet felsorolni, aztán ki-ki elfogadja, vagy nem.supravox írta: ↑2024.12.27., pén. 20:30Hát ha megoldható lenne én 1 fázisra rábíznék mindent.
A maradék kettőre meg rákötnék egy megfelelő 400/230 leválasztótrafót..
Sztem a létező legjobb ami a hifi tápellátását érheti.
De csak tapasztalataim vannak.
Müszaki magyarázatot majd az istvan01
Már ha egyetért
A 400/230V leválasztó trafónak is van előnye és hátránya is. A 230/230V leválasztóhoz képest jobb a közös módusú zajcsillapítása, differenciális csak kevéssel jobb. Hátránya, hogy mint minden trafó valahol zúg-búg, tehát csak úgy jó, erős túlméretezett és teljesítményre és gerjesztésre. Trafónak is valami saját hangja, Tehát el kell dugni a lakásban. Jobb ebben a toroid, kisebb feszültség esése, de annak DC érzékenysége mindig nagyobb mint az EI trafóknak. Az indítási (inrush) áramát is lassítani kell, erre is készülni kell.
Lakás kettő fázisát erre lefoglalni, a többi fogyasztót mind a harmadik fázisra? Ehhez alaposan meg kell gondolni a várható együttes fogyasztók áram igényét.
Erre volt egy erős példám sok évvel ezelőtt. Cégvezetőm megbízta a cég egyik villanyszerelőjét a teljesen felújított lakásában konyhája villamos hálózat kiépítésével, megadott helyeken konnektorokkal, világítással. Elkészült. Feleség letesztelte. Bekapcsolt sorban minden konyhai eszközt, mikró, hűtő, elszívó, mosogatógép, kerámia tűzhely stb. Az egy dolog, hogy lehúzta a kismegszakítót, megszakítókat, de több helyen megégett a vezeték, konnektor. A nagyobb fogyasztókat illik mindig külön leágazásról vezetékezni, biztosítani, ez az egyeztetés elmaradt.
Igen tud össze-vissza búgni de nálam fent van a padláson egy rugós alátámasztással el van csatolva.
2db 1,6kW-os van sorbakötve.
Egy magyar trafógyártó úriember készítette.
Nem hifista
De hifisztikai szempontokat figyelembevéve.
Amiket én nem tudok mert az instrukciókat nem én adtam.
A szekunder oldali feszültséget +- 5%-ban lehet a sorkapcson vàltoztatni.
Ehhez fogható dinamikàt amit ezzel sikerült megvalósítani semmilyen más kütyü nem volt képes.Nálam...
Égvilágon semmi nem zavar rá a hálózaton keresztül a hangra.
Legalábbis nem hallani..
Ja és a hifitől 4m-re sikerült egy 3m-es földszondát 2m-re lekalapálni a földbe.
A földelést onnan kapja a cájg.