Dögös ez a lemezjátszó.
A káván/burkolaton belül maga a futómű lábakon áll, vagy valamilyen - klasszikus értelemben vett - felfüggesztésen támaszkodik/lóg ?
supravox írta: ↑2024.12.22., vas. 15:18Csak úgy... A lemez Korai Electric 2020supravox írta: ↑2024.12.22., vas. 13:24Amúgy pár éve egy HES-en hallottam.
Hiába volt Technics elektronika és hangfal.
Illetve AT hszedő ami nem a kedvencem.
A futómű jósága olyan szinten érzékelhető volt,hogy csak pislogtam.
Végtelen nyugalom ötvözete a mindenen átromboló erővel.
Kitörölhetetlen emlék.
Az erre fogékonyaknak meleg szívvel ajánlom.
Finom kis zene

Na jah.
Örülök a pozitív tapasztalatoknak.DeProtector írta: ↑2024.12.22., vas. 14:25
De így kb egy hónap után mindenesetre nagyon bíztató.
Eleve jobban passzol bele a Koetsu már csak a tömege miatt is. Ebben nem csak szól, hanem énekel. Szerintem most hallom csak a valódi hangját.
A mélyei fantasztikusak. Nem gondoltam, hogy van még hova fokozni, de bőven volt ezek szerint. Ezenkívül a tere nagyságrendekkel jobb, ami talán a Linn legnagyobb gyengesége, így jól kiegészíti az eddigieket.
Persze, hogy nem. Nem úgy születtem.
supravox írta: ↑2024.12.22., vas. 13:24Amúgy pár éve egy HES-en hallottam.Voyager írta: ↑2024.12.22., vas. 12:59Hát mikor először megláttam mint valós példányt térdre rogytam és úgy zokogtamsupravox írta: ↑2024.12.22., vas. 12:55
Kegyetlenül jó a digitális verzió is.
Ez nem is kérdés. Dettó!
És ha már lemezjátszó. SL-1000R - Eléggé eszelős a cucc.![]()
youtu.be/u3zC08bpt1w![]()
Az én szememnek egy csodaszép műtárgy
Az egyetlen lemezjátszó amire a mostanit elcserélném.
Amúgy kíváncsi is lennék,hogy hangzásban hova jutottak kb. 25 év alatt.
Hiába volt Technics elektronika és hangfal.
Illetve AT hszedő ami nem a kedvencem.
A futómű jósága olyan szinten érzékelhető volt,hogy csak pislogtam.
Végtelen nyugalom ötvözete a mindenen átromboló erővel.
Kitörölhetetlen emlék.

Még nem volt.
Voyager írta: ↑2024.12.22., vas. 12:59Hát mikor először megláttam mint valós példányt térdre rogytam és úgy zokogtamsupravox írta: ↑2024.12.22., vas. 12:55Kegyetlenül jó a digitális verzió is.Ez nem is kérdés. Dettó!Igen megvanés tényleg nagyon jól szól.
Csak hát nagyon szeretem a lemezjátszómat és ha lehet inkább azt hallgatom.
youtu.be/u3zC08bpt1w![]()
Az én szememnek egy csodaszép műtárgy
Az egyetlen lemezjátszó amire a mostanit elcserélném.
Amúgy kíváncsi is lennék,hogy hangzásban hova jutottak kb. 25 év alatt.

supravox írta: ↑2024.12.22., vas. 12:55Kegyetlenül jó a digitális verzió is.Ez nem is kérdés. Dettó!Igen megvanés tényleg nagyon jól szól.
Csak hát nagyon szeretem a lemezjátszómat és ha lehet inkább azt hallgatom.
youtu.be/u3zC08bpt1w
Kegyetlenül jó a digitális verzió is.Voyager írta: ↑2024.12.22., vas. 12:46Köszi
Sajnos ÁLTALÁBAN az a tapasztalatom,hogy kb. az utóbbi 10 év digit vs analóg kiadványai közt a digit nyer.
Nem kicsit.
De teszek egy kísérletet a Deva lemezzel is.
Ne mondja Rock,hogy csak dumálok róla és fin...om nincs mit beszélek![]()

Kegyetlenül jó a digitális verzió is.Köszi
Sajnos ÁLTALÁBAN az a tapasztalatom,hogy kb. az utóbbi 10 év digit vs analóg kiadványai közt a digit nyer.
Nem kicsit.
De teszek egy kísérletet a Deva lemezzel is.
Ne mondja Rock,hogy csak dumálok róla és fin...om nincs mit beszélek
http://webshop.zagarmusic.com/product/d ... ag-12vinyl

Nem.

Azért az nem agyműtét, szerintem.
Jól tetted...DeProtector írta: ↑2024.12.22., vas. 09:30
De végül megtetszett, és mivel a régieknek azért más a hangjuk mint az újaknak, nem is piszkálom a kérdést. Ezen fejlesztettem amit akartam, aztán most jól elvagyok vele.

A vizszint kotelezo (meg mas egyeb is pl a magassaga pl.)
Tavaly előtt jártam Zeke Attilánál - Dream Audio - Ő is forgalmazza, vagy legalább is akkor még forgalmazta a Linnt.dixie-chicken írta: ↑2024.12.22., vas. 07:27
...Elmondták hogy felszámolták a Linn dolgaikat,a lemezjátszó bedobozolva van még,és úgy is fogják odadni,nem fogják összeszerelni,ezért az ár olyan amilyen...
Van egy másik összerakott példány a Home Center/Home Audo-nál...
A Limar már évek óta nem foglalkozik a Linn-el,gondolom felmérték a helyzet milyen a MO-i piacigény...
Érdekes a világ.supravox írta: ↑2024.12.21., szomb. 18:57Hoppásutemenyx írta: ↑2024.12.21., szomb. 18:41Nem akarnék konmentháborút generálni, de a J1 tényleg egy rémálom beállíthatóságban. Viszont ez azért van, mert ha amúgy jól van beállítva, akkor meg az előnyei mutatnak pont annyira előre.
Epp most vettem 2 teljesen uj elektronikus lemezt az egyik egy Zságer Balázs, a másik egy Deva lemez, mindkettőt a Zságer adja ki, rohadt jol szolnak. J1-en meg főleg.
A magnószalaghúzás hang meg hogy lassú vontatott az az, amikor marhara nemjó a tányér felfüggesztése és/vagy meghajtása, szoval ott ezzel tenyleg gond lehetett. Sajnos egyaltalan nem olyan gep, hogy hazaviszed, leteszed es elvezed. Napokig csak kinlodas.
A Deva kijött vinilen ezek szerint?

Akkor úgy tűnik csak én fogtam ki bunkó napjukat.dixie-chicken írta: ↑2024.12.22., vas. 08:36
Vertere szerepel a Bartimex-nél is...keresd @alto-t(habár maga lemezjátszót nem látok a kinált terméklistán,de biztos tud segiteni)

Vertere szerepel a Bartimex-nél is...keresd @alto-tDeProtector írta: ↑2024.12.21., szomb. 22:58Nagyon meglepődtem én is, mert egyszer voltam náluk korábban hangfal mustrán. 3-at, 4-et is meghallgattam, teljesen normálisak voltak.
A Vertere pedig különösen érdekelt volna, mert az elég ritka dolog idehaza. És sajnos csak ők forgalmazzák.

én 1x voltam személyesen,közvetlenül még az idie HES elött,tök normális eladó fogadott,vlmi pitiáner Sonus Faber oldalboritásokért mentem,a haverom részére...megkérdeztem hogy vásárlás után körbenézhetek-e egy kicsit,segitőkészen körbevezetett az eladó (Gábor?),felmentünk az emeletre is (!)..no ott van egy pár "csodabogár" dologDeProtector írta: ↑2024.12.21., szomb. 21:43Ezzel a konkrét lemezjátszóval van egy "jó" sztorim.dixie-chicken írta: ↑2024.12.21., szomb. 17:11
ha vlkit érdekel,jóárazva van egy LP12 Majik,vadi új,bedobozolva:
https://audiophile-szalon.hu/termek/lin ... mezjatszo/
![]()
Mikor letettem a Soulines-ról, kettő lemezjátszó érdekelt igazán. A Sondek és a Vertere. Mondom de jó, mindegyik van az Audiophile Szalonban, egy helyen meg lehet hallgatni őket ugyan abban a rendszerben.
Felhívtam őket, de egy olyan beszélgetésben lehetett részem, amit azóta sem tudok hova tenni.
Felveszik, mondom ez a két lemezjátszó érdekelne, meg lehet-e hallgatni őket egy rendszerbe kötve? "Azt minek?"- jött a válasz. Mondom azért, mert egyiket sem hallottam még érdemben. "Felesleges. Ezek már annyira magas szintű készülékek, hogy egyátalán nincs saját hangjuk. A csapágyazás tökéletes, a meghajtás hibátlan. Csak a fonó meg a hangszedő hangját fogom hallani." De mondom azért mégiscsak jó lenne, mert még csak lövésem sincs, hogy melyik milyen hangi élményt ad, milyen stílusban zenél, milyen jellemzőik vannak. Meg úgy egyáltalán milyenek egymáshoz képest is, miben hasonlítanak, vagy épp miben nem. "Abban hasonlítanak, hogy mindegyik szíj hajtású, van rajtuk tányér és kar. Mindegyiknek 4 lába van." Ezen a ponton már nem akartam elhinni amit hallok. Egy fél mondattal lezártam és letettem.
Azt a pökhendi, lesajnáló hangnemet amit előadott nekem az "eladó" felfogni nem tudtam. Mindezt úgy, hogy szerintem elég alap dolgok érdekeltek volna 1,5-2 milliós lejátszókkal kapcsolatban. Ráadásul úgy, hogy lett volna konkrét vételi szándékom is, ha valamelyik megtetszik és mondjuk haza is lehet hozni meghallgatni, mint kb minden normális helyen.