Szerintem nem érdemes ezzel sokat vesződni. Úgyis a füled a fontos, nem a műszerek, mérések.revox írta: ↑2024.12.12., csüt. 15:24ha jól emlékszem, ez a lemezjátszó a fordulatszámot is minden bekapcsoláskor beállítja halálpontosra... Épp most szívok ezzel... az egyik tápegységemben a trimmerpotit koppig tekertem (megtaláltam Big! nem volt túl nehéz), de koppon is csak 44,85 a fordulatszám, így megy a TMP Audioba némi revízióra... a 33 az jó. de azt néztem, telefonos méréssel,ami azért tudjuk,hogy halálpontos, hol 33,32, hol 33,34, 33,35-öt mér, néha 33,33-at
![]()
de ez vicces volt... mivel mérjem...
telefon... ja, két app, két eltérő értéket mér
sablon és lámpa 50Hz-e... még talán jónak is tűnik ,de megnyugtattak ToMPiék, hogy a mi 50Hz-ünkre aztán megint ne vegyek mérget.
telefon,stroboszkóp app és 50Hz... ez volt a legmókásabb, mert a 33-ason, néha a 45-ös jelek "álltak" mozdulatlanul![]()
maradtam a lámpafényél és annál az app-nál,ami a lámpafényes jó beállításnál is a 33,33-at mutatja... hogy jó e? azt nem tudom... ha majd lesz időm és ingerenciám, előveszek olyan lemezt,ami megvan CD-n is és kapcsolgatom, hátha kiadja
Ha mondjuk egy 8-ad vagy 16-od hanggal mélyebb vagy magasabb a zene azt úgyse halljuk meg. (A negyedhangot (kis szekund fele) már sajnos igen, tapasztalat.) Akkor meg szerintem felesleges azon rugózni, hogy most 33.2 vagy 33.3 a fordulatszám. Igaz : 45-ösnél már kicsit sz@rabb a helyzet, mert ott jobban hallani az eltérést. Nem tudom miért (nem értek hozzá), csak tapasztalat.