zoli73 írta: ↑2024.12.11., szer. 09:58
Rock60 írta: ↑2024.12.11., szer. 09:11
Snipi írta: ↑2024.12.10., kedd 10:09
Nekem volt Preludium-om, még az első szériás.
Vifa hangszórókészlete megegyezik a Heybrook HB 1-el, a keresztváltója és a doboza Vidi ügyködés.
Én nem hallottam ezt a dobozt, de HB1 - et többet is, meglepő lenne, ha túl tudna lépni a donoron.
Az eredeti HB1 akkoriban nem volt annyira rossz, különösen az Orion, Vodeoton, és kommersz Japán dobozokon szocializálódott fülünknek - pl. az agyohájpolt Pioneer HPM 60 - at rendesen átugrotta - de ma már kívül esik azon a körön, hogy bárkinek szívesen ajánlanám.
Az akkori Videoton hangsugárzóknál egyértelműen jobb volt, köszönhetően a hangszórókészletének, de én meglepő ajálásnak tartom azokra a zenékre, amiket a kérdező hallgatni szeretne rajta.
Rock-ra, és elektronikus zenére nem tudom elképzelni. Hallottam nemegyszer, különféle erősítőkkel, az egyik barátom másodrendszerében ma is van, de nekem valahogy sohasem tetszett.
legalább megfogtad a lényeget,hogy milyen zenékre kell... mert le lett írva. (haverod cucca akkor problémás valahol,majd a végére kiderül)
...
Egyszer, meg nem mondom, hogy került hozzám egy pár. Bekötöttük egy 30 Wattos Moth erősítőre és egy semmilyen,de nem feltétlenül rossz hangú Nakamichi MB4 CD játszóval etettük, full kondo kls spc madzagokkal. Egy baromi nehéz állványon volt,amit a haver faterja szószerint kazánlemezből készített, az alsó és felső lapot összekötve egy kb 100mm átmérőjű acélrúddal. 4 tüske alúl, felül, kész. Na,ez olyat szólt a klasszikus Belafonte Carnegie Hall aranylemezzel és a Rammstein Sehnsucht-al is, mint a fene. Kürthy meg nem győzött headbengelni hozzá
de korábban dbrnszk kollégánál, nagyon korábban, Pioneert A400 erősítővel és nem emlékszem milyen forrással is élményszámba ment a hangja. Még korábban, lenyomtunk ilyennel szilveszteri bulit is, még suhanc korunkban,amikor azt se tudtuk, mi a fene az az audiofil. ez a xar bírja, ...amíg bírja...
Ami nálam volt, akkor került vagy 30ezerbe. Egyszer csörgött a telefon, a kijelzőn CsI (Csontos István). Aszongya, te revox, egyik ismerősnek (neve elhangzott, elég ismert muzsikus,de nem akarom hülye szituba tenni, hogy a muzsikusi fizetésből ezen az árszinten kellett keresnie) kellene valami olcsó, de normális hangfal, nincs valamid? Mondom: Preludium B31, 30ezer... OK, köszi...
Miben más,mint a HB1? all Rounderebb sokkal. és a felsorolt zenékra jobb választás, mint a finomkodó, de kicsit véknyabb HB1
...
hogy a mesének vége legyen és Zolival kezdtem, vele zárom: Haver cuccára nézzetek rá,mert valami nem kóser. Kürthyvel,amikor döngettük, kis-Solonak hívtuk, célozva arra, abban a konfigban erősen hasonlított az Avantgarde Solo hangjára, csak nyilván azért kisebb hang és főleg a vége kisebb. De, ahol kell finom, ahol kell vereti. Absz élhető hangú doboz
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu