Ez nem csak nagyon szép, ez nagyon jó is, nekem elhiheted.

Ez nem csak nagyon szép, ez nagyon jó is, nekem elhiheted.
Szia!Big írta: ↑2024.12.11., szer. 17:22Örülök, hogy tudtam segíteni! Azt nem tudom mit értesz az alatt, hogy "tönkre vágja a felfüggesztést", majd megírod, de pár tapasztalati dolgot megosztanék veled, ha már márkatárs/sorstárs vagy/lettél, én több mint 25 éve élek vele........
Futómű: az egyik legfontosabb és leghatékonyabb "tuning" ezeken a masinákon a felfüggesztés rugóinak cseréje (Linn LP12 fekete színű lapos keresztmetszetűre, pár éve én ELEX-től vettem akkor még LIMAR, szerintem most is tud ebben segíteni) ez által feszesebb lett a futómű ami a hangban is jelentkezett, tisztább, nyitottabb, világosabb hangkép, mély közép magas tartomány nekem tetszőbb arányai stb. Ehhez még adott egy kicsit a hangkar alatti plinth cseréje (a gyári műanyag, bakelit vagy danamit, szóval nem tudom mi cseréje perunal-ra) lásd fotó, illetve az eredeti gumi lábak cseréje aluminium Nordost Pulsar Points-ra.
DSCN8837.jpg
DSCN8829.jpg
Meghajtó szíj: én csináltattam, évek óta semmi gond vele, annyit tudok segíteni, hogy megmérettetem ahol csináltattam (ott van hozzá sablon amivel meglehet mérni a belső kerületet), meg megkérdezem mennyiért csinálnak egy ilyet manapság.
Fúú.
dixie-chicken írta: ↑2024.12.11., szer. 19:25@Big:milyen lemezleszoritó az amit használsz ?...lefényképeznéd légyszives "felforditva" ?...köszi![]()
Köszönöm!
Nagyon patent állapotú az Ariston - od, gratula !
Örülök, hogy tudtam segíteni! Azt nem tudom mit értesz az alatt, hogy "tönkre vágja a felfüggesztést", majd megírod, de pár tapasztalati dolgot megosztanék veled, ha már márkatárs/sorstárs vagy/lettél, én több mint 25 éve élek vele........Hifimad írta: ↑2024.12.11., szer. 00:24Kösz szépen!Big írta: ↑2024.12.10., kedd 20:35Igen 2 fokozatú hornyolt tárcsa, az hogy bronz vagy aluminium a leírás szerint attól függ, hogy 50 vagy 60HZ (230 vagy 110V) lásd fotó, négyszöglet keresztmetszetű a szíj és kézi áthelyezős.Hifimad írta: ↑2024.12.10., kedd 20:03
Ok, a kérdés: a 110 SL-en is 2-fokozatú a motoron lévô tárcsa (a 11-esen ez bronz színû) és alkalmazták a 110-esnél is az ún. “clutch rendszert”, illetve milyen szíjat használ (lapos, négyszöges vagy kör keresztmetszetût)? A többi kérdésem kimondottan a 11 vagy 11S modellekre vonatkozna.
Névtelen.jpg
www.STADTAUS.com_ariston_rd80_rd11_rd110.pdfTaláltam jópár új infót a leírásban. Nekem is négyszögletes szíjam van, azt hiszem ebay-es beszerzés, de nagyon merev és tönkre vágja a felfüggesztést. Van infód a szíj hosszáról esetleg?
Ezzel teljesen egyetértek.
Kösz szépen!Big írta: ↑2024.12.10., kedd 20:35Igen 2 fokozatú hornyolt tárcsa, az hogy bronz vagy aluminium a leírás szerint attól függ, hogy 50 vagy 60HZ (230 vagy 110V) lásd fotó, négyszöglet keresztmetszetű a szíj és kézi áthelyezős.Hifimad írta: ↑2024.12.10., kedd 20:03Ok, a kérdés: a 110 SL-en is 2-fokozatú a motoron lévô tárcsa (a 11-esen ez bronz színû) és alkalmazták a 110-esnél is az ún. “clutch rendszert”, illetve milyen szíjat használ (lapos, négyszöges vagy kör keresztmetszetût)? A többi kérdésem kimondottan a 11 vagy 11S modellekre vonatkozna.
Névtelen.jpg
www.STADTAUS.com_ariston_rd80_rd11_rd110.pdf
Igen 2 fokozatú hornyolt tárcsa, az hogy bronz vagy aluminium a leírás szerint attól függ, hogy 50 vagy 60HZ (230 vagy 110V) lásd fotó, négyszöglet keresztmetszetű a szíj és kézi áthelyezős.Hifimad írta: ↑2024.12.10., kedd 20:03Ok, a kérdés: a 110 SL-en is 2-fokozatú a motoron lévô tárcsa (a 11-esen ez bronz színû) és alkalmazták a 110-esnél is az ún. “clutch rendszert”, illetve milyen szíjat használ (lapos, négyszöges vagy kör keresztmetszetût)? A többi kérdésem kimondottan a 11 vagy 11S modellekre vonatkozna.
Ok, a kérdésBig írta: ↑2024.12.10., kedd 17:141980-as évek eleje, de a kérdést még nem tudjuk, így válaszolni is nehéz rá.Ne gondold túl a dolgot eget rengető különbségek azért nincsenek köztük................
Szívesen adok tanácsot, ingyen van
1980-as évek eleje, de a kérdést még nem tudjuk, így válaszolni is nehéz rá.
Igen, az RD110SL. Sajnos nem vagyok tisztában az Aristonok idôrendjével, de ha jól gondolom, akkor a 110-es egy késôbbi modell, nem a 70-es évek elejérôl származik. Nekem a sima 11-es van, igaz abból nem az elsô verzió a dupla kapcsolóval.
Ha úgy vesszük, igen.
Szó sincs itt high - endről.
Az a helyzet, hogy kb. mindenki képben van arról, amiről beszélünk, de az igazságnak több oldala van, nem csak kettő.Pointe írta: ↑2024.12.10., kedd 12:13Nem, ez a találkozás a realitással, a valós emberek valós igényeivel :-)wasiliy888 írta: ↑2024.12.10., kedd 10:56De az egész hifi és zenehallgatás nagyfokú degradálása ez a soundbaron hallgatni bármit.
Mindenki szereti a zenét, de nem mindenkinek van igénye arra, hogy napi két-három albumot végighallgasson a sztereó székben kucorogva.
Ennyire azért nem kellene ledegradálni más zenehallgatási szokásait, lehetőségeit, igényeit.wasiliy888 írta: ↑2024.12.10., kedd 10:56Nem kétlem, hogy Pointe fórumtárs meg tud ítélni pontosan egy lemezjátszót, hogy az milyen minőséget képvisel, hogy elfogadható, jó, vagy közepes, stb.b4xter írta: ↑2024.12.10., kedd 00:21Csak azért van, mert a válaszadók többsége rögtön high-end magasságokban gondolkodik. Szerintem igenis érdemes belevágni a lemezezésbe kezdőként, olcsóbb eszközökkel is, egy bizonyos szint fölött. Mondjuk a bluetooth-t én is kihagynám az egyenletből; ha már analóg a forrás, ne vigyünk bele A/D-D/A elemeket pluszban, amik még a codec-ek miatt veszteséges módon tömörítenek is... Egyébként teljesen egyetértek a hozzászólásoddal. Csöves láncban sokszor hallgatok Spotify-t is, nem túl szofisztikált streamerről (Yamaha WXC-50), és az is szuperjó. Mondom ezt egy 2000+ darabos LP gyűjtemény birtokában.
De az egész hifi és zenehallgatás nagyfokú degradálása ez a soundbaron hallgatni bármit. Azt egész egyszerűen nem erre találták ki. Még egy régi, használt belépő szintű sztereó erősítő is fényévekkel jobb, egy kicsi polcsugárzóval. Akkor is ha több százezer forintba került a soundbar.
Nem, ez a találkozás a realitással, a valós emberek valós igényeivel :-)wasiliy888 írta: ↑2024.12.10., kedd 10:56De az egész hifi és zenehallgatás nagyfokú degradálása ez a soundbaron hallgatni bármit.
Nem kétlem, hogy Pointe fórumtárs meg tud ítélni pontosan egy lemezjátszót, hogy az milyen minőséget képvisel, hogy elfogadható, jó, vagy közepes, stb.b4xter írta: ↑2024.12.10., kedd 00:21Csak azért van, mert a válaszadók többsége rögtön high-end magasságokban gondolkodik. Szerintem igenis érdemes belevágni a lemezezésbe kezdőként, olcsóbb eszközökkel is, egy bizonyos szint fölött. Mondjuk a bluetooth-t én is kihagynám az egyenletből; ha már analóg a forrás, ne vigyünk bele A/D-D/A elemeket pluszban, amik még a codec-ek miatt veszteséges módon tömörítenek is... Egyébként teljesen egyetértek a hozzászólásoddal. Csöves láncban sokszor hallgatok Spotify-t is, nem túl szofisztikált streamerről (Yamaha WXC-50), és az is szuperjó. Mondom ezt egy 2000+ darabos LP gyűjtemény birtokában.
Tökéletesen egyetértve veled csak annyival egészíteném ki, hogy bár én is nagy analóg hívő vagyok, buzdítanék is mindenkit a lemezhallgatásra, de egy kezdőnek, akinek ráadásul a lehetőségei is korlátozottak, neki semmiképpen sem ajálanám. Az ilyen embernek ideális a stream világa.DeProtector írta: ↑2024.12.10., kedd 01:01Részben én is igazat tudok ennek adni amit mondasz, de szerintem a lemezjátszózás egy bizonyos szint alatt kb a tűrhetetlen kategória. És sajnos a digitálishoz képest sokkal feljebb van az a szint, ami már tolerálható.b4xter írta: ↑2024.12.10., kedd 00:21
Csak azért van, mert a válaszadók többsége rögtön high-end magasságokban gondolkodik. Szerintem igenis érdemes belevágni a lemezezésbe kezdőként, olcsóbb eszközökkel is, egy bizonyos szint fölött. Mondjuk a bluetooth-t én is kihagynám az egyenletből; ha már analóg a forrás, ne vigyünk bele A/D-D/A elemeket pluszban, amik még a codec-ek miatt veszteséges módon tömörítenek is... Egyébként teljesen egyetértek a hozzászólásoddal. Csöves láncban sokszor hallgatok Spotify-t is, nem túl szofisztikált streamerről (Yamaha WXC-50), és az is szuperjó. Mondom ezt egy 2000+ darabos LP gyűjtemény birtokában.
Valahogy a digitális lejátszás sokkal megengedőbb alap szinteken is.
Pl egy Philips 614-et simán el tudok hallgatni. Denon hm. erősítőt airplay-en keresztül spotify-al simán el tudok hallgatni, de még a telefonomat kábellel rákötve egy GGMM M3-ra is jó háttérzenének.
De anno mikor kitaláltam, hogy kell egy lemezjátszó és gyűjteményt is szeretnék mellé, egy Linn Axis-Akito-K9 kombóval kezdtem, de csak a bajom volt vele.
A Manticore Mantra - Jelco 750 - Denon 103 volt az első, amire azt tudtam mondani, hogy most már hallgatható.
De ugyanebben a rendszerben egy 614-es simán elmegy. Szóval szerintem sajnos feljebb kezdődik (új készülékeknél meg pláne) a legalább vállalható szint.
Mondjuk egy Rega P3, ha már ajánlani is illene valamit.
De a bluetooth...azért kár pénzt kiadni.
(A kérdezőnek amúgy nem ártana szerintem mérlegelnie azt is, hogy mennyit szán majd rá később. Mert egy új lemez is 12-14e ft.)