Még lehet fokozni ezt is.A befutó hosszas hallgatózás után ez lett:

TJ.
Még lehet fokozni ezt is.A befutó hosszas hallgatózás után ez lett:
A szent grál Bendix 6900 üzemben..
Na ez az, a jó múltkor egy Lampiator Pacific DAC-ba kerestek 5U4GB csövet, Takatsuki volt benne...vittem...
SoundMania írta: ↑2024.12.10., kedd 08:20Már hogyne lennének szent grál csövek! Nem véletlenül!tonya írta: ↑2024.12.09., hétf. 20:52Szent grál cső nincsen, ezért érdemes többféle gyártmányt is beszerezni, aztán indulhat a tube rolling, ami nálam esetleg legjobb hangot eredményezi, az nem biztos, hogy másnál az lesz a legjobb.... ez egy ilyen játék, nyilvánvalóan ennek van költség vonzata is, ezért érdemes az előfok csövekkel kezdeni, de egyet biztosan leszűrtem több év tapasztalatából (és egy többé kevésbé megnyugtató cső készlettel otthon ), hogy ma nem tudnak olyan csöveket gyártani mint régen, legalábbis én még nem találkoztam ilyen új gyártású csővel...
Köszönjük Emese ....
Már hogyne lennének szent grál csövek! Nem véletlenül!tonya írta: ↑2024.12.09., hétf. 20:52Szent grál cső nincsen, ezért érdemes többféle gyártmányt is beszerezni, aztán indulhat a tube rolling, ami nálam esetleg legjobb hangot eredményezi, az nem biztos, hogy másnál az lesz a legjobb.... ez egy ilyen játék, nyilvánvalóan ennek van költség vonzata is, ezért érdemes az előfok csövekkel kezdeni, de egyet biztosan leszűrtem több év tapasztalatából (és egy többé kevésbé megnyugtató cső készlettel otthon ), hogy ma nem tudnak olyan csöveket gyártani mint régen, legalábbis én még nem találkoztam ilyen új gyártású csővel...
Ha ugyanolyan jó nálad az RCA meg a GE, akkor szerintem nincs miről beszélni.Block írta: ↑2024.12.09., hétf. 23:17....igen ez igaz,gondolkodtam is,hogy odaírok még pár országot...de ez így akkor is túl általános..
Olyan ötlet lenne jó,hogy az 5U4GB-ből nekem ez(pl. Sylvania) tetszett a legjobban,de szinte ugyanolyan jó (RCA)(GE).
De a másik két cső a ritkább, 6463-at nem is nagyon találtam,csak valamelyik helyettesítő csövét. Abból melyik lehet a legjobb ami helyettesíti?
....igen ez igaz,gondolkodtam is,hogy odaírok még pár országot...de ez így akkor is túl általános..
Amit tonya leírt azzal én is maximálisan egyetértek. Annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy ha veszel egy csöves erősítőt jó eséllyel "alap" (olcsó) csőkészlettel szokták értékesíteni (Csak megszólaljon. Tisztelet a kivételnek), mert a jobb vagy ritkább csöveket külön-külön is lehet értékesíteni. Sajnos a fenti esetben valószínűleg nem aknáztad ki az erősítőben rejlő lehetőségeket maximálisan.Block írta: ↑2024.12.09., hétf. 20:17Nagyon jó ez a topic.....:) Eddig csak hallgattam a csöveseimet ,amik azért jócskán cserélődtek az évek folyamán,de én magam soha egyikben sem cseréltem csöveket. Azokkal hallgattam,amikkel hozzám kerültek,és azokkal is mentek tovább az új gazdákhoz a váltásnál. Látókörömben a csövek csak a végcsöveket jelentették.A push-pull erősítőktől eljutottam a triódás SE -ig. Viszont most reflektor fénybe kerültek az egyenirányító és meghajtó csövek,amiknek a beszerzését tervezem én is a közeljövőben....
Jön a kérdés mi lenne a legjobb választás? Majd olvasgatok a neten,...de szívesen vennék 1-2 tanácsot az AVX-en lévő nálam sokkal tapasztaltabb és hozzám képest szakértőnek számító csöveket zenélésre használó fültársaktól.
Annyit már tudok,hogy ha lehet,akkor NOS,...és ha lehet,akkor amerikai,vagy angol.
Az én csöveim jelenleg: 5U4GB egyenirányító,......6463 és E83F meghajtó csövek.
Minden hozzászólást szívesen olvasok,...még azt is amit nem nekem írnak..... :))
Igen, amerikai vagy angol....vagy német (Siemens, Telefunken, Valvo), holland (Philips Miniwatt) francia (Belvu, Mazda,Cifte) cseh (Tesla) magyar (Tungsram) stb...
Ez nagyon hasznos infó volt számomra, köszi mindkettőtöknek. Nem cserélni akarom a jelenlegi csöveket (még sok óra van bennük), hanem tartalékot képezni, mert hosszú távra tervezek ezzel az erősítővel. Meggyőztetek, maradok NOS vonalon.
Le ne csereld :)b4xter írta: ↑2024.12.07., szomb. 21:55Sziasztok,
karácsonyra szeretném meglepni az erősítőm előfokát négy új csővel. Jelenleg NOS, '60-as évek végi gyártású Mullard 12AT7 WA (ha jól sejtem, ez a "katonai" verzió) csövek vannak benne, amikkel teljesen boldog vagyok, viszont egyrészt halmoznám a csőkészletet a világégés esetére, másrészt kipróbálnék új gyártású csöveket is. Érdemes felugrani a Psvane vonatra, vagy maradjak inkább NOS vonalon?