Ennyire azért nem kellene ledegradálni más zenehallgatási szokásait, lehetőségeit, igényeit.wasiliy888 írta: ↑2024.12.10., kedd 10:56Nem kétlem, hogy Pointe fórumtárs meg tud ítélni pontosan egy lemezjátszót, hogy az milyen minőséget képvisel, hogy elfogadható, jó, vagy közepes, stb.b4xter írta: ↑2024.12.10., kedd 00:21Csak azért van, mert a válaszadók többsége rögtön high-end magasságokban gondolkodik. Szerintem igenis érdemes belevágni a lemezezésbe kezdőként, olcsóbb eszközökkel is, egy bizonyos szint fölött. Mondjuk a bluetooth-t én is kihagynám az egyenletből; ha már analóg a forrás, ne vigyünk bele A/D-D/A elemeket pluszban, amik még a codec-ek miatt veszteséges módon tömörítenek is... Egyébként teljesen egyetértek a hozzászólásoddal. Csöves láncban sokszor hallgatok Spotify-t is, nem túl szofisztikált streamerről (Yamaha WXC-50), és az is szuperjó. Mondom ezt egy 2000+ darabos LP gyűjtemény birtokában.
De az egész hifi és zenehallgatás nagyfokú degradálása ez a soundbaron hallgatni bármit. Azt egész egyszerűen nem erre találták ki. Még egy régi, használt belépő szintű sztereó erősítő is fényévekkel jobb, egy kicsi polcsugárzóval. Akkor is ha több százezer forintba került a soundbar.
Az első zajkeltésre alkalmas eszkőzöm annak idején, egy BRG MK29-es magnó volt, na most a fiam JBL bluetooth hangszórója, ennél fényévekkel jobb hangot produkál. A későbbi Tesla NZC 420 lemezjátszóm, a maga kis hangdobozaival, nem volt rossz, de egy ilyen mai, subwooferrel megtámogatott soundbarhoz sehol sincs. Éppen ma volt szerencsém hallani egyet a MediaMarktban véletlenül, több, mint meglepő volt. Azért a fejlődést helyén kellene kezelni.
Viszont azt továbbra sem tartom jó ötletnek, hogy a soundbarhoz csatlakoztatásra alkalmas(USB, Bluetooth, stb.), lemezjátszónak látszó tárgyra rábeszéljük a kérdezőt. Sajnos ez még kedvcsinálásra sem nagyon alkalmas.
Szerintem.