Bocs, hogy egy off témát dobok fel, de érdekelne, hogy van-e itt valaki, akinek Ariston RD11, 11S, 110 vagy 90-es lemezjátszója van. Szívesen cserélnék eszmét

Köszi!

Bocs a kérdésért...
Sziaxpke írta: ↑2024.12.08., vas. 12:01Köszönöm a sok tanácsot! Az Audio Technika kínálatában azért már van lemezjátszónak kinéző masina. Nyilván tudom, hogy csodákat nem kell várni az egész elképzelésemtől, de feleségem a lemezjátszót is csak helyfoglalónak tartja. :) A hangprojektor ez a típus: Samsung HW-Q600Cmishow írta: ↑2024.12.08., vas. 11:39Az Audio Technica kínálatában van több olyan lemezjátszó kinézetű cucc, aminek van bluetooth kimenete. Ha a projektoron fog szólni bt kapcsolattal, akkor ez inkább csak a lemezjátszás hangulatát fogja megadni, a hangélményt kevésbé. Ha a projektoron van rca bemenet, akkor egy fokkal jobb a dolog, ebben az esetben beépített phonoval is vannak már használható belépő szintű motyók.
Itt az AT vezetéknélküli kínálata:
https://www.audio-technica.com/hu-hu/tu ... e/wireless
Van rajta optikai bemenet. A Pro-jectnek láttam olyan boxát, amin van optikai csatlakozási lehetőség. Szerintetek?
Köszönöm a sok tanácsot! Az Audio Technika kínálatában azért már van lemezjátszónak kinéző masina. Nyilván tudom, hogy csodákat nem kell várni az egész elképzelésemtől, de feleségem a lemezjátszót is csak helyfoglalónak tartja. :) A hangprojektor ez a típus: Samsung HW-Q600Cmishow írta: ↑2024.12.08., vas. 11:39Az Audio Technica kínálatában van több olyan lemezjátszó kinézetű cucc, aminek van bluetooth kimenete. Ha a projektoron fog szólni bt kapcsolattal, akkor ez inkább csak a lemezjátszás hangulatát fogja megadni, a hangélményt kevésbé. Ha a projektoron van rca bemenet, akkor egy fokkal jobb a dolog, ebben az esetben beépített phonoval is vannak már használható belépő szintű motyók.
Itt az AT vezetéknélküli kínálata:
https://www.audio-technica.com/hu-hu/tu ... e/wireless
Az Audio Technica kínálatában van több olyan lemezjátszó kinézetű cucc, aminek van bluetooth kimenete. Ha a projektoron fog szólni bt kapcsolattal, akkor ez inkább csak a lemezjátszás hangulatát fogja megadni, a hangélményt kevésbé. Ha a projektoron van rca bemenet, akkor egy fokkal jobb a dolog, ebben az esetben beépített phonoval is vannak már használható belépő szintű motyók.
Szia!
Köszönöm szépen a tippeket, a phono előerősítő box is jó ötlet! A Sony lemezjátszó sem rossz, de valahogy a klasszikusabb kinézetűek jobban tetszenek, mint a 1015-öm.
Értem.xpke írta: ↑2024.12.07., szomb. 17:53Igazából azt még nem tudom. Ha megoldható a hangprojektoros párosítás, akkor nem minden lemezjátszóval? Van egy Dual 1015-öm is, de sajnos nem működik. Lehet megjavíttatnám, ha működne a dolog.Voyager írta: ↑2024.12.07., szomb. 17:17És milyen lemezjátszót szeretnél venni?xpke írta: ↑2024.12.07., szomb. 16:52Üdvözlök Mindenkit!
A kérdésem az lenne, hogy szeretnék egy lemezjátszót vásárolni. A cél az lenne, hogy hetente párszor felrakjak 1-1 lemezt.
Szerintetek az megoldható lehetne-e, hogy a lemezjátszót nem egy erősítő és hangfal kombinációra kössem, hanem pl egy hangprojektorra? Ez mennyiben lehet kivitelezhető? Az igazság az, hogy jobban szeretném én is a klasszikus erősítő + hangfalas kivitelezést, de se helyem, se plusz forrásom nincs a teljes szettre. Feleségem így is ki volt már akadva rám a hangprojektor miatt is.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv: Dávid
Igazából azt még nem tudom. Ha megoldható a hangprojektoros párosítás, akkor nem minden lemezjátszóval? Van egy Dual 1015-öm is, de sajnos nem működik. Lehet megjavíttatnám, ha működne a dolog.Voyager írta: ↑2024.12.07., szomb. 17:17És milyen lemezjátszót szeretnél venni?xpke írta: ↑2024.12.07., szomb. 16:52Üdvözlök Mindenkit!
A kérdésem az lenne, hogy szeretnék egy lemezjátszót vásárolni. A cél az lenne, hogy hetente párszor felrakjak 1-1 lemezt.
Szerintetek az megoldható lehetne-e, hogy a lemezjátszót nem egy erősítő és hangfal kombinációra kössem, hanem pl egy hangprojektorra? Ez mennyiben lehet kivitelezhető? Az igazság az, hogy jobban szeretném én is a klasszikus erősítő + hangfalas kivitelezést, de se helyem, se plusz forrásom nincs a teljes szettre. Feleségem így is ki volt már akadva rám a hangprojektor miatt is.
És milyen lemezjátszót szeretnél venni?xpke írta: ↑2024.12.07., szomb. 16:52Üdvözlök Mindenkit!
Ezt írják a vinylengine-en.
https://hifi-wiki.com/index.php/Dual_CS_505-3
Igen, értem. Az 505-3-an eredetileg Ortofon OM10 hangszedő volt.
Eredetileg ennek a hangszedőnek volt a fém lemezéhez csatlakoztatva.
Szerintem is.
DENON DL-110