Szia!Block írta: ↑2025.02.12., szer. 16:02Szia HoriTon !
Örülök ,hogy leírtad a véleményedet. Annyi jót olvastam az E-dobozról,...hallani kétszer hallottam,..egyszer nagyon jól szólt,...és más installációban meg felejthető volt. Mint amilyen maga a doboz is,eléggé ketté osztja a hifistákat. Van aki imádja,...más meg csak kritizálja.... annak ellenére is ,hogy nagyon drága rendszerek után kötve is megállja a helyét,és nem akarják a tulajok lecserélni. Biztos,hogy ha lehetőségem nyílik rá,még megfülelek egyet,....de addig is szívesen olvasok róla,főleg olyan vélemény érdekelne,hogy hogyan teljesítene úgy egy lánc végén,hogy ugyan oda utána be lenne kötve egy Lowther Acousta,...utána meg egy Altec model 19. Szeretem a csöves erősítő érzékeny hangfal összeállítást.. :)
A kombinációt én is kedvelem. Különösen a SE erősítőkkel, azon belül is a 300B-s triódásokkal meghajtva.
Van tapasztalatom, ill. összehasonlítási alapom a Lowther és az Audio Note hangzását illetően. Korábban volt nekem egyutas Lowther MLTL-2000, PM6C hangfalam, amelyet Audio Note Conqueror 300B-s triódás erősítővel használtam.Volt előnye és hátránya az AN-hoz képest. Nagy nehézség árán sikerült elég jól behangolnom a hangfalat, többféle belső csillapító anyag használatával. Illetve a korrekciós taggal megzabolázni a kiugró közepeket. Így is mindig hiányérzetem volt, amikor zenét hallgattam. A közép basszus, valamint a mély basszus számomra kevés volt. De az is lehet, hogy a száraz, túl precíz hangzásnak nem tett jót a digitális lejátszók karaktere.
Az Audio Note egy más világ, már ami a hangzását illeti!
Megfelelő környezetbe illesztve, nem hiszem, hogy bárkiben is hiányérzetet hagyna. Az eszköztelen, könnyed és természetes megszólalása függőséget okoz. Dús, vastag, meleg hangzása az analóg korszakot idézi. Mindegy, hogy mi a forrás digitális, vagy analóg, öröm hallgatni. A basszust könnyedén csuklóból kirázza. Bődületes mélységekbe képes lemenni. A közepeinek a felbontása az ének érthetősége magas fokú. A magas sem bántó, fárasztó. 94dB érzékeny, könnyen hajtható!
Véleményem szerint nagyon eltaláltak valamit a tervezők. Az sem véletlen, hogy már több mint 50 éve nem is nagyon változtattak az eredeti konstrukción.
Egyszer megkérdezték Peter Qvortruppal-tól, hogy melyik alkotására a legbüszkébb. Azt válaszolta, hogy a hangfalaira. Pedig azok eredetileg, nem is Audio Note gyártmányok voltak. ;-)