asebestyen írta: ↑2024.12.03., kedd 15:52
1 dolog biztosnak tűnik a képről, a Shimano 12-es rendszere igen toleráns.
ehhez sokat hozzátesz,hogy a sorok léptetése fent elég nagy. régen,amikor egyessével ment a sor 10-es rendszeren 19ig pl, ott ha ennyire keresztbevágtuk a láncot, akár az alatta lévő lánckerék fogainak tetejét is hajlamosak voltak koszorálni, ahogy a kompaktok -akkor- 34-ese elől az 50-est, ha hátul már 12-11-nél jártunk (ez ott érttelmezhetetlen váltás volt,koszorált)
nekem a görgős bicajon van most 10-es grupi és 11-32 hátul, csont nélkül azzal is tudok keresztbe menni. mondjuk az 50/32-t nem erőltetem, de az is elforogna, de azt már a lepkelelkem nem engedi. De az biztos,hogy ezzel az új korszakkal,amikor a sorokat elkezdték bátrabban léptetni fent (felfel úgyis mindenhogy xar, akkor már nem mindegy?

), amihez persze,hozzájárul a sok sebességfokozat is, lehet nyerni. Azon gondolkodom, csak olyan régen bicóztam,már nem meléxem rá, de lehet a Reacton most nekem is 11-28 van 10-es rendszerrel. Azt tudom,hogy vettem ilyen sort, ha nem csalnak az emlékeim

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu