andarson írta: ↑2024.11.27., szer. 08:36
Köszi mindenkinek az építő hozzászólásokat, chord_ ajánlását hogy lehetne kivitelezni, úgy értem tudtok olyan szakit aki készít egyedi fém állványokat? Söund Arts működik még?
Elegendő egy jó lakatosműhely valahol.
Az enyém Veszprémben készült, egy város szélén lévő műhelyben. Nagyon szép derékszög-tartást csináltak, és zéró pénzért.
Ha nem válik be, le sem kell festeni.
Pl. az AN E dobozok alá ez a szisztéma egészen zseniális, pár ember azóta is emleget, hogy miért nem szóltam korábban. Ez a dolog amúgy PQ-ig is eljutott. (A régi AN-elő Snell, az a földön volt.)
Folytatás?, hát, röviden, győzött a meglévő kánon.
Azt látom, hogy a kereskedelmi megfontolások felülírták a hangi tulajdonságokat. A nehéz, csillapított állványok 3× pénzért eladhatók, és a hifisek jobban elhiszik, hogy jó lesz a hang, - ami nem lesz jó igazából.
Kicsit szomorú a történetben az, hogy ha jól tudom, akkor a gyári nehéz AN állvány a honi Csontos-féle (téves) ízlésből indult el...
Itt már nem lesz az, mint a Spendornál, akik mertek egy új ultrakönnyű állvány csinálni, és GBP1800-ért árulni.
Nekem az ötletet annó a Something Solid adta - ők akkor teljesen szembe mentek minden hifis törvénnyel. És pont egy Spendor alatt láttam képen először, jóval előtte, hogy maga a Spendor lépett volna.