Annyira, hogy fel sem tettem.

Rock60 írta: ↑2024.11.27., szer. 11:56Én az első AN - donort, ami akkor még Snell volt, a Ráday utcai Merlin-ben láttam, hallottam. Az még annyira Snell volt, hogy hátul is volt magassugárzója, igaz nem működött, azért ki is volt kötve.
Már meg nem mondom min, de állt valamin, hótzicher, hogy nem a földön.
A gyári nehéz állvány angol eredetű, PQ hozzájárulásával lett lényegében lemásolva és itthon gyártva CS.Tamás műhelyében.
Nem ízlés kérdése volt a konstrukció, fel sem merült, hogy más megközelítésű állványt kellene tervezni.
" Csontos - féle téves ízlés "...No comment...
PQ és Kondo is járt párszor a Merlin-ben, nem találtak kivetnivalót sem az állványban, sem az installálásban.
Mi alapján kellett volna variálni ?
Így szólt q. jól, nem baj, ha nem tetszik mindenkinek,van ilyen...
Valószínűleg már a Rádayban is ez volt alatta, mikor én hallottam, nem kis sámli...
Azért is volt vad gondolat/állítás/feltételezés/elképzelés hogy az eredeti Snell a földön állt.
Pl. az AN E dobozok alá ez a szisztéma egészen zseniális, pár ember azóta is emleget, hogy miért nem szóltam korábban. Ez a dolog amúgy PQ-ig is eljutott. (A régi AN-elő Snell, az a földön volt.)
Mondjuk ebből erősen látszik, hogy kinek mit sikerült kihoznia / kihallania egy Spendorból.:)SoundMania írta: ↑2024.11.27., szer. 13:23
Roksan Darius vajon milyen konstrukció lehetett? Annak is érdekes állványzata volt.
Spendorhoz nekem gyári állvány volt, de annak meg mindegy volt.... :)
Roksan Darius vajon milyen konstrukció lehetett? Annak is érdekes állványzata volt.Rock60 írta: ↑2024.11.27., szer. 12:20Most, hogy meg volt a heti kötelező Csontosozás, vissza az állványhoz.
Azt, hogy melyik doboz alatt milyen filozófia szerint készült állvány válik be, erősen függhet a hangfal felépítésétől.
Feltételezhetően egy rezonáns Spendor, egy halálmerev modern doboz és a ki tudja milyen merev JBL is eltérő megoldásokon érzi jól magát.
Még a Spendor-hoz nagyon hasonló Harbeth is a Spendor-étől meglehetősen eltérő állványt használ.
Az viszont látszik, hogy mindegyik a széleken és a sarkokon támaszt alá.
Anyag tekintetében nincsen biztos recept, próba cseresznye...
Én az első AN - donort, ami akkor még Snell volt, a Ráday utcai Merlin-ben láttam, hallottam. Az még annyira Snell volt, hogy hátul is volt magassugárzója, igaz nem működött, azért ki is volt kötve.
Elegendő egy jó lakatosműhely valahol.
Tudtommal Szilvai Tibi hálála után nem.
A tömör vastól eltekintve ez Spendor - állványhoz hasonló koncepció.
Én, ellentétben a többiekkel, egy 15×15mm zártszelvényból raknék alá egy open-frame állványt, egy kb. téglatest-hálózat, az alsó keret az tömör vas lenne.
Szia !andarson írta: ↑2024.11.25., hétf. 13:52
Köszi szépen, néztem már ezeket és megmondom őszintén szimpatikusabb mint a zártszelvény. Talán egyszerűbb is elkészíttetni. Az biztos, hogy a mostani állvánnyal nincs gondom, azt leszámítva, hogy Rock60 véleménye helytálló lehet, hogy ha a sarkokon támaszkodna a hangsugárzó, talán nyugodtabb lehet a hang, de így is rendben van nekem.
Szia !
Szerintem a kapott hang nem csak attól függ, hogy hol támaszkodik fel a hangsugárzó, hanem attól is - vagy lehet, hogy inkább úgy fogalmaznék, hogy méginkább attól -, hogy milyen anyagra támaszkodik a hangsugárzó.andarson írta: ↑2024.11.25., hétf. 13:52Köszi szépen, néztem már ezeket és megmondom őszintén szimpatikusabb mint a zártszelvény. Talán egyszerűbb is elkészíttetni. Az biztos, hogy a mostani állvánnyal nincs gondom, azt leszámítva, hogy Rock60 véleménye helytálló lehet, hogy ha a sarkokon támaszkodna a hangsugárzó, talán nyugodtabb lehet a hang, de így is rendben van nekem.dixie-chicken írta: ↑2024.11.25., hétf. 09:32
mielött végleges döntést hoznál,nézz meg egy pát YT videót,hogy például a Kenrick Sound,jól ismert JBL restaurátor cég,milyen megoldásokat használ az általuk felújitott JBL-eknél...
https://www.kenricksound.com/
![]()
Rakok be pár fotót azért, amiről szó van a kenricksound esetében:
walnutStands-4333-05.jpg
walnutStands-4333-02.jpg
Köszi szépen, néztem már ezeket és megmondom őszintén szimpatikusabb mint a zártszelvény. Talán egyszerűbb is elkészíttetni. Az biztos, hogy a mostani állvánnyal nincs gondom, azt leszámítva, hogy Rock60 véleménye helytálló lehet, hogy ha a sarkokon támaszkodna a hangsugárzó, talán nyugodtabb lehet a hang, de így is rendben van nekem.dixie-chicken írta: ↑2024.11.25., hétf. 09:32
mielött végleges döntést hoznál,nézz meg egy pát YT videót,hogy például a Kenrick Sound,jól ismert JBL restaurátor cég,milyen megoldásokat használ az általuk felújitott JBL-eknél...
https://www.kenricksound.com/
![]()
mielött végleges döntést hoznál,nézz meg egy pát YT videót,hogy például a Kenrick Sound,jól ismert JBL restaurátor cég,milyen megoldásokat használ az általuk felújitott JBL-eknél...andarson írta: ↑2024.11.20., szer. 21:14Rezgéscsillapításban tapasztalt hobbitársaimtól kérdeznék.
Nemrég volt nálam egy fórumtárs, aki távozáskor feltette azt a kérdést, hogy a rendszeremen milyen upgradeben gondolkodom, mert a jó hobbistát arról lehet megismerni, hogy mindig upgradeben gondolkozik. Adtam egy választ és kikértem a véleményét, hogy ő mihez nyúlna. Meglepődtem, mert a hangsugárzó állvánnyal kapcsolatban tett javaslatot, illetve a hangsugárzót támasztaná alá másképp.
A hangsugárzóim ugyanis nem teljes szélességében és mélységében alátámasztott az állvány által, azaz nem a sarkokra nehezedik a hangsugárzó. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy van egy kis "talpa" is a hangsugárzónak, gyárilag, ami keskenyebb a teljes szélességénél és mélységénél, szóval, egy síkú felületen nem is tudnám a sarkain megtámasztani, de jelenleg még annál is picit keskenyebb felületen fekszik fel az állványra.
Rakok be fotókat is, hogy lássátok.
Mi a véleményetek, rakjak nagyobb felületű állványt a hangsugik alá, esetleg komolyabb elcsatolással a talajtól? Jó lehet a megérzése a fórumtársnak?
IMG_0722.jpeg
IMG_0731.jpeg
A kérdés átkerült a helyére.Legközelebb légy szíves ne az adás-vételen nyiss ilyen kérdésnek topikot.Kösz.Fazioli írta: ↑2024.11.24., vas. 12:01Ha valaki jártas a témában legyen szíves mondja már nekem meg hogy a gyári kialakított talppal(Amin ilyen kis fém elcsatoló tappancsok vannak) felszerelt Xavian Accorda Evo felszerelhető e tüskékkel,vagy valami megoldás létezik e. Köszönöm előre is ha valakinek van ebben tapasztalata!
Ja...
Én tüskéket raknék a dobozok és a talpak közé.andarson írta: ↑2024.11.20., szer. 21:14Rezgéscsillapításban tapasztalt hobbitársaimtól kérdeznék.
Nemrég volt nálam egy fórumtárs, aki távozáskor feltette azt a kérdést, hogy a rendszeremen milyen upgradeben gondolkodom, mert a jó hobbistát arról lehet megismerni, hogy mindig upgradeben gondolkozik. Adtam egy választ és kikértem a véleményét, hogy ő mihez nyúlna. Meglepődtem, mert a hangsugárzó állvánnyal kapcsolatban tett javaslatot, illetve a hangsugárzót támasztaná alá másképp.
A hangsugárzóim ugyanis nem teljes szélességében és mélységében alátámasztott az állvány által, azaz nem a sarkokra nehezedik a hangsugárzó. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy van egy kis "talpa" is a hangsugárzónak, gyárilag, ami keskenyebb a teljes szélességénél és mélységénél, szóval, egy síkú felületen nem is tudnám a sarkain megtámasztani, de jelenleg még annál is picit keskenyebb felületen fekszik fel az állványra.
Rakok be fotókat is, hogy lássátok.
Mi a véleményetek, rakjak nagyobb felületű állványt a hangsugik alá, esetleg komolyabb elcsatolással a talajtól? Jó lehet a megérzése a fórumtársnak?
IMG_0722.jpeg
IMG_0731.jpeg