Dehogy bántódom meg! Viccelsz?wasiliy888 írta: ↑2024.11.20., szer. 18:28Én is bedobok egy elméletet, ha szabad Zoli "kárára" (bocs, remélem nem bántódsz meg):
Tételezzük fel, hogy Zoli beszerez egy Bármilyen gyártó tápkábelét 500e forintért, ami egész valószínűtlen, hogy a 400e forintos előfokát azzal etetné, de tegyük fel. Meg azt is, hogy pont ugyanúgy tetszik neki a produkció, mint a mostanival. Ennél a Bármilyen gyártónál nagyon valószínű, hogy lesz még mondjuk egy 1,5M forintos, meg mondjuk egy 5 és egy 10M forintos tápkábel is a palettában. Zoli ezeket is kipróbálja, az előfok és vele a teljes rendszer mind jobban szól, mert elég jó ahhoz, hogy meglegyen az az áteresztőképesség, ami kell.
Akkor most a tápkábelek csak annyit tettek, hogy egyre kevesebbet vettek el az előfok amúgy is meglévő képességéből? (Az utolsó tápkábel ára vélhetően több, mibt az egész rendszer együtt.)
Amit vázolsz, csak elméleti síkon lehetséges(mármint velem kapcsolatban), de én azt tapasztaltam, hogy a kábelgyártók kényesen ügyelnek a hierarhiára. Ahogy haladunk feljebb, egyre többet mutatnak, de egyre kisebbek a lépcsőfokok, és egyre nagyobbak az árcédulák.
Ahogy délelőtt is kifejtettem igen, szerintem az egyre jobb(drágább?) kábel, egyre többet enged át a készülék tudásából, de a szinergiát sem szabad figyemen kívül hagyni. Ez utóbbi miatt, nem feltétlen biztos, hogy a drágább kábel egyértelműen jobb, de azért sanszos.
Amúgy több okból sem vetemedem ilyen kábelek beszerzésére.

Illetve továbbra is tartom magam ahhoz az elvemhez, hogy nem próbálok ki saját rendszerben olyan eszközt, készüléket, stb., amit nem tudok megfizetni.