En tobbnyire elektronikus zenet hallgatok meg lany gitarral, imadom a noi vocal-t. Na meg neha Depeche Mode-ot, gyerekkoromban sokat hallgattam na meg Bonanza Banzaj-t is.ValhallA írta: ↑2024.11.14., csüt. 13:23Normális, nyugodt körülmények között, szerencsés esetben, komolyabb kereskedőknél tudod meghallgatni.Jo lenne ezeket meghallgatni rendszerben de az csak a kiallitasokon lehetseges mert sajnos nem vagyok olyan szemtelen, hogy bejelentkezzek hallgatozasokra veteli szandek nelkul audio uzletekbe. Na de ha a kiallitason szeretnem meghallgatni akkor nemtudom mikor oda menni ugy, hogy majdnem egyedul legyek a szobaban epp a hallgatozasi pontban es meghallgatni 3-4 szamot amit en valasztok ki. Sajnos csak ambrandozok roluk de viszont igy volt meg jo par eve a mostani hangfalaimrol is, sosem lehet tudni mit hoz a jovo.
Ezt az olcsosagot csak azert hoztam fel mert irtad, hogy kozepsugarzokat is lehet olcson es jol csinalni bar lehet ezt felreertettem.![]()
En szeretem az elektronikus zenet (Bliss, Blank & Jones, stb) es ezert nekem fontos a jo basszus de pl sokat hallgatok lany gitarral fele zeneket is (Carolin No, Kari Bremnes, Agnes Obel), de pl nemtudom hallgatni azokat a zeneket amikben a trombita dominal igy sajnos sok Jazz kiesik pedig azt is neha szeretek hallgatni. Ezekhez a zenekhez szamomra egyenlore tokeletes valasztas az ATC bar meg nem volt lehetosegem jobbat hallani jo korulmenyek kozott de ez a Focal nagyon ugy nez ki, hogy tetszene.
Persze még akkor sem a Te láncod hangzása, lehallgató helyiséged körülményei között fog ez megtörténni.
Ennyi erővel bátran elmehetsz, 2016-tól Bécsbe a világ legnagyobb, legjelentősebb High End kiállítására , kevésbé kényelmes körülmények között, testközelből megtapasztalni a vágyott dobozokat, készülékeket.
Jómagam, kizárólag (hang)láncban tudok gondolkodni, hangsugárzóban nem igazán. Az mindössze egyetlen komponens, még ha a legjellegzetesebb torzításmintákkal, színezettel rendelkezik is.
A középsugárzó amit írtam, hogy "olcsó" az a házilagosan megépíthető elektrosztatikus középsugárzóra vonatkozott. A huzalsztátoros variáns, talán a világ legegyszerűbben kivitelezhető hangszórója. Gyakorlatilag nincs olyan eleme amit egy elektronikai+barkácsboltból ne lehetne beszerezni.
Persze ettől függetlenül egyetlen gyártó sem fogja „olcsón” kínálni, amikor termékként megjelenik vele a világpiacon. Róka fogta csuka!
Amennyiben visszaolvasol, ebben a felvetésben a minőségét azzal legalizáltam, hogy erősen kihangsúlyoztam, számomra.
Nekem speciel jobb egy elektrosztatikus középsugárzó hangzása, mint a legtöbb dinamikus elvű középsugárzó, beleértve a Focal-t.
Míg mások meg a falra másznának ezen megoldás hátrányaitól, jellegzetes hangzásától.
Igazság, hogy nincs igazság!
A legrosszabb dolog a hobbinkban, ha a lánc hangzása dönti el, hogy milyen zenét képes érdemben, maradéktalanul, referencia szinten prezentálni.
Extrém esetekben az odáig fajulhat, mivel X-Y felvétel, „nem szól jól”, ezért Gustav Mahler, Kenichi Tsunoda hanyagolva lesz és Depeche Mode, Kylie Minogue kerül helyette fogyasztásra. Mindenki maga dönti el, hogy ez neki így ízlik vagy sem...
Ami viszont magánvélemények, ízlésvilág fölött áll, hogy minden csúcsminőségű láncnak, kötelezően műfajfüggetlennek kell lennie!
Az ilyesfajta zenekre is jok az electrosztatikus hangfalak? Nezegettem parat es eleg keves van ami 30Hz alatt zenel. Nemtudom elkepzelni milyen lehet amikor hangosan hallgatnek rajta zenet mert az ATC nagy hangeron mar elegge mozgatja a basszus sugarzot. Akar 2 centi kilengese is van, ez nem karositana az electrosztatikus hangfalakat? Vagy ott mashogy mukodik a fizika? Mondjuk az ATC-nel ha mar van ekkora kilenges akkor irtozatosan hangosan szol. De tisztan.