Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: tottyi »

ValhallA írta:
2024.11.14., csüt. 13:23
Jo lenne ezeket meghallgatni rendszerben de az csak a kiallitasokon lehetseges mert sajnos nem vagyok olyan szemtelen, hogy bejelentkezzek hallgatozasokra veteli szandek nelkul audio uzletekbe. Na de ha a kiallitason szeretnem meghallgatni akkor nemtudom mikor oda menni ugy, hogy majdnem egyedul legyek a szobaban epp a hallgatozasi pontban es meghallgatni 3-4 szamot amit en valasztok ki. Sajnos csak ambrandozok roluk de viszont igy volt meg jo par eve a mostani hangfalaimrol is, sosem lehet tudni mit hoz a jovo.
Ezt az olcsosagot csak azert hoztam fel mert irtad, hogy kozepsugarzokat is lehet olcson es jol csinalni bar lehet ezt felreertettem. :rolleyes:
En szeretem az elektronikus zenet (Bliss, Blank & Jones, stb) es ezert nekem fontos a jo basszus de pl sokat hallgatok lany gitarral fele zeneket is (Carolin No, Kari Bremnes, Agnes Obel), de pl nemtudom hallgatni azokat a zeneket amikben a trombita dominal igy sajnos sok Jazz kiesik pedig azt is neha szeretek hallgatni. Ezekhez a zenekhez szamomra egyenlore tokeletes valasztas az ATC bar meg nem volt lehetosegem jobbat hallani jo korulmenyek kozott de ez a Focal nagyon ugy nez ki, hogy tetszene. :D
Normális, nyugodt körülmények között, szerencsés esetben, komolyabb kereskedőknél tudod meghallgatni.
Persze még akkor sem a Te láncod hangzása, lehallgató helyiséged körülményei között fog ez megtörténni.
Ennyi erővel bátran elmehetsz, 2016-tól Bécsbe a világ legnagyobb, legjelentősebb High End kiállítására , kevésbé kényelmes körülmények között, testközelből megtapasztalni a vágyott dobozokat, készülékeket.
Jómagam, kizárólag (hang)láncban tudok gondolkodni, hangsugárzóban nem igazán. Az mindössze egyetlen komponens, még ha a legjellegzetesebb torzításmintákkal, színezettel rendelkezik is.

A középsugárzó amit írtam, hogy "olcsó" az a házilagosan megépíthető elektrosztatikus középsugárzóra vonatkozott. A huzalsztátoros variáns, talán a világ legegyszerűbben kivitelezhető hangszórója. Gyakorlatilag nincs olyan eleme amit egy elektronikai+barkácsboltból ne lehetne beszerezni.
Persze ettől függetlenül egyetlen gyártó sem fogja „olcsón” kínálni, amikor termékként megjelenik vele a világpiacon. Róka fogta csuka!
Amennyiben visszaolvasol, ebben a felvetésben a minőségét azzal legalizáltam, hogy erősen kihangsúlyoztam, számomra.
Nekem speciel jobb egy elektrosztatikus középsugárzó hangzása, mint a legtöbb dinamikus elvű középsugárzó, beleértve a Focal-t.
Míg mások meg a falra másznának ezen megoldás hátrányaitól, jellegzetes hangzásától.
Igazság, hogy nincs igazság!

A legrosszabb dolog a hobbinkban, ha a lánc hangzása dönti el, hogy milyen zenét képes érdemben, maradéktalanul, referencia szinten prezentálni.
Extrém esetekben az odáig fajulhat, mivel X-Y felvétel, „nem szól jól”, ezért Gustav Mahler, Kenichi Tsunoda hanyagolva lesz és Depeche Mode, Kylie Minogue kerül helyette fogyasztásra. Mindenki maga dönti el, hogy ez neki így ízlik vagy sem...
Ami viszont magánvélemények, ízlésvilág fölött áll, hogy minden csúcsminőségű láncnak, kötelezően műfajfüggetlennek kell lennie!
En tobbnyire elektronikus zenet hallgatok meg lany gitarral, imadom a noi vocal-t. Na meg neha Depeche Mode-ot, gyerekkoromban sokat hallgattam na meg Bonanza Banzaj-t is.
Az ilyesfajta zenekre is jok az electrosztatikus hangfalak? Nezegettem parat es eleg keves van ami 30Hz alatt zenel. Nemtudom elkepzelni milyen lehet amikor hangosan hallgatnek rajta zenet mert az ATC nagy hangeron mar elegge mozgatja a basszus sugarzot. Akar 2 centi kilengese is van, ez nem karositana az electrosztatikus hangfalakat? Vagy ott mashogy mukodik a fizika? Mondjuk az ATC-nel ha mar van ekkora kilenges akkor irtozatosan hangosan szol. De tisztan. :rolleyes:
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 6952

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

A nap képe! :photograph:

(Frank Sinatra The Audiophile (born Dec. 12, 1915) and his home audio system)
Csatolmányok
Frank Sinatra The Audiophile (born Dec. 12, 1915) and his home audio system.jpg
Frank Sinatra The Audiophile (born Dec. 12, 1915) and his home audio system.jpg (49.84 KiB) Megtekintve 2747 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

(A Menekülés a győzelembe c. film forgatási szünetében beszélget Sylvester Stallone, Michael Caine, Pelé és a rendező John Huston. A kép a fóti Mafilm telepen készült.)
Csatolmányok
1.jpg
1.jpg (77.14 KiB) Megtekintve 3005 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

(Ridley Scott and Harrison Ford filming Blade Runner (1982))
Csatolmányok
Ridley Scott and Harrison Ford filming Blade Runner (1982)..jpg

arthur3d
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 285

Hozzászólás Szerző: arthur3d »

Pontosan 40 évvel ezelőtt, ezen a napon jelent meg egy örök Karácsonyi dal.

Last Christmas is a song by English pop duo Wham!. Written and produced by George Michael, it was released on 3 December 1984 via CBS Records.

youtu.be/E8gmARGvPlI
It's not enough to have talent, you also have to be Hungarian. Robert Capa (1913-1954)

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 490

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Gépszörny
.
Vivid Audio Moya 1.1.jpg
Vivid Audio Moya 1.1.jpg (147.4 KiB) Megtekintve 2979 alkalommal
.
Vivid Audio Moya 1.jpg
.
https://vividaudio.com/moya/
Usher - Valhalla - Emotiva

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
nap képe.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

(Film director Adrian Maben, keyboardist Richard Wright (1943-2008), guitarist, songwriter and lead singer David Gilmour, drummer Nick Mason and bassist, singer and songwriter Roger Waters, all members of Pink Floyd, during the filming of "Live at Pompeii" at Studio Europasonor in Paris, France, December 1971.)
Csatolmányok
11.jpg

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

KisMarci írta:
2024.11.26., kedd 23:03
https://ipon.hu/magazin/cikk/premium-au ... fel-a-bose

A cikk szerint a Bose felvásárolta a McIntosh-t, amivel együtt jár a Sonus Faber is.
Ez szomoru. A Dynaudiot is felvasaroltak azt azota hogyan neznek ki a hangfalaik. :( Infinity is hogy jart a Harman Kardonnal. :(
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

https://ipon.hu/magazin/cikk/premium-au ... fel-a-bose

A cikk szerint a Bose felvásárolta a McIntosh-t, amivel együtt jár a Sonus Faber is.

arthur3d
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 285

Hozzászólás Szerző: arthur3d »

Sziasztok,
Szeretném bemutatni Nektek a legújabb "családtagot". Természetesen Valhalla kábelekről van szó, azon belül is Akos Antal legújabb fejlesztéséről írnék pár gondolatot.
Valhalla Audio Infinity Ultimate XLR összekötő... de előbb pár szó a "lápcsőfokokról", már ami az összekötő kábeleket illeti a rendszeremben.
Az évek során mondhatni végigjártam a szamárlétrát - első összekötőm egy Kimber Hero RCA kábel volt, majd HiDiamond 7 RCA, ez mindössze 1 hónapot bírt nálam mert jött is az első Valhalla összekötőm, egy Aura V2/3 RCA "személyében". Ezt követte az Aura Reference V2/2 XLR, melyet egy Ethos XLR váltott. Majd Ákos elkészítette az Infinity családot és egyértelmű volt, hogy váltani fogok - pontosabban Ákos mondta, hogy nincs kérdés, váltani kell :) Amikor idén Májusban megérkezett az Infinity összekötő kábelem, akkor írtam néhány gondolatot itt a fórumon. Nem ismételném önmagam, de annyit megjegyeznék, hogy egy elképesztően semleges, nagyon zenei összekötő kábelről van szó. Akkor azt is írtam, hogy nem tudom hová lehet még ezt fokozni, de már jött is a válasz Ákostól. Nagyon nehéz megfogalmazni azt amit hallunk, amikor Infinity kábeleket kötünk be a rendszerbe.

És most, pár hónap után megérkezett az Infinity Ultimate! Akár önmagamat is idézhetném, hogy "nagyon nehéz megfogalmazni" amit hallunk egy Ultimate bekötése után, de azért megpróbálok néhány gondolatomat összeszedni.
Nagyon realisztikus minden egyes hang... amikor egy zongorajátékot hallgattunk, teljesen megszűnt a tér és az idő, elrepített minket az előadás helyszínére... elképesztő! Ez egy másik univerzum.
Az Infinity és az Infinity Ultimate közötti különbséget a legegyszerűbben talán egy hasonlattal tudnám leírni:
- Az audio pc-mben egy Pink Faun USB kártya küldi a jeleket. Ez még az a verzió amit lehetett OCXO órajellel upgradelni. Tehát a változás milyenségét/arányát? ahhoz tudnám hasonlítani amikor az OCXO órajelet lecseréltem egy Ultra OCXO órajelre. Előtte is nagyon jó volt, de az upgrade után döbbenetes volt a változás.

Az Ultimate egy olyan fejlesztése Ákosnak, amit hallani kell, különben az ember el sem tudja képzelni, hogy ilyen létezik!
20241123_144717.jpg
It's not enough to have talent, you also have to be Hungarian. Robert Capa (1913-1954)

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Hozzászólás Szerző: supravox »

gnagy írta:
2024.11.23., szomb. 22:07
20241123_124837.jpgKicsit közelebbről 31_1_21.gif
Ez kegyetlen volt.
Nem teljesen az én világom de az ember nem mindennap hall uszkve
2 millió dolláros felszerelést😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

gnagy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 74

Hozzászólás Szerző: gnagy »

20241123_124837.jpg
Kicsit közelebbről 31_1_21.gif
Clearaudio Emotion I Audio Note CD 2.1x I Rogue Audio Magnum I JBL 4312 I ZU Event

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
nap képe 1.jpg

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

Régen és most:
.
Xilofon 1.jpg
.
Xilofon 3.png

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 158

Hozzászólás Szerző: xilop »

ValhallA írta:
2024.11.21., csüt. 12:48
A nap képe(i)! :photograph:
Ez biztos a Darth Wader hifi rendszere :smile50:

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

A nap képe(i)! :photograph:
Csatolmányok
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

KisMarci írta:
2024.11.15., pén. 18:25
Focal Diva Utopia

https://www.av-online.hu/hangfal/focal- ... proba_4409
A cég érzi, hogy változóban, átalakulóban van a teljes iaparág és az új trendeknek megfelelő termékeket jelentet meg.
A Meridian volt ennek a termékvariánsnak az úttörője, de borítékolható, hogy egyre többen fogják követni.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

A kiegyenlített hangzás jelentőségét, egy marék audiophilen kívül a legendás zenészek értik meg igazán...? gondolkodik.gif
Csatolmányok
112233.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Ákos tudod jól, hogy tisztellek, nagy becsben tartom a tapasztalatod és tudásod, de most már hadd kössem az ebet a Kharmahoz.

Megnéztem a Kharma honlapját, s meglepően sok termékkel találkoztam ott. A hangsugárzókon kívül is széles a paletta elektronikák, kábelek, autohifi, stb. A hangsugárzókon belül is nagy a kínálat, főleg ha figyelembe vesszük a gyártó exkluzív voltát. Három családra vannak tagolva 5, 7 és megint 5 féle. Az Exquisite a legnépesebb, csakis ezekben található bárminemű Eton kevlár/hexacone, viszont a 12" méretű, amit én említettem, és a hificompass honlapon teszteltek, mindösszesen kettőben szerepel. A kisebb (11" és 8") méretűekről nincs adat. Csak a pontosság kedvéért jegyeztem meg a fentieket.
Kérlek értelmezd amit írtam.:
"Konkrétan a teljes exquisite széria az ETON 11" és 12” os nomex/kevlár/hexacone hangszóróit használja a Galileo és az Extreme Grand kivételével."
Vagyis pont azt írom amit Te!
Amennyiben ragaszkodsz az elektronmikroszkóp és közjegyző jelenlétében történő pontossághoz a témában, ám legyen.:
A Kharma hangsugárzókat a cég, három különböző termékcsoportra bontja, nevezetesen: Elegance, Exquisite és Enigma Veyron.
Az Exquisite megfelel a klasszikus termékvonalnak, vagyis ez létezik a legrégebb óta és globálisan a legelismertebb, ami napjainkban a cég középkategóriáját képezi.
A legdrágább típus amiben az emlegetett, 12"-os Eton beépítésre kerül a Exquisite Grand 3.0 a maga 260000EUR árazásával.
https://www.cloneyaudio.com/store/p/kha ... e-grand-30

A másik félreértés, hogy ugyan azt a hangszórót tesztelik, bárhol, amit a Kharma beépít, mert az lehetetlen lenne, mivel csakúgy mint az Avalon-nál, ezek is egyedi hangszórók.
Az Avalonnál már olyan szinten az, hogy nekik egy teljesen "custom made", 13"-os variánst gyártanak extra neodymium mágnessel, tekercsekkel. (Ez a típus kerül beépítésre az IsIs és a Saga modellekbe.)
Legalább nyolc-tíz pár leszarozott hexacone membrános ETON-t birtokoltam, DIY életem során és építettem is belőle különböző hangsugárzókat.
Amennyiben valóban annyira "becsben" tartod a "tapasztalatomat és tudásomat" ahogyan írod, akkor megtennéd a kedvemért, hogy legalább elvi síkon fontolóra veszed, hogy bármelyik ETON a piac egyik legjobb hangzású mélysugárzója?
Tehát én nem csak vau-vau, hanem megvettem, beépítettem, évekig használtam... :rolleyes:

Többet nem tudok írni erről, vagyis ha ezek után is szarnak akarod hinni, tedd azt, én elengedem a témát, amit már így is jelentőségén felül túlmagyaráztam.

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 111

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

ValhallA írta:
2024.11.14., csüt. 19:42

...
A Kharma nem azért cserélte le bizonyos típusaiban a hexacone woofert, mert ahogy fogalmaztál “valahol a Kharmanál is gyaníthatták, hogy szar”,
Kezdjük onnan, hogy le sem cserélte.
A legtöbb referencia modellben, jelenleg is, egyedi specifikációk szerint gyártott, második generációs hexacone driverek vannak.
Konkrétan a teljes exquisite széria az ETON 11" és 12” os nomex/kevlár/hexacone hangszóróit használja a Galileo és az Extreme Grand kivételével.
...
Ákos tudod jól, hogy tisztellek, nagy becsben tartom a tapasztalatod és tudásod, de most már hadd kössem az ebet a Kharmahoz.

Megnéztem a Kharma honlapját, s meglepően sok termékkel találkoztam ott. A hangsugárzókon kívül is széles a paletta elektronikák, kábelek, autohifi, stb. A hangsugárzókon belül is nagy a kínálat, főleg ha figyelembe vesszük a gyártó exkluzív voltát. Három családra vannak tagolva 5, 7 és megint 5 féle. Az Exquisite a legnépesebb, csakis ezekben található bárminemű Eton kevlár/hexacone, viszont a 12" méretű, amit én említettem, és a hificompass honlapon teszteltek, mindösszesen kettőben szerepel. A kisebb (11" és 8") méretűekről nincs adat. Csak a pontosság kedvéért jegyeztem meg a fentieket.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2698

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

2024 München. Csak a legjobban tetszőket fotóztam, most visszanéztem a képeket ez benne volt. De őszinte leszek nem tudom felidézni már a hangját a rendszernek.
20240511_143814.jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 724

Hozzászólás Szerző: ELEX »

ValhallA írta:
2024.11.14., csüt. 19:42

A Kharma az egyik olyan gyártmány, amit bármikor hallottam, bármilyen láncban, mindig hozta amit elvártam, legyen szó ETON, vagy nem ETON mélysugárzóval szerelt modellekről.
Én is hasonlóan értékeltem mindig. Akármilyen meghajtása volt, mindig a legjobbak között volt a hang, amit velük elértek a bemutatókon.
Számomra a Tenor meghajtással volt talán a legjobb.
De a nagy setupjuk 2019-ben is maradandó élményt nyújtott.
Csatolmányok
20190510_123751.jpg
DSC_0104.JPG
DSC_0105.JPG
DSC_2587.JPG
DSC_4779.JPG
DSCN5709.JPG

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”