Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 490

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Usher - Valhalla - Emotiva

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 6913

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

A nap képe! :photograph:
Csatolmányok
nap képe.jpg
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

(Film director Adrian Maben, keyboardist Richard Wright (1943-2008), guitarist, songwriter and lead singer David Gilmour, drummer Nick Mason and bassist, singer and songwriter Roger Waters, all members of Pink Floyd, during the filming of "Live at Pompeii" at Studio Europasonor in Paris, France, December 1971.)
Csatolmányok
11.jpg
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

KisMarci írta:
2024.11.26., kedd 23:03
https://ipon.hu/magazin/cikk/premium-au ... fel-a-bose

A cikk szerint a Bose felvásárolta a McIntosh-t, amivel együtt jár a Sonus Faber is.
Ez szomoru. A Dynaudiot is felvasaroltak azt azota hogyan neznek ki a hangfalaik. :( Infinity is hogy jart a Harman Kardonnal. :(
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

https://ipon.hu/magazin/cikk/premium-au ... fel-a-bose

A cikk szerint a Bose felvásárolta a McIntosh-t, amivel együtt jár a Sonus Faber is.

arthur3d
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 285

Hozzászólás Szerző: arthur3d »

Sziasztok,
Szeretném bemutatni Nektek a legújabb "családtagot". Természetesen Valhalla kábelekről van szó, azon belül is Akos Antal legújabb fejlesztéséről írnék pár gondolatot.
Valhalla Audio Infinity Ultimate XLR összekötő... de előbb pár szó a "lápcsőfokokról", már ami az összekötő kábeleket illeti a rendszeremben.
Az évek során mondhatni végigjártam a szamárlétrát - első összekötőm egy Kimber Hero RCA kábel volt, majd HiDiamond 7 RCA, ez mindössze 1 hónapot bírt nálam mert jött is az első Valhalla összekötőm, egy Aura V2/3 RCA "személyében". Ezt követte az Aura Reference V2/2 XLR, melyet egy Ethos XLR váltott. Majd Ákos elkészítette az Infinity családot és egyértelmű volt, hogy váltani fogok - pontosabban Ákos mondta, hogy nincs kérdés, váltani kell :) Amikor idén Májusban megérkezett az Infinity összekötő kábelem, akkor írtam néhány gondolatot itt a fórumon. Nem ismételném önmagam, de annyit megjegyeznék, hogy egy elképesztően semleges, nagyon zenei összekötő kábelről van szó. Akkor azt is írtam, hogy nem tudom hová lehet még ezt fokozni, de már jött is a válasz Ákostól. Nagyon nehéz megfogalmazni azt amit hallunk, amikor Infinity kábeleket kötünk be a rendszerbe.

És most, pár hónap után megérkezett az Infinity Ultimate! Akár önmagamat is idézhetném, hogy "nagyon nehéz megfogalmazni" amit hallunk egy Ultimate bekötése után, de azért megpróbálok néhány gondolatomat összeszedni.
Nagyon realisztikus minden egyes hang... amikor egy zongorajátékot hallgattunk, teljesen megszűnt a tér és az idő, elrepített minket az előadás helyszínére... elképesztő! Ez egy másik univerzum.
Az Infinity és az Infinity Ultimate közötti különbséget a legegyszerűbben talán egy hasonlattal tudnám leírni:
- Az audio pc-mben egy Pink Faun USB kártya küldi a jeleket. Ez még az a verzió amit lehetett OCXO órajellel upgradelni. Tehát a változás milyenségét/arányát? ahhoz tudnám hasonlítani amikor az OCXO órajelet lecseréltem egy Ultra OCXO órajelre. Előtte is nagyon jó volt, de az upgrade után döbbenetes volt a változás.

Az Ultimate egy olyan fejlesztése Ákosnak, amit hallani kell, különben az ember el sem tudja képzelni, hogy ilyen létezik!
20241123_144717.jpg
It's not enough to have talent, you also have to be Hungarian. Robert Capa (1913-1954)

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2471

Hozzászólás Szerző: supravox »

gnagy írta:
2024.11.23., szomb. 22:07
20241123_124837.jpgKicsit közelebbről 31_1_21.gif
Ez kegyetlen volt.
Nem teljesen az én világom de az ember nem mindennap hall uszkve
2 millió dolláros felszerelést😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

gnagy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 74

Hozzászólás Szerző: gnagy »

20241123_124837.jpg
Kicsit közelebbről 31_1_21.gif
Clearaudio Emotion I Audio Note CD 2.1x I Rogue Audio Magnum I JBL 4312 I ZU Event

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Csatolmányok
nap képe 1.jpg

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

Régen és most:
.
Xilofon 1.jpg
.
Xilofon 3.png

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 158

Hozzászólás Szerző: xilop »

ValhallA írta:
2024.11.21., csüt. 12:48
A nap képe(i)! :photograph:
Ez biztos a Darth Wader hifi rendszere :smile50:

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

A nap képe(i)! :photograph:
Csatolmányok
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

KisMarci írta:
2024.11.15., pén. 18:25
Focal Diva Utopia

https://www.av-online.hu/hangfal/focal- ... proba_4409
A cég érzi, hogy változóban, átalakulóban van a teljes iaparág és az új trendeknek megfelelő termékeket jelentet meg.
A Meridian volt ennek a termékvariánsnak az úttörője, de borítékolható, hogy egyre többen fogják követni.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

A kiegyenlített hangzás jelentőségét, egy marék audiophilen kívül a legendás zenészek értik meg igazán...? gondolkodik.gif
Csatolmányok
112233.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Ákos tudod jól, hogy tisztellek, nagy becsben tartom a tapasztalatod és tudásod, de most már hadd kössem az ebet a Kharmahoz.

Megnéztem a Kharma honlapját, s meglepően sok termékkel találkoztam ott. A hangsugárzókon kívül is széles a paletta elektronikák, kábelek, autohifi, stb. A hangsugárzókon belül is nagy a kínálat, főleg ha figyelembe vesszük a gyártó exkluzív voltát. Három családra vannak tagolva 5, 7 és megint 5 féle. Az Exquisite a legnépesebb, csakis ezekben található bárminemű Eton kevlár/hexacone, viszont a 12" méretű, amit én említettem, és a hificompass honlapon teszteltek, mindösszesen kettőben szerepel. A kisebb (11" és 8") méretűekről nincs adat. Csak a pontosság kedvéért jegyeztem meg a fentieket.
Kérlek értelmezd amit írtam.:
"Konkrétan a teljes exquisite széria az ETON 11" és 12” os nomex/kevlár/hexacone hangszóróit használja a Galileo és az Extreme Grand kivételével."
Vagyis pont azt írom amit Te!
Amennyiben ragaszkodsz az elektronmikroszkóp és közjegyző jelenlétében történő pontossághoz a témában, ám legyen.:
A Kharma hangsugárzókat a cég, három különböző termékcsoportra bontja, nevezetesen: Elegance, Exquisite és Enigma Veyron.
Az Exquisite megfelel a klasszikus termékvonalnak, vagyis ez létezik a legrégebb óta és globálisan a legelismertebb, ami napjainkban a cég középkategóriáját képezi.
A legdrágább típus amiben az emlegetett, 12"-os Eton beépítésre kerül a Exquisite Grand 3.0 a maga 260000EUR árazásával.
https://www.cloneyaudio.com/store/p/kha ... e-grand-30

A másik félreértés, hogy ugyan azt a hangszórót tesztelik, bárhol, amit a Kharma beépít, mert az lehetetlen lenne, mivel csakúgy mint az Avalon-nál, ezek is egyedi hangszórók.
Az Avalonnál már olyan szinten az, hogy nekik egy teljesen "custom made", 13"-os variánst gyártanak extra neodymium mágnessel, tekercsekkel. (Ez a típus kerül beépítésre az IsIs és a Saga modellekbe.)
Legalább nyolc-tíz pár leszarozott hexacone membrános ETON-t birtokoltam, DIY életem során és építettem is belőle különböző hangsugárzókat.
Amennyiben valóban annyira "becsben" tartod a "tapasztalatomat és tudásomat" ahogyan írod, akkor megtennéd a kedvemért, hogy legalább elvi síkon fontolóra veszed, hogy bármelyik ETON a piac egyik legjobb hangzású mélysugárzója?
Tehát én nem csak vau-vau, hanem megvettem, beépítettem, évekig használtam... :rolleyes:

Többet nem tudok írni erről, vagyis ha ezek után is szarnak akarod hinni, tedd azt, én elengedem a témát, amit már így is jelentőségén felül túlmagyaráztam.

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 111

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

ValhallA írta:
2024.11.14., csüt. 19:42

...
A Kharma nem azért cserélte le bizonyos típusaiban a hexacone woofert, mert ahogy fogalmaztál “valahol a Kharmanál is gyaníthatták, hogy szar”,
Kezdjük onnan, hogy le sem cserélte.
A legtöbb referencia modellben, jelenleg is, egyedi specifikációk szerint gyártott, második generációs hexacone driverek vannak.
Konkrétan a teljes exquisite széria az ETON 11" és 12” os nomex/kevlár/hexacone hangszóróit használja a Galileo és az Extreme Grand kivételével.
...
Ákos tudod jól, hogy tisztellek, nagy becsben tartom a tapasztalatod és tudásod, de most már hadd kössem az ebet a Kharmahoz.

Megnéztem a Kharma honlapját, s meglepően sok termékkel találkoztam ott. A hangsugárzókon kívül is széles a paletta elektronikák, kábelek, autohifi, stb. A hangsugárzókon belül is nagy a kínálat, főleg ha figyelembe vesszük a gyártó exkluzív voltát. Három családra vannak tagolva 5, 7 és megint 5 féle. Az Exquisite a legnépesebb, csakis ezekben található bárminemű Eton kevlár/hexacone, viszont a 12" méretű, amit én említettem, és a hificompass honlapon teszteltek, mindösszesen kettőben szerepel. A kisebb (11" és 8") méretűekről nincs adat. Csak a pontosság kedvéért jegyeztem meg a fentieket.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2697

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

2024 München. Csak a legjobban tetszőket fotóztam, most visszanéztem a képeket ez benne volt. De őszinte leszek nem tudom felidézni már a hangját a rendszernek.
20240511_143814.jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 707

Hozzászólás Szerző: ELEX »

ValhallA írta:
2024.11.14., csüt. 19:42

A Kharma az egyik olyan gyártmány, amit bármikor hallottam, bármilyen láncban, mindig hozta amit elvártam, legyen szó ETON, vagy nem ETON mélysugárzóval szerelt modellekről.
Én is hasonlóan értékeltem mindig. Akármilyen meghajtása volt, mindig a legjobbak között volt a hang, amit velük elértek a bemutatókon.
Számomra a Tenor meghajtással volt talán a legjobb.
De a nagy setupjuk 2019-ben is maradandó élményt nyújtott.
Csatolmányok
20190510_123751.jpg
DSC_0104.JPG
DSC_0105.JPG
DSC_2587.JPG
DSC_4779.JPG
DSCN5709.JPG

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

wasiliy888 írta:
2024.11.14., csüt. 16:50
Ezt végül a legtöbbre elmondhatod, hogy te ismered, én meg nem. De legyen szó bármilyen gyártóról, az ár nem garantál semmit. Mert ha "kicsiben" megtesznek olyat, hogy valami minőségtelen cuccra azt mondják, hogy az egy nagyon jó, magas nívójú berendezés, és ennek a sok évtizedes márkanév szolgáltat csak alapot minden mögöttes tartalom nélkül. Miért ne lehetne ezt a csúcskészülékeknél is megtenni? Semmi sem gátolja őket ebben.
A Magicora, és másra sem mondtam, hogy szar. Nekem nem tetszett annyira, mint amiket kiemelkedőnek hallottam. Jellemzően ezek voltak azok, ahol a szobák mérete egy átlagos lakás, átlagos nappalijához volt hasonló. A többi vagy nagyon kicsi, vagy túl nagy, terem méretű szobában foglalt helyet. Lehet ez is oka annak, hogy kevésbé teljesítettek jól.
A Kharma régi mélyhangszóróira, meg ők maguk mondtak ítéletet azzal, hogy lecserélték. De legalább próbálnak fejleszteni.
Nem arról van szó, hogy ki melyik terméket ismeri, vagy nem...
Az, hogy ki mennyi mindent hallott, semmit nem számít.
Ez nem verseny!
Amit most írok ne vedd magadra, mert ez mindenkinek szól!
Nekem azzal a mentalitással van gondom, amikor minden drága hangsugárzót ver a DIY, illetve minden ezoterikus, megfizethetetlen gyártmány fejére megy a hamuzás, látatlanban, hallatlanban. Ezek a cégek nem a vak szerencse folytán állnak a világ tetején, vagy mert a nagy hangzatos semmit gyártanák.
Valahogy ez a hazai hifizés a nagy többség szerint, csak akkor működik, ha agyonverés, vagy valamitől jobbság van, különböző hangzásideálok, termékcsoportok és kategóriák egymás mellett létezéséről pedig szó sem lehet.
”Egy gyűrű mindenek felett” betegségben szenved a komplett hazai, audiókultúrának nehezen nevezhető struktúrálatlan massza.
Állandóan megy a folyamatos fikázás, lesz@rozás, fúrás-faragás, tized áron jobb az enyém, amiből nekem totálisan elegem van!
Többek között ez miatt nem is vagyok ebben hajlandó semmilyen részt vállalni, nyilvános fórumokon, összejöveteleken megjelenni. Nem mintha hiányoznék bárhonnan... :rolleyes:

Ezt a részt már nyugodtan magadra veheted. :D
A Kharma az egyik olyan gyártmány, amit bármikor hallottam, bármilyen láncban, mindig hozta amit elvártam, legyen szó ETON, vagy nem ETON mélysugárzóval szerelt modellekről.
A Kharma nem azért cserélte le bizonyos típusaiban a hexacone woofert, mert ahogy fogalmaztál “valahol a Kharmanál is gyaníthatták, hogy szar”,
Kezdjük onnan, hogy le sem cserélte.
A legtöbb referencia modellben, jelenleg is, egyedi specifikációk szerint gyártott, második generációs hexacone driverek vannak.
Konkrétan a teljes exquisite széria az ETON 11" és 12” os nomex/kevlár/hexacone hangszóróit használja a Galileo és az Extreme Grand kivételével.
Egy cégnél mindig nagy előrelépés amikor házon belül képes saját hangszórókat gyártani, teljesen szabadon, egyedi elképzelések alapján. Már legalább harminc éve használják ezeket a nomex/kevlár típusokat és az ultra referencia hangsugárzók kivételével ma is ezeket alkalmazzák.
Ahogyan ráfoghatnánk ennyi erővel a Kharmára azt is, hogy azért cserélte le az Accuton hangszórókat, mert “szarok”, de ez sem lenne igaz, mert minden CVD gyémánt magassugárzó továbbra is az Accuton gyártmánya.
Emlékszem arra is, amikor egy időben belekapszkodtak a hazai és nemzetközi DIY mesterek, hogy szarabb mérve a gyémánt közép, mint a kerámia és akkor meg minek is és hehe meg haha...
Tapasztalatból mondhatom, hogy a gyémánt középsugárzó ha “szarabb” is mérve, sokkal jobb, ha úgy tetszik kategóriákkal természetesebbnek hangzik, mint a kerámia.
Viszont az tény, hogy az Accuton kerámia közepeket a Kharmánál fölváltotta a saját gyártású Omega-7 középsugárzó, ami nem feltétlen vált a megszólalás hátrányára.

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ezt végül a legtöbbre elmondhatod, hogy te ismered, én meg nem. De legyen szó bármilyen gyártóról, az ár nem garantál semmit. Mert ha "kicsiben" megtesznek olyat, hogy valami minőségtelen cuccra azt mondják, hogy az egy nagyon jó, magas nívójú berendezés, és ennek a sok évtizedes márkanév szolgáltat csak alapot minden mögöttes tartalom nélkül. Miért ne lehetne ezt a csúcskészülékeknél is megtenni? Semmi sem gátolja őket ebben.
A Magicora, és másra sem mondtam, hogy szar. Nekem nem tetszett annyira, mint amiket kiemelkedőnek hallottam. Jellemzően ezek voltak azok, ahol a szobák mérete egy átlagos lakás, átlagos nappalijához volt hasonló. A többi vagy nagyon kicsi, vagy túl nagy, terem méretű szobában foglalt helyet. Lehet ez is oka annak, hogy kevésbé teljesítettek jól.
A Kharma régi mélyhangszóróira, meg ők maguk mondtak ítéletet azzal, hogy lecserélték. De legalább próbálnak fejleszteni.
Dynavox X4000
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

wasiliy888 írta:
2024.11.14., csüt. 15:15
De hogy ne csak általánosságban beszéljek:
A Kharma talán ott volt a felsorolásodban. A Grand Exquisite, a zászlóshajó modell első változata 300 ezer dollár. Ennek már azért jónak kell lennie bármilyen mércével. A maga 30 centis Eton kevlár/hexacone mélysugárzóival. Ide beszúrom - talán fontos -, sohasem hallottam még semmilyen Kharma hangsugárzót. A hificompass honlap, ami nem csak szerintem hiteles, pont ennek a mélysugárzóit mérte, nem olyat, hanem azt. Éppen közepesnek találta a nagy torzítások miatt a mély hangszórókat. Ezt valahol a Kharmanál is gyaníthatták, hogy szar, mert az új modellekben másik mélyek vannak (Omega). Gondolom, mégse az szerepelt a brosurában, hogy itt ez a gyönyörű, impozáns 2 méteres oszlop, de torzítatlan mélyekre nem számíts tőle. A néhány szerencsés, aki ilyet beszerzett magának, elkezdte cserélgetni a hangfal kábeleit, erősítőjét, akusztikai elemeket, de a hang mindig ugyanaz maradt. Talán jobban jártak volna valami "olcsóbb", de korrekt beruházással.
Javaslom, hogy hallgass meg egy Eton-al szerelt Kharmát, mielőtt nagyon belemelegednél a szarozásba.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Persze, nincs ebben az ársávban, és én nem mondtam egyikre sem, hogy szar. De ha már az Expot felhoztam, volt valami nagyobb Sonus - nem tudom melyik típus - (nyilván nem a 250e eurós) Nemo monoblokkokkal hajtva. Annak a rendszernek a hangja nem nyűgözött le. Ahogyan a Magico sem egy másik szobában. Az MBL viszont igen, Core Audio legújabb front endekkel.
Nekem mind az elérhetetlen kategóriát jelentik. És attól, hogy az egyik, vagy a másik "csupán" 50 ezer euro, a harmadik, meg negyedik épp ötször, vagy tízszer annyi, nem gondolom, hogy az annyival jobb lenne, amit az árcédula sugall. Nyilván itt lehet a jól bevált sablonnal élni, hogy ezen a szinten az egészen kis előrelépés is többszörösét jelenti kiadások terén. De én nem vagyok meggyőz(őd)ve, hogy ez mindig indokolt. Ez meg legyen az én bajom.
Az előző válaszomat egy az egyben be tudnám másolni.
Nem a hangsugárzók, hanem a láncok, szoba és minden egyéb szól.
A rendszerépítés egy szakma, de minimum képesség, amelyet nagyon kevesen birtokolnak, ebből eredeztethető a legtöbb csalódás.
A Magico jellege, vagy inkább jellegtelensége szinte senkinek sem tetszik akiket ismerek. Szerintem a legtöbb hobbista egyféle színt, jelleget keres és egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a semleges, kiegyenlített hangzással. (Hozzátéve, hogy a modern felvételek zöme, már alapból nem kiegyenlített!) Ettől a Magico nem jó, vagy rossz, hanem egyszerűen teljesen mást tart fontosnak Alon Wolf, mint példának okáért a Sonus Faber, amely egyféle cégünk karaktere jelleget árusít..

Egészen lemehetünk olcsó bluetooth hangrendszer szintre, amelyek ma már kifejezetten jól szólnak és akkora árelőnyük van egy audiophile lánchoz képest, mint az audiophile láncnak adott esetben egy High End-hez képest.
Az, hogy kinek mennyit ér meg beleinvesztálni, vagy miről van meggyőződve-miről nem, egy eleve luxuskészülékekkel és egymásnak ellentmondó ideológiákkal szegélyezett hobbiban, még belegondolni is észszerűtlen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ValhallA 2024.11.14., csüt. 15:55-kor.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Nezegettem ezeket az Ultra High-End hangfalakat (eleg sok van kozuluk amit irtal), hat nem sok van amit hazavinnek kinezet alapjan, talan a Tidal vagy a Sonus Faber. gondolkodik.gif Ezekhez kepest a Focal nalam ultra nyero lenne. :D

https://www.stereohifi.nl/loudspeakers/ ... a-high-end
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

De hogy ne csak általánosságban beszéljek:
A Kharma talán ott volt a felsorolásodban. A Grand Exquisite, a zászlóshajó modell első változata 300 ezer dollár. Ennek már azért jónak kell lennie bármilyen mércével. A maga 30 centis Eton kevlár/hexacone mélysugárzóival. Ide beszúrom - talán fontos -, sohasem hallottam még semmilyen Kharma hangsugárzót. A hificompass honlap, ami nem csak szerintem hiteles, pont ennek a mélysugárzóit mérte, nem olyat, hanem azt. Éppen közepesnek találta a nagy torzítások miatt a mély hangszórókat. Ezt valahol a Kharmanál is gyaníthatták, hogy szar, mert az új modellekben másik mélyek vannak (Omega). Gondolom, mégse az szerepelt a brosurában, hogy itt ez a gyönyörű, impozáns 2 méteres oszlop, de torzítatlan mélyekre nem számíts tőle. A néhány szerencsés, aki ilyet beszerzett magának, elkezdte cserélgetni a hangfal kábeleit, erősítőjét, akusztikai elemeket, de a hang mindig ugyanaz maradt. Talán jobban jártak volna valami "olcsóbb", de korrekt beruházással.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wasiliy888 2024.11.14., csüt. 15:27-kor.
Dynavox X4000

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”