Nem arról van szó, hogy ki melyik terméket ismeri, vagy nem...wasiliy888 írta: ↑2024.11.14., csüt. 16:50Ezt végül a legtöbbre elmondhatod, hogy te ismered, én meg nem. De legyen szó bármilyen gyártóról, az ár nem garantál semmit. Mert ha "kicsiben" megtesznek olyat, hogy valami minőségtelen cuccra azt mondják, hogy az egy nagyon jó, magas nívójú berendezés, és ennek a sok évtizedes márkanév szolgáltat csak alapot minden mögöttes tartalom nélkül. Miért ne lehetne ezt a csúcskészülékeknél is megtenni? Semmi sem gátolja őket ebben.
A Magicora, és másra sem mondtam, hogy szar. Nekem nem tetszett annyira, mint amiket kiemelkedőnek hallottam. Jellemzően ezek voltak azok, ahol a szobák mérete egy átlagos lakás, átlagos nappalijához volt hasonló. A többi vagy nagyon kicsi, vagy túl nagy, terem méretű szobában foglalt helyet. Lehet ez is oka annak, hogy kevésbé teljesítettek jól.
A Kharma régi mélyhangszóróira, meg ők maguk mondtak ítéletet azzal, hogy lecserélték. De legalább próbálnak fejleszteni.
Az, hogy ki mennyi mindent hallott, semmit nem számít.
Ez nem verseny!
Amit most írok ne vedd magadra, mert ez mindenkinek szól!
Nekem azzal a mentalitással van gondom, amikor minden drága hangsugárzót ver a DIY, illetve minden ezoterikus, megfizethetetlen gyártmány fejére megy a hamuzás, látatlanban, hallatlanban. Ezek a cégek nem a vak szerencse folytán állnak a világ tetején, vagy mert a nagy hangzatos semmit gyártanák.
Valahogy ez a hazai hifizés a nagy többség szerint, csak akkor működik, ha agyonverés, vagy valamitől jobbság van, különböző hangzásideálok, termékcsoportok és kategóriák egymás mellett létezéséről pedig szó sem lehet.
”Egy gyűrű mindenek felett” betegségben szenved a komplett hazai, audiókultúrának nehezen nevezhető struktúrálatlan massza.
Állandóan megy a folyamatos fikázás, lesz@rozás, fúrás-faragás, tized áron jobb az enyém, amiből nekem totálisan elegem van!
Többek között ez miatt nem is vagyok ebben hajlandó semmilyen részt vállalni, nyilvános fórumokon, összejöveteleken megjelenni. Nem mintha hiányoznék bárhonnan...

Ezt a részt már nyugodtan magadra veheted.

A Kharma az egyik olyan gyártmány, amit bármikor hallottam, bármilyen láncban, mindig hozta amit elvártam, legyen szó ETON, vagy nem ETON mélysugárzóval szerelt modellekről.
A Kharma nem azért cserélte le bizonyos típusaiban a hexacone woofert, mert ahogy fogalmaztál “valahol a Kharmanál is gyaníthatták, hogy szar”,
Kezdjük onnan, hogy le sem cserélte.
A legtöbb referencia modellben, jelenleg is, egyedi specifikációk szerint gyártott, második generációs hexacone driverek vannak.
Konkrétan a teljes exquisite széria az ETON 11" és 12” os nomex/kevlár/hexacone hangszóróit használja a Galileo és az Extreme Grand kivételével.
Egy cégnél mindig nagy előrelépés amikor házon belül képes saját hangszórókat gyártani, teljesen szabadon, egyedi elképzelések alapján. Már legalább harminc éve használják ezeket a nomex/kevlár típusokat és az ultra referencia hangsugárzók kivételével ma is ezeket alkalmazzák.
Ahogyan ráfoghatnánk ennyi erővel a Kharmára azt is, hogy azért cserélte le az Accuton hangszórókat, mert “szarok”, de ez sem lenne igaz, mert minden CVD gyémánt magassugárzó továbbra is az Accuton gyártmánya.
Emlékszem arra is, amikor egy időben belekapszkodtak a hazai és nemzetközi DIY mesterek, hogy szarabb mérve a gyémánt közép, mint a kerámia és akkor meg minek is és hehe meg haha...
Tapasztalatból mondhatom, hogy a gyémánt középsugárzó ha “szarabb” is mérve, sokkal jobb, ha úgy tetszik kategóriákkal természetesebbnek hangzik, mint a kerámia.
Viszont az tény, hogy az Accuton kerámia közepeket a Kharmánál fölváltotta a saját gyártású Omega-7 középsugárzó, ami nem feltétlen vált a megszólalás hátrányára.